X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie ładna pogoda, ale ja mam dziś masakryczne mdłości, najlepiej pomaga leżenie. Odczuwam głód i mam apetyt, ale jest ciężko, oby na święta się polepszyło.
    Mnie to mocno mdli po luteinie podjęzykowej, po prostu już nie mogę tego smaku.

Gosiu bardzo mi przykro :(

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu bardzo mi przykro :((

U mnie dzisiaj piękna pogoda, a mnie katar męczy... ;/

rwi37s6.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, bardzo mi przykro, przytulam mocno i trzymam kciuki za szybką rekonwalescencję fizyczną i psychiczną!
    Oby się jak najszybciej udało ponownie!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Widzę, że ja to pojechałam po bandzie, bo idę na USG w 11+3 tc :)
    Oj tam, tak mnie w tym ośrodku zapisali... z resztą muszę zobaczyć co tam się dzieje, następnych prawie 2 tygodni nie wytrzymie normalnie ;)

To tak jak ja, zapytałam kiedy najcześniej i idę w 11t6d :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Masakra jak mi obwod brzucha rosnie, dwa mce temu kupilam sobie wiosenna kurteczke, w ktorej juz teraz nie umiem sie dopiac, brakuje mi 20 cm hehe

Mam to samo wrażenie, brzuch okrągły jak piłeczka i bardzo widoczny:)
    i nie wygląda na "nieciążowy" ;) wyskoczył mi szybciuteńko, o wiele wcześniej niż poprzednio :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Rewolucja, na której stronce polecałaś te przepisy, bo nie wiem dokąd się cofnąć,a chętnie bym zajrzała.

Oj nie wiem, dałam linki do pasch, poszperam i wkleję ponownie, jeśli jesteś zainteresowana:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja - czemu nie można stosować samoopalacza?

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw a znacie jakiś fajny samoopalacz ? :) Teraz ani na solarium ani za bardzo na słońce a tu trzeba by się trochę jakoś przyciemnić na lato :)

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :) Nie idę jednak do szpitala, przynajmniej na razie .Lekarka wczoraj kazała mi wieczorem podjechać do szpitala , zbadali mnie , obejrzeli wyniki ..i po naradzie wypuścili:) Dostałam torecan i gastrolit ..i niestety Luteine której do tej pory nie brałam tylko niewiem po co, czy ona nie nasila mdłości? A z maluchem wszystko ok, rośnie i sie rusza .. Tak śmiesznie podskakiwał w gore i w dół :D

KocieOczy, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Strupka, Viviana, Goplana, Fidelissa, Idia, xpatiiix3, blue00 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu strasznie mi przykro z powodu Twojej straty...

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadła mnie chcica - tym razem na tosta z rozpływającym się serem, takiego gorącego jeszcze mmmmmmmmmmmmmmmm

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam wizytę na godz. 18.00, nie wiem czemu akurat na dziś mój gin wyznaczył mi badanie prenatalne.... Niby jestem w 11 tyg. ale jak widać na suwaczku to 10 tydz i 6 dzień... Więc chyba najwcześniej z was wszystkich!
    A termin tak jak Okti mam na 8 listopada (choć pierwszy dzień okresu był 1 lutego) :)
    Zatem zobaczę, czy bąbelek urósł do wymaganych 45 mm, nie widziałam go już 3 tygodnie! Na szczęście USG prenatalne robi mi mój gin do którego chodzę z NFZ bo ma uprawnienia, więc jeśli będzie za wcześnie to nie zapłacę za nie :)
    U mnie pogoda cudna, właśnie wybieram się na ostatnie zakupy przed Świętami

oar89n73xsvk879c.png

RewolucjaSięDzieje, Dotty84, KUNIAK lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Rewolucja - czemu nie można stosować samoopalacza?

Nie wiem, czy nie można faktycznie, wolę skonsultować z ginem, ale chodzi o dihydroaceton w składzie:/
    Chodzi mi o odrobinę tylko, na słońcu leżeć nie dam rady, bo nie znoszę, poza tym od razu będę opiegowana :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się jak to jest z postem dzisiaj dla ciężarnych? Jakoś nie wyobrażam sobie 3 posiłki tylko w ciągu dnia w moim stanie...

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...

Ja mam moje ustalone na 11t5d :) i mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie :)
    Tak ustalił mój dżin :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wpadłam na chwilę z krótkim pytaniem do dziewczyn które straciły swoje maleństwa i w krótkim czasie po tym zaszły w ciąże.

Jak to było w waszym przypadku? Czy starałyscie się odrazu czy czekałyscie na @ i dopiero po niej? Czy byłyście u lekarza i dopiero jak on dał zielone swiatło to działałyście?

Ja powoli zbieram się do kupy chodź nie jest łatwo :( ale teraz jeszcze bardziej jestem przekonana że chce zostać mama... i to jak najszybciej!
    O tego Aniołka staraliśmy się kilka miesiecy więc zastanawiam się czy od razu nie iść na zywioł bo znając moje szczęscie i tak nie uda się za pierwszym razem.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Orientujecie się jak to jest z postem dzisiaj dla ciężarnych? Jakoś nie wyobrażam sobie 3 posiłki tylko w ciągu dnia w moim stanie...

Ja to tylko mięsa nie zjem i tyle jeśli chodzi o post ;)

e43bfde7db.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Dziś mam wizytę na godz. 18.00, nie wiem czemu akurat na dziś mój gin wyznaczył mi badanie prenatalne.... Niby jestem w 11 tyg. ale jak widać na suwaczku to 10 tydz i 6 dzień... Więc chyba najwcześniej z was wszystkich!
    A termin tak jak Okti mam na 8 listopada (choć pierwszy dzień okresu był 1 lutego) :)
    Zatem zobaczę, czy bąbelek urósł do wymaganych 45 mm, nie widziałam go już 3 tygodnie! Na szczęście USG prenatalne robi mi mój gin do którego chodzę z NFZ bo ma uprawnienia, więc jeśli będzie za wcześnie to nie zapłacę za nie :)
    U mnie pogoda cudna, właśnie wybieram się na ostatnie zakupy przed Świętami

oar89n73xsvk879c.png

POWODZENIA!
    Trzymam ckiuki!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Cześć dziewczyny wpadłam na chwilę z krótkim pytaniem do dziewczyn które straciły swoje maleństwa i w krótkim czasie po tym zaszły w ciąże.

Jak to było w waszym przypadku? Czy starałyscie się odrazu czy czekałyscie na @ i dopiero po niej? Czy byłyście u lekarza i dopiero jak on dał zielone swiatło to działałyście?

Ja powoli zbieram się do kupy chodź nie jest łatwo :( ale teraz jeszcze bardziej jestem przekonana że chce zostać mama... i to jak najszybciej!
    O tego Aniołka staraliśmy się kilka miesiecy więc zastanawiam się czy od razu nie iść na zywioł bo znając moje szczęscie i tak nie uda się za pierwszym razem.
    Aga ja zaszłam praktycznie zaraz po poronieniu aniołka straciłam 22 stycznia juz 8 lutego miałam @ a 16 lutego ovulke (oczywiście ja nie mialam zielonego światła) poprostu stało się ale strachu przy tym troche było jak poszłam na pierwszą wizytę gdzie wszystko wskazywało na ciąże a endometrium było strasznie cieńkie. Zaczynałam żałować że nie zaczekałam ale wszystko się teraz dobrze potoczyło. Najważniejsze dojsć do siebie fizycznie i psychicznie a z psychiką różnie bywa dlatego do dzisiaj to życie w stresie i lęki pozostały.,
    Życze ci duuużo zdrówka i obyś szybko się podniosła z tej straty. To ty musisz wiedzieć czy jesteś już gotowa

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił, że najlepiej byłoby odczekać i się trochę zregenerować. Ale podkreślał, że to organizm wie najlepiej kiedy jest gotowy i jeśli zajdę w ciąże to znaczy, że organizm stanął już na nogi. Ale ważne jest też samopoczucie psychiczne.

relg9vvjdzp246mx.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ