X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem...

Kuniak kochana oby wyniczki były w porządku, a może na ip tylko puszczą kroplówe i wypuszczą Ciebie, albo pij te elektrolity w proszku co na wymioty się pije, żeby się nawodnić, wtedy wyniki podskoczą :D

Wiem już od czego są moje kłucia wczoraj i dzisiaj dosyć silne już kłucia w szyjce, bo się po prostu skraca, 3cm tylko zostało z prawie 5 (4,7-4,8cm)... ;/ i trochę za miękka jest ginka ledwo znalazła pobrała cytologię ,no i po tym gmeraniu trochę plamienia na razie już takie kawa z mlekiem jest ale powinno niedługo przejść, polecenie oszczędzać się leżeć dużo i nie szaleć z zakupami (co najwyżej bochenek chleba się śmiała) i spacerkami, a zwłaszcza wózka nie pchać... Maluch dalej główką w dół jest, nie pomierzyła tylko zajrzała czy wszystko w porządku zdjęcia też nie dostałam, ale był taki śliczny i pięknie machał rączkami do Nas i podskakiwał, paluszki policzyliśmy nawet, no ale zajrzała między nóżki, bo pięknie się wystawił do Nas i mówi, że maluśki jeszcze, nie chce zapeszać, bo nie jest pewna, ale stawia na chłopczyka raczej, że za 3 tygodsnie potwierdzi na wizycie mi :D a w szpitalu mi przełożyli na jutro, troszke się wkur... za przeproszeniem bo za taxi 15zł wydałam żeby szybko dotrzeć... a tu na jutro na 11 ajj a w dodatku na 7.30 muszę jechać z mamą to u niej w gabinecie sobie posiedze po wynikach na tarczycę i potem na USG pójdziemy o 11 razem ,bo R chyba jutro jednak już nie przełoży zmiany na popołudniową, no i co z lepszych wieści to od maja już zamieszkamy razem, wsio załatwił, taką niespodziankę mi zrobił i zabrał na obiad i lody hehe :)
    A teraz położyłam Marcela spać to idę sobie szybko kłaki moje rudo nijakie pofarbuje spowrotem na mój blondzik :D

Goplana, anusiaa90, Fidelissa, blue00, Strupka, RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Goplana czyli te opaski na mdłości niedziałaja? A już zamówiłam :-\

Ja czekam na dzisiejsze wyniki z krwi, bo jak wyniki mojej ostatniej morfologi trafiły do lekarki to zadzwonia do mnie i kazała powtórzyć,wyszły elektrolity poniżej normy, jak dziś wyjdą takie tragiczne jak te sprzed kilku dni to na święta idę do szpitala bo podobno potrzebuje kroplówki :-\

Przestałam je nosić... może stąd takie nagłe pogorszenie... :)
    Szczerze mówiąc od początku w nie nie wierzyłam, i pewnie odebrało im to bardzo silną moc - placebo (poważnie).
    Dzisiaj tragicznie, wzięłam Torecan i czekam...
    Próbowałaś? Mogłabyś wtedy choć raz na parę dni się porządnie nawodnić i wyrównać elektrolitowo. Na święta do psitala... współczuję, w ogóle nie chciałabym być nigdy pacjentką, gdyby to tylko było możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 13:52

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jak sądzicie ile czasu mogę leżeć? Miałam twardniejącą macicę to w zeszłym tygodniu a w minionych poniedziałek plamienie. Leże już 2 tydzień i mam już dość.
    W środę wizyta, może już będę mogła chodzić. Co myślicie?

Idia - ja leżę dobrowolnie, a raczej nie mam wyboru, tak mnie męczy, nie jesteś osamotniona w pozycji horyzontalnej :)

Patii - same super wieści, bardzo się cieszę z postawy Twojego R :)

Ja pojechałam dziś na test Harmony, i pocałowałam klamkę - bo przez te święta, dzisiaj nie pobierają. Tylko na darmo się porzygałam w samochodzie no... :/ :/

KasiaKa lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Goplana ,a gdzie robisz Harmony? Ja bym chciala tez zrobic,ale jestem z Poznania,a najblizej robia Warszawa albo Lodz;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 14:21

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Hej Goplana ,a gdzie robisz Harmony? Ja bym chciala tez zrobic,ale jestem z Poznania,a najblizej robia Warszawa albo Lodz;/

Ja robię w warszawskiej Babka Medica.

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana no głownie dobre oprócz tej skracającej się szyjki... :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Goplana no głownie dobre oprócz tej skracającej się szyjki... :)
    Oj, no tak :/
    Ale jesteś pod stałą kontrolą, to na pewno jakby co, zareagują na czas.
    A już miałaś problemy z szyjką w poprzedniej ciąży?

jftycms.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie nadrabiam zaległosci bo szczerze mowiac nie chce mi sie. Nie było mnie bo babcia zmarła i dzisiaj ja pochowalismy...

Wiecie co,myslałam,ze skoro nam sie w koncu udało to juz wszystko bedzie dobrze,a tym czasem tak sie pierdoli,ze codziennie placze,mam dosc...chyba sie rozejdziemy... :..-(

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka współczuję z powodu babci :(co do związku to nie poddawaj się, nie teraz! jak jest źle to idźcie na terapię, teraz tymbradziej powinniście się wspierać, nie wolno Wam się poddać i walczcie o Waszą miłość! niestety teraz żądza nami hormony więc nie podejmuj pochopnie decyzji.

co do plamień to ja też miałam lekkie w pon i wtorek i oczywiście shiza na maksa, ale mam nadżerkę i lekarz mi powiedział że śluz może być beżowy albo nawet czasem krew może być więc uznałam że poczekam i teraz już jest wszystko ok, dzisiaj byłam na chwilę u niego po zaświadczenie o ciąży i powiedziałam że mam lekkie bóle takie jakby miesiączkowe, i takie uczucie jakby mi ktoś kamień położył na macicy, więc powiedział że tak może być a plamienia lekkie we wczesnej ciąży się zdarzają i że mam się nie martwić. Uspokoił mnie, chociaż i tak tego beżu miałam może ze 3 kropki ale same wiecie że od razu się myślenie załacza, tymbardziej że jeszcze mnie brzuch bolał wtedy...

któraś z Was pytała o kem do depilacji, powiem szczerze że od kliku dni zastanawiam się nad tym samym, czy można:-) ogólnie to ja się boję używać balsamu do ciała z neutrogeny i smaruje się oliwką, brzuszek i mi wyskoczył mały a waga w dół :-)
    zjadłam właśnie pieczarkową i od razu mi lepiej, mdłości nadal są ale falami.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jestem...

Kuniak kochana oby wyniczki były w porządku, a może na ip tylko puszczą kroplówe i wypuszczą Ciebie, albo pij te elektrolity w proszku co na wymioty się pije, żeby się nawodnić, wtedy wyniki podskoczą :D

Wiem już od czego są moje kłucia wczoraj i dzisiaj dosyć silne już kłucia w szyjce, bo się po prostu skraca, 3cm tylko zostało z prawie 5 (4,7-4,8cm)... ;/ i trochę za miękka jest ginka ledwo znalazła pobrała cytologię ,no i po tym gmeraniu trochę plamienia na razie już takie kawa z mlekiem jest ale powinno niedługo przejść, polecenie oszczędzać się leżeć dużo i nie szaleć z zakupami (co najwyżej bochenek chleba się śmiała) i spacerkami, a zwłaszcza wózka nie pchać... Maluch dalej główką w dół jest, nie pomierzyła tylko zajrzała czy wszystko w porządku zdjęcia też nie dostałam, ale był taki śliczny i pięknie machał rączkami do Nas i podskakiwał, paluszki policzyliśmy nawet, no ale zajrzała między nóżki, bo pięknie się wystawił do Nas i mówi, że maluśki jeszcze, nie chce zapeszać, bo nie jest pewna, ale stawia na chłopczyka raczej, że za 3 tygodsnie potwierdzi na wizycie mi :D a w szpitalu mi przełożyli na jutro, troszke się wkur... za przeproszeniem bo za taxi 15zł wydałam żeby szybko dotrzeć... a tu na jutro na 11 ajj a w dodatku na 7.30 muszę jechać z mamą to u niej w gabinecie sobie posiedze po wynikach na tarczycę i potem na USG pójdziemy o 11 razem ,bo R chyba jutro jednak już nie przełoży zmiany na popołudniową, no i co z lepszych wieści to od maja już zamieszkamy razem, wsio załatwił, taką niespodziankę mi zrobił i zabrał na obiad i lody hehe :)
    A teraz położyłam Marcela spać to idę sobie szybko kłaki moje rudo nijakie pofarbuje spowrotem na mój blondzik :D

super Pati same dobre wieści:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    alka współczuję z powodu babci :(co do związku to nie poddawaj się, nie teraz! jak jest źle to idźcie na terapię, teraz tymbradziej powinniście się wspierać, nie wolno Wam się poddać i walczcie o Waszą miłość! niestety teraz żądza nami hormony więc nie podejmuj pochopnie decyzji.

co do plamień to ja też miałam lekkie w pon i wtorek i oczywiście shiza na maksa, ale mam nadżerkę i lekarz mi powiedział że śluz może być beżowy albo nawet czasem krew może być więc uznałam że poczekam i teraz już jest wszystko ok, dzisiaj byłam na chwilę u niego po zaświadczenie o ciąży i powiedziałam że mam lekkie bóle takie jakby miesiączkowe, i takie uczucie jakby mi ktoś kamień położył na macicy, więc powiedział że tak może być a plamienia lekkie we wczesnej ciąży się zdarzają i że mam się nie martwić. Uspokoił mnie, chociaż i tak tego beżu miałam może ze 3 kropki ale same wiecie że od razu się myślenie załacza, tymbardziej że jeszcze mnie brzuch bolał wtedy...

któraś z Was pytała o kem do depilacji, powiem szczerze że od kliku dni zastanawiam się nad tym samym, czy można:-) ogólnie to ja się boję używać balsamu do ciała z neutrogeny i smaruje się oliwką, brzuszek i mi wyskoczył mały a waga w dół :-)
    zjadłam właśnie pieczarkową i od razu mi lepiej, mdłości nadal są ale falami.

też sie zastanawiam nad kremem do depilacji maszynka dopada od razu mam uczulenie na wosk niestety tez, wloski mi wrastaja. jak jakis fajny delikatny krem znajdziecie to dajcie znac.

mamuski juz rodzace do porodu trzeba kompletnie na lyso???:))

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa Hehehe ja się ogoliłam dzień przed, ale podczas często golą na rządanie :D

Goplana w poprzedniej ciąży ale gdzieś 7/8 miesiąc, a teraz dopiero koniec 3 przecież, ale ja jestem dobrej myśli troche się pooszczędzam więcej i będzie dobrze to jeszcze nie tragedia taka te 3 cm, gorzej gdyby do 2-1,5 dobiło :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

mamuski juz rodzace do porodu trzeba kompletnie na lyso???:))

ja tylko czytałam, że tylko na życzenie rodzącej będą tam ruszać cokolwiek :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Wyszło mi 0,75. Mam nadzieję, że jest ok. Ważne, że nie za wysokie.
    ja biore euthyrox 50mg i TSH wyszlo mi 0,8
    boje sie ze za nisko..

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam pytanie czy ja chodząc do 2 ginów na nfz nie poniosę żadnych konsekwencji prawnych.? bo chyba jednak zrezygnuje z jednego po połówkowym dopiero, na razie wolę, być pod częstszą obserwacją :P bo sama nie wiem czy się nie przysrają o to hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 0,48 TSH biorę 37,5mg dziś już nie mam siły, ale jutro zajdę rano do pana doktora tylko się spytać :) czy obniżamy dawkę czy co robimy ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej dziewczyny. Nie nadrabiam zaległosci bo szczerze mowiac nie chce mi sie. Nie było mnie bo babcia zmarła i dzisiaj ja pochowalismy...

Wiecie co,myslałam,ze skoro nam sie w koncu udało to juz wszystko bedzie dobrze,a tym czasem tak sie pierdoli,ze codziennie placze,mam dosc...chyba sie rozejdziemy... :..-(
    wspolczuje....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocie oczy czy od Ciebie czy Izy dostałam te namiary na pasche?

bo sklerozę mam i nie pamiętam...

mam pytanie ile taka pascha jest dobra. czy jak zrobię w piątek będzie dobra w poniedziałek? czy lepiej zrobić w niedziele wieczorem???

wygodniej byłoby w piątek i by była w lodowce
    a w poniedziałek serwuje ale boje się ze będzie już nieświeża..... co robic?

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidellisa no ja miałam zawsze wysokie TSH, kiedyś 3,5, potem się obniżało we wrześniu 1,58 i myślałam, że mi wyjdzie wysokie a wyszło 0,75 niby w normie zapytam mojego gina na wizycie 24.04 czy jest ok.
    A Ty kiedy masz wizytę, pytałaś ginka o wynik TSH?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    kocie oczy czy od Ciebie czy Izy dostałam te namiary na pasche?
    nie ode mnie :)

goOlp2.png NJmJp2.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ