Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie ładna pogoda, ale ja mam dziś masakryczne mdłości, najlepiej pomaga leżenie. Odczuwam głód i mam apetyt, ale jest ciężko, oby na święta się polepszyło.
    Mnie to mocno mdli po luteinie podjęzykowej, po prostu już nie mogę tego smaku.

Gosiu bardzo mi przykro :(

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu bardzo mi przykro :((

U mnie dzisiaj piękna pogoda, a mnie katar męczy... ;/

rwi37s6.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, bardzo mi przykro, przytulam mocno i trzymam kciuki za szybką rekonwalescencję fizyczną i psychiczną!
    Oby się jak najszybciej udało ponownie!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Widzę, że ja to pojechałam po bandzie, bo idę na USG w 11+3 tc :)
    Oj tam, tak mnie w tym ośrodku zapisali... z resztą muszę zobaczyć co tam się dzieje, następnych prawie 2 tygodni nie wytrzymie normalnie ;)

To tak jak ja, zapytałam kiedy najcześniej i idę w 11t6d :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Masakra jak mi obwod brzucha rosnie, dwa mce temu kupilam sobie wiosenna kurteczke, w ktorej juz teraz nie umiem sie dopiac, brakuje mi 20 cm hehe

Mam to samo wrażenie, brzuch okrągły jak piłeczka i bardzo widoczny:)
    i nie wygląda na "nieciążowy" ;) wyskoczył mi szybciuteńko, o wiele wcześniej niż poprzednio :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Rewolucja, na której stronce polecałaś te przepisy, bo nie wiem dokąd się cofnąć,a chętnie bym zajrzała.

Oj nie wiem, dałam linki do pasch, poszperam i wkleję ponownie, jeśli jesteś zainteresowana:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja - czemu nie można stosować samoopalacza?

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw a znacie jakiś fajny samoopalacz ? :) Teraz ani na solarium ani za bardzo na słońce a tu trzeba by się trochę jakoś przyciemnić na lato :)

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :) Nie idę jednak do szpitala, przynajmniej na razie .Lekarka wczoraj kazała mi wieczorem podjechać do szpitala , zbadali mnie , obejrzeli wyniki ..i po naradzie wypuścili:) Dostałam torecan i gastrolit ..i niestety Luteine której do tej pory nie brałam tylko niewiem po co, czy ona nie nasila mdłości? A z maluchem wszystko ok, rośnie i sie rusza .. Tak śmiesznie podskakiwał w gore i w dół :D

KocieOczy, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Strupka, Viviana, Goplana, Fidelissa, Idia, xpatiiix3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu strasznie mi przykro z powodu Twojej straty...

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadła mnie chcica - tym razem na tosta z rozpływającym się serem, takiego gorącego jeszcze mmmmmmmmmmmmmmmm

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam wizytę na godz. 18.00, nie wiem czemu akurat na dziś mój gin wyznaczył mi badanie prenatalne.... Niby jestem w 11 tyg. ale jak widać na suwaczku to 10 tydz i 6 dzień... Więc chyba najwcześniej z was wszystkich!
    A termin tak jak Okti mam na 8 listopada (choć pierwszy dzień okresu był 1 lutego) :)
    Zatem zobaczę, czy bąbelek urósł do wymaganych 45 mm, nie widziałam go już 3 tygodnie! Na szczęście USG prenatalne robi mi mój gin do którego chodzę z NFZ bo ma uprawnienia, więc jeśli będzie za wcześnie to nie zapłacę za nie :)
    U mnie pogoda cudna, właśnie wybieram się na ostatnie zakupy przed Świętami

oar89n73xsvk879c.png

RewolucjaSięDzieje, Dotty84, KUNIAK lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Rewolucja - czemu nie można stosować samoopalacza?

Nie wiem, czy nie można faktycznie, wolę skonsultować z ginem, ale chodzi o dihydroaceton w składzie:/
    Chodzi mi o odrobinę tylko, na słońcu leżeć nie dam rady, bo nie znoszę, poza tym od razu będę opiegowana :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się jak to jest z postem dzisiaj dla ciężarnych? Jakoś nie wyobrażam sobie 3 posiłki tylko w ciągu dnia w moim stanie...

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Tak się teraz zaczęłam zastanawiać, czy aby moje USG genetyczne nie będzie za wcześnie... Będę wtedy w 12t4d hmm... Nie chcę płacić, a potem się okaże, że przyszłam za wcześnie...Chociaż rejestrując się nikt mi nic nie mówił, że termin zły. taka moja refleksja z rana...

Ja mam moje ustalone na 11t5d :) i mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie :)
    Tak ustalił mój dżin :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wpadłam na chwilę z krótkim pytaniem do dziewczyn które straciły swoje maleństwa i w krótkim czasie po tym zaszły w ciąże.

Jak to było w waszym przypadku? Czy starałyscie się odrazu czy czekałyscie na @ i dopiero po niej? Czy byłyście u lekarza i dopiero jak on dał zielone swiatło to działałyście?

Ja powoli zbieram się do kupy chodź nie jest łatwo :( ale teraz jeszcze bardziej jestem przekonana że chce zostać mama... i to jak najszybciej!
    O tego Aniołka staraliśmy się kilka miesiecy więc zastanawiam się czy od razu nie iść na zywioł bo znając moje szczęscie i tak nie uda się za pierwszym razem.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Orientujecie się jak to jest z postem dzisiaj dla ciężarnych? Jakoś nie wyobrażam sobie 3 posiłki tylko w ciągu dnia w moim stanie...

Ja to tylko mięsa nie zjem i tyle jeśli chodzi o post ;)

e43bfde7db.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Dziś mam wizytę na godz. 18.00, nie wiem czemu akurat na dziś mój gin wyznaczył mi badanie prenatalne.... Niby jestem w 11 tyg. ale jak widać na suwaczku to 10 tydz i 6 dzień... Więc chyba najwcześniej z was wszystkich!
    A termin tak jak Okti mam na 8 listopada (choć pierwszy dzień okresu był 1 lutego) :)
    Zatem zobaczę, czy bąbelek urósł do wymaganych 45 mm, nie widziałam go już 3 tygodnie! Na szczęście USG prenatalne robi mi mój gin do którego chodzę z NFZ bo ma uprawnienia, więc jeśli będzie za wcześnie to nie zapłacę za nie :)
    U mnie pogoda cudna, właśnie wybieram się na ostatnie zakupy przed Świętami

oar89n73xsvk879c.png

POWODZENIA!
    Trzymam ckiuki!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Cześć dziewczyny wpadłam na chwilę z krótkim pytaniem do dziewczyn które straciły swoje maleństwa i w krótkim czasie po tym zaszły w ciąże.

Jak to było w waszym przypadku? Czy starałyscie się odrazu czy czekałyscie na @ i dopiero po niej? Czy byłyście u lekarza i dopiero jak on dał zielone swiatło to działałyście?

Ja powoli zbieram się do kupy chodź nie jest łatwo :( ale teraz jeszcze bardziej jestem przekonana że chce zostać mama... i to jak najszybciej!
    O tego Aniołka staraliśmy się kilka miesiecy więc zastanawiam się czy od razu nie iść na zywioł bo znając moje szczęscie i tak nie uda się za pierwszym razem.
    Aga ja zaszłam praktycznie zaraz po poronieniu aniołka straciłam 22 stycznia juz 8 lutego miałam @ a 16 lutego ovulke (oczywiście ja nie mialam zielonego światła) poprostu stało się ale strachu przy tym troche było jak poszłam na pierwszą wizytę gdzie wszystko wskazywało na ciąże a endometrium było strasznie cieńkie. Zaczynałam żałować że nie zaczekałam ale wszystko się teraz dobrze potoczyło. Najważniejsze dojsć do siebie fizycznie i psychicznie a z psychiką różnie bywa dlatego do dzisiaj to życie w stresie i lęki pozostały.,
    Życze ci duuużo zdrówka i obyś szybko się podniosła z tej straty. To ty musisz wiedzieć czy jesteś już gotowa

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił, że najlepiej byłoby odczekać i się trochę zregenerować. Ale podkreślał, że to organizm wie najlepiej kiedy jest gotowy i jeśli zajdę w ciąże to znaczy, że organizm stanął już na nogi. Ale ważne jest też samopoczucie psychiczne.

relg9vvjdzp246mx.png
‹‹ ‹ 239 240 241 242 243 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ