Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie poświątecznie
U nas wkradła się ospa tuż przed samymi świętami więc troszkę czasu zabrakło na pisanie.
Mi mój ginekolog przy pierwszej wizycie zlecił tsh i sam wprowadził tabletki na wyrównanie mimo niewielkiej różnicy norma jest 2.5 a u mnie było 2.92. -
KasiaKa mnie wysłał gin, od razu poszłam się zapisałam, u mnie takie badania były robione na oddziale i tam też się zapisywałam, bo chodzę do przyszpitalnej przychodni, czyli w tym samym budynku co szpital w którym rodzić będę, a że mam kartę u endo już założoną to i mi kazali tylko wyjąć kartę, jeżeli bym nie miała karty po prostu skierowanie do endo potrzebne by było, umówiłam się na dany dzień kiedy mam przyjść, byłam w piątek z moczem na czczo pobrali mi 3 wielkie probówki i 3 małe krwi i to z dwóch rąk. Ale niektóre wyniki sa robione w innym laboratorium u mnie, więc temu tyle, ale są robione wszyściuteńkie wyniki dotyczące tarczycy. hmm także tak to wyglądało u mnie
Musisz się dowiedzieć gdzie u Ciebie są wykonywane takie badania przesiewowe tarczycy dla kobiet w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:51
Livia
Nela
Marcel
-
Ja już po wizycie, fasol ma się dobrze wiercił się, serduszko bije i mierzy całe 4 cm. Co do plamień to już 3 lekarz, który twierdzi, ze nie ma pojęcia skąd to się u mnie bierze bo na usg nic złego nie widać. Chyba moje dziecko po prostu nie chce żebym spała spokojnie
. Jeśli chodzi o kłucie w szyjce to powiedział,że to normalne bo macica rośnie, hormony szaleją i mnóstwo zmian następuje i tez nic niepokojącego nie widzi. Przypisał kolejną receptę na dupka, wręczył zdjęcie usg i to by było na tyle. Następne badanie 30go kwietnia - prenatalne
.
mada_lena, Viviana, Goplana, Maga31, Lavendula, anusiaa90, Rybka Nemo, Fidelissa, sylvi, Czarnaa94, KocieOczy lubią tę wiadomość
-
A propo tarczycy zawsze mialam wyniki w normie, ale dzis tak dla własnej wiadomości oprócz zleconych pobralam sobie tsh i wolne tarczycy.
Jejku fidelissa ale mi narobiłas ochoty na kwaśny żurek
Przed chwila pochlonelam mega wielki kawał 3Bita i tak dla przełamania smaku popilabym Żurku:)
Czeska super wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 17:12
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
candy wrote:Dziewczyny, mogę dopisać się do listy ?
Kasia, Katowice, Termin na 7/11/2014
czy któraś z Was przechodzi ciążę póki co w miarę bezobjawowo ?
Candy witaj,
U mnie prawie bez objawów, w 7-8 tyg tylko bym ciągle spała, a tak to tylko kilka razy mnie zemdliło, najczęściej jak za dużo zjadłam, albo jak byłam głodna. Myślę, że już wszystko minęło.
-
nick nieaktualny
-
Ja pierdziu... Możecie uznać ,że ja zwariowałam, ale ja normalnie czuję bardzo wyraźne ruchy malucha tak się wschłuchuje w siebie od 3 dni i dzisiaj już jest mega, czuję to bardzo wyraźnie i czuć aż pod ręką przez brzuch to jak nóżką kopnie, a wspominałam już wcześniej ,że ma mało miejsca pęcherzyk słabo rośnie, więc pewnie temu tak szybko, ale ja to już czułam i wiem ,że to to ,bo jak gazy po jelitach chodzą to zupełnie inne uczucie jest niż jak maluszek się rusza, a teraz jak dużo leżę, to zauważyłam to ,że właśnie od tych 3 dni czułam delikatne ruchy ok. 21 a dzisiaj takie mocne i energiczne są, że normalnie aż szok, że tak szybko i juz buszuje od ok.20min aż się wzruszyłam.. ;')
marynka i ja bardzo użo piję, faktycznie suszy jak na kacaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 21:53
Eve, Cześka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja tylko jak leżę i dopiero ok.21 czułam delikatne ,dzisiaj tak wyraźnie ,ale chyba już śpi maluch, bo się wyciszyło
A ruchy to chyba indywidualna sprawa jest każdej kobiety, bo ja w pierwszej ciąży czułam tak 18-19 tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 22:00
Livia
Nela
Marcel