Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jak tam swiatecze obzarstwo ?. Bo ja pekam w szwach od tych pyszności ale fasolowi chyba nie smakuje bo od wczoraj znowu pluje mi jakas ciemno-brazowa wydzielina
poza tym strasznie boli mnie kosc ogonowa i nie wiem czy to od siedzenia czy to cos niepokojacego, ktoras z Was tez boli ?.
Mokrego dyngusa
-
Mi te zapachy wczoraj dały nieźle w kość. Zjadłam tylko bigos, sernik i makowiec, a od razu po bigosie starałam się usiąść jak najdalej od stołu
Dziś rano małż mnie uraczył na powrót pieczonymi mięsami, jajkami, białym barszczem i tak zasmrodził chałupę, że od razu pobiegłam okna wszędzie pootwierać bo można zdechnąć.
Wczoraj zaraz po przyjechaniu do babci udałam się do toalety i okazało się, że majty normalnie mokretaka tam plamka śluzu białego a reszta cały "spód" mokry jakbym się zsiurała no ale to nie to, bezwonne jak woda i tak od wczoraj dumam czy to możliwe żebym tak się spociła czy to czasem coś w środku nie pękło i się nie rozlało.. ehh
-
U mnie wczoraj o dziwo bez jakiś ekscesów, troszkę się przejadłam obiadem (kluski śląskie, rolada i sałatka a do tego przepyszny sos, no żal byłoby nie wcisnąć
) ale ogólnie dzień zaliczam do udanych
Dzisiaj piękne słoneczko aż chce się żyć, udanego Dyngusa wam życzę)
-
a ja juz niestety czuje jak te swieta sie koncza, choc wcale sie dobrze nie zdazyly zaczac:/ standardowo jedzenia duzo, ale o tym to nie chce pisac bo mnie mdlisci ciagle mecza, choc od dwoch dni nie wymiotowalam, sukces!!
ale to znow sie zastanawiem czy to dobrze?!
brzuch mnie pobolewa, a raczej ciagle kluje z kazdej strony, mysle ze to przez to ze sie rozciąga, do czwartku osiwieje
kocie oczy ja tez mam dosc duzo śluzu i pare razy mi sie taka woda zdazyla, ale czytalam ze to ponoc u niektorych kobiet normalne -
Hej u mnie te święta lecą. Wczoraj niestety pawiki. Choć nie powiem trochę pojadłam.Po prostu co jakiś czas mnie zamuliło.
Dziś mdłości lżejsze, nawet coś mogę pojeść.
Ja tez czekam na czwartek na wizytę, bo nie boli mnie w ogóle brzuch, żadnego ciągnięcia nawet, więc trochę jestem podenerwowana, ale piersi bolą, mdłości mam, więc jestem dobrej myśli.
Mnie na początku zdarzało się b. dużo śluzu wodnistego, teraz biorę Lactovagical, więc mam ciągle bardzo mokro.
-
hej dziewczyny ja trochę spóźniona, ale również życzę Wesołych Świąt, mimo że to już końcóweczka
nie miałam okazji zasiąść do kompa. Ja jakoś wmusiłam wczoraj jajo ze święconki i dwa plasterki kiełbaski, obiadek no to bigos i kotlecik a najlepiej jednak wchodziły mi sałatki na kolację, nie obżarłam się bo jakoś szczególnie apetytu nie miałam ale jednak jak się siedzi tyle godzin przy stole to męczarnia, no i dzień bez drzemki ehhh...moi teście są kochani ale wypuścili nas do domu dopiero po 22, bo uznali że skoro przyszliśmy dopiero na 13:30 anie na śniadanko to musimy za karę siedzieć, masakra
dzisiaj idziemy do moich rodziców. Miłego poniedziałku Wielkanocnego!
-
Poradźcie co robić, od rana mam swędzenie i pieczenie, chyba jakieś zapalenie się wdało. Biorę luteinę dwa razy dziennie i zastanawiam się czy mogę przestać, bo aplikacja sprawia mi ból? Wizytę mam dopiero za trzy tyg. Co można zastosować z leków bez recepty, clotrimazolum w kremie? Spróbuję jutro zadzwonić do przychodni.
-
KasiaKa wrote:Poradźcie co robić, od rana mam swędzenie i pieczenie, chyba jakieś zapalenie się wdało. Biorę luteinę dwa razy dziennie i zastanawiam się czy mogę przestać, bo aplikacja sprawia mi ból? Wizytę mam dopiero za trzy tyg. Co można zastosować z leków bez recepty, clotrimazolum w kremie? Spróbuję jutro zadzwonić do przychodni.
Mimo pimafucinu nie mineło mi do konca,wrociło po paru dniach. Tez biore luteine i boje sie odstawic zeby nie spadł progesteron...a powiedz czy wspolzyjesz? Ja cały czas posciłam ,ale jakos uległam w niedziele i tak mnie boli,ze masakra...nie moge sie załatwic ani chodzic juzWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 17:50
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
desou wrote:Wesołych Świąt jeszcze na tę końcówkę dnia
dziewczyny czy którąś z Was może tak dziwnie kłuje, ciągnie w pochwie? Czasami tylko zakłuje jakby szyjka - takie mam odczucie a dziś mam wrażenie jakbym akurat wyciągnęła sobie tampon ze środka... Wizytę mam dopiero za tydzień i się martwię
Hej,ja tak miałam cały czas,potem moze mineło,a teraz tez to czuje i coraz czesciej,do tego kłuje mnie po obu stronach,w czwartek mam wizyte to zapytam.Myslałam,ze cos sie rozciaga,ale teraz sie martwie,jak zapomne o tym i np wyjde za szybko za auta to ból nie do wytrzymaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 17:58
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Alka89 nie współżyję, raz kiedyś, ale to jakieś dwa tyg temu, więc to nie ma z tym nic wspólnego. Miałam krem clotrimazolum, posmarowałam i jakby mi ulżyło. Tylko nie mam ulotki i nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, ale chyba można bo to przecież zewnętrznie się stosuje. Jak się cieszyłam, że nic mi nie dolega- to teraz mam.
-
KasiaKa wrote:Alka89 nie współżyję, raz kiedyś, ale to jakieś dwa tyg temu, więc to nie ma z tym nic wspólnego. Miałam krem clotrimazolum, posmarowałam i jakby mi ulżyło. Tylko nie mam ulotki i nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, ale chyba można bo to przecież zewnętrznie się stosuje. Jak się cieszyłam, że nic mi nie dolega- to teraz mam.
Mysle,ze mozna go stosowac,znajdz w necie ulotke,jak dlugo bedzie brala lutke?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Nie wiem jak długo, ale biorę bo mam plamienia prawie od początku.Najpierw zjadłam trzy opakowania duphastonu, a teraz od dwóch tygodni biorę luteinę i jest lepiej, nie są brązowe, a kremowe.Mam jeszcze jedno opakowanie całe, będę brała aż do kolejnej wizyty (14.05) potem zobaczę, co powie lekarz.
-
Witam
Clotrimazolum tylko zewnętrznie i w ciąży można stosować
Co do kłuć w szyjce ja miewam bardzo często teraz rzadziej ale mimo wszystko nadal i to dość silne ,że jak gdzies wychodziłam musiaam się zatrzymywać, bo nie byłam w stanie iść dalej, zwiastowało skracanie się szyjki akurat w mnoim przypadku, ale zazwyczaj to nic groźnego, a mokro mam cały czas na majtkach... i w dodatku kawałki gluta jakby czop taki kremowy bywa od paru dni a ogólnie to wodnisty sluz jest także nie wiem...
A i od paru dni mam inny problem a dzisiaj to już ogólnie przegięcie mleko napierdziela mi z lewego cycka z prawego jeszcze nie jest źle ale z lewego leci ciurkiem momentami muszę nosić wkładki laktacyjne, bo bluzki mokre chyba od tego dupka laktacja mi się rozkręciła... Sama już nie wiem musze się skonsultowac z ginem na ten temat, bo i tak chyba przyspieszę wizytę, ze względu na tego krwiaka i dupka wypisać, bo tylko na 10 dni mi wypisali... 2 x 1tabl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 18:54
Livia
Nela
Marcel