X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj co jest czemu daty sie z myślnikami zapisują ktoś wie o co chodzi, wcześniej normalnie się wpisywały, a teraz jak wpisuje to dalej się przestawia na myślniki... ehh.. to jakieś chore :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka cudny maluszek takie fajne kształty już ma rączki nóżki i ta główka jaka ogrąglutka :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kooll!

Fascynująca jest ta tabelka! :-D teraz można być na bieżąco, co słychać unwszystkich Listopadówek :-)

Słuchajcie, dzisiaj dostrzegłam, że mam już delikatną wypukłość na brzuszku. Wcześniej nic nie było widać. :-) mąż oczywiście, jak to facet nic nie widzi. Chociaż powiększone piersi od razu zauważył ;-)
    Jestem zapisana na planowe USG na za 3 tygodnie, ale nie mogę wytrzymać z niecierpliwości, czy u fasolki jest wszystko w porządku i zapisałam się dodatkowo do gina na za tydzień. Mam nadzieję, że wytrwam w oczekiwaniu i wszystko będzie ok.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• desou Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou niestety nie pomogę, nigdy tak nie miałam. Jak już mam jakąś gule w gardle, to najczęściej do dwu dni zaczyna się zapalenie gardła. Ale tego ci też nie życzę

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gula miałam od tarczycy, od refluksu nigdy.. Ale ja mówię tylko o sobie, przedzwoń do lekarza może coś podpowie Tobie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginka. Wszystko dobrze:) dzidziuś fika i macha a serduszko bije. Wyniki w porządku. Mam sie pojawić za miesiąc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 20:10

Viviana, xpatiiix3, Maga31, Lavendula, Goplana, KasiaKa, Czarnaa94, blue00, RewolucjaSięDzieje, KocieOczy, anusiaa90, Strupka lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• desou Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 - a miałaś przed ciążą jakiś problem z tarczycą? kurcze martwię się, na następnej wizycie oczywiście zapytam ale już mam wizję skalpela albo tabletek do końca życia :(

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou tak wykryta nadczynność w październiku i tabsy biorę i wsio leczenie trwa najkrócej rok :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna jak sie czegoś dowiesz o szkole rodzenia daj znać:)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) No tabelka wymiata :)
    Proponuję jeszcze dodać kolumnę z obwodem brzucha, np. mierzonym na wysokości pępka, bo talii i tak za niedługo nie będziemy się umiały dopatrzeć, a waga nie do końca wskazuje jak brzusio rośnie :D

Co do zapachu mięsa to również mnie odrzuca już od 2 tygodni... blee. Jak mąż gotuje kiełbaski to każę mu wietrzyć kuchnię ;)

oar89n73xsvk879c.png

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam, ale teraz zamierzam, wtedy było za późno a tatuś Marcela nie chciał chodzić ze mną ,więc ja sama nie chodziłam :P A u mnie jest pełno tych szkółek i idę do takiej gdzie dużo ćwiczeń i zajęc będzie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Czarna jak sie czegoś dowiesz o szkole rodzenia daj znać:)

Nie ma sprawy, wybiorę się po świętach i dowiem jak najwięcej :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabelka wymiata :)

qq87j44jhto0od0f.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou a ta gula jest widoczna ? Czy tylko masz wrazenie ze tam jest? I przeszkadza. Ci np w przelykaniu sliny?

nxbhnwz.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowanie galarety wyjątkowo dobrze dziś zniosłam, jak nigdy ;) Za to spaghetti mnie wymęczyło. Powiedziałam małżowi żeby sam sobie robił następnym razem bo gdyby nie okap i okno to na bank bym nad kiblem wisiała, niewiele brakowało. A schabowe wczoraj bez problemu usmażyłam i ze smakiem zjadłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 21:35

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie zmylam sobie paznokcie..kupilam nowy zmywacz i odrzuca mnie od niego..zaraz chyba zwroce :P

jutro nareszcie do ginekologa ide. nie moge sie doczekac jak zobacze fasolinka..oby był duży.. w sensie bede spokojniejsza ze urosl od poprzedniego razu :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabelka super:).

Cieszę się z pozytywnych wieści z wizyt:)

Gosia, a za Ciebie trzymam kciuki:)

Ja dziś nie wymiotowałam i nawet ni miałam wielkich mdłości.
    Mięsa w ogóle nie toleruję, nie dam rady patrzeć nawet na Niego. Lodówka też mi śmierdzi, a nie wspomnę już jak zmywarkę otworzę. FUJ.

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja nie zapisuję się, mój mąż pracuje 9 godzin dziennie, więc ciężko by było, żeby za każdym razem się zwalniał z pracy. Na wizytę już mu ciężko się zwolnić.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja pewnie raz bym była z małżem a raz bez jakbym się zapisała bo wiadomo że nie zawsze się trafi żeby miał wolne. Podejrzewam że nie jedna sama tam chodzi ;)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Dziewczyny sama nie wiem już co i jak więc zapytam... Wczoraj do południa zrobiła mi się taka "kluska/gula" w gardle... Jakbym coś chciała połknąć i mi to zostało w przełyku (na wysokości tego wgłębienia pod szyją). Ale przeszło mi to. Dzisiaj znowu, od jakichś 30 minut mam to samo... Wrażenie jakby mi tam coś utkwiło, mam wrażenie, że mnie to dusi i że jakbym założyła golf to bym nie wytrzymała... Czy to może być początek problemów z tarczycą? Nigdy nie miałam problemu... Na forach różnych sprzed kilku lat piszą, że może to być dziwny objaw refluksu. Spotkałyście się z czymś takim?

A może się czymś stresujesz bardzo?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ