Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam i ja
Dziś po spacerku, piękna pogoda, trzeba było po obżarstwie się trochę przejść.
Nie przytyłam ,ale brzuszek się bardziej zaokrąglił.
Po spacerze lekko kłuje w szyjce, ja mam te kłucia od początku, gin oglądał niby nic, ale biorę Lactovagical co 3 dzień.
Mdłości dziś nadal, mam dość sałatek, tyle się ojadłam ojjjj.
U mnie wiedzą teściowie i rodzice, reakcje super. Reszcie rodziny narazie nie mówię, bo się zacznie wypytywanie hehe i niektóre ciocie jak się dowiedzą to całe miasto będzie wiedzieć
W czwartek wizyta, nie mogę się doczekać.
Fidelissa to mnie pocieszyłaś z tym TSH, bo ja mam podobneFidelissa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Ja tez juz po spacerku. Bylam na pobraniu krwi, w pt wizyta.
W nd mialam naprawde dobry dzien:) mdlosci odpuściły wiec zajadalam wszystko czego dusza zapragnęła....poza kiełbasa biala ble:/
za to wczoraj juz tak słodko nie było. Coraz częściej zdarzają mi sie bole glowy i lekkie zawroty. Przy kichaniu więzadła bola:/ ale piersi coraz mniej, zazwyczaj rano po nocy.
Ja tez mam od czasu do czasu klucie w szyjce. Zakluje kilka razy i tyle. W pt dopytam.
A dzis mam nastrój bez kija nie podchodz !!!
-
mada_lena wrote:A i wiecie co nie moge pic wody. Ledwo wypije pare łyków, powoli i zaczyna mnie kręcić w żołądku.
Pięknego słonecznego dnia!
Ja też nie mogę zwykłej wody, od razu mnie mdli
Ja piję soki, herbaty jeszcze ewentualnie wody smakowe ale też nie za dużo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 12:07
-
Witam i ja po świętach, u mnie po pawikowym piątku, w święta wchodziło mi tylko słodkie... oj,oj
- po żurku mnie mdliło, sałatkę oddałam, nie mogłam znieść zapachu kiełbachy z lodówki, a do otwierania i wyciągania czegokolwiek wysyłałam małża... o dziwo na wadze tylko 0,6 kg więcej
Ja zauważyłam, że nie mogę pić większej ilości płynu za jednym razem, jak piję małymi łyczkami, to wsio ok, jak więcej, to już welcome kibelek. Najpierw miałam fazę na herbatki owocowe, potem na czystą wodę, teraz soki.
Dziś miałam w planach badania na czczo, niestety wygrał kibelek, drugie podejście jutro
-
Witajcie ja po świętach megaaa zmęczona. W niedziele dzidziuś był dla mnie łaskawy i nie mdliło mnie cały dzień zjadlam co nie co ale bez szaleństw:) za to wczoraj czułam się strasznie zmęczona cały dzień przeleżalam i przespałam z wyjściem na obiad i pójściem do kościoła. Mdłości wczoraj powróciły. Dzisiaj też ciężki dzień ostatnio brak mi siły jestem taka senna i zmęczona nawet jescze z łóżka nie wyszlam mam nadzieje że zmęczenie, senność i bóle w dole kręgosłupa to naturalny obiaw jak na tą porę ciąży..
-
Cześć, melduje sie i ja:) Święta były spokojne bo zdecydowaliśmy sie zaszyć w domu i nie odwiedzać rodziny , narazie zbyt marnie sie czułam żeby sie cieszyć z takich spotkań .Pozatym do prenatalnych postanowiliśmy nie mowić rodzince,bo ja mam wyjątkowo nadopiekunczych rodziców,co teraz bardzo mnie wyprowadza z równowagi. Moja mama potrafi kurierem! wyslac pierogi ( na szczęście mieszka 120 km od nas )albo zarejestrować mnie bez mojej wiedzy do lekarza .A mój ojciec potrafi wsiąść miotłę i szkolić dziewczynę która u nas sprząta
dodam ze my nie mamy żadnych zastrzeżeń . Także im pózniej sie dowiedzą tym lepiej
Fidelissa, Goplana, Dotty84, sylvi lubią tę wiadomość
-
Witam my dzisiaj na spokojnie wszystko wróciło do normy tylko brzucho coś mocniej boli, ale wszystko w porządku
Dzisiaj mama na oddział skoczy to sie dowie co i jak z tą kontrolą i czy wypiszą na dłużej dupka ,bo nie wiem czy wgl był sens zaczynać brać przez 10 dni tylko... Tylko ciekawe czy jest mój lekarz...
Mamadomina lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyBigosik z ziemniaczkami zaliczony
, pychota, mam nadzieje, ze tylko zoladek sie nie zbuntuje, nie wiem czy poprawic porcje witamin i folik bo w pol godziny po zazyciu wyladowaly w kibelku, niech sie to juz skonczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 13:26
-
Hej
A u mnie jak na złość w niedzielę i poniedziałek wróciły mdłości. W kościele wytrzymałam ledwie pół godziny, więc zrywałam się do domu. Tak mi ciemniało przed oczami, że bałam się omdlenia.
Jadłam jak na mnie bardzo dużo, z tym że mi teraz naprawdę odrobinkę trzeba żebym czuła się najedzona.
Wczoraj był większy spęd rodzinny, w trakcie posiedzenia musiałam się urwać na godzinkę drzemki
Też już wstaję regularnie w nocy siku, zawsze wytrzymywałam całą noc. A teraz jak już się wysikam, to wracam zgięta w pół do łóżka, tak mnie ciągnie macica.
Dziś na moim weterynaryjnym usg podejrzałam Dziecia
Nie mierzyłam go żeby nie przedłużać, ale popatrzyłam chwilkę jak machał rączką, jakby chciał rozwalić ścianę macicy! I nóżkami też wierzgał
Chciałabym już poczuć te jego ruchy
Fidelissa, Marzena27, Dotty84, sylvi lubią tę wiadomość
-
U mnie święta spokojne tylko od wczoraj mi wszystko śmierdzi i nic mi nie smakuje, nawet po kawałku sernika mnie wczoraj podbilo... Dzisiaj polazilismy trochę po mieście a teraz leżę i odpoczywam
-
Witam się i Ja:) Już po świętach:).
Ja nie za bardzo się objadłam bo w niedziele był pawik, do tego mdłości więc nie miałam ochoty.
Fidelissa też tak mam:( ostatnio rozmawiałam z mężem o jakiś pierdołach i on tylko troszkę krzyknął, a ja od razu się rozpłakałam i to nie na chwilkę, łzy jak groszki nie mogłam się uspokoić, hormony działają.
Ja dziś byłam na badaniach bo jutro mam wizytę u Pani endokrynolog. Wyniki już podejrzałam na necie i trochę się wystraszyłam bo TSH jest 0,121, a PRL 56,67. Nie wiem czy to dobrze czy nie troszkę się stresuję przed jutrzejszą wizytą, choć nadzieje mam, że jest ok.Fidelissa lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Rybka na tak niskie tsh możliwe, że dostaniesz thyrosan albo thyrozol zależy jak reszta wyników wyjdzie i widzę idziesz na konsultacje do endo i ft3 ft4 zrobić będziesz musiała jeszcze
ale wierzę ,że będzie dobrze
a miałaś wcześniej stwierdzoną nadczynność.?
A i chciałam każdą mamusie bardzo zachęcić do tego by poszła i zrobiła przesiewowe badania tarczycy, bo one są wykonywane tylko do 13-16 tygodnia, zależy chyba w którym miejscu, a są na prawdę bardzo ważne i przede wszystklim bezpłatne, jest usg tarczycy wszystkie hormony i są wizyty z wynikami co 3 miesiące w pierwszym drugim i trzecim trymestrze, i po porodzie 3, 6 ,9 miesięcytakże na prawdę bardzo warto zrobić dla własnej wiadomości nawet czy wszystko w porządku, akurat u mnie wykryto guza ponad cm którego jeszcze pod koniec grudnia nie było.. Lepiej wiedzieć co tam sie u Nas dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 14:19
Maga31 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Pati nie miałam stwierdzonej nadczynności, ale ja mam mikrogruczolaka na przysadce mózgowej i przed ciążą cały czas byłam na bromergonie, jak zaszłam w ciążę to od razu musiałam odstawić bromergon, więc przypuszczam, że ten mój guzek tak świruje.Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
hej mamuśki!! ja po Świętach najedzona w granicach rozsądku:-) na wadze nie przybyło(mam wrażenie że się popsuła normalnie), ale zauważyłam że brzuszek już mi wyskoczył
)) ja dzisiaj odebrałam wyniki i mam niestety bakterie i leukocyty w moczu:( krew ok, tsh 1,650, glukoza 96,20 i żelazo mam za duże znowu bo 165,9 a norma jest do 145...martwi mnie to bo mam tak od lutego cholera!! no ale w czwartek wizyta i zobaczymy co lekarz powie, aha i też mam od kilku dni takie jakby kłucie w szyjce macicy, ponoć czasem rozciagające się więzadła tak promieniują, ale lepiej sprawdzić.
-
No i mi też sie wydaje ,że to nie to
Zdasz raport Nam po wizycie u endo, co i jak
ja miałam tak niskie tsh i stwierdzono nadczynność, biorę leki teraz skończe thyrosan i znowu wracam do thyrozolu, ale najpierw na pewno wyniki zrobią inne u Ciebie i wtedy ewentualnie zaczną podwyższać lekami, bo to jest już bardzo niskie tsh, a mi endo mówiła, że jak już spadnie to jak tarczyca przestanie działać to bardzo ciężko jest ją spowrotem do działania przywrócić, a lepiej do tego nie dopuszczać, na pewno też sprawdzą ilość przeciał.
Livia
Nela
Marcel