X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Tabelka wymiata :)

To się wpisuj! :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kobietki czy są tu takie którym całkiem przeszły mdłości na jakimś etapie?

Ja ogólnie miałam bardzo mało mdłości w ciąży, teraz to już okazjonalnie, czyli raz na kilka dni. W czwartek zaczynam 12 tc.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja też przeczuwam chłopaka :)od samego początku I wcale mnie to nie zaskoczy jak zoabacze ptaszka na Usg:) A jak będzie dziewczynka to bedzie miła niespodzianka:)

To ja podobnie, mam przeczucie na chłopca (może już na prenatalnych zobaczę), ale dziewczynka też będzie ekstra :):):) hehe

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie jeszcze raz link do tabelki, bo nie mogę znaleźć

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Podajcie jeszcze raz link do tabelki, bo nie mogę znaleźć

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sheets_web#gid=0

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwszej stronie :)

evik co do mdłości to ja miałam od 5tc i z końcem 8 tygodnia przeszło mi :)

No i tak patrzę dużo Warszawianek mamy na wątku, a kto z podlasia oprócz mnie i Czarnej.? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 23:12

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Widzę, że większość z Was przeczuwa syna :)
    Ja też bym chciała... ale jakoś intuicja mi mówi, że jednak dziewczynka.
    Nic to, oby było tylko zgodne ze swoimi chromosomami i nie poszło w ślady np. niejakiej posłanki... :)

xpatiiix3, Idia, KocieOczy, Viviana, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana masz 100% racji. Chłopak, dziewczyna byle nie homo nie wiadomo. I nie mówię tego jako homofob ale to musi być trudne- nie akceptować własnej płci.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie wyświetliły się wyniki wczorajszej morfologii i mam podwyższone leukocyty 10.5 (norma 10), neurofile% 72.6 (norma 70) i neurofile# 7.6 (norma 7) i TSH mam 0,48 chyba trochę nisko muszę zadzwonić do lekarza, czy czasem nie wrócić do 1tabletki euthyroxu bo teraz biorę 1,5. Yhh, ciekawe jak reszta wyników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 07:09

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie Oczy o, a ja na za niskie biorę thyrosan, potem wacam do thyrozolu jak tą fiolke zjem :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała reszta ok, szkoda tylko, że toxoplazmozy nie miałam i nie mam przeciwciał :( a kota mam 6 lat cholerka, trzeba się pilnować. Właśnie koleżanka mi powiedziała też w ciąży, że nie można jeść jajek na miękko :P jakoś nie doczytałam nic o tym wcześniej :(

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    A mi właśnie wyświetliły się wyniki wczorajszej morfologii i mam podwyższone leukocyty 10.5 (norma 10), neurofile% 72.6 (norma 70) i neurofile# 7.6 (norma 7) i TSH mam 0,48 chyba trochę nisko muszę zadzwonić do lekarza, czy czasem nie wrócić do 1tabletki euthyroxu bo teraz biorę 1,5. Yhh, ciekawe jak reszta wyników.

KocieOczy skonsultuj z lekarzem, ale ja przy ostatniej morfologii miałam np. obniżone bardzo limfocyty - i to jest ponoć standard, natomiast lekarz uprzedził mnie, że leukocyty będą rosły ;)

P.S. Euthyrox obniża TSH więc mysle że u Ciebie nieprzydatny, ale Twoje TSH jest w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 08:14

e43bfde7db.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:

P.S. Euthyrox obniża TSH więc mysle że u Ciebie nieprzydatny, ale Twoje TSH jest w normie ;)
    Mam niedoczynność, leczę się od roku przeszło :) wyniki zawsze 2 z hakiem czy 3 więc przy ciąży czy do zajścia niby za dużo (ponoć książkowo im bliżej 1 tym lepiej). Jak zakładał mi lekarz karte ciąży to zwiększył dawkę o pół tabletki żeby dziecku nie zabrakło czegoś tam.. no ale chyba za bardzo mi się obniżyło dlatego muszę skonsultować :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, mi dzięki euthyroxowi w przeciągu miesiąca TSH spadło z 2,8 do 1,3 bodajże- więc sporo :) teraz też pewnie jest już mniejsze...

e43bfde7db.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :) w takim razie ja też chętnie do was dołączę :) termin mam na 26 listopada, ach ale to odległe jeszcze.. A ja bym chciała mieć już dzidziusia przy sobie :) mimo, że nie mam ochoty na słodycze czuje, że to będzie dziewczynka :) A jak tam wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie dzisiaj rano troszkę mdłości dopadły ale szybko przeszły i mam nadzieje, że już nie nadejdą :)

Strupka, Fidelissa, Reverie, Viviana lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg naszej tabelki - dzisiaj trzymamy kciuki za wizyty
    KasiaKa i Sylvi
    :)
    Czekamy na wieści

KocieOczy, xpatiiix3, KasiaKa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że mi też bardzo podoba się tabelka i cieszę się, że jest parę kobietek z Wawy - będzie można się konsultować co do szpitala gdzie najlepiej rodzić :)

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Cześć kobietki :) w takim razie ja też chętnie do was dołączę :) termin mam na 26 listopada, ach ale to odległe jeszcze.. A ja bym chciała mieć już dzidziusia przy sobie :) mimo, że nie mam ochoty na słodycze czuje, że to będzie dziewczynka :) A jak tam wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie dzisiaj rano troszkę mdłości dopadły ale szybko przeszły i mam nadzieje, że już nie nadejdą :)

Witamy, rozgość się,
    aaaa i zapraszamy do tabelki ;)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sharing#gid=0

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Zapomniałam dodać, że mi też bardzo podoba się tabelka i cieszę się, że jest parę kobietek z Wawy - będzie można się konsultować co do szpitala gdzie najlepiej rodzić :)

Nooo :) ja to nawet już wybrałam...

W ogóle to ja już wszystko mam wybrane, łącznie z mebelkami do pokoju dziecięcego :)
    Tylko oczywiście nic nie zatwierdzone, żeby nie zapeszyć :)
    Najbardziej nieprzewidywalny jest u mnie tylko przebieg ciąży... ale co tu poradzić... :(

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Mam niedoczynność, leczę się od roku przeszło :) wyniki zawsze 2 z hakiem czy 3 więc przy ciąży czy do zajścia niby za dużo (ponoć książkowo im bliżej 1 tym lepiej). Jak zakładał mi lekarz karte ciąży to zwiększył dawkę o pół tabletki żeby dziecku nie zabrakło czegoś tam.. no ale chyba za bardzo mi się obniżyło dlatego muszę skonsultować :)

Też mam niedoczynność. Wyszła jak byłam w ciąży. Dostałam Letrox 50 (nowszy lek) w tydzień zbiło mi do 0,7 i tak się trzyma. Kontroluje regularnie i mam w Poznaniu fantastyczną endokrynolog :)

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ