X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych Świąt Kochane :*

Goplana, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny, dużo spokoju w rodzinnym gronie, wiosennej radości i słonecznej pogody ducha!

Goplana, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spokojnych i zdrowych Świąt! Odpoczywajcie ile wlezie :)

• izia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na chwilę złożyć życzenia - spokojnych świąt i spokojnych ciąż i spełnienia marzeń dla nas wszystkich !!!

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy wrote:
    Dziewczyny, mogę dopisać się do listy ?:)
    Kasia, Katowice, Termin na 7/11/2014 :)
    czy któraś z Was przechodzi ciążę póki co w miarę bezobjawowo ? :)
    Witaj, ja przechodzę bez objawowo i czasami sama się nakręcam czy to dobrze ale lekarz twierdzi że jest ok

f2w343r88uf9xtcb.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Wszystkiego naj na te (trwające już) Święta!
    NIestety nie mogłam wpaść wcześniej, bo trochę podróżowałam (wyprawa do teściów, a dziś do rodziców)

Czy wszystkie już podzieliłyście się z rodzinami radosną nowiną?? :)

Goplana, RewolucjaSięDzieje, Viviana, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki co bezobjawowo niemalże :)

Mdłości mialam przez kilka dni tylko, ale caly czas mam powiększone i bolące piersi i lekki zanik energii. I to by było na tyle :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie wielkanocnie - ja dziś dzień na luzie - mąż w pracy więc spokojnie sobie siedzimy w domku i świętujemy - i wiecie co - chcielismy powiedzieć w swieta a okazało się że i tak wszyscy już wiedzą.. powiedzieliśmy rodzicom - teściowa oczywiście nie wytrzymała i powiedziała tylko babci i poszło dalej - a wczoraj okazało się że moja mama też się cioci wygadała przypadkiem mówi ale fakt jest taki że już wszyscy wiedzą.. a najzabawniejsze jak nieraz udają że nie wiedzą a to widać..

Dotty84, RewolucjaSięDzieje, Idia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów poleguję z laptopem na kolanach, już przebrana ze świątecznego ubrania, które strasznie zaczęło mnie wszędzie uwierać (najbardziej zaczynają mi przeszkadzać opięte na brzuchu rajstopy), i cieszę się, że nie muszę już się męczyć przy stole. Podziubałam trochę po talerzu, z całej góry żarcia zjadłam gruszki w occie i cała blada zakończyłam póki co biesiadę...
    Mam ostatnio wnioski, dotyczące mdłości ciążowych, do których doszłam metodą prób i błędów - tzn. co na nie pomaga, a co nie.

Otóż - na mdłości ciążowe nie pomaga NIC (!)
    I można sobie gadać - pij herbatę z imbirem, zjedz chleb, zjedz krakersa zanim otworzysz oczy, zjedz białko, pij Colę, załóż sobie chińskie opaski, weź sobie czopek wsadź...
    Nie pomaga, nie pomaga, nie pomaga...!!!
    Mam ochotę nawsadzać tym wszystkim specjalistom z różnych portali, wszystkim lekarzom z lekarskich forów - bo jak ktoś ma porządne ciążowe mdłości, to lepiej niech już polecą jakąś dobrą książkę czy najlepiej serial (bo łatwiej się skupić w tym stanie)i niech powiedzą na samym początku otwarcie - Pani Kochana na to k...de nic się nie da zrobić! Pooglądaj sobie Pani Dra Housa albo Modę na Sukces od pierwszego odcinka i przy ostatnim... może być już lepiej.
    To tyle co sfrustrowana miałam do powiedzenia :) :)
    Świąteczne pozdrówki!

RewolucjaSięDzieje, KasiaKa, Idia, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A ja znów poleguję z laptopem na kolanach, już przebrana ze świątecznego ubrania, które strasznie zaczęło mnie wszędzie uwierać (najbardziej zaczynają mi przeszkadzać opięte na brzuchu rajstopy), i cieszę się, że nie muszę już się męczyć przy stole. Podziubałam trochę po talerzu, z całej góry żarcia zjadłam gruszki w occie i cała blada zakończyłam póki co biesiadę...
    Mam ostatnio wnioski, dotyczące mdłości ciążowych, do których doszłam metodą prób i błędów - tzn. co na nie pomaga, a co nie.

Otóż - na mdłości ciążowe nie pomaga NIC (!)
    I można sobie gadać - pij herbatę z imbirem, zjedz chleb, zjedz krakersa zanim otworzysz oczy, zjedz białko, pij Colę, załóż sobie chińskie opaski, weź sobie czopek wsadź...
    Nie pomaga, nie pomaga, nie pomaga...!!!
    Mam ochotę nawsadzać tym wszystkim specjalistom z różnych portali, wszystkim lekarzom z lekarskich forów - bo jak ktoś ma porządne ciążowe mdłości, to lepiej niech już polecą jakąś dobrą książkę czy najlepiej serial (bo łatwiej się skupić w tym stanie)i niech powiedzą na samym początku otwarcie - Pani Kochana na to k...de nic się nie da zrobić! Pooglądaj sobie Pani Dra Housa albo Modę na Sukces od pierwszego odcinka i przy ostatnim... może być już lepiej.
    To tyle co sfrustrowana miałam do powiedzenia :) :)
    Świąteczne pozdrówki!

Tak, właśnie tak!:D
    Ja zjadłam jajo z sosiskiem, ale stawało mi w gardle, poddziubałam paschę i ta weszła mi bez przeszkód, ale teraz jest mi bardzo ciężko i bardzo źle.
    A zapach białej kiełbasy przyprawił mnie o mega mdłości, wydaje mi się, że mam go we włosach i na skórze, najchętniej wlazłabym teraz do wanny na wieczność :D
    Jedyny plus, który zauważyłam - nie ruszam słodyczy, żadnych jajeczek czekoladowych, babeczek, nawet mazur leży (które to normalnie leżały, ale w połowie zeżarte i na wpół strawione w żołądku):D waga w miejscu, jeden plus :D

Co do rajstop to miałam gumę na brzuchu odciśniętą jak wisielec sznur :D czułam się jak kiełbasa w tych ciuchach, a teraz ulga - t-shirt one size i szare joggersy i jestem bardzo szczęśliwa. Za chwilę wybywamy na świeże powietrze, nawdycham się owocowych drzew, to może dostanę nieco energii w zad :D

Ps. Dr House sucks :D ja chcę następne serie "Gry i tron", "Wikingów", "Downton Abbey" i w ogóle ;)

Goplana, sylvi lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u Nas dzisiaj miło i spokojnie ,tak świątecznie, ale trochę nudno hehe towarzycho się rozeszło ja chyba drzemkę zrobię, bo już mi głowa opada aż ze zmęczenia :)

Mój Marcelo z przed dwóch dni :)
    29wpm4j.jpg

I dzisiaj tak świątecznie przystojniaczek :D "Pa pa mamo, idę do babci.. :) "
    o5dyy1.jpg

KasiaKa, Goplana, sylvi, Eve, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana popieram że nic nie pomaga - ale to chyba taki rodzaj mdłości - bo jak kogoś mdli tylko rano i dlatego że nic nie zjadł to owszem może pomoże mu jak coś przegryzie przed wstaniem ale u mnie właśnie rano jest względnie najlepiej a później im dalej w dzień tym gorzej - jadłowstręt plus mdłości z jedzenia plus mdłości z głodu - o 20 to już marze spać i naprawde każdy program/film itd mnie nudzi i zasypiam, nawet takie jakie kiedyś oglądałabym całe noce.. ostatnio króluje u mnie ipla i tvn player i wszystko tam oglądam

co do ubrań tu kupiłam sobie taką świetną tunikę/swetr i ostatnio ciągle w niej chodze i legginsy

i po wiem wam jeszcze że ja niewiem czy jestem niestworzona do pracy ale cudownie mi w domu, powoli wszystko ogarnięte, dziś na luzie kościół, obiadek potem nawet drzemka mała bo synek też usnął i spacerek z synkiem popołudniowy.. nigdzie się nie muszę spieszyć, nie jestem tak zmęczona jak codzień - - już nie wracam do pracy i jestem przeszczęśliwa

Goplana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozkoszuję się lenistwem. I brzuch mi dziś wyskoczył, ale podejrzewam, że od jedzenia, bo od rana jem średnio co pół godziny: ciasto, bigos, sałatki, ciasto i tak w kółko.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też bym sobie posiedziała w domu zamiast w pracy ;) jak długo stoję to mnie i kręgosłup i nogi bolą niestety.
    dzisiaj coś mnie brzusio boli przy dmuchaniu zatkanego nosa

co do jedzenia to ja zjadłam na śniadanie malutką kiełbaskę i jedno jajko na twardo i miałam dość przez 4 godziny :P

na obiadek też nie całego de'vollaya troszeczkę ziemniaczków, śmietana z sałaty i stop ;)

najbardziej mi wchodzą jednak słodycze :P czekolada milka jest pycha :D

cała rodzinka zadowolona z dzidziolka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 19:06

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, jeszcze nigdy w święta tak mało nie zjadłam. Żurek, plasterek zawijańca, pół muffinki i koniec:) jestem przepełniona!!!

Ponieważ leże to teściowie przyjechali do nas! Niesamowicie byli! Wszystko ugotowane, podane, posprzątane :)

Nie zrobiłam nic a jestem wykończona.

I mdłości... Za dużo zapachów. No ale fajnie było :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego,duuuuzo miłosci i zadowolenia z robienia kariery mamy;-)

sylvi, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wedlug gina jutro bedzie 10 tydz,a w ogole nie miałam zadnych objawow ani nic,nie tyje,wszystko normalnie...co jakis czas zaczynam sie bac ,ze moze cos nie tak

• alka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wedlug gina jutro bedzie 10 tydz,a w ogole nie miałam zadnych objawow ani nic,nie tyje,wszystko normalnie...co jakis czas zaczynam sie bac ,ze moze cos nie tak

• sylvi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka ja ogólnie też gdyby nie to że mało jem bo od razu jestem pełna to też bezobjawowa jestem :)

aaa bylabym zapomniala, jeszcze bol cyckow i czasami brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 20:24

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieliśmy Rodzince:)) ja za to najadlam sie po uszy:))
    Leżę juz w domku i ledwo żyje. .....
    Wędliny, pasztety, mazurki, babki, sernik:))
    Jutro powtórka z rozrywki u teściów:))

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ