X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - trzymam kciuki, twarda z Ciebie kobita to i na pewno dasz radę trudnościom. Co najwyżej masz szansę przy przodującym, na moje wymarzone CC :) ale to jeszcze się może wszystko pozmieniać :)
    *
    Ja dzisiaj po porannych skłonach nad klopem, poczułam się chwilowo dobrze i polazłam do sklepu, zakupić sobie lody na patyku. Oprócz lodów kupiłam tiramisu, które w domu zeżarłam w dużej porcji... i tak aż mi jakoś dziwnie mdłości przeszły... i zrobiło się tak błogo... patrzę na skład, a tu cała papka biszkoptowa była nasączona 20% ponczem... Wstawiłam się tiramisu!
    Wybacz mi mój fasolu tę nieroztropność, może nie będziesz odbiegał IQ od kolegów...
    Z drugiej strony chyba tego potrzebował, skoro do tej pory nie wróciło... :)

mada_lena, Reverie, blue00, Rybka Nemo, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki za Was!!!!
    Goplana no niezle, ale skoro mdlosci przeszły to faktycznie tego było Ci trzeba:D j
    A ja dzis bez sensacji żołądkowych ;) tylko bunio ciągnie, ale wczoraj ciągnął bardziej wiec luz.
    Ide kroić warzywka na sałatkę i zrobię dzis 3 bita. Az sie boje upiec biala kiełbasę, bo na bank mnie zemdli no ale małżonek bez białej pieczonego nie wyobraża sobie świat....faceci

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja bym się chyba załamała gdyby powiedzieli mi ,że CC bym się modliła codziennie, żeby tylko przesunęło się to łożysko do góry troszkę, ale to dopiero początek więc jeszcze ma czas :) Ale ja nie chcę CC ze względu na to ,że się panicznie boję operacji... ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i czekam na kuriera jak piczka cały dzień! O 9.40 została wydana kurierowi do doręczenia i echo.. Zawsze był u mnie między 11-13.. normalnie jaja jakieś. Brzucho mnie coś poza tym boli dziś ale to z nerwów bo we wtorek mnie szef zdenerwował i tak mam 3 dzień nerwówki i lecę na no-spie.
    PS. Czy to taki ciążowy urok czy na co mam zwalić, że czego się nie tknę do gotowania to mi nie wychodzi? Nie czuję coś smaku, nie mogę dobrze jak dawniej doprawić, naleśniki jak z gumy :(

Goplana lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    A ja siedzę i czekam na kuriera jak piczka cały dzień! O 9.40 została wydana kurierowi do doręczenia i echo.. Zawsze był u mnie między 11-13.. normalnie jaja jakieś. Brzucho mnie coś poza tym boli dziś ale to z nerwów bo we wtorek mnie szef zdenerwował i tak mam 3 dzień nerwówki i lecę na no-spie.
    PS. Czy to taki ciążowy urok czy na co mam zwalić, że czego się nie tknę do gotowania to mi nie wychodzi? Nie czuję coś smaku, nie mogę dobrze jak dawniej doprawić, naleśniki jak z gumy :(

A ja wszystko przesalam - tzn. dla innych :) dla mnie akurat :) Chyba wszystko przez te wymioty, organizm chce sobie wyrównać elektrolity.

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - bo Ty za często po tych lekarzach łazisz (żartuję oczywiście :) ), ale u mnie zawsze tak było, że jak poszłam, jakieś badanie sobie trzasnęłam, to zaraz coś wyszło, i ze zdrowej osoby od razu czułam się strasznie chora... :)
    Wolę jednak diagnozować innych ;)

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ja... przez 3 tyg mialam lekkie mdlosci rano, i mam powiekszone i ciezkie piersi. poza tym NIC!

zupełnie jak u mnie.... :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    zupełnie jak u mnie.... :)

To jest Was trochę tych skąpoobjawowych, zazdraszczam ech...
    Przy takim nasileniu jakie ja mam, będę się z tym pitolić do 15-16tc zanim się wyciszą...

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaa tam chora się nie czuje akurat tarczycą się nie przejmuję :P tylko troszkę się martwię o maluszka, ale to w granicach normy hehe :) leżę odpoczywam sobie i nie zadręczam się jakoś tym ,że może być źle bo to nawet za bardzo do mnie nie dociera heheh bo wiem ,że sobie poleżę poodpoczywam i na pewno będzie dobrze :D a co do CC po prostu ja strasznie źle przechodzę operacje znieczulenia różne itd , bo wymiotuje i mdleje a po samym usunięciu wyrostka po którym ledwo uszłam z życiem ,bo rozległe zapalenie otrzewnej i te sprawy miałam to niby 5-6cm cięcia a ja miesiąc do siebie dochodziłam, nie wyobrażam sobie akurat ja mieć cesarke dla mnie to jakaś katorga by była, nie byłabym w stanie bardzo długo zająć się samodzielnie dzieckiem... No, ale są kobiety które dobrze przechodzą i dochodzą bardzo szybko do siebie, podziwiam na prawdę, bo ja jestem kiepska w tych sprawach wolę pare godzin pomęczyć się niż potem miesiąc umierać i zgięta w pół chodzić, bo wiem ,że ja dłuuuuugo będę dochodzić do siebie, no i jeszcze w dodatku, że to na żywca robią.. brr... aż strach myśleć, ja nie dopouszczam do siebie myśli, że urodzę inaczej niż SN :D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 18:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myśl teraz o tym, bedzie dobrze! Polezycie, odpoczniecie...
    3Bit gotowy, sałatka tez:) a teraz bede leżeć i pachnieć :)
    Jutro zrobie resztę. Z reszta przygarnie Nas moja mama, teściowa, dziadki wiec za wiele nie robię bo kto to pozniej zje?!?!
    A i czekam na prawdziwa wiejska szynkę od tatusia:) pewnie zjem plasterek, wiecej nie, no ale czekam:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiejska szynka o ile bym za nią dała :) a nam ponoć wędzonego w ciąży nie można jeść :)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynki tez nie?? :(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się o uszy obiło o wędzone łososie i jakieś tam ryby na zimno.
    wkoncu mamy w zapotrzebowaniu wędliny. Ja tam nieraz jem szynkę wędzoną do bułeczki bo innych podrabianych szynek nie lubie. Przecież szynka to nie papierosy czy alkohol

znalazłam coś takiego jest napisane że nie jemy surowego mięsa typu tatar a szynka wędzona ok ale tak 2 razy w tygodniu

http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10010685.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 20:19

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny artykuł, dzieki. Tez jem wędliny, szynkę i schab wędzony najcześciej. Unikam kiełbas, pasztetow, pieczeni, metki nigdy nie wiadomo co w nich jest....Zrezygnowałam z wędzonej makreli i tuńczyka w puszce ze względu na rtęć.
    Pisałas, ze dzien bez Danio dniem straconym:) ja mam tak ostatnio z Belriso:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dziś chcąc nie chcąc miałam post, co bym nie zjadła to oddawałam i ciągle głodna, bo w żołądku pusto i tak w kółko... Już nawet małż się pytał, czy to normalne w moim stanie ;) Przeszło mi trochę po mięcie... jedyne co mi podeszło to keks, więc z postu od słodkości nici...

Waga powolutku rośnie, ale już nie tak mocno jak na początku, rzyganko robi swoje.

Złapał mnie katar, jeszcze nie wiem czy alergiczny, czy przeziębieniowy, normalnie już bym tabletki na alergię łykała. A póki co aplikuję sobie Mariner-sól morską.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 20:58

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:56

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, jestem już po USG :)
    Dzidziak ma 4,73 cm więc teoretycznie powinno być możliwe USG prenatalne, ale mój gin stwierdził, ze lepiej poczekać ze 2 tyg. to będzie wszystko pięknie widać. Wg USG wyszło, że jestem w 11 tyg 3 dniu (?), a wg OM że 10tydz6dzień.
    Serce pikało jak trzeba, a mały fikał :)
    Przy okazji gin zaprezentował możliwości sprzętu, naprawdę jestem pod wrażeniem! Cudnie było widzieć maleństwo w 3D, powiększać i przesuwać kąty widzenia, no ale muszę poczekać do 30 kwietnia na zmierzenie przezierności karkowej i reszty ;)
    Dostałam aż 12 zdjęć, jutro postaram się wrzucić, bo siedzę teraz na starym kompie...

f2w39n73xbbpbpss.png

mada_lena, sylvi, xpatiiix3, Viviana, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou, cieszę się, że wszystko w prządku. Zawsze warto sprawdzać jeżeli coś niepokoi i nie bagatelizować skrzepów czy plamień.
    Za to Święta spędzisz w spokoju nie zamartwiając się niepotrzebnie :)

wff2trd8302o6ogx.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:56

Maga31 lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patii śliczny dzieciaczek :) odpoczywaj, wszystko będzie dobrze :*

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ