Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana nie nic nie wypełniałam, ale u jednego i drugiego mam kartę ciąży założoną i zaczęłam się troszkę martwić, czy potem nie ściągną ze mnie za wizyty u któregoś z Nich... ;/
Idia to trzymaj się tam na tym hamaku hehe posiedź sobie w ogródku i pooddychaj świeżym powietrzem
Wiecie jaki miałam chory sen hahah śniło mi się ,że urodziłam dziewczynkę ,a co najlepsze miała twarz R i wielkie odstające uszy hahah i powiedziałam, że jest strasznie brzydka i wygląda tak jak Radek, a R do mnie no to znaczy ,że ja też jestem brzydki tak.? a ja no ,że tak i sam sobie ją wychowuj ,bo ja nie chciałam takiej brzydkiej córki mieć... chore to wszystko, bo w życiu bym nie odtrąciła swojego dziecka nawet żeby jakies tam krzywe było gdzieś
okti przesunęłamsuper wieści
ja też mało co nie płakałam jutro genetyczne, ale dzisiaj mi powiedziała ginka jak luknęła na chwilkę do juniora, że jeszcze nie bardzo przezierność da się zmierzyć, że lepiej ok.13-14 tyg to usg robić, a oni mają na prawdę bardzo dobry sprzęt, tak jak mówiłam już nawet paluszki liczyliśmy (było je pięknie oddzielnie widać i to jak machał ładnie do mamusi) u najprawdopodobniej drugiego syneczka mamusi
bąbelek cudny
I jestem w końcu znoowu blondiiinahehe tyle że odrost taki z pół cm blond potem z 3 cm marchewkowy pomarańcz, któy wtapia się na szczęście w ten blond i reszta blond aaaaaaa ale nieźle wygląda hahah nowoczesne mini ombre hahaha
ale zobaczymy czy ja jutro znowu po farbe nie powędruje w kapturze na głowie, bo inaczej na świetle dziennym będze wyglądać
Oo oo i od dzisiaj smaruje się balsamikiem hehe brzunia trzeba zacząć już nawilżać ,bo swędzieć zaczyna mnie.. Zaopatrzyłam się w balsam babydream fur mama ma świetny zapach taki nie mocny i przyjemnyten co polecałyście, bo oliwek nie lubię, nawet małego nie smarowałam hehe tylko samymi balsamami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 21:46
Livia
Nela
Marcel
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Ja komuś polecałam przepisy, pewnie Tobie;)
Najlepiej zrobić popołudniu w sobotę, wtedy pascha ma czas "dojść" na niedzielny czas deserowy, a najlepsza jest w poniedziałek. Po tym czasie też pewnie jest zjadliwa, ale nie próbowałam, bo po prostu już jej nie ma:)
Dzieki za radę. Czyli jutro nie robię bo będzie niezbyt:)
Dzieki za przepisy)
-
marynka wrote:No i ja też się stresuję. Tym razem tym, że minęły wszystkie objawy. Tylko piersi mnie strasznie bolą. No i schudłam a nie wymiotowałam. CHyba jednak powinnam przytyć, nie?
Zobaczymy, po południu będzie wiadomo. Tylko ten stres mnie wykończy.
tak mnie coś natchnęło. wg OM moja ciąża jest 11 tygodniowa a wg USG 9 tygodniowa. chce po ukonczeniu 12 tygodnia powiedziec w pracy o ciazy wiec jak liczyć TC od OM czy USG? -
Patii mi też lekarz powiedział, że genetyczne najlepiej ok 14 tyg zrobić ja będę miała w 13+5 także napewno ładnie pomiar wszystkiego zrobi, może się wystawi i coś już zobaczę np ptaszka hehe:)
A do smarowania ja też polecam oliwkę i balsam z serii babydream fur mama z rossmana piekny zapach ladnie się wchłania oliwka i balsam są w tej samej cenie ok 13 zł dużo dobrych opnii mają teżWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:01
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
dzisiaj byłam to oliwka 7,99 a balsam 12,99, ale wzięłam balsam napisałam już wyżej ,że się od dzisiaj smaruje hehe i że zapach ma taki fajny
na pewno w końcu ptaszka pokaże bąbeluś mały
hehe szczerze to ja szybciej tam dziurke jakąś widziałam nie ptaszka ale ok ja się nie znam hehe
Livia
Nela
Marcel
-
ja też gdyby nie lekarz pokazywał mi gdzie co jest to bym nie rozpoznała nóżki miał bąbelek podkurczone, rączką machał ale paluszki miał na ciele i było widać jak łokciami rusza;p ale był figlarny jak już teraz tak skacze to co będzie potem połamie mi żebra chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:09
xpatiiix3, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
my dzis zaczynamy 12 tydz.
bylismy na usg wszystko ok. dzidziu ma 45,8 mm
i serduszko pięknie biło
Goplana, Idia, Lavendula, KasiaKa, Fidelissa, Viviana, Maga31, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Idia to ciąża
ja po luteinie mialam na początku tylko zaburzenia koncentracji
zresztą tak mi zostało , a nadal biorę. Luteina podwyższa poziom progesteronu a co za tym idzie pojawiają się mdłości:P
Ja też dzisiaj miałam sen że hoho śniło mi się że urodziłam trojaczki - 3 chłopakówale fajne szkraby były:P
Idia lubi tę wiadomość
-
Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...
-
Ja mam mieć w 12t3d hmmm też mi lekarz nie mówił, że za wcześnie.
Znalazłam coś takiego: "Kiedy się je wykonuje?
W okresie od 11. tygodnia do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży. Badanie może być wykonane, jeżeli długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu wynosi od 45 do 84 mm"
Mój okruch miał ostatnio 33,5mm mam nadzieję, że podrośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:26
-
Monique wrote:Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...
Ja ostatnio dzwoniłam dopytać i Pani mi powiedziała żeby przyjść w 12-13 tygodniu a ty masz 13 więc myślę, że idealnie -
maaartinka wrote:Ja ostatnio dzwoniłam dopytać i Pani mi powiedziała żeby przyjść w 12-13 tygodniu a ty masz 13 więc myślę, że idealnie
Żle napisłam, będzie wtedy 11 tyd i 4 dni... no czyli 12 tydzień. Już mi się to miesza...
Dokładnie w czwartek za tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:28
-
Ja to w ogóle chyba jestem w innym czasie niż pokazuje mój suwak. Suwak był ustawiony kiedy poród wypadał na 10-tego listopada. Potem gin mi przesunęła na 7-go. Czyli np. jeśli Okti jest w 10 tyg i 6 dni i ma termin na 8-go listopada, tzn. że ja chyba ja chyba dziś zaczęłam 12 tydzień ???
)) Ale pokręciłam
)