Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja używam pianki do golenia i nawet mi nie przyszło do głowy żeby się zastanawiać czy można czy nie
No i nadszedł szał świąt od jutra mi zleci szybko. Jutro jadę po tatę do Gdańska, potem reszta przygotowań i świętowanie -
KUNIAK wrote:Mam pytanie z innej beczki,i chyba głupie
Myślicie że możemy użyć kremu do depilacji.?Bo to w sumie sama chemia, ale na depilator się teraz nie zdobede, a golic się nie znoszę
Było bezpieczniej niż machać w tamtych okolicach żyletą (zwłaszcza jak widoczność przysłania Ci rosnący balonik)
Sama nie wiem - może wypróbuję -
Kochane tak na szybko z tel pisze.jestem po wg usg 10t6d crl 3,91cm dzidzia fikała machała raczka lekarz wlaczyl mi bicie serca poryczalam sie poprostu:-) termin przesuniety na 8 listopada odezwe sie wieczorkiem buziaki:-*
Viviana, KocieOczy, Fidelissa, Goplana, KasiaKa, xpatiiix3, lkc, karmelek, Dotty84, RewolucjaSięDzieje, Eve, blue00, Lavendula, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo, scindapsus lubią tę wiadomość
-
Viviana wrote:Fidellisa no ja miałam zawsze wysokie TSH, kiedyś 3,5, potem się obniżało we wrześniu 1,58 i myślałam, że mi wyjdzie wysokie a wyszło 0,75 niby w normie zapytam mojego gina na wizycie 24.04 czy jest ok.
A Ty kiedy masz wizytę, pytałaś ginka o wynik TSH?
tak pytalam, ale ona powiedziala ze w ciazy ma byc ponizej 2,5.
ale zapytam jeszcze endo ide we wtorek -
Ja bym chyba poczekała z tym kremem do depilacji chociaż do II trymestru - straszna to chemia, przecie aż włosy rozpuszcza. Z resztą u mnie sam zapach spowodowałby falę wymiotów.
Póki co używam maszynki do golenia, a jak już przestanę być taka na wszystko wrażliwa pójdę na wosk.
W moim wybranym psitalu napisali, żeby na 14 dni przed CC w ogóle nie depilować, gdyż zwiększa to ryzyko infekcji rany operacyjnej - to taka ciekawostka -
hehe a ja żyletą się machaałam na dole aż do dnia przed porodem
tylko później pry lusterku hahaha
albo na ślepo na czuja i weszło w krew xD chyba każda z Nas zna na tyle dobrze swoje ciało, że się nie pozacina
Ponawiam pytanie czy któraś z Was coś wie jak to z dwoma ginami na NFZ jest, czy mogę potem mieć jakieś problemy.?heheh
Eve lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:hehe a ja żyletą się machaałam na dole aż do dnia przed porodem
tylko później pry lusterku hahaha
albo na ślepo na czuja i weszło w krew xD chyba każda z Nas zna na tyle dobrze swoje ciało, że się nie pozacina
Ponawiam pytanie czy któraś z Was coś wie jak to z dwoma ginami na NFZ jest, czy mogę potem mieć jakieś problemy.?heheh
Z tego co pamiętam, to do gina nie wypełnia się żadnej deklaracji tak jak to się robi w przypadku rodzinnego...
Wypełniałaś coś, że wybierasz akurat tego?
-
W ramach buntu wyszłam na hamak który mam w ogrodzie. Tak mnie to zmęczyło że na tym hamaku spalam 2h! Teraz czuję się lepiej, jestem radośniejsza i nie wierzę, że mi to zaszkodziło. Kołdrę i koc zaniosła mi mama:) teraz relanium i spać dalej
Mąż się pyta co ze świętami... No ja nie przygotuję... Coś się zaimprowizujeFidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już też po wizycie. Wszystko jest ok. Bez sensu się denerwowałam. Akurat jestem wykończona. Nie mam sił, absolutnie. A tu święta się zbliżają, trzeba by dom jakoś przygotować. Nie mam sił. Nawet do sklepu nie byłam w stanie dojść.
RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, KasiaKa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:W ramach buntu wyszłam na hamak który mam w ogrodzie. Tak mnie to zmęczyło że na tym hamaku spalam 2h! Teraz czuję się lepiej, jestem radośniejsza i nie wierzę, że mi to zaszkodziło. Kołdrę i koc zaniosła mi mama:) teraz relanium i spać dalej
Mąż się pyta co ze świętami... No ja nie przygotuję... Coś się zaimprowizujeNic dziwnego, że tyle śpisz skoro nafaszerowana jesteś Relanium jak stary epileptyk
Jak długo to bierzesz, i jak długo Twój lekarz przewiduje, aby brać?Idia lubi tę wiadomość
-
Goplana wrote:
Nic dziwnego, że tyle śpisz skoro nafaszerowana jesteś Relanium jak stary epileptyk
Jak długo to bierzesz, i jak długo Twój lekarz przewiduje, aby brać?
Spadłam z krzesła ze śmiechu jak sobie wyobraziłam skrzypienie tego hamaka ze starym dziadkiem w piżamie i z kołdrą:D:D:D
Idia lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Dotty84 wrote:Koleżanka doradziła mi, że od momentu ciąży bardziej zaawansowanej, gdy golenie stało się bardziej problematyczne zaczęła poprostu trymować włosy (na 1mm) zwykłą maszynką do włosów.
Było bezpieczniej niż machać w tamtych okolicach żyletą (zwłaszcza jak widoczność przysłania Ci rosnący balonik)
Sama nie wiem - może wypróbuję
Ja jadę dalej na depilatorze, a potem się przerzucę na golarkę. Problem mam nie z kremami do depi, ale z samoopalaczami, niezbędnymi w moim wyposażeniu. Jak i czym je zastąpić?
Fidelissa wrote:kocie oczy czy od Ciebie czy Izy dostałam te namiary na pasche?
bo sklerozę mam i nie pamiętam...
mam pytanie ile taka pascha jest dobra. czy jak zrobię w piątek będzie dobra w poniedziałek? czy lepiej zrobić w niedziele wieczorem???
wygodniej byłoby w piątek i by była w lodowce
a w poniedziałek serwuje ale boje się ze będzie już nieświeża..... co robic?
Ja komuś polecałam przepisy, pewnie Tobie;)
Najlepiej zrobić popołudniu w sobotę, wtedy pascha ma czas "dojść" na niedzielny czas deserowy, a najlepsza jest w poniedziałek. Po tym czasie też pewnie jest zjadliwa, ale nie próbowałam, bo po prostu już jej nie ma:)
Fidelissa lubi tę wiadomość
U mnie dziś nerwowo, scysja z członkami rodu na temat organizacyjno-świąteczny, wkurzyłam się strasznie, bo co poniektórzy chcą ze mnie "pannę Mariannę" zrobić i zwalić robotę na innych, także...parę błyskawic przeszło, wióry poszły, pobeczałam się, a teraz pełen relaks z kopytami w górze i oglądam 4 sezon "Downton Abbey".
Aaa, co do sprzątania...mam tak samo-stwierdziłam, że kurzyska i odkurzanko i wsjo, jak to mawiają, tylko nudne kobiety mają zawsze porządek w domu, także...Fidelissa, KasiaKa, Maga31 lubią tę wiadomość
No wkońcu w domu nadrabiam zaległości... wykończona i przeszczęśliwa;-) zamykam oczy i widzę mojego bąbelka jak fika na USG bardzo ruchliwy jest a jak lekarz włączył mi bicie serca i usłyszłam to cudowne pikanie i widziałam jak dzidzia się rusza to poprostu odleciałam rozryczałam się!
Termin przesunięty na 8 listopada
Pati mam prośbę przesuniesz mnie w tabelce bo nie chcę czegoś poprzestawiać a ty się najbardziej na tym znaasz
Usg genetyczne umówione u mojego lekarza na 8 maja
Niestety moje pieczenie i swędzenie od 2 dni okazało się nawrotem grzybicymasakra czy to choloerstwo wkońcu mnie opuści!! Dostałam jakiś krem z aplikatorem i zupełnie inne globulki niż poprzednio niech wkońcu pomoże!
a tutaj mój mały bąbelek ale zdjęcie nie odzwierciedla tego jak on pięknie wyglądał w ruchu
Eve, Goplana, sylvi, Fidelissa, Dotty84, Cześka, Lavendula, KasiaKa, anusiaa90, scindapsus lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:
Nic dziwnego, że tyle śpisz skoro nafaszerowana jesteś Relanium jak stary epileptyk
Jak długo to bierzesz, i jak długo Twój lekarz przewiduje, aby brać?
Dziś 11 dzień relanium. Jeszcze do środy a w środę decyzja co dalej.
Kurna i mdłości od 2 dni jeszcze, żeby za lekko nie było.
Stary epileptyk! Prawie się posikałam ze śmiechu! -
RewolucjaSięDzieje wrote:Spadłam z krzesła ze śmiechu jak sobie wyobraziłam skrzypienie tego hamaka ze starym dziadkiem w piżamie i z kołdrą
:D:D:D
Spadanie z krzesła w ciąży grozi,....czymś na pewno groziFidelissa, KUNIAK, scindapsus lubią tę wiadomość