X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Trzymam za Was kciuki ja wierzę,że będzie dobrze. Leż i odpoczywaj:)

candy Witaj, dopisuj się :) Fajnie, że dołączyłaś:)

Niutek super wieści:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsarcie, szczerze na to liczyłam :D Wiem, że nie jestem sama :) Babcia i mama zabrały małego, szkoda tylko ,że on jeszcze nie rozumie, że mama nie może wziąć na rączki.. :( Smutno mi troszkę, ale tak chociaż póki wszystko nie będzie w porządku poprzytulam Go tylko :)

Chcieli od razu na patologię kłaść, ale ja pytam się ,że święta, że drugi rok z rzędu święta w szpitalu bym spędzała ;/ No i lekarz mówi, że na oddziale nic by i tak mi nie zrobili ,bo też bym leżała i brała leki w razie krwawienia albo silnych bóli od razu mam na IP jechać przyjmą z palcem w dupie mnie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy wrote:
    Dziewczyny, mogę dopisać się do listy ?:):)
    Kasia, Katowice, Termin na 7/11/2014 :)
    czy któraś z Was przechodzi ciążę póki co w miarę bezobjawowo ? :)

Candy witamy ;-) I trochę zazdraszczamy bezobjawowej ciąży :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i coś dziwnego hehe pęcherzyk ciążowy ma 31,4mm, czyli wiek 7t5d, czemu on tak wolno rośnie urósł w ciągu miesiąca tylko 9mm... czyli ok.2mm na tydzień, ale do tego się nie czepiali nic :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12t0d Moje 5cm szczęścia :D
    2meye0w.jpg
    141qvlj.jpg
    34ycq46.jpg

Viviana, Strupka, blue00, Dotty84, Idia, Rybka Nemo, Maga31, Lavendula, Cześka, Monique, anusiaa90, Fidelissa, Goplana, KocieOczy, okti89, KasiaKa, Jula222, scindapsus, Czarnaa94, Nata lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dużo odpoczynku i pozytywnych myśli! Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!:)

Ślicznotek!:D

Cześć Candy!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 14:19

relg9vvjdzp246mx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz duzy maluszek i tak ladnie wszystko widac :) :)

• Idia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati leż. Nie jesteś sama. Moja kumpela tak miała w końcu krwiak się wchłonął i trochę chodzić mogła, tyle że potem szyjka zaczęła się jej skracać więc w efekcie leżała 9 miesięcy. Teraz będzie rodzić ;) na Wielkanoc ma termin ;)

Ja też leże. Nemo dzięki za słowa wsparcia- będę się ich trzymać do środy. Zauważyłam, że przestało mnie bolec jak siedzę! A to cieszy :)

Na święta nie robię nic. Rodzice męża przyjadą ze wszystkim :) Bardzo mnie to rozczula :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue no duży już mój dzieciuch :)

Idia leżę sobie odpoczywam, teraz to chyba tylko całymi dniami spac, bo muli niemiłosiernie mnie...

A i dzisiaj już bąbelo sobie leżał w poprzek :)

Idia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie Bobas już duży, wszystko ładnie widać.

Ja poleguję od 5tc. Trochę siedzę, chodzę po domu, czasem wyjdę, ale raczej tylko badania i gin. Raz miałam kryzys od leżenia, ale teraz mogę więcej się ruszać. Zobaczymy na następnej wizycie czy wszystko jest ładnie, to jakieś spacerki będę robić.

Jutro idę ze święconką do kościoła, to będzie wysiłek, bo tyle zapachów. Potem robię jedną sałatkę i tyle dam radę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,trzymaj się i dużo leż. Wszystko będzie dobrze, krwiaki się wchłaniają :) Dobrze, ze mama i babcia się zajmą Marcelkiem. Dzidziak rośnie pięknie :)

cześć Candy :) ja mogę się zaliczyć do tej niewielkiej grupki prawie bezobjawowych. Mdłości miałam tylko 2 tygodnie (7 i 8 tc), ale nie wymiotowałam :D Teraz mam lekką zgagę ;) Oczywiście nie ominęły mnie typowe objawy, czyli ból piersi i ciągnięcie w podbrzuszu, ale to norma :)
    Pozdrawiam

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na święta jadę do rodzinki, więc za dużo w kuchni nie poszaleję ;), to dobrze bo nadal mam wstręt do zapachów mięsnych...
    Jutro upiekę jedynie dwie babki czekoladowe (moja 2-letnia siostrzenica je tylko ciasta w kolorze brązowym, białych nie rusza ;)

Aha post ciężarnych nie dotyczy
    Ja się ograniczyłam jedynie do jakościowego, bo na ilościowym dawno bym padła z głodu ;)
    właśnie pochłaniam kanapki z serem żółtym,przecierem i ogórkiem kiszonym :) mniam

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti odpoczywaj, wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby było git :)

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dasz radę. Jesteś silną i twardą dziewczyną. :-) na pewno będzie dobrze.

Candy, ja mam ciążę prawie bezobjawową. Poza bólem brzucha, lekko bolesnymi piersiami, zawrotami głowy i wzmożonym apetytem nic mi nie dolega. Bóle brzucha też mam wrażenie zaczynają już przechodzić. Czasem się zastanawiam, czy na pewno jestem w ciąży ;-)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 3mam kciuki żeby się wszystko ułóżyło. Dużo odpoczywaj a wszystko będzie dobrze. Fajny już Twój maluch :) ja będę miała badania mniej więcej na tym etapie co Ty i mam nadzieje, że też już będzie tak fajnie widać :)

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie dobrze :D Musi być :) hehe Ale dzisiaj z R się jeszcze pożarłam, bo on do mnie ,że żaden Miłosz nie będzie, bo to imię dla pedała, to mu powiedziałam, że mój syn zrobi odstępstwo i będzie Miłoszkiem nie pedałem :D i wsio, ale on i tak się uparł o jeeeeeeju wymyśla mi jakichś Leonów i Nikodemów... a ja się uparłam i na to ,że jak on tak, to papierów do ręki nie dostanie i sama pojadę zarejestruje bąbelka jak będzie sobie w pracy siedział ,jak będzie mi jakieś problemy robił z powodu imienia i tworzył powody do stresu, ale jestem uparta i dopnę swego :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo było z Marcelem miał być Aleksander albo Gabryś, a ja i tak sama pojechałam i zarejestrowałam i jest po mojemu :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy wrote:
    Dziewczyny, mogę dopisać się do listy ?:)
    Kasia, Katowice, Termin na 7/11/2014 :)
    czy któraś z Was przechodzi ciążę póki co w miarę bezobjawowo ? :)

ja... przez 3 tyg mialam lekkie mdlosci rano, i mam powiekszone i ciezkie piersi. poza tym NIC!

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati łez i daj sie rozpieszczać otoczeniu:)

Ja chyba przegiełam. 5 mazurków....ufff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 15:49

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Candy ja tez z Katowic:)

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ