Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
candy wrote:Dziewczyny, mogę dopisać się do listy ?
Kasia, Katowice, Termin na 7/11/2014
czy któraś z Was przechodzi ciążę póki co w miarę bezobjawowo ? -
Dziewczyny!
Wszystkiego naj na te (trwające już) Święta!
NIestety nie mogłam wpaść wcześniej, bo trochę podróżowałam (wyprawa do teściów, a dziś do rodziców)
Czy wszystkie już podzieliłyście się z rodzinami radosną nowiną??
Goplana, RewolucjaSięDzieje, Viviana, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
witajcie wielkanocnie - ja dziś dzień na luzie - mąż w pracy więc spokojnie sobie siedzimy w domku i świętujemy - i wiecie co - chcielismy powiedzieć w swieta a okazało się że i tak wszyscy już wiedzą.. powiedzieliśmy rodzicom - teściowa oczywiście nie wytrzymała i powiedziała tylko babci i poszło dalej - a wczoraj okazało się że moja mama też się cioci wygadała przypadkiem mówi ale fakt jest taki że już wszyscy wiedzą.. a najzabawniejsze jak nieraz udają że nie wiedzą a to widać..
Dotty84, RewolucjaSięDzieje, Idia lubią tę wiadomość
-
A ja znów poleguję z laptopem na kolanach, już przebrana ze świątecznego ubrania, które strasznie zaczęło mnie wszędzie uwierać (najbardziej zaczynają mi przeszkadzać opięte na brzuchu rajstopy), i cieszę się, że nie muszę już się męczyć przy stole. Podziubałam trochę po talerzu, z całej góry żarcia zjadłam gruszki w occie i cała blada zakończyłam póki co biesiadę...
Mam ostatnio wnioski, dotyczące mdłości ciążowych, do których doszłam metodą prób i błędów - tzn. co na nie pomaga, a co nie.
Otóż - na mdłości ciążowe nie pomaga NIC (!)
I można sobie gadać - pij herbatę z imbirem, zjedz chleb, zjedz krakersa zanim otworzysz oczy, zjedz białko, pij Colę, załóż sobie chińskie opaski, weź sobie czopek wsadź...
Nie pomaga, nie pomaga, nie pomaga...!!!
Mam ochotę nawsadzać tym wszystkim specjalistom z różnych portali, wszystkim lekarzom z lekarskich forów - bo jak ktoś ma porządne ciążowe mdłości, to lepiej niech już polecą jakąś dobrą książkę czy najlepiej serial (bo łatwiej się skupić w tym stanie)i niech powiedzą na samym początku otwarcie - Pani Kochana na to k...de nic się nie da zrobić! Pooglądaj sobie Pani Dra Housa albo Modę na Sukces od pierwszego odcinka i przy ostatnim... może być już lepiej.
To tyle co sfrustrowana miałam do powiedzenia
Świąteczne pozdrówki!
RewolucjaSięDzieje, KasiaKa, Idia, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:A ja znów poleguję z laptopem na kolanach, już przebrana ze świątecznego ubrania, które strasznie zaczęło mnie wszędzie uwierać (najbardziej zaczynają mi przeszkadzać opięte na brzuchu rajstopy), i cieszę się, że nie muszę już się męczyć przy stole. Podziubałam trochę po talerzu, z całej góry żarcia zjadłam gruszki w occie i cała blada zakończyłam póki co biesiadę...
Mam ostatnio wnioski, dotyczące mdłości ciążowych, do których doszłam metodą prób i błędów - tzn. co na nie pomaga, a co nie.
Otóż - na mdłości ciążowe nie pomaga NIC (!)
I można sobie gadać - pij herbatę z imbirem, zjedz chleb, zjedz krakersa zanim otworzysz oczy, zjedz białko, pij Colę, załóż sobie chińskie opaski, weź sobie czopek wsadź...
Nie pomaga, nie pomaga, nie pomaga...!!!
Mam ochotę nawsadzać tym wszystkim specjalistom z różnych portali, wszystkim lekarzom z lekarskich forów - bo jak ktoś ma porządne ciążowe mdłości, to lepiej niech już polecą jakąś dobrą książkę czy najlepiej serial (bo łatwiej się skupić w tym stanie)i niech powiedzą na samym początku otwarcie - Pani Kochana na to k...de nic się nie da zrobić! Pooglądaj sobie Pani Dra Housa albo Modę na Sukces od pierwszego odcinka i przy ostatnim... może być już lepiej.
To tyle co sfrustrowana miałam do powiedzenia
Świąteczne pozdrówki!
Tak, właśnie tak!
Ja zjadłam jajo z sosiskiem, ale stawało mi w gardle, poddziubałam paschę i ta weszła mi bez przeszkód, ale teraz jest mi bardzo ciężko i bardzo źle.
A zapach białej kiełbasy przyprawił mnie o mega mdłości, wydaje mi się, że mam go we włosach i na skórze, najchętniej wlazłabym teraz do wanny na wieczność
Jedyny plus, który zauważyłam - nie ruszam słodyczy, żadnych jajeczek czekoladowych, babeczek, nawet mazur leży (które to normalnie leżały, ale w połowie zeżarte i na wpół strawione w żołądku)waga w miejscu, jeden plus
Co do rajstop to miałam gumę na brzuchu odciśniętą jak wisielec sznurczułam się jak kiełbasa w tych ciuchach, a teraz ulga - t-shirt one size i szare joggersy i jestem bardzo szczęśliwa. Za chwilę wybywamy na świeże powietrze, nawdycham się owocowych drzew, to może dostanę nieco energii w zad
Ps. Dr House sucksja chcę następne serie "Gry i tron", "Wikingów", "Downton Abbey" i w ogóle
Goplana, sylvi lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Witam u Nas dzisiaj miło i spokojnie ,tak świątecznie, ale trochę nudno hehe towarzycho się rozeszło ja chyba drzemkę zrobię, bo już mi głowa opada aż ze zmęczenia
Mój Marcelo z przed dwóch dni
I dzisiaj tak świątecznie przystojniaczek"Pa pa mamo, idę do babci..
"
KasiaKa, Goplana, sylvi, Eve, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
goplana popieram że nic nie pomaga - ale to chyba taki rodzaj mdłości - bo jak kogoś mdli tylko rano i dlatego że nic nie zjadł to owszem może pomoże mu jak coś przegryzie przed wstaniem ale u mnie właśnie rano jest względnie najlepiej a później im dalej w dzień tym gorzej - jadłowstręt plus mdłości z jedzenia plus mdłości z głodu - o 20 to już marze spać i naprawde każdy program/film itd mnie nudzi i zasypiam, nawet takie jakie kiedyś oglądałabym całe noce.. ostatnio króluje u mnie ipla i tvn player i wszystko tam oglądam
co do ubrań tu kupiłam sobie taką świetną tunikę/swetr i ostatnio ciągle w niej chodze i legginsy
i po wiem wam jeszcze że ja niewiem czy jestem niestworzona do pracy ale cudownie mi w domu, powoli wszystko ogarnięte, dziś na luzie kościół, obiadek potem nawet drzemka mała bo synek też usnął i spacerek z synkiem popołudniowy.. nigdzie się nie muszę spieszyć, nie jestem tak zmęczona jak codzień - - już nie wracam do pracy i jestem przeszczęśliwaGoplana lubi tę wiadomość
-
oj ja też bym sobie posiedziała w domu zamiast w pracy
jak długo stoję to mnie i kręgosłup i nogi bolą niestety.
dzisiaj coś mnie brzusio boli przy dmuchaniu zatkanego nosa
co do jedzenia to ja zjadłam na śniadanie malutką kiełbaskę i jedno jajko na twardo i miałam dość przez 4 godziny
na obiadek też nie całego de'vollaya troszeczkę ziemniaczków, śmietana z sałaty i stop
najbardziej mi wchodzą jednak słodyczeczekolada milka jest pycha
cała rodzinka zadowolona z dzidziolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 19:06
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Cóż, jeszcze nigdy w święta tak mało nie zjadłam. Żurek, plasterek zawijańca, pół muffinki i koniec:) jestem przepełniona!!!
Ponieważ leże to teściowie przyjechali do nas! Niesamowicie byli! Wszystko ugotowane, podane, posprzątane
Nie zrobiłam nic a jestem wykończona.
I mdłości... Za dużo zapachów. No ale fajnie było -
U mnie wedlug gina jutro bedzie 10 tydz,a w ogole nie miałam zadnych objawow ani nic,nie tyje,wszystko normalnie...co jakis czas zaczynam sie bac ,ze moze cos nie takTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
U mnie wedlug gina jutro bedzie 10 tydz,a w ogole nie miałam zadnych objawow ani nic,nie tyje,wszystko normalnie...co jakis czas zaczynam sie bac ,ze moze cos nie takTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.