X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie snily wampiry z sagi Zmierzch, ja bylam Bella :P

okti89, sylvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak mi obwod brzucha rosnie, dwa mce temu kupilam sobie wiosenna kurteczke, w ktorej juz teraz nie umiem sie dopiac, brakuje mi 20 cm hehe

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja to w ogóle chyba jestem w innym czasie niż pokazuje mój suwak. Suwak był ustawiony kiedy poród wypadał na 10-tego listopada. Potem gin mi przesunęła na 7-go. Czyli np. jeśli Okti jest w 10 tyg i 6 dni i ma termin na 8-go listopada, tzn. że ja chyba ja chyba dziś zaczęłam 12 tydzień ??? :))) Ale pokręciłam :))
    Ja początkowo miałam termin liczony od OM ale za każdą wizytą moja ciąża wg usg była starsza wszystko teraz ładnie nadgoniło, gdyż ja owulacje miłam 9 dnia cyklu. Wg owulacji ovu liczyło mi na 9 listopada termin, lekarz ustalil mi na początku wg Om 15 listopada, a wczoraj zmienił na 8 listopada bo za każdym razem ciąża była starsza o 5,6 a teraz już o 7 dni :)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!:)

Ale pogoda... u Was tez taka szaruga? Wczoraj pięknie świeciło słonko, wiosenna kurteczka i okulary przeciwsłoneczne, a dzisiaj kalosze i parasol... Kwiecień plecień!;)

Ciesze się z wszystkich wczorajszych wizyt i dobrych wieści, super!:)
    Pati, trzymam kciuki za szyjkę, żeby się przypadkiem nie próbowała skracać.:)

Ja tej oliwki z babydream używam już od lat, jestem od niej uzależniona, po każdej kąpieli. Więc i teraz przy niej zostałam. Dodatkowo dostałam od koleżanki kuracje zapobiegającą roztępom z efektimy, mama-care, też kupiona w rosmmanie. Całkiem przyjemnie się używa. Ale seria babydream, jest dla mnie nie zastąpiona. I ten przyjemny zapach.:)

Ja genetyczne będę miała 13t6d, lekarz powiedział, że spokojnie od 12 tygodnia powinno dać ładnie zmierzyć, ale on jest za tym, że lepiej później i tak mnie wysłał.:) Mam nadzieję, że będzie ok.:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja początkowo miałam termin liczony od OM ale za każdą wizytą moja ciąża wg usg była starsza wszystko teraz ładnie nadgoniło, gdyż ja owulacje miłam 9 dnia cyklu. Wg owulacji ovu liczyło mi na 9 listopada termin, lekarz ustalil mi na początku wg Om 15 listopada, a wczoraj zmienił na 8 listopada bo za każdym razem ciąża była starsza o 5,6 a teraz już o 7 dni :)

A jak zmieniłaś to na suwaku ? No bo ja wpisując, że ostatnia miesiączka była 3-go lutego no to niestety suwak się nie zmieni i będzie cały czas opóźniony. Czyli wpisać datę owulacji tak ? :)

e43bfde7db.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem umówiona na 28-go i będzie to 12t+2dni. Chyba ok.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique w kalendarzu belly w ustawieniach wpisalam datę porodu wyznaczoną przez lekarza, a suwaczek zrobiłam nowy (jak tworzyłam suwaczek to tam wpisuję się przewidzianą datę porodu )i wtedy wylicza tygodnie :)
    https://www.suwaczek.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:50

Monique lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, na której stronce polecałaś te przepisy, bo nie wiem dokąd się cofnąć,a chętnie bym zajrzała.

Fidelissa lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Niestety i Ja muszę się z Wami pożegnać. Byłam we wtorek rano na wizycie i już tam ginekolog nie widziała czynności serca płodu. W środę byłam na badaniach u innego ginekologa, który potwierdził, że zarodek się nie rozwija. Pęcherzyk rósł, miał 5cm, i tyle. Dostałam skierowanie do szpitala na zabieg, i w tej chwili jest już po wszystkim. Nie przypuszczałam nigdy, że coś takiego może mnie spotkać i że może to być takie trudne. Pozostaje mi dojść do siebie fizycznie i psychicznie, i jakoś żyć dalej. Życzę Wam samych spokojnych dni, mało zmartwień. Oszczędzajcie się i dbajcie o siebie. Pozdrawiam Gosia.

• Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(((

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

przepis nie mój - ja chyba na te święta nic nie przygotuję i nic nie zjem.. z dnia na dzień mi coraz gorzej - i mam jakieś przekonanie że to dziewczynka tak daje popalić - przy synku jakoś to było łagodniej a teraz wieczorami jestem wyjęta z życia - mam ataki głodu połączone z jadłowstrętem i mdłościami - wymiotów brak choć czuje że są blisko ale samo nie leci więc na siłe nie próbuje ...

pati oszczędzaj się ! żadnego dźwigania itd - z szyjką nie ma żartów - lepiej teraz się pooszczędzać niż potem musieć leżeć.. ja własnie problemów z szyjką się boję - w pierwszej ciąży własnie miałam takie kłucia i po 2 dniach okazało się 2,5 cm rozwarcia i po tygodniu synek był już z nami - cudem dotrwałam do 37tc leżąc plackiem na patologii... dostałaś magnez? ja go zażywałam w sporych dawkach i teraz odrazu go zażywam..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Gosiu

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bardzo mi przykro :(

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiu przykro mi

- kurde wytłumaczcie mi czemu tak durnie jest że takim młodocianym się wpada nieraz z gumką czy komuś z tabletkami, ot raz i ciąża i dziecko jest a tyle kobiet prawdziwie pragnie dziecka, robi wszystko co może a potem dupa.. (przepraszam za wyrażenie, ale to niesprawiedliwe..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gościu tule. Trzymaj sie....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcielam śniadanko uwaga cos sie zmienia bo z apetytem;))

I biorę sie za ciasto do mazurków:)) potem gotuje szynkę. Pieke mazurki. Pieke kiełbasę w piwie. Ubieram mazurki- robię cytrynowego i kajmakowe. No i obiad- łosoś pieczony, zupke kminkowa wczoraj zrobiłam. Uff. Bakalie juz posiekane:)
    No a potem pakowanie:)
    A w niedziele wieczorem Pascha na poniedziałek:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fidelissa podziwiam i zazdroszczę ze możesz.. ja wczoraj o 21 wietrzyłam pokój bo mi wpadł jakiś zapach smażonego czegoś.. tak mi się marzy spokojnie najeść ale obawiam się że pomęczy mnie jeszcze pare tygodni.. jak czytam co gotujesz to mnie aż oczepuje..

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro! :(
    Ale mamy 2 Gosie...

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia przykro mi :( monique ja też miałam OM 3 lutego, Pati też chodze do dwóch lekarzy tyle że do jednego na kasę a do drugiego prywatnie, ale badania wszystkie na nfz robię, miałam już nie iść do ginki ale ona jest endo więc uznałam że jeszcze raz pójdę, a na wizycie u gina zapytam o jakiegoś innego endo no bo jednak pod jakąś opieką muszę być :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ja to pojechałam po bandzie, bo idę na USG w 11+3 tc :)
    Oj tam, tak mnie w tym ośrodku zapisali... z resztą muszę zobaczyć co tam się dzieje, następnych prawie 2 tygodni nie wytrzymie normalnie ;)

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Dotty84 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ