X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam pianki do golenia i nawet mi nie przyszło do głowy żeby się zastanawiać czy można czy nie :P
    No i nadszedł szał świąt od jutra mi zleci szybko. Jutro jadę po tatę do Gdańska, potem reszta przygotowań i świętowanie :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Mam pytanie z innej beczki,i chyba głupie :-) Myślicie że możemy użyć kremu do depilacji.?Bo to w sumie sama chemia, ale na depilator się teraz nie zdobede, a golic się nie znoszę :-\
    Koleżanka doradziła mi, że od momentu ciąży bardziej zaawansowanej, gdy golenie stało się bardziej problematyczne zaczęła poprostu trymować włosy (na 1mm) zwykłą maszynką do włosów.
    Było bezpieczniej niż machać w tamtych okolicach żyletą (zwłaszcza jak widoczność przysłania Ci rosnący balonik) :)

Sama nie wiem - może wypróbuję :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak na szybko z tel pisze.jestem po wg usg 10t6d crl 3,91cm dzidzia fikała machała raczka lekarz wlaczyl mi bicie serca poryczalam sie poprostu:-) termin przesuniety na 8 listopada odezwe sie wieczorkiem buziaki:-*

Viviana, KocieOczy, Fidelissa, Goplana, KasiaKa, xpatiiix3, lkc, karmelek, Dotty84, RewolucjaSięDzieje, Eve, blue00, Lavendula, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo, scindapsus lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Fidellisa no ja miałam zawsze wysokie TSH, kiedyś 3,5, potem się obniżało we wrześniu 1,58 i myślałam, że mi wyjdzie wysokie a wyszło 0,75 niby w normie zapytam mojego gina na wizycie 24.04 czy jest ok.
    A Ty kiedy masz wizytę, pytałaś ginka o wynik TSH?

tak pytalam, ale ona powiedziala ze w ciazy ma byc ponizej 2,5.
    ale zapytam jeszcze endo ide we wtorek

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba poczekała z tym kremem do depilacji chociaż do II trymestru - straszna to chemia, przecie aż włosy rozpuszcza. Z resztą u mnie sam zapach spowodowałby falę wymiotów.
    Póki co używam maszynki do golenia, a jak już przestanę być taka na wszystko wrażliwa pójdę na wosk.

W moim wybranym psitalu napisali, żeby na 14 dni przed CC w ogóle nie depilować, gdyż zwiększa to ryzyko infekcji rany operacyjnej - to taka ciekawostka :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja żyletą się machaałam na dole aż do dnia przed porodem :D tylko później pry lusterku hahaha :P albo na ślepo na czuja i weszło w krew xD chyba każda z Nas zna na tyle dobrze swoje ciało, że się nie pozacina :P

Ponawiam pytanie czy któraś z Was coś wie jak to z dwoma ginami na NFZ jest, czy mogę potem mieć jakieś problemy.? :P heheh

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    hehe a ja żyletą się machaałam na dole aż do dnia przed porodem :D tylko później pry lusterku hahaha :P albo na ślepo na czuja i weszło w krew xD chyba każda z Nas zna na tyle dobrze swoje ciało, że się nie pozacina :P

Ponawiam pytanie czy któraś z Was coś wie jak to z dwoma ginami na NFZ jest, czy mogę potem mieć jakieś problemy.? :P heheh

Z tego co pamiętam, to do gina nie wypełnia się żadnej deklaracji tak jak to się robi w przypadku rodzinnego...
    Wypełniałaś coś, że wybierasz akurat tego?

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach buntu wyszłam na hamak który mam w ogrodzie. Tak mnie to zmęczyło że na tym hamaku spalam 2h! Teraz czuję się lepiej, jestem radośniejsza i nie wierzę, że mi to zaszkodziło. Kołdrę i koc zaniosła mi mama:) teraz relanium i spać dalej :)

Mąż się pyta co ze świętami... No ja nie przygotuję... Coś się zaimprowizuje :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie. Wszystko jest ok. Bez sensu się denerwowałam. Akurat jestem wykończona. Nie mam sił, absolutnie. A tu święta się zbliżają, trzeba by dom jakoś przygotować. Nie mam sił. Nawet do sklepu nie byłam w stanie dojść.

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, KasiaKa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka,

Najważniejsze, ze wszystko dobrze! Śpij, wypoczywaj i rób sobie codziennie Dzień Dziecka :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    W ramach buntu wyszłam na hamak który mam w ogrodzie. Tak mnie to zmęczyło że na tym hamaku spalam 2h! Teraz czuję się lepiej, jestem radośniejsza i nie wierzę, że mi to zaszkodziło. Kołdrę i koc zaniosła mi mama:) teraz relanium i spać dalej :)

Mąż się pyta co ze świętami... No ja nie przygotuję... Coś się zaimprowizuje :)
    :) Nic dziwnego, że tyle śpisz skoro nafaszerowana jesteś Relanium jak stary epileptyk :)
    Jak długo to bierzesz, i jak długo Twój lekarz przewiduje, aby brać?

Idia lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    :) Nic dziwnego, że tyle śpisz skoro nafaszerowana jesteś Relanium jak stary epileptyk :)

Spadłam z krzesła ze śmiechu jak sobie wyobraziłam skrzypienie tego hamaka ze starym dziadkiem w piżamie i z kołdrą :D:D:D:D

Idia lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Koleżanka doradziła mi, że od momentu ciąży bardziej zaawansowanej, gdy golenie stało się bardziej problematyczne zaczęła poprostu trymować włosy (na 1mm) zwykłą maszynką do włosów.
    Było bezpieczniej niż machać w tamtych okolicach żyletą (zwłaszcza jak widoczność przysłania Ci rosnący balonik) :)

Sama nie wiem - może wypróbuję :)

Ja jadę dalej na depilatorze, a potem się przerzucę na golarkę. Problem mam nie z kremami do depi, ale z samoopalaczami, niezbędnymi w moim wyposażeniu. Jak i czym je zastąpić?

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    kocie oczy czy od Ciebie czy Izy dostałam te namiary na pasche?

bo sklerozę mam i nie pamiętam...

mam pytanie ile taka pascha jest dobra. czy jak zrobię w piątek będzie dobra w poniedziałek? czy lepiej zrobić w niedziele wieczorem???

wygodniej byłoby w piątek i by była w lodowce
    a w poniedziałek serwuje ale boje się ze będzie już nieświeża..... co robic?

Ja komuś polecałam przepisy, pewnie Tobie;)
    Najlepiej zrobić popołudniu w sobotę, wtedy pascha ma czas "dojść" na niedzielny czas deserowy, a najlepsza jest w poniedziałek. Po tym czasie też pewnie jest zjadliwa, ale nie próbowałam, bo po prostu już jej nie ma:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nerwowo, scysja z członkami rodu na temat organizacyjno-świąteczny, wkurzyłam się strasznie, bo co poniektórzy chcą ze mnie "pannę Mariannę" zrobić i zwalić robotę na innych, także...parę błyskawic przeszło, wióry poszły, pobeczałam się, a teraz pełen relaks z kopytami w górze i oglądam 4 sezon "Downton Abbey".

Aaa, co do sprzątania...mam tak samo-stwierdziłam, że kurzyska i odkurzanko i wsjo, jak to mawiają, tylko nudne kobiety mają zawsze porządek w domu, także...;)

Fidelissa, KasiaKa, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wkońcu w domu nadrabiam zaległości... wykończona i przeszczęśliwa;-) zamykam oczy i widzę mojego bąbelka jak fika na USG bardzo ruchliwy jest a jak lekarz włączył mi bicie serca i usłyszłam to cudowne pikanie i widziałam jak dzidzia się rusza to poprostu odleciałam rozryczałam się!
    Termin przesunięty na 8 listopada

Pati mam prośbę przesuniesz mnie w tabelce bo nie chcę czegoś poprzestawiać a ty się najbardziej na tym znaasz :)

Usg genetyczne umówione u mojego lekarza na 8 maja ;)

Niestety moje pieczenie i swędzenie od 2 dni okazało się nawrotem grzybicy :( masakra czy to choloerstwo wkońcu mnie opuści!! Dostałam jakiś krem z aplikatorem i zupełnie inne globulki niż poprzednio niech wkońcu pomoże!

a tutaj mój mały bąbelek ale zdjęcie nie odzwierciedla tego jak on pięknie wyglądał w ruchu

r88fmgpxonre_t.jpg

Eve, Goplana, sylvi, Fidelissa, Dotty84, Cześka, Lavendula, KasiaKa, anusiaa90, scindapsus lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Dziś 11 dzień relanium. Jeszcze do środy a w środę decyzja co dalej.

Kurna i mdłości od 2 dni jeszcze, żeby za lekko nie było.

Stary epileptyk! Prawie się posikałam ze śmiechu!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Spadłam z krzesła ze śmiechu jak sobie wyobraziłam skrzypienie tego hamaka ze starym dziadkiem w piżamie i z kołdrą :D:D:D:D

Spadanie z krzesła w ciąży grozi,....czymś na pewno grozi :)

Fidelissa, KUNIAK, scindapsus lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Spadanie z krzesła w ciąży grozi,....czymś na pewno grozi :)

Atakiem śmiechawicy ;)
    i bolącą kością ogonową :D

Idia, scindapsus lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żygam.... Siła złego na jednego...

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ