X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Właśnie, jak tu karmić na spacerze przy -15 :) ?

Swoją drogą dzieciaki też mają niezłe stresy, siedzi sobie taki od zarania swoich dziejów w 37stC, potem ledwo się oswoi z temp. pokojową, a tu bach na mróz :D
    Mimo to wolę tam jego stresy :)

Wtedy karmienie odpada, bo byłyby lody zamiast mleka ;)
    w zimie cyk na spacer po karmieniu i cyk spowrotem przed ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    nie jestem niejaką suzy lee, jestem tu od 1,5 roku tyle ze teraz juz raczej w po narodzinach. Mam rozne szkolenia w tematyce macierzynskiej za soba w tym na doulę także. Chciałabym, żeby kobiety miały szerszy dostep do wiedzy rzetelnej i mogły podejmowac na prawde swiadoma decyzje w pełnym zrozumieniu z czym co sie je.

Ni z gruszki, ni z pietruszki coś piszesz, nie przedstawiasz się w dodatku, dlatego napisałam "niejaka" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:34

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    do tego dziwnego wpisu wyżej

- oxy się bardzo przydaje jak nie ma postępu porodu a nikt nie będzie patrzył czy tatuś nie tworzy złej energii kiedy matka się męczy którąś godzinę a wiadomo im dłuższy poród tym gorzej dla dziecka

zzo absolutnie nie przenika do dziecka!!!! własnie po to podaje się go bezpośrednio do kręgosłupa żeby rodzić w ludzkich warunkach i żeby nie wpłynęło negatywnie na dziecko jak podawane kiedyś znieczulenia dożylne, które teraz też zdarza się że szpitale stosują jak już kobieta nie daje rady z bolu więc lepiej wcześniej wziąść zzo i mieć ludzki poród niż się męczyć do nieprzytomności i wtedy lekarz może cię nafaszerować narkotykami które przenikają do dziecka..

a co do douli to sory ale mnie się kojarzy z jakąś akuszerką, pseudo eko ktoś bez wiedzy medycznej który zarabia ciężkie pieniądze na mówieniu kobiecie to co chce usłyszeć .. lepiej opłacić porządną położna i wziąść ze sobą kogoś bliskiego jak mąż czy nawet mama..

Izia, nie bede sie z Tobą wdawac w polemike, ale wystarczyło wejsc w pierwszy lepszy link, by pokazać, ze np zzo nie jest bez znaczenia na stan dziecka. Skoro moj post wydał wam sie dziwny, a wcale nie liczylam na to ze bedzie inaczej, jak zreszta napisalam na jego koncu, o tym jak wpojono wszystko kobietom, to moze jkakis link bedzie bardziej przekonujacy:

http://dzieci.pl/kat,1033565,page,2,title,Rodzaje-znieczulen-okoloporodowych,wid,16282769,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6128f7

a mąż nie wydziela złej energii, a ADRENALINĘ, hormon - pojęcie naukowe. Czasem zdarza się, że tak dużo, że zaburza przebieg porodu u mamy obok ktorej stoi.

• sylvi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku mam godzine do izyty. normalnie sie doczekac nie moge. niech ten czas leci szybciej:P

Goplana lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny, pisze do Was, bo widzę że tu tez Suzzy Lee wtrąciła swoje 3 grosze i tak samo jak mi Wam to się nie podoba - może lepiej nie zwracać na nią uwagi lub zgłaszać te posty do admina? IDENTYCZNY post umieściła w innych 8 wątkach, czyste kopiuj-wklej, niezła reklama firmy i swojej działalności... :/

a przede wszystkim: gratuluję Wam maluszków! <3

RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ni z gruszki, ni z pietruszki coś piszesz, nie przedstawiasz się w dodatku, dlatego napisałam "niejaka" ;)

nie mam czasu sie przedstawiac, przepraszam

Monique lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa super wiadomości z wizyty :)

Sylvi trzymamy kciuki :) szybko Ci już zleci do wizyty.

Kiara dzięki za info, dziewczyny ignorujcie wpisy pani Douli.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie masz czasu się przedstawiać to w ogóle do Nas nie mów.
    I idź się reklamować gdzie indziej. My sobie rade damy :)

Mąż wydzieli mi adrenalinę, łiiii :D dramat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:41

goOlp2.png NJmJp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh o boze jaka reklama, ja nie mam zadnej dzialalnosci!! :) jestescie rozbrajajace. Czlowiek chce wam pomoc, cos uswiadomic, a wy atak.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    przekleje z innego wątku mojego posta:
    Najgorzej oxy + zzo. oxy nasila skurcze, a zzo je wygłusza - ciało głupieje, kobieta nie moze zejsc w głab siebie, żeby oddac sie porodowi, zmierzyc ze swoją wew. siłą i produktywnie przeć, bo nie czuje połowy swojego ciała, to wszystko moze prowadzic do gorszego stanu dziecka. od zzo poza tym dziecko tez rodzi sie lekko podćpane.

NIE ZGADZAM SIĘ!
    Symbioza oksytocyny i zzo w moim przypadku zdziałała cuda i przyspieszyła akcję porodową, moje dziecko nie było "zaćpane", a ja DOSKONALE dałam sobie radę z moją "wewnętrzną siłą" i "produktywnym parciem", jak również CZUŁAM dół swojego ciała!
    Mam już serdecznie dosyć tych opowieści dziwnej treści o matkach egoistkach, które szkodzą biednym dzieciaczkom i powodują same komplikacje okołoporodowe od fizycznych na psychicznych skończywszy.

Szanuję decyzje przyszłych matek co do wyboru konkretnego modelu porodu, natomiast sztywne twierdzenia, że "to jest be", a "tamto suuuper" jest moim zdaniem nie na miejscu.
    Niech każdy rodzi jak chce, już wcześniej o tym pisałam, jak ktoś chce doulę i hinduskie mantry nad sobą - jego wola, jak koktajl z łożyska po porodzie domowym -jego wola, jak higieniczną cesarkę - who cares.

To tyle.

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    heh o boze jaka reklama, ja nie mam zadnej dzialalnosci!! :) jestescie rozbrajajace. Czlowiek chce wam pomoc, cos uswiadomic, a wy atak.

Jak to się mówi...Hitler też chciał dobrze :]

KocieOczy, ewelina_d, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak was kluje w oczy obco brzmiace, straszne słowo doula to rownie dobrze wpis moze byc bez tego, i tak chodzi o to co pierwsze

• Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, niechcący polubiłam wiadomość Pani douli, dlaczego nie ma opcji "odlajkuj" jak na Fb ;)

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Hitlerem to już przegielas moja droga :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooook widze sciana i to z betonu. powodzenia

• Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee, zobacz ile już postów wygenerowałaś, a wystarczyło tylko w 1-szym poście napisać kim jesteś i co Cię sprowadza do "listopadówek"...trochę by to inaczej wyglądało.

P.S. Twoja strona "tree-house" nie działa...

e43bfde7db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooooooooł a ja jestem po wizycie u diabetologa dzisiaj xD i robiłam wyniki ,no tak mi babsko pobrała krew, że igła wypadła sama z żyły i sznyta na reku mi tą igłą zrobiła jeszcze a krew po ręku ciurkiem popłynęła...

O LUDZIE I JA W 2 TYGODNIE PRAWIE 3 KG PRZYTYŁAM...

Olunia witaj :)

U mnie dzisiaj kłucia w szyjce dość mocnew jutro wizytka kuuuuuurde wiecie co przedzwoniłam dzisiaj do szpitala i co najlepsze mam wizyte na 10.45 a usg na 11... ;000 i jak ja teraz mam pół miasta w moment przejechać będę zamawiać przed wizytą taxi na 11 pod przychodnie i sruu najwyżej chwilkę się spóźnię na to usg :P

scindapsus śliczny szkrabik :D

Czarna a żebym to ja pamiętała paczka przyszłą i przywieziona do domu chyba paczkę brałam to i przyszła po 3 dniach bodajże :P

Rewolucja brawa hahahahahaha z tym Hitlerem strzał w dyszkę :D

sylvi trzymam mocno kciuki ja jutro chyba się teleortować będę od lekazrza do lekarza :D i wizyty nie mogę przełożć ani jednej ani drugiej, bo za miesiąc dopiero są terminy... aaaaaaaaaa ;/ masakra jakaś... a to usg szpitalne to tylko usg :P a wcześniej sama wizyta szybko wyniki dzisiejsze i wsio :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, bo w kwiteniu ją zamknęłam a na forum nie wdchodziłam od lutego. zaraz usune.

dziewczyny nie mam na prawde cczasu, jestem chora od miesiaca, mam dwoje dzieci pod opieka, nie mam czasu i sił na nic ostatnimi czasy, chcialam na szybko wejsc cos zapodac bo dawno mnie tu nie bylo, ale widze bez sensu

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idź być doulą gdzie indziej :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    A tak ogólnie to śmieszne to że wchodzi na forum i przedstawia nam swoje zdanie jako jedyne nieomylne jakbyśmy my jakieś głupie były.

czarna tak samo to odebrałam .. wpis z księżyca wzięty i to tak dosadnie narzucający jakieś dziwne poglądy - każda z nas ma mniejszą czy większą wiedze i doświadczenie i świadomość i fajnie jak można wymienić się poglądami jednocześnie je szanując

Czarnaa94, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ