Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
okti89 wrote:Ja też przeczuwam chłopaka :)od samego początku I wcale mnie to nie zaskoczy jak zoabacze ptaszka na Usg:) A jak będzie dziewczynka to bedzie miła niespodzianka:)
To ja podobnie, mam przeczucie na chłopca (może już na prenatalnych zobaczę), ale dziewczynka też będzie ekstrahehe
-
na pierwszej stronie
evik co do mdłości to ja miałam od 5tc i z końcem 8 tygodnia przeszło mi
No i tak patrzę dużo Warszawianek mamy na wątku, a kto z podlasia oprócz mnie i Czarnej.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 23:12
Livia
Nela
Marcel
-
Widzę, że większość z Was przeczuwa syna
Ja też bym chciała... ale jakoś intuicja mi mówi, że jednak dziewczynka.
Nic to, oby było tylko zgodne ze swoimi chromosomami i nie poszło w ślady np. niejakiej posłanki...
xpatiiix3, Idia, KocieOczy, Viviana, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
A mi właśnie wyświetliły się wyniki wczorajszej morfologii i mam podwyższone leukocyty 10.5 (norma 10), neurofile% 72.6 (norma 70) i neurofile# 7.6 (norma 7) i TSH mam 0,48 chyba trochę nisko muszę zadzwonić do lekarza, czy czasem nie wrócić do 1tabletki euthyroxu bo teraz biorę 1,5. Yhh, ciekawe jak reszta wyników.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 07:09
-
Cała reszta ok, szkoda tylko, że toxoplazmozy nie miałam i nie mam przeciwciał
a kota mam 6 lat cholerka, trzeba się pilnować. Właśnie koleżanka mi powiedziała też w ciąży, że nie można jeść jajek na miękko
jakoś nie doczytałam nic o tym wcześniej
-
KocieOczy wrote:A mi właśnie wyświetliły się wyniki wczorajszej morfologii i mam podwyższone leukocyty 10.5 (norma 10), neurofile% 72.6 (norma 70) i neurofile# 7.6 (norma 7) i TSH mam 0,48 chyba trochę nisko muszę zadzwonić do lekarza, czy czasem nie wrócić do 1tabletki euthyroxu bo teraz biorę 1,5. Yhh, ciekawe jak reszta wyników.
KocieOczy skonsultuj z lekarzem, ale ja przy ostatniej morfologii miałam np. obniżone bardzo limfocyty - i to jest ponoć standard, natomiast lekarz uprzedził mnie, że leukocyty będą rosły
P.S. Euthyrox obniża TSH więc mysle że u Ciebie nieprzydatny, ale Twoje TSH jest w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 08:14
-
Monique wrote:
P.S. Euthyrox obniża TSH więc mysle że u Ciebie nieprzydatny, ale Twoje TSH jest w normiewyniki zawsze 2 z hakiem czy 3 więc przy ciąży czy do zajścia niby za dużo (ponoć książkowo im bliżej 1 tym lepiej). Jak zakładał mi lekarz karte ciąży to zwiększył dawkę o pół tabletki żeby dziecku nie zabrakło czegoś tam.. no ale chyba za bardzo mi się obniżyło dlatego muszę skonsultować
-
Cześć kobietki
w takim razie ja też chętnie do was dołączę
termin mam na 26 listopada, ach ale to odległe jeszcze.. A ja bym chciała mieć już dzidziusia przy sobie
mimo, że nie mam ochoty na słodycze czuje, że to będzie dziewczynka
A jak tam wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie dzisiaj rano troszkę mdłości dopadły ale szybko przeszły i mam nadzieje, że już nie nadejdą
Strupka, Fidelissa, Reverie, Viviana lubią tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Cześć kobietki
w takim razie ja też chętnie do was dołączę
termin mam na 26 listopada, ach ale to odległe jeszcze.. A ja bym chciała mieć już dzidziusia przy sobie
mimo, że nie mam ochoty na słodycze czuje, że to będzie dziewczynka
A jak tam wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie dzisiaj rano troszkę mdłości dopadły ale szybko przeszły i mam nadzieje, że już nie nadejdą
Witamy, rozgość się,
aaaa i zapraszamy do tabelki
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sharing#gid=0 -
Monique wrote:Zapomniałam dodać, że mi też bardzo podoba się tabelka i cieszę się, że jest parę kobietek z Wawy - będzie można się konsultować co do szpitala gdzie najlepiej rodzić
Noooja to nawet już wybrałam...
W ogóle to ja już wszystko mam wybrane, łącznie z mebelkami do pokoju dziecięcego
Tylko oczywiście nic nie zatwierdzone, żeby nie zapeszyć
Najbardziej nieprzewidywalny jest u mnie tylko przebieg ciąży... ale co tu poradzić... -
KocieOczy wrote:Mam niedoczynność, leczę się od roku przeszło
wyniki zawsze 2 z hakiem czy 3 więc przy ciąży czy do zajścia niby za dużo (ponoć książkowo im bliżej 1 tym lepiej). Jak zakładał mi lekarz karte ciąży to zwiększył dawkę o pół tabletki żeby dziecku nie zabrakło czegoś tam.. no ale chyba za bardzo mi się obniżyło dlatego muszę skonsultować
Też mam niedoczynność. Wyszła jak byłam w ciąży. Dostałam Letrox 50 (nowszy lek) w tydzień zbiło mi do 0,7 i tak się trzyma. Kontroluje regularnie i mam w Poznaniu fantastyczną endokrynolog