X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • desou Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:57

• izia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie takie klucie choć bardziej to było rozciąganie i ciągnięcie i ciągłe "czucie" szyjki w 4tc to była grzybica - tylko była tam głęboko dlatego nie swędziało na zewnątrz - po globulkach przeszło od ręki

ale w poprzedniej ciąży takie kłucie jakby ktoś mi nagle wbił szpilkę w szyjkę tak pare razy dziennie (pare tzn dosłownie 4 - 6 ) to po 2 dniach okazało się że mam rozwarcie na 2,5 cm więc nie strasze was ale radze obserwować, zresztą pati jest tego najlepszym przykładem żeby tego nie bagatelizować - lepiej teraz się troche pooszczędzać i zadziałać niż potem musieć leżeć plackiem.. łykajcie magnez - to napewno nie zaszkodzi a może tylko pomóc.. ciągnąć po bokach w pachwinach itd to może boleć jak najbardziej, ja dodatkowo czuje jelita itd bo zapewne mam zrosty po cc to wszystko jest normalne, ale każdy ból w szyjce może być niepokojący..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, niestety po świętach jestem przejedzona, mam nadzieję, że waga jutro wróci do tego co było w sobotę.

Na święta upiekłam mazurka i paschę (przepis z youtube) i wyszła niesamowicie. Z 4 litrów, po 2 do mamy i teściowej. Wszystko zostało zjedzone i wszystkim smakowało :)

I u mnie już brzuszek większy, wszystkie spodnie i spódniczki za ciasne, niestety pasują jak narazie tylko getry i leginsy.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) :) nigdy wiecej takiego obzarstwa

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie koniec świątecznego obżarstwa!
    Co prawda zostało jeszcze trochę wałówki w "słoikach", ale to już nie to samo :)

Minus jest taki, że trzeba było do roboty iść...ehhh...

Miłego wtorku!!!!!!!!!!!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach ;)) Ja jeszcze przez jakiś tydzień muszę ukrywać brzuszek w pracy. Nie powiem już nie jest to takie proste. Mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy ;)

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO i ja się witam po świętach. Bez obżarstwa, bo mi sie chyba żołądek zmniejszył i nie potrafię dużo jeść. Nawet, jak bardzo chciałam, nie dałam rady. Na szczęście.
    Ale święta dla mnie mogłyby trwać jeszcze tydzień, jakoś nie mogę się zmobilizować do pracy. No i stresy "służbowe" mnie trzymają się ciągle...

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    ja się tak właśnie zastanawiam czy to nie przez to że miałabym mieć teraz jakoś okres - zawsze przy początku miałam takie uczucie ciągnięcia, pokłuwania w pochwie jakby z krwią miało mi coś tam wypaść ze środka, tzn. jakby szyjka mi chciała wyjść na zewnątrz, takie parcie dziwne...

kłuje mnie już od czwartku - nie ciągle, kilka razy w ciągu dnia i delikatnie, wczoraj częściej a dzisiaj już często i na dodatek te uczucie jak podczas okresu... w środę mam prenatalne ale na pewno przez brzuch i mi szyjki nie sprawdzą, więc poczekam do tego przyszłego tygodnia do wizyty a jakby mi to nie przeszło to pójdę szybciej.
    Ja tez mam takie kłucie w szyjce jak Ty, u mnie do tego jeszcze dochodzą plamienia prawie od samego początku ciąży dlatego dziś zapisałam się do lekarza żeby zobaczyć co tam się dzieje.Nie ukrywam,że trzęsę tyłkiem przed wizytą... Zapytam tez dokładnie o te kłucie co to może oznaczać.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, siedze w pracy:))

slonce swieci popijam kefir:))

obżarstwu mówimy nie:))

Lavendula lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduje się po świętach:) Objedzona, ale jeszcze mieszcząca się spokojnie w przedciążowe spodnie:) Ale chyba już niedługo:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po świętach. Ja też objedzona, ale szczęśliwa :)

Cześka 3mam kciuki za wizytę

rwi37s6.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zamelduje się po :)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    Dzięki zamelduje się po :)

koniecznie :)

miłego dnia

• desou Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:57

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja witam się po świętach! Trzy dni bez dostępu do komputera i muszę powiedzieć, że się za Wami stęskniłam!;) Jakoś dzień bez nowinek z forum to już nie to samo!;)

Mojemu Bombelkowi chyba nie podpasowało jedzenie świąteczne , bo w niedziele na wieczór rozbolał mnie brzuch, przez co nockę miałam nie przespaną i poniedziałek w łóżku. Ale to chyba jelita się zbuntowały po innym niż ostatnio jedzeniu. Już miałam dzisiaj się wybrać do lekarza, ale po wczorajszym leżeniu i dłuższym posiedzeniu w toalecie dzisiaj czuje się już bardzo dobrze. Więc mam nadzieję, że u maluszka wszystko ok.:)

Dodatkowo powiem Wam, że człowiek to lubi sobie szukać powodów do nerwów. Dzisiaj zaczynam 12t i od dzisiaj lekarz zalecił mi zmniejszyć dawkę dupka do 2x1. I niby powinnam się cieszyć, bo wszystko jest ok i zawsze to mniej tych tabletek. A ja głupia się stresuję!;)

Cześka powodzenia na wizycie!:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się witam po świętach - i wcale nie przejedzona - w zasadzie skupiłam się na jajkach i szynce - obiady niezbyt wchodziły, ciasta ledwo po małym kawałeczku więc za bardzo nie było się czym najeść.. ale dziś piękna pogoda i w końcu luuzik :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka trzymam kciuki:)

byłam rano u ENDO.
    Kazała jeszcze przez miesiac zazywac euthyrox 50mg do 30 maja i potem mi zmniejszy. mam TSH 0,8.

powiedziała,ze książkowo.
    wiec super. Duphasteron mam zywac do 29 kwietnia do badan prenatalnych a potem przestac....

powiedzielismy Rodzince na swietach.
    niestety 90% byla zaziebiona. Mam nadziej, ze nas nie zarazili...

niesamowite,ze dzwonily z gratulacjami osoby od ktorych telefonow i gratulacji spodziewalabym sie w najdalszej kolejnosci
    a kuzynka i jej maz o ktorej myslalam jak o chrzestnej matce mojego babla ledwo pogratulowala.
    niektórzy mieli pretensje,ze tak pozno mowimy
    Moi Rodzice,ze dlaczego wczesniej wiedziała moja siostra...no maskarka poprostu...chociaz oni dowiedzieli sie zaraz po pierwszym USG...

mam teraz tak,ze jak mnie ktoś wpędzi w poczucie winy zaraz placze... tez tak macie??

qq87j44jhto0od0f.png

• sylvi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wiatm :)

ja dopiero dzisiaj usnelam po 4tej;/ 3,5 godziny meczylam sie przewracajac z boku na bok. a na 13sta do roboty...wrrr.. nie kce mi sie ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam po świętach :)
    Niedawno pisałam, ze jestem z tych osób mało objawowych, a tu na samą Wielkanoc pojawił się pierwszy pawik rano na czczo (akurat na rozpoczęcie 12 tygodnia!) ;P Także nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ;) Wypiłam gorzką herbatę i już było lepiej :) na śniadaniu spróbowałam po trosze wszystkiego :) Na szczęście świąteczny spacer zdziałał cuda i zmieściłam jeszcze obiad i babkę.
    A w lany poniedziałek byliśmy u teściów i tu już nie było spacerku między posiłkami :(, wiec wróciłam ociężała i od razu zasnęłam. Oczywiście w nocy wstawałam po parę razy sikać ;)

Co do kłucia w szyjce to się nie wypowiem, bo nie mam i nie wiem co oznacza (myślę, że lepiej to skonsultować z lekarzem), ale wydzielinę białą mam i ja ;) i to sporo. Zrezygnowałam z wkładek by nie nabawić się grzybicy, bo jak któraś z nas tu pisała, nie wiadomo jak "oddychajaca" by wkładka była to i tak blokuje dostęp powietrza ;)

u mnie również pogoda piękna, idę złapać trochę wit. D :)

oar89n73xsvk879c.png

Fidelissa lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    cześć, siedze w pracy:))

slonce swieci popijam kefir:))

obżarstwu mówimy nie:))

Ale mi narobiłaś ochoty na kefir! :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ