Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie nic nie wypełniałam, ale u jednego i drugiego mam kartę ciąży założoną i zaczęłam się troszkę martwić, czy potem nie ściągną ze mnie za wizyty u któregoś z Nich... ;/

Idia to trzymaj się tam na tym hamaku hehe posiedź sobie w ogródku i pooddychaj świeżym powietrzem :)

Wiecie jaki miałam chory sen hahah śniło mi się ,że urodziłam dziewczynkę ,a co najlepsze miała twarz R i wielkie odstające uszy hahah i powiedziałam, że jest strasznie brzydka i wygląda tak jak Radek, a R do mnie no to znaczy ,że ja też jestem brzydki tak.? a ja no ,że tak i sam sobie ją wychowuj ,bo ja nie chciałam takiej brzydkiej córki mieć... chore to wszystko, bo w życiu bym nie odtrąciła swojego dziecka nawet żeby jakies tam krzywe było gdzieś :)

okti przesunęłam :) super wieści :P ja też mało co nie płakałam jutro genetyczne, ale dzisiaj mi powiedziała ginka jak luknęła na chwilkę do juniora, że jeszcze nie bardzo przezierność da się zmierzyć, że lepiej ok.13-14 tyg to usg robić, a oni mają na prawdę bardzo dobry sprzęt, tak jak mówiłam już nawet paluszki liczyliśmy (było je pięknie oddzielnie widać i to jak machał ładnie do mamusi) u najprawdopodobniej drugiego syneczka mamusi :D bąbelek cudny :)

I jestem w końcu znoowu blondiiina :D hehe tyle że odrost taki z pół cm blond potem z 3 cm marchewkowy pomarańcz, któy wtapia się na szczęście w ten blond i reszta blond aaaaaaa ale nieźle wygląda hahah nowoczesne mini ombre hahaha :D ale zobaczymy czy ja jutro znowu po farbe nie powędruje w kapturze na głowie, bo inaczej na świetle dziennym będze wyglądać :P

Oo oo i od dzisiaj smaruje się balsamikiem hehe brzunia trzeba zacząć już nawilżać ,bo swędzieć zaczyna mnie.. Zaopatrzyłam się w balsam babydream fur mama ma świetny zapach taki nie mocny i przyjemny :) ten co polecałyście, bo oliwek nie lubię, nawet małego nie smarowałam hehe tylko samymi balsamami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 21:46

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja komuś polecałam przepisy, pewnie Tobie;)
    Najlepiej zrobić popołudniu w sobotę, wtedy pascha ma czas "dojść" na niedzielny czas deserowy, a najlepsza jest w poniedziałek. Po tym czasie też pewnie jest zjadliwa, ale nie próbowałam, bo po prostu już jej nie ma:)
    Tylko ja jutro gotuje i pieke. Potem jadę do rodzinki. Wracam w niedziele wieczorem i wtedy mogę zrobić pasche na poniedziałek. Mam nadzieje , ze dam radę:)
    Dzieki za radę. Czyli jutro nie robię bo będzie niezbyt:)

Dzieki za przepisy :))

qq87j44jhto0od0f.png

• sylvi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    No i ja też się stresuję. Tym razem tym, że minęły wszystkie objawy. Tylko piersi mnie strasznie bolą. No i schudłam a nie wymiotowałam. CHyba jednak powinnam przytyć, nie?
    Zobaczymy, po południu będzie wiadomo. Tylko ten stres mnie wykończy.
    nie przejmuj się ja od początku ciąży schudłam tak 2,5-3 kg. nie mam apetytu, tzn głodna jestem ale nie mam absolutnie na nic ochoty

tak mnie coś natchnęło. wg OM moja ciąża jest 11 tygodniowa a wg USG 9 tygodniowa. chce po ukonczeniu 12 tygodnia powiedziec w pracy o ciazy wiec jak liczyć TC od OM czy USG?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii mi też lekarz powiedział, że genetyczne najlepiej ok 14 tyg zrobić ja będę miała w 13+5 także napewno ładnie pomiar wszystkiego zrobi, może się wystawi i coś już zobaczę np ptaszka hehe:)
    A do smarowania ja też polecam oliwkę i balsam z serii babydream fur mama z rossmana piekny zapach ladnie się wchłania oliwka i balsam są w tej samej cenie ok 13 zł dużo dobrych opnii mają też;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:01

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj byłam to oliwka 7,99 a balsam 12,99, ale wzięłam balsam napisałam już wyżej ,że się od dzisiaj smaruje hehe i że zapach ma taki fajny :) na pewno w końcu ptaszka pokaże bąbeluś mały :D hehe szczerze to ja szybciej tam dziurke jakąś widziałam nie ptaszka ale ok ja się nie znam hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti tez mam tą oliwke z babydream :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też gdyby nie lekarz pokazywał mi gdzie co jest to bym nie rozpoznała nóżki miał bąbelek podkurczone, rączką machał ale paluszki miał na ciele i było widać jak łokciami rusza;p ale był figlarny jak już teraz tak skacze to co będzie potem połamie mi żebra chyba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:09

xpatiiix3, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka mówiła, że raz w płuco dostała to ledwo oddech mogLa złapać :) ale mi się nie zdarzyło, ja czekam już na ruchy tak bym chciała czuć mego maluszka po dserduchem już na całego :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis zaczynamy 12 tydz.
    bylismy na usg wszystko ok. dzidziu ma 45,8 mm :)

i serduszko pięknie biło :)

Goplana, Idia, Lavendula, KasiaKa, Fidelissa, Viviana, Maga31, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale koszmar miałam! Ginekolog wywalił mnie z grona pacjentek bo się posprzeczałam z recepcjonistką. A na obszarze 1000km2 nie było innego...

Ulga była jak męża budzik zadzwonił bo ja byłam pewna, że to prawda ;)

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia fajny sen :)

Idia lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mnie może mdlić od luteiny? Czy to tylko ciąża? Wcześniej wymiotów nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 07:38

uwo9skjovnetfmk9.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia to ciąża :) ja po luteinie mialam na początku tylko zaburzenia koncentracji :) zresztą tak mi zostało , a nadal biorę. Luteina podwyższa poziom progesteronu a co za tym idzie pojawiają się mdłości:P

Ja też dzisiaj miałam sen że hoho śniło mi się że urodziłam trojaczki - 3 chłopaków :P ale fajne szkraby były:P

Idia lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...

e43bfde7db.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć w 12t3d hmmm też mi lekarz nie mówił, że za wcześnie.
    Znalazłam coś takiego: "Kiedy się je wykonuje?
    W okresie od 11. tygodnia do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży. Badanie może być wykonane, jeżeli długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu wynosi od 45 do 84 mm"
    Mój okruch miał ostatnio 33,5mm mam nadzieję, że podrośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:26

goOlp2.png NJmJp2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...

Ja ostatnio dzwoniłam dopytać i Pani mi powiedziała żeby przyjść w 12-13 tygodniu a ty masz 13 więc myślę, że idealnie :)

201411191762.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze... Tak w poprzednich postach ktoś coś wspominał, że od 13-tego najlepiej widać ;)

e43bfde7db.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja ostatnio dzwoniłam dopytać i Pani mi powiedziała żeby przyjść w 12-13 tygodniu a ty masz 13 więc myślę, że idealnie :)

Żle napisłam, będzie wtedy 11 tyd i 4 dni... no czyli 12 tydzień. Już mi się to miesza...
    Dokładnie w czwartek za tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 08:28

e43bfde7db.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała w 13t+5d wg usg lekarz powiedział że najlepiej wykonywać usg prenatalne od połowy 12 tygodnia. No ale chyba ważne jest do żeby do 14 tyg. ciąży je wykonać:)

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle chyba jestem w innym czasie niż pokazuje mój suwak. Suwak był ustawiony kiedy poród wypadał na 10-tego listopada. Potem gin mi przesunęła na 7-go. Czyli np. jeśli Okti jest w 10 tyg i 6 dni i ma termin na 8-go listopada, tzn. że ja chyba ja chyba dziś zaczęłam 12 tydzień ??? :))) Ale pokręciłam :))

e43bfde7db.png
‹‹ ‹ 237 238 239 240 241 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ