X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Dziewczyny, mokrego poniedziałku:)

anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak zabiegana, przed świętami dużo pracy, dziś święto u mojej mamy, jutro u teściowej.
    Wesołych świąt dziewczyny, dużo radości no i na śmingusa dużo wody.

Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak tam swiatecze obzarstwo ?. Bo ja pekam w szwach od tych pyszności ale fasolowi chyba nie smakuje bo od wczoraj znowu pluje mi jakas ciemno-brazowa wydzielina :( poza tym strasznie boli mnie kosc ogonowa i nie wiem czy to od siedzenia czy to cos niepokojacego, ktoras z Was tez boli ?.
    Mokrego dyngusa ;)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te zapachy wczoraj dały nieźle w kość. Zjadłam tylko bigos, sernik i makowiec, a od razu po bigosie starałam się usiąść jak najdalej od stołu :D Dziś rano małż mnie uraczył na powrót pieczonymi mięsami, jajkami, białym barszczem i tak zasmrodził chałupę, że od razu pobiegłam okna wszędzie pootwierać bo można zdechnąć.

Wczoraj zaraz po przyjechaniu do babci udałam się do toalety i okazało się, że majty normalnie mokre :| taka tam plamka śluzu białego a reszta cały "spód" mokry jakbym się zsiurała no ale to nie to, bezwonne jak woda i tak od wczoraj dumam czy to możliwe żebym tak się spociła czy to czasem coś w środku nie pękło i się nie rozlało.. ehh

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry malz :) chciał dobrze a wyszlo jak zwykle ;)) co do tych Twoich "mokrosci" to czesto czytalam ze dziewczyny maja zwiekszona ilosc sluzu i wiecznie jest u nich mokro wiec mysle,ze to nic groźnego.Ważne,ze nie plamisz :).

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż mnie oblał woda:)
    Lany poniedziałek zaliczony:)
    Szykujemy sie na 2 czesc Swiat:))
    Bawcie sie dobrze:)

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj o dziwo bez jakiś ekscesów, troszkę się przejadłam obiadem (kluski śląskie, rolada i sałatka a do tego przepyszny sos, no żal byłoby nie wcisnąć:P ) ale ogólnie dzień zaliczam do udanych :)

Dzisiaj piękne słoneczko aż chce się żyć, udanego Dyngusa wam życzę :))

rwi37s6.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz niestety czuje jak te swieta sie koncza, choc wcale sie dobrze nie zdazyly zaczac:/ standardowo jedzenia duzo, ale o tym to nie chce pisac bo mnie mdlisci ciagle mecza, choc od dwoch dni nie wymiotowalam, sukces!! :-) ale to znow sie zastanawiem czy to dobrze?!
    brzuch mnie pobolewa, a raczej ciagle kluje z kazdej strony, mysle ze to przez to ze sie rozciąga, do czwartku osiwieje ;)

kocie oczy ja tez mam dosc duzo śluzu i pare razy mi sie taka woda zdazyla, ale czytalam ze to ponoc u niektorych kobiet normalne ;)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie te święta lecą. Wczoraj niestety pawiki. Choć nie powiem trochę pojadłam.Po prostu co jakiś czas mnie zamuliło.
    Dziś mdłości lżejsze, nawet coś mogę pojeść.

Ja tez czekam na czwartek na wizytę, bo nie boli mnie w ogóle brzuch, żadnego ciągnięcia nawet, więc trochę jestem podenerwowana, ale piersi bolą, mdłości mam, więc jestem dobrej myśli.

Mnie na początku zdarzało się b. dużo śluzu wodnistego, teraz biorę Lactovagical, więc mam ciągle bardzo mokro.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja trochę spóźniona, ale również życzę Wesołych Świąt, mimo że to już końcóweczka :-) nie miałam okazji zasiąść do kompa. Ja jakoś wmusiłam wczoraj jajo ze święconki i dwa plasterki kiełbaski, obiadek no to bigos i kotlecik a najlepiej jednak wchodziły mi sałatki na kolację, nie obżarłam się bo jakoś szczególnie apetytu nie miałam ale jednak jak się siedzi tyle godzin przy stole to męczarnia, no i dzień bez drzemki ehhh...moi teście są kochani ale wypuścili nas do domu dopiero po 22, bo uznali że skoro przyszliśmy dopiero na 13:30 anie na śniadanko to musimy za karę siedzieć, masakra :) dzisiaj idziemy do moich rodziców. Miłego poniedziałku Wielkanocnego!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie co robić, od rana mam swędzenie i pieczenie, chyba jakieś zapalenie się wdało. Biorę luteinę dwa razy dziennie i zastanawiam się czy mogę przestać, bo aplikacja sprawia mi ból? Wizytę mam dopiero za trzy tyg. Co można zastosować z leków bez recepty, clotrimazolum w kremie? Spróbuję jutro zadzwonić do przychodni.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostanio dostalam Pfimapucin 3 globulki ale to chyba tylko na recepte.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    Ja ostanio dostalam Pfimapucin 3 globulki ale to chyba tylko na recepte.

Tez miałam te globulki,sa na recepte

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Poradźcie co robić, od rana mam swędzenie i pieczenie, chyba jakieś zapalenie się wdało. Biorę luteinę dwa razy dziennie i zastanawiam się czy mogę przestać, bo aplikacja sprawia mi ból? Wizytę mam dopiero za trzy tyg. Co można zastosować z leków bez recepty, clotrimazolum w kremie? Spróbuję jutro zadzwonić do przychodni.

Mimo pimafucinu nie mineło mi do konca,wrociło po paru dniach. Tez biore luteine i boje sie odstawic zeby nie spadł progesteron...a powiedz czy wspolzyjesz? Ja cały czas posciłam ,ale jakos uległam w niedziele i tak mnie boli,ze masakra...nie moge sie załatwic ani chodzic juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 17:50

• desou Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:57

• alka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Wesołych Świąt jeszcze na tę końcówkę dnia ;) dziewczyny czy którąś z Was może tak dziwnie kłuje, ciągnie w pochwie? Czasami tylko zakłuje jakby szyjka - takie mam odczucie a dziś mam wrażenie jakbym akurat wyciągnęła sobie tampon ze środka... Wizytę mam dopiero za tydzień i się martwię :/

Hej,ja tak miałam cały czas,potem moze mineło,a teraz tez to czuje i coraz czesciej,do tego kłuje mnie po obu stronach,w czwartek mam wizyte to zapytam.Myslałam,ze cos sie rozciaga,ale teraz sie martwie,jak zapomne o tym i np wyjde za szybko za auta to ból nie do wytrzymania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 17:58

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka89 nie współżyję, raz kiedyś, ale to jakieś dwa tyg temu, więc to nie ma z tym nic wspólnego. Miałam krem clotrimazolum, posmarowałam i jakby mi ulżyło. Tylko nie mam ulotki i nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, ale chyba można bo to przecież zewnętrznie się stosuje. Jak się cieszyłam, że nic mi nie dolega- to teraz mam.

kefbyf4.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Alka89 nie współżyję, raz kiedyś, ale to jakieś dwa tyg temu, więc to nie ma z tym nic wspólnego. Miałam krem clotrimazolum, posmarowałam i jakby mi ulżyło. Tylko nie mam ulotki i nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, ale chyba można bo to przecież zewnętrznie się stosuje. Jak się cieszyłam, że nic mi nie dolega- to teraz mam.

Mysle,ze mozna go stosowac,znajdz w necie ulotke,jak dlugo bedzie brala lutke?

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak długo, ale biorę bo mam plamienia prawie od początku.Najpierw zjadłam trzy opakowania duphastonu, a teraz od dwóch tygodni biorę luteinę i jest lepiej, nie są brązowe, a kremowe.Mam jeszcze jedno opakowanie całe, będę brała aż do kolejnej wizyty (14.05) potem zobaczę, co powie lekarz.

kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Clotrimazolum tylko zewnętrznie i w ciąży można stosować :)

Co do kłuć w szyjce ja miewam bardzo często teraz rzadziej ale mimo wszystko nadal i to dość silne ,że jak gdzies wychodziłam musiaam się zatrzymywać, bo nie byłam w stanie iść dalej, zwiastowało skracanie się szyjki akurat w mnoim przypadku, ale zazwyczaj to nic groźnego, a mokro mam cały czas na majtkach... i w dodatku kawałki gluta jakby czop taki kremowy bywa od paru dni a ogólnie to wodnisty sluz jest także nie wiem...
    A i od paru dni mam inny problem a dzisiaj to już ogólnie przegięcie mleko napierdziela mi z lewego cycka z prawego jeszcze nie jest źle ale z lewego leci ciurkiem momentami muszę nosić wkładki laktacyjne, bo bluzki mokre chyba od tego dupka laktacja mi się rozkręciła... Sama już nie wiem musze się skonsultowac z ginem na ten temat, bo i tak chyba przyspieszę wizytę, ze względu na tego krwiaka i dupka wypisać, bo tylko na 10 dni mi wypisali... 2 x 1tabl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 18:54

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ