Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My już o porodzie tu raz miałyśmy dyskusję i wyszło, że każda szanuje zdanie innej i wiem, że żadna tutaj drugiej nie potępi za inne zdanie i nie potrzeba nam narzucać swoich racji, bo każdy swój rozum ma a i potrzeba chwili w trakcie porodu może zmienić plan porodu. Nie wszystko od nas zależy.
Goplana, Kiara, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nie lubię się w takie gierki bawić ale coś mi tu nie pasuje.. całe forum jest złe a Ty cacy? chcesz być dobra służyć radą a wszyscy się od Ciebie odwrócili? może to z Tobą jest coś nie tak. bez urazy
piszesz że nie masz czasu się przedstawić ale czas na wklejanie tego samego posta do 10ciu wątków i na wdawanie się w dyskusję to już masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 16:08
KocieOczy lubi tę wiadomość
-
ooo weszłam na forum i widze że suzy poszalała na wszystkich miesiącach z tą swoją mądrą wypowiedzią.. chyba bardzo długo nad nią myślałaś aż dziś postanowiłaś "zaatakować" znienacka nasze poglądy i to we wszystkich wątkach ..
ja będe mieć cc i aż się boje co byś napisała o cc - zapewne znieczulenie do cc też przenika do dziecka.. ale choć męża nie ma obok to jego hormony nie będą latały po sali.. ale zapewne nie nadaje się na matkę bo nie będę przeć w bólach i dziecko będzie miała zrytą psychikę bo nie przejdzie przez kanał rodny deformujący mu głowę..Goplana lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:ja w pospiechu jestem, moze tak zabrzmialo bo z dupy franc, ale nie mialo tak zabrzmiec, tak czy owak "miłe jestescie", widze forum sie zmieniło przez rok nie do poznania.
W takim razie zmieniło się na lepsze.
Dziwne masz poglądy, ale i je bym uszanowała, gdybyś szanowała nasze, a nie traktowała jak ciemnogród.
Dlaczego mamy nie korzystać z postępu medycyny? Może zaprzestańmy zażywać antybiotyki, i szczepionki wszak to niezgodne z ekosystemem - bakterie i wirusy też chcą żyć.
Dlaczego właściwie trzeba się kierować tylko dobrem dziecka? Może jednak kompromis pomiędzy dobrem matki i dziecka dla wielu jest lepszy.
Jakby poród był taki wspaniały jak się próbuje wciskać, to żadne ZZO czy CC na życzenie nie miałyby miejsca, bo nikt nie usprawniałby tego procesu - tak jak nie usprawnia się innych fizjologicznych procesów jak mikcji czy defekacji.
Poza tym wszystkim, adrenalina jest hormonem, który nie lata w powietrzu tylko jest przenoszony przez płyny - inaczej przy podawaniu adrenaliny wszyscy np. na sali operacyjnej latalibyśmy jak małe motorki.RewolucjaSięDzieje, santoocha lubią tę wiadomość
-
izia wrote:ale zapewne nie nadaje się na matkę bo nie będę przeć w bólach i dziecko będzie miała zrytą psychikę bo nie przejdzie przez kanał rodny deformujący mu głowę..
Ejże, mój piękny syn miał piękną czaszunię, więc ja tam nic o deformacjach nie wiem
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Miałam teraz króciutką drzemkę i śniło mi się, jak z wielkim brzuchem łaziłam koło pasiek i wybierałam plastry miodu, pszczoły siadały mi na brzuchu i nic
Zastanawiałam się w śnie,czemu mam sukienkę w pasy biało-niebieskie i że wyglądam jak Obelix:D:D
Goplana, Czarnaa94, xpatiiix3, scindapsus lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
i po wizycie. dzidź ma 2,08 cm, serducho pięknie bije także pełnia szczęścia. TP przesunięty na 19.11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 18:15
Goplana, karmelek, Strupka, Czarnaa94, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, Viviana, scindapsus, Idia lubią tę wiadomość
-
sylvi wrote:i po wizycie. dzidź ma 2,08 cm, serducho pięknie bije także pełnia szczęścia. TP przesunięty na 19.11
ps. wkleiłabym zdjęcie ale nie wiem jak
Gratuluję
Nie wiem czemu nie widzę Twojego suwaczka... tak jak i Blue... a takie ładne te tickersy z Babystrology
-
Hej dziewczyny:) Mam pytanie moze troche za bardzo osobiste o porod naturalny. Jak sie czulyscie po,w sensie w kroczu,czy to boli,czy mozna od razu chodzic jak sie pochwe nacina,dlugo sie goi i jak z przytylankami,czy jest sie "szerszym",albo mniej wrazliwym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 19:25