X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ldia wszystko będzie dobrze :)

Jak ja bym już chciała poczuć ruchy, strasznie ciekawa jestem jak to jest :) mama mi mówiła, że z początku to tak dziwnie jakby się coś w brzuchu przelewało ;p

Monique będziemy 3mać, ja mam za dwa dni i dokładnie wiem co czujesz

rwi37s6.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia90 czy też masz prenatalne za 2 dni ? A tabela pokazuje, że też masz jutro tj. 24-tego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 10:13

e43bfde7db.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique 3mam kciuki mocno, mocno :)

Monique lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u mojego gina, a w piątek prenatalne. Zapomniałam tam dopisać ;p

rwi37s6.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,tez mam jutro wizyte i chyba prenatalne,ale w piatek zapisałam sie do gina na nfz bo niby dobry jest i moze sie tam przeniose ,myslicie,ze usg w czwartek potem w piatek,czy moze zaszkodzic?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Dzisiaj wyspani, jest wesoło, a o 13 lecę do rodzinnego po zwolnienie do szkoły i zaświadczenie, bo składam papiery na komunalne, a co hehe jak się należy to niech dają :D

U mnie te ruchy to wyraźnie wyczuwalne kopniaki wczoraj były już :) A jeszcze przedwczoraj takie smyranie lekkie od środka i akurat w tym miejscu gdzie dzidziol, w połowie między pępkiem a wzgórkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 10:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka89 ale to nie wiesz czy masz badania prenatalne ? ;)

Usg dzień po dniu Ci nie zaszkodzi.

e43bfde7db.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Alka89 ale to nie wiesz czy masz badania prenatalne ? ;)

Usg dzień po dniu Ci nie zaszkodzi.

Gin mowil,ze tak,ale u niego to roznie bywa,a wizyty nie moge sie doczekac bo zadnych objawow nie mam nadal. Wczesniej cycki mialam pelne w srodku,a teraz jakos mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 10:37

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    dzień dobry,

trzymajcie proszę za mnie kciuki jutro. Mam badania prenatalne i już powoli czuję nadchodzący stresik, powodzenia dla Was dziewczęta, niech nasze maluchy trzymają się zdrowo :)

trzymamy :) <3 Bezstresowej wizyty !!

Monique lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wam powiem, że w Święta jak leżałam sobie na kanapie u rodziców to właśnie tak pod pępkiem poczułam coś na kształt ruchu maluszka, no tak to sobie tłumaczę oczywiście bo nie mam pojęcia jak to jest :-) to było takie trochę inne jak jelita, więc kto wie :-) miłego dnia, u mnie dzisiaj okropna pogoda a ja mam tyle rzeczy do załatwienia na mieście buuuu

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zamierzam powiedzieć w pracy. I wierzcie mi, to jest dopiero stres. Co do badań, to oczywiście też się zawsze trochę denerwuję. Jednak ciągle sobie powtarzam, że nie ma powodu i że denerwowanie jest szkodliwe dla malucha. Jestem jego mamą i muszę wierzyć w to, że jest wszystko ok i ufać mu.
    Oczywiście mogą się zdarzyć jakieś problemy, ale po co je wywoływać? Choć jasne, prosto się mówi a wyobraźnia sobie i tak idzie swoją drogą.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patii ja też czuje takie smyranie przy pępku ale ja nie znam tego uczucia jeszcze wieć nie potrafie tego sprecyzować poprostu coś mnie drapie od środka

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze ruchy tamtym razem poczułam w 16tc i nie dało się tego pomylić bo było to dosłownie kopnięcie.. zwłaszcza jak się leży na płasko i obserwuje brzuch to tak faluje - podobno w drugiej ciąży można szybciej poczuć ale ja póki co owszem obserwuje falowanie brzucha ale to są jelita tak się wypychają czasem

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na tabelę i ja chyba idę na pierwszy ogień jeśli chodzi o badania prenatalne/genetyczne ;))) nieźle...

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!!!
    Ja od wczoraj wieczorem odczuwamy dyskomfort w ok k. krzyżowej. W nocy nie mogłam znaleźć sobie pozycji. Więzadła kluja, ciągną... Ale sobie dzidzia gniazdko wije no, no:) a biedna mama się martwi czy na pewno wszystko ok?
    Wizyta juz w pt, nie mogę się doczekać:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama odebrała dzisiaj wyniki moje arczycowe te z przesiewowych i jest bardzo źle... czy w końcu coś si ode mnie odczepi.? hehee tsh 0,0036 ft3 ft4 znowu jeszcze wyżej ponad normę jest...i wsio nie bardzo jest potem powiem co i jak bo mi mama powiedziała tylko tyle przez telefon... Czyli wchodzi na to, że nie mogą mojej tarczycy jednak pobudzić do pracy... Ajj jak nie urok to sraczka, ale szczerze, jakoś zbytnio się tym nie przejmuje, musi być dobrze :) hehe skoro z takimi wynikami udało mi się zajść w ciążę to znaczy, że nie jest ze mną jeszcze tak źle :D Ja tam tylko się modle codziennie ,aby maluszkowi jakoś ta moja tarczyca nie zaszkodziła, bo ja to już po porodzie jakoś się doleczę :)

Oj nie da się pomylić tego uczucia z jelitami hehe to zupełnie inne jest :D hehe jak energicznego kopniaka się czuje w jednym miejscu a jelita u mnie to zawsze czuje jakby się coś przesuwał z jednej strony na drugą stronę heheh a tu takie puk puk mamusiu jesteś tam.? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 11:25

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique będziesz juz miała to za sobą:) ja się póki co jeszcze nie umowilam. Czekam na USG swojej gin, zobaczymy ile cm ma dzidzia i wtedy będę dzwonić. Ponoć najlepiej widać przy CRL 45-60mm.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono też czytałam, że przy tych wymiarach najlepiej widać. Mam nadzieję, że mój maluszek podrósł te 3-4 cm w ciągu miesiąca, ciekawe...:)

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa:) ostatnie USG miałam 5 tyg temu...ale zlecialo

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero zajrzałam do naszej tabelki ,wow ale szczegółowa:)

Przy okazji się dowiedziałam że Rybka Nemo i Lavendula też są z moich okolic..miło:)

Lavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ