X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna tabelka, a co Wy na to, żeby dopisać rubrykę "MIASTO" lub "MIEJSCOWOŚĆ" mogłybyśmy się zlokalizować mniej więcej.
    Mnie smakuje mięso i potrawy mięsne, zapach smażenia niekoniecznie. Ale już nie mogę wytrzymać widoku surowego mięsa w sklepie, zaraz mi duszno i niedobrze się robi.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dobry pomysł KasiaKa :)

dziewczyny jesteście w stanie polecić mi jakiegoś dobrego lekarza we Wrocławiu lub Katowicach, który robi badania prenatalne I trymestru ale w klinice, która honoruje kartę Medicover ? bo oczywiście w Opolu bida w tym temacie :/

dobra robota Pati z ta tabelka :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:52

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Pojawiły mi się jakieś smugi krwi. Ale nie świeżej tylko ciemnej, brązowej. Miałam leżeć i wolno mi było po domu chodzić. Teraz wolno mi tylko leżeć do WC i koniec. Więcej lutki i acard. Staram się nie beczeć.
    Ja tez tak miałam po większej dawce dupka przeszło więc spokojnie, wszystko będzie w porządku :)

Idia lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki czy są tu takie którym całkiem przeszły mdłości na jakimś etapie?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej była informacja skąd jesteśmy.
    Wróciłam ze szkoły rodzenia, dostałam książeczkę i jakieś tam materiały reklamowe, zapisałam nas na zajęcia otwarte bo na zamknięte w harmonogram z tygodniami ciąży się nie zmieściliśmy :) Zaczynamy od 25.06 zajęcia co środę na 16:00 :) także jeszcze troszkę ale jestem pozytywnie nastawiona :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już po mału przechodzą mdłości, nie chcę zapeszać, ale już jest coraz lepiej. W ogóle od początku paw był tylko jeden i to wymuszony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:12

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he evik, też się chętnie dowiem u mnie nasilają się coraz bardziej! Od wczoraj leże w łóżku, każde podniesienie głowy =paw.
    Bez względu co jadlam,albo czy wogóle jadłam Mam dosc, płakać mi się chce choć nawet nie mam siły żeby się porządnie rozbeczec nad swoim marnym losem

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK może tam u Ciebie dziewczynka jakaś mieszka ? Ponoć przy płci pięknej takie niesforne wymioty są ;))

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    KUNIAK może tam u Ciebie dziewczynka jakaś mieszka ? Ponoć przy płci pięknej takie niesforne wymioty są ;))
    he he może :-D Sniła mi się córeczka, ale nie niemowlę tylko taka kilkulatka,kto wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:24

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe...:))) Ja jakoś od początku mam przeczucie, że u mnie będzie chłopczyk...i nawet jak myślę o tym kimś to zawsze jako ON a nie ona :)

e43bfde7db.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przeczucie, że będzie chłopak :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Kuniak tak samo myślę że masz dziewczyneczkę w sobie bo tak Cię długo męczy:D Ja dziś czuję całkowity ustąp mdłości, cycki tylko bardziej tkliwe, ale wole to:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, będzie ciekawe jak każda się dowie co tam u miej mieszka i gdy się okaże czy było to zgodne z naszymi przeczuciami :)
    Myśmy niby celowali w chłopca, bo zakochałam się w swoim bratanku bez pamięci i chciałam takiego samego :)
    Ale po tym śnie zaciało mi się dziewuszki, więc chyba w sumie wszystko jedno ;)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeczuwam chłopaka :)od samego początku I wcale mnie to nie zaskoczy jak zoabacze ptaszka na Usg:) A jak będzie dziewczynka to bedzie miła niespodzianka:)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia leż odpoczywaj sobie i się nie martgw kochana :**

KasiaKa to róbta co chceta w tabeli pisałam ,że teraz Wasza inwencja twórcza już też się liczy, bo każda z Nas ma swój wkład w tabelkę , świetnie ,że Nasza okti podpowiedziała mi bym wrzuciła ją online :D

Cześka kochana ja tylko dane wrzuciłam :D i ciut edytowałam :P

Może jeszcze jakieś kolumny dodamy.? Macie jakieś fajne propozycje.? :)
    Może coś typu Nasze przeczucie na płeć.? Albo kg/cm ile przybyło czy ubyło.? hmm nie wiem co tam chcecie tylko co zapragniecie.? Liczy się Nasza wspólna inwencja twórcza :D może wielkości maluszka z ostatniego usg itd hmmm nie wiem myślcie i dodajcie nie wstydzić się swoich kilogramów i cm kochane :***

Co do płci nie dość, że przeczuwam syna drugiego to i w dodatku tylko i wyłącznie w dzień owu się kochaliśmy ,więc raczej nie ma szans by było panieneczka :D ale najwyżej będzie niespodzianka z zaskoczenia, że jednak nie ma znaczenia czy przed czy w owu się kochamy :D

No i ostatnio z babcią rozmawiałam, że troszkę się boje, że mam jednego syna który jest moim oczkiem w głowie kocham Go do szaleństwa bardziej niż swojego faceta... Tak bardziej, bo wiem ,że on będzie mój na zawsze a z facetami różnie to bywa, że tak powiem :P I się zastanawiałam czy nie będę tego drugiego brzdąca kochać mniej czy więcej niż Marcelka, takie głupie myślenie, że nie będę potrafiła podzielić miłości między nich i któryś może być poszkodowany :P Powiedzcie mi czy to z czasem przychodzi czy od razu wiadomo będę różne priorytety, ale chciałam poruszyć ten temat co do mamuś które też będą miały ente dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hehe kobitki a u mnie dzisiaj 200 dni do mety ;DD

teraz spróbuj :)

Hehe, jesteś pierwsza, a u mnie 105 :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve
    Super zdjęcia i bardzo wyraźne, u mnie dzieciaczek był dwa razy większy a nie było tak fajnie widać.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Kolumna z miastem byłaby fajna bo kto wie- może spotkamy się na jednej porodówce. Ja na tablecie nie mogę otworzyć. Jak by co o jestem z Poznania.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze by tak date urodznia wage i wzrost przeżucić troszke dalej a w to miejsce np mozemy dac: data wizyty, wymiary maleństwa, Nasze kg lub cykl starań jak myślicie?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie za duzo tego bedzie???

Idia, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ