X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie nic nie wypełniałam, ale u jednego i drugiego mam kartę ciąży założoną i zaczęłam się troszkę martwić, czy potem nie ściągną ze mnie za wizyty u któregoś z Nich... ;/

Idia to trzymaj się tam na tym hamaku hehe posiedź sobie w ogródku i pooddychaj świeżym powietrzem :)

Wiecie jaki miałam chory sen hahah śniło mi się ,że urodziłam dziewczynkę ,a co najlepsze miała twarz R i wielkie odstające uszy hahah i powiedziałam, że jest strasznie brzydka i wygląda tak jak Radek, a R do mnie no to znaczy ,że ja też jestem brzydki tak.? a ja no ,że tak i sam sobie ją wychowuj ,bo ja nie chciałam takiej brzydkiej córki mieć... chore to wszystko, bo w życiu bym nie odtrąciła swojego dziecka nawet żeby jakies tam krzywe było gdzieś :)

okti przesunęłam :) super wieści :P ja też mało co nie płakałam jutro genetyczne, ale dzisiaj mi powiedziała ginka jak luknęła na chwilkę do juniora, że jeszcze nie bardzo przezierność da się zmierzyć, że lepiej ok.13-14 tyg to usg robić, a oni mają na prawdę bardzo dobry sprzęt, tak jak mówiłam już nawet paluszki liczyliśmy (było je pięknie oddzielnie widać i to jak machał ładnie do mamusi) u najprawdopodobniej drugiego syneczka mamusi :D bąbelek cudny :)

I jestem w końcu znoowu blondiiina :D hehe tyle że odrost taki z pół cm blond potem z 3 cm marchewkowy pomarańcz, któy wtapia się na szczęście w ten blond i reszta blond aaaaaaa ale nieźle wygląda hahah nowoczesne mini ombre hahaha :D ale zobaczymy czy ja jutro znowu po farbe nie powędruje w kapturze na głowie, bo inaczej na świetle dziennym będze wyglądać :P

Oo oo i od dzisiaj smaruje się balsamikiem hehe brzunia trzeba zacząć już nawilżać ,bo swędzieć zaczyna mnie.. Zaopatrzyłam się w balsam babydream fur mama ma świetny zapach taki nie mocny i przyjemny :) ten co polecałyście, bo oliwek nie lubię, nawet małego nie smarowałam hehe tylko samymi balsamami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 21:46

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja komuś polecałam przepisy, pewnie Tobie;)
    Najlepiej zrobić popołudniu w sobotę, wtedy pascha ma czas "dojść" na niedzielny czas deserowy, a najlepsza jest w poniedziałek. Po tym czasie też pewnie jest zjadliwa, ale nie próbowałam, bo po prostu już jej nie ma:)
    Tylko ja jutro gotuje i pieke. Potem jadę do rodzinki. Wracam w niedziele wieczorem i wtedy mogę zrobić pasche na poniedziałek. Mam nadzieje , ze dam radę:)
    Dzieki za radę. Czyli jutro nie robię bo będzie niezbyt:)

Dzieki za przepisy :))

qq87j44jhto0od0f.png

• sylvi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    No i ja też się stresuję. Tym razem tym, że minęły wszystkie objawy. Tylko piersi mnie strasznie bolą. No i schudłam a nie wymiotowałam. CHyba jednak powinnam przytyć, nie?
    Zobaczymy, po południu będzie wiadomo. Tylko ten stres mnie wykończy.
    nie przejmuj się ja od początku ciąży schudłam tak 2,5-3 kg. nie mam apetytu, tzn głodna jestem ale nie mam absolutnie na nic ochoty

tak mnie coś natchnęło. wg OM moja ciąża jest 11 tygodniowa a wg USG 9 tygodniowa. chce po ukonczeniu 12 tygodnia powiedziec w pracy o ciazy wiec jak liczyć TC od OM czy USG?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii mi też lekarz powiedział, że genetyczne najlepiej ok 14 tyg zrobić ja będę miała w 13+5 także napewno ładnie pomiar wszystkiego zrobi, może się wystawi i coś już zobaczę np ptaszka hehe:)
    A do smarowania ja też polecam oliwkę i balsam z serii babydream fur mama z rossmana piekny zapach ladnie się wchłania oliwka i balsam są w tej samej cenie ok 13 zł dużo dobrych opnii mają też;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:01

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj byłam to oliwka 7,99 a balsam 12,99, ale wzięłam balsam napisałam już wyżej ,że się od dzisiaj smaruje hehe i że zapach ma taki fajny :) na pewno w końcu ptaszka pokaże bąbeluś mały :D hehe szczerze to ja szybciej tam dziurke jakąś widziałam nie ptaszka ale ok ja się nie znam hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti tez mam tą oliwke z babydream :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też gdyby nie lekarz pokazywał mi gdzie co jest to bym nie rozpoznała nóżki miał bąbelek podkurczone, rączką machał ale paluszki miał na ciele i było widać jak łokciami rusza;p ale był figlarny jak już teraz tak skacze to co będzie potem połamie mi żebra chyba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:09

xpatiiix3, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka mówiła, że raz w płuco dostała to ledwo oddech mogLa złapać :) ale mi się nie zdarzyło, ja czekam już na ruchy tak bym chciała czuć mego maluszka po dserduchem już na całego :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis zaczynamy 12 tydz.
    bylismy na usg wszystko ok. dzidziu ma 45,8 mm :)

i serduszko pięknie biło :)

Goplana, Idia, Lavendula, KasiaKa, Fidelissa, Viviana, Maga31, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale koszmar miałam! Ginekolog wywalił mnie z grona pacjentek bo się posprzeczałam z recepcjonistką. A na obszarze 1000km2 nie było innego...

Ulga była jak męża budzik zadzwonił bo ja byłam pewna, że to prawda ;)

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia fajny sen :)

Idia lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mnie może mdlić od luteiny? Czy to tylko ciąża? Wcześniej wymiotów nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 07:38

uwo9skjovnetfmk9.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia to ciąża :) ja po luteinie mialam na początku tylko zaburzenia koncentracji :) zresztą tak mi zostało , a nadal biorę. Luteina podwyższa poziom progesteronu a co za tym idzie pojawiają się mdłości:P

Ja też dzisiaj miałam sen że hoho śniło mi się że urodziłam trojaczki - 3 chłopaków :P ale fajne szkraby były:P

Idia lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...

e43bfde7db.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć w 12t3d hmmm też mi lekarz nie mówił, że za wcześnie.
    Znalazłam coś takiego: "Kiedy się je wykonuje?
    W okresie od 11. tygodnia do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży. Badanie może być wykonane, jeżeli długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu wynosi od 45 do 84 mm"
    Mój okruch miał ostatnio 33,5mm mam nadzieję, że podrośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:26

goOlp2.png NJmJp2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...

Ja ostatnio dzwoniłam dopytać i Pani mi powiedziała żeby przyjść w 12-13 tygodniu a ty masz 13 więc myślę, że idealnie :)

201411191762.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze... Tak w poprzednich postach ktoś coś wspominał, że od 13-tego najlepiej widać ;)

e43bfde7db.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja ostatnio dzwoniłam dopytać i Pani mi powiedziała żeby przyjść w 12-13 tygodniu a ty masz 13 więc myślę, że idealnie :)

Żle napisłam, będzie wtedy 11 tyd i 4 dni... no czyli 12 tydzień. Już mi się to miesza...
    Dokładnie w czwartek za tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:28

e43bfde7db.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała w 13t+5d wg usg lekarz powiedział że najlepiej wykonywać usg prenatalne od połowy 12 tygodnia. No ale chyba ważne jest do żeby do 14 tyg. ciąży je wykonać:)

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle chyba jestem w innym czasie niż pokazuje mój suwak. Suwak był ustawiony kiedy poród wypadał na 10-tego listopada. Potem gin mi przesunęła na 7-go. Czyli np. jeśli Okti jest w 10 tyg i 6 dni i ma termin na 8-go listopada, tzn. że ja chyba ja chyba dziś zaczęłam 12 tydzień ??? :))) Ale pokręciłam :))

e43bfde7db.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ