X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam pianki do golenia i nawet mi nie przyszło do głowy żeby się zastanawiać czy można czy nie :P
    No i nadszedł szał świąt od jutra mi zleci szybko. Jutro jadę po tatę do Gdańska, potem reszta przygotowań i świętowanie :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Mam pytanie z innej beczki,i chyba głupie :-) Myślicie że możemy użyć kremu do depilacji.?Bo to w sumie sama chemia, ale na depilator się teraz nie zdobede, a golic się nie znoszę :-\
    Koleżanka doradziła mi, że od momentu ciąży bardziej zaawansowanej, gdy golenie stało się bardziej problematyczne zaczęła poprostu trymować włosy (na 1mm) zwykłą maszynką do włosów.
    Było bezpieczniej niż machać w tamtych okolicach żyletą (zwłaszcza jak widoczność przysłania Ci rosnący balonik) :)

Sama nie wiem - może wypróbuję :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak na szybko z tel pisze.jestem po wg usg 10t6d crl 3,91cm dzidzia fikała machała raczka lekarz wlaczyl mi bicie serca poryczalam sie poprostu:-) termin przesuniety na 8 listopada odezwe sie wieczorkiem buziaki:-*

Viviana, KocieOczy, Fidelissa, Goplana, KasiaKa, xpatiiix3, lkc, karmelek, Dotty84, RewolucjaSięDzieje, Eve, blue00, Lavendula, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo, scindapsus lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Fidellisa no ja miałam zawsze wysokie TSH, kiedyś 3,5, potem się obniżało we wrześniu 1,58 i myślałam, że mi wyjdzie wysokie a wyszło 0,75 niby w normie zapytam mojego gina na wizycie 24.04 czy jest ok.
    A Ty kiedy masz wizytę, pytałaś ginka o wynik TSH?

tak pytalam, ale ona powiedziala ze w ciazy ma byc ponizej 2,5.
    ale zapytam jeszcze endo ide we wtorek

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba poczekała z tym kremem do depilacji chociaż do II trymestru - straszna to chemia, przecie aż włosy rozpuszcza. Z resztą u mnie sam zapach spowodowałby falę wymiotów.
    Póki co używam maszynki do golenia, a jak już przestanę być taka na wszystko wrażliwa pójdę na wosk.

W moim wybranym psitalu napisali, żeby na 14 dni przed CC w ogóle nie depilować, gdyż zwiększa to ryzyko infekcji rany operacyjnej - to taka ciekawostka :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja żyletą się machaałam na dole aż do dnia przed porodem :D tylko później pry lusterku hahaha :P albo na ślepo na czuja i weszło w krew xD chyba każda z Nas zna na tyle dobrze swoje ciało, że się nie pozacina :P

Ponawiam pytanie czy któraś z Was coś wie jak to z dwoma ginami na NFZ jest, czy mogę potem mieć jakieś problemy.? :P heheh

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    hehe a ja żyletą się machaałam na dole aż do dnia przed porodem :D tylko później pry lusterku hahaha :P albo na ślepo na czuja i weszło w krew xD chyba każda z Nas zna na tyle dobrze swoje ciało, że się nie pozacina :P

Ponawiam pytanie czy któraś z Was coś wie jak to z dwoma ginami na NFZ jest, czy mogę potem mieć jakieś problemy.? :P heheh

Z tego co pamiętam, to do gina nie wypełnia się żadnej deklaracji tak jak to się robi w przypadku rodzinnego...
    Wypełniałaś coś, że wybierasz akurat tego?

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach buntu wyszłam na hamak który mam w ogrodzie. Tak mnie to zmęczyło że na tym hamaku spalam 2h! Teraz czuję się lepiej, jestem radośniejsza i nie wierzę, że mi to zaszkodziło. Kołdrę i koc zaniosła mi mama:) teraz relanium i spać dalej :)

Mąż się pyta co ze świętami... No ja nie przygotuję... Coś się zaimprowizuje :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie. Wszystko jest ok. Bez sensu się denerwowałam. Akurat jestem wykończona. Nie mam sił, absolutnie. A tu święta się zbliżają, trzeba by dom jakoś przygotować. Nie mam sił. Nawet do sklepu nie byłam w stanie dojść.

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, KasiaKa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka,

Najważniejsze, ze wszystko dobrze! Śpij, wypoczywaj i rób sobie codziennie Dzień Dziecka :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    W ramach buntu wyszłam na hamak który mam w ogrodzie. Tak mnie to zmęczyło że na tym hamaku spalam 2h! Teraz czuję się lepiej, jestem radośniejsza i nie wierzę, że mi to zaszkodziło. Kołdrę i koc zaniosła mi mama:) teraz relanium i spać dalej :)

Mąż się pyta co ze świętami... No ja nie przygotuję... Coś się zaimprowizuje :)
    :) Nic dziwnego, że tyle śpisz skoro nafaszerowana jesteś Relanium jak stary epileptyk :)
    Jak długo to bierzesz, i jak długo Twój lekarz przewiduje, aby brać?

Idia lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    :) Nic dziwnego, że tyle śpisz skoro nafaszerowana jesteś Relanium jak stary epileptyk :)

Spadłam z krzesła ze śmiechu jak sobie wyobraziłam skrzypienie tego hamaka ze starym dziadkiem w piżamie i z kołdrą :D:D:D:D

Idia lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Koleżanka doradziła mi, że od momentu ciąży bardziej zaawansowanej, gdy golenie stało się bardziej problematyczne zaczęła poprostu trymować włosy (na 1mm) zwykłą maszynką do włosów.
    Było bezpieczniej niż machać w tamtych okolicach żyletą (zwłaszcza jak widoczność przysłania Ci rosnący balonik) :)

Sama nie wiem - może wypróbuję :)

Ja jadę dalej na depilatorze, a potem się przerzucę na golarkę. Problem mam nie z kremami do depi, ale z samoopalaczami, niezbędnymi w moim wyposażeniu. Jak i czym je zastąpić?

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    kocie oczy czy od Ciebie czy Izy dostałam te namiary na pasche?

bo sklerozę mam i nie pamiętam...

mam pytanie ile taka pascha jest dobra. czy jak zrobię w piątek będzie dobra w poniedziałek? czy lepiej zrobić w niedziele wieczorem???

wygodniej byłoby w piątek i by była w lodowce
    a w poniedziałek serwuje ale boje się ze będzie już nieświeża..... co robic?

Ja komuś polecałam przepisy, pewnie Tobie;)
    Najlepiej zrobić popołudniu w sobotę, wtedy pascha ma czas "dojść" na niedzielny czas deserowy, a najlepsza jest w poniedziałek. Po tym czasie też pewnie jest zjadliwa, ale nie próbowałam, bo po prostu już jej nie ma:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nerwowo, scysja z członkami rodu na temat organizacyjno-świąteczny, wkurzyłam się strasznie, bo co poniektórzy chcą ze mnie "pannę Mariannę" zrobić i zwalić robotę na innych, także...parę błyskawic przeszło, wióry poszły, pobeczałam się, a teraz pełen relaks z kopytami w górze i oglądam 4 sezon "Downton Abbey".

Aaa, co do sprzątania...mam tak samo-stwierdziłam, że kurzyska i odkurzanko i wsjo, jak to mawiają, tylko nudne kobiety mają zawsze porządek w domu, także...;)

Fidelissa, KasiaKa, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wkońcu w domu nadrabiam zaległości... wykończona i przeszczęśliwa;-) zamykam oczy i widzę mojego bąbelka jak fika na USG bardzo ruchliwy jest a jak lekarz włączył mi bicie serca i usłyszłam to cudowne pikanie i widziałam jak dzidzia się rusza to poprostu odleciałam rozryczałam się!
    Termin przesunięty na 8 listopada

Pati mam prośbę przesuniesz mnie w tabelce bo nie chcę czegoś poprzestawiać a ty się najbardziej na tym znaasz :)

Usg genetyczne umówione u mojego lekarza na 8 maja ;)

Niestety moje pieczenie i swędzenie od 2 dni okazało się nawrotem grzybicy :( masakra czy to choloerstwo wkońcu mnie opuści!! Dostałam jakiś krem z aplikatorem i zupełnie inne globulki niż poprzednio niech wkońcu pomoże!

a tutaj mój mały bąbelek ale zdjęcie nie odzwierciedla tego jak on pięknie wyglądał w ruchu

r88fmgpxonre_t.jpg

Eve, Goplana, sylvi, Fidelissa, Dotty84, Cześka, Lavendula, KasiaKa, anusiaa90, scindapsus lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Dziś 11 dzień relanium. Jeszcze do środy a w środę decyzja co dalej.

Kurna i mdłości od 2 dni jeszcze, żeby za lekko nie było.

Stary epileptyk! Prawie się posikałam ze śmiechu!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Spadłam z krzesła ze śmiechu jak sobie wyobraziłam skrzypienie tego hamaka ze starym dziadkiem w piżamie i z kołdrą :D:D:D:D

Spadanie z krzesła w ciąży grozi,....czymś na pewno grozi :)

Fidelissa, KUNIAK, scindapsus lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Spadanie z krzesła w ciąży grozi,....czymś na pewno grozi :)

Atakiem śmiechawicy ;)
    i bolącą kością ogonową :D

Idia, scindapsus lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żygam.... Siła złego na jednego...

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ