X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Tabelka wymiata :)

To się wpisuj! :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kobietki czy są tu takie którym całkiem przeszły mdłości na jakimś etapie?

Ja ogólnie miałam bardzo mało mdłości w ciąży, teraz to już okazjonalnie, czyli raz na kilka dni. W czwartek zaczynam 12 tc.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja też przeczuwam chłopaka :)od samego początku I wcale mnie to nie zaskoczy jak zoabacze ptaszka na Usg:) A jak będzie dziewczynka to bedzie miła niespodzianka:)

To ja podobnie, mam przeczucie na chłopca (może już na prenatalnych zobaczę), ale dziewczynka też będzie ekstra :):):) hehe

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie jeszcze raz link do tabelki, bo nie mogę znaleźć

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Podajcie jeszcze raz link do tabelki, bo nie mogę znaleźć

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sheets_web#gid=0

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwszej stronie :)

evik co do mdłości to ja miałam od 5tc i z końcem 8 tygodnia przeszło mi :)

No i tak patrzę dużo Warszawianek mamy na wątku, a kto z podlasia oprócz mnie i Czarnej.? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 23:12

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Widzę, że większość z Was przeczuwa syna :)
    Ja też bym chciała... ale jakoś intuicja mi mówi, że jednak dziewczynka.
    Nic to, oby było tylko zgodne ze swoimi chromosomami i nie poszło w ślady np. niejakiej posłanki... :)

xpatiiix3, Idia, KocieOczy, Viviana, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana masz 100% racji. Chłopak, dziewczyna byle nie homo nie wiadomo. I nie mówię tego jako homofob ale to musi być trudne- nie akceptować własnej płci.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie wyświetliły się wyniki wczorajszej morfologii i mam podwyższone leukocyty 10.5 (norma 10), neurofile% 72.6 (norma 70) i neurofile# 7.6 (norma 7) i TSH mam 0,48 chyba trochę nisko muszę zadzwonić do lekarza, czy czasem nie wrócić do 1tabletki euthyroxu bo teraz biorę 1,5. Yhh, ciekawe jak reszta wyników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 07:09

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie Oczy o, a ja na za niskie biorę thyrosan, potem wacam do thyrozolu jak tą fiolke zjem :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała reszta ok, szkoda tylko, że toxoplazmozy nie miałam i nie mam przeciwciał :( a kota mam 6 lat cholerka, trzeba się pilnować. Właśnie koleżanka mi powiedziała też w ciąży, że nie można jeść jajek na miękko :P jakoś nie doczytałam nic o tym wcześniej :(

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    A mi właśnie wyświetliły się wyniki wczorajszej morfologii i mam podwyższone leukocyty 10.5 (norma 10), neurofile% 72.6 (norma 70) i neurofile# 7.6 (norma 7) i TSH mam 0,48 chyba trochę nisko muszę zadzwonić do lekarza, czy czasem nie wrócić do 1tabletki euthyroxu bo teraz biorę 1,5. Yhh, ciekawe jak reszta wyników.

KocieOczy skonsultuj z lekarzem, ale ja przy ostatniej morfologii miałam np. obniżone bardzo limfocyty - i to jest ponoć standard, natomiast lekarz uprzedził mnie, że leukocyty będą rosły ;)

P.S. Euthyrox obniża TSH więc mysle że u Ciebie nieprzydatny, ale Twoje TSH jest w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 08:14

e43bfde7db.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:

P.S. Euthyrox obniża TSH więc mysle że u Ciebie nieprzydatny, ale Twoje TSH jest w normie ;)
    Mam niedoczynność, leczę się od roku przeszło :) wyniki zawsze 2 z hakiem czy 3 więc przy ciąży czy do zajścia niby za dużo (ponoć książkowo im bliżej 1 tym lepiej). Jak zakładał mi lekarz karte ciąży to zwiększył dawkę o pół tabletki żeby dziecku nie zabrakło czegoś tam.. no ale chyba za bardzo mi się obniżyło dlatego muszę skonsultować :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, mi dzięki euthyroxowi w przeciągu miesiąca TSH spadło z 2,8 do 1,3 bodajże- więc sporo :) teraz też pewnie jest już mniejsze...

e43bfde7db.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :) w takim razie ja też chętnie do was dołączę :) termin mam na 26 listopada, ach ale to odległe jeszcze.. A ja bym chciała mieć już dzidziusia przy sobie :) mimo, że nie mam ochoty na słodycze czuje, że to będzie dziewczynka :) A jak tam wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie dzisiaj rano troszkę mdłości dopadły ale szybko przeszły i mam nadzieje, że już nie nadejdą :)

Strupka, Fidelissa, Reverie, Viviana lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg naszej tabelki - dzisiaj trzymamy kciuki za wizyty
    KasiaKa i Sylvi
    :)
    Czekamy na wieści

KocieOczy, xpatiiix3, KasiaKa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że mi też bardzo podoba się tabelka i cieszę się, że jest parę kobietek z Wawy - będzie można się konsultować co do szpitala gdzie najlepiej rodzić :)

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Cześć kobietki :) w takim razie ja też chętnie do was dołączę :) termin mam na 26 listopada, ach ale to odległe jeszcze.. A ja bym chciała mieć już dzidziusia przy sobie :) mimo, że nie mam ochoty na słodycze czuje, że to będzie dziewczynka :) A jak tam wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie dzisiaj rano troszkę mdłości dopadły ale szybko przeszły i mam nadzieje, że już nie nadejdą :)

Witamy, rozgość się,
    aaaa i zapraszamy do tabelki ;)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sharing#gid=0

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Zapomniałam dodać, że mi też bardzo podoba się tabelka i cieszę się, że jest parę kobietek z Wawy - będzie można się konsultować co do szpitala gdzie najlepiej rodzić :)

Nooo :) ja to nawet już wybrałam...

W ogóle to ja już wszystko mam wybrane, łącznie z mebelkami do pokoju dziecięcego :)
    Tylko oczywiście nic nie zatwierdzone, żeby nie zapeszyć :)
    Najbardziej nieprzewidywalny jest u mnie tylko przebieg ciąży... ale co tu poradzić... :(

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Mam niedoczynność, leczę się od roku przeszło :) wyniki zawsze 2 z hakiem czy 3 więc przy ciąży czy do zajścia niby za dużo (ponoć książkowo im bliżej 1 tym lepiej). Jak zakładał mi lekarz karte ciąży to zwiększył dawkę o pół tabletki żeby dziecku nie zabrakło czegoś tam.. no ale chyba za bardzo mi się obniżyło dlatego muszę skonsultować :)

Też mam niedoczynność. Wyszła jak byłam w ciąży. Dostałam Letrox 50 (nowszy lek) w tydzień zbiło mi do 0,7 i tak się trzyma. Kontroluje regularnie i mam w Poznaniu fantastyczną endokrynolog :)

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ