Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, będzie dobrze. Walczyłam z nadczynnością ponad 2 lata.W końcu się poddałam. I nagle okazało się,że jestem w ciąży. ft3 w normie,ft4 troszeczkę za dużo,a tsh-szkoda gadać. Trafiłam na mądrego ginekologa-endokrynologa,który powiedział,że tsh w ciąży przy nadczynności mam się nie przejmować,najważniejsze jest ft3 i ft4. Na razie nie muszę się truć ale co 3tyg.badania. I podobno w I trymestrze nadczynność bardzo często się zaostrza ale w II powinno być lepiej. Pati myśl pozytywnie,damy radę
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
A ja miałam iść w środę , a zadzwonili z recepcji i przełożyli na najbliższa sobotę.Tyle ze u mnie to będzie 11 tydzień 3 dzień niewiem czy nie za wcześnie ?! Właśnie mamadomina i jak ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 14:50
-
KUNIAK wrote:A ja miałam iść w środę , a zadzwonili z recepcji i przełożyli na najbliższa sobotę.Tyle ze u mnie to będzie 11 tydzień 3 dzień niewiem czy nie za wcześnie ?! Właśnie mamadomina i jak ???
jutro jade po wyniki testu pappa troche sie stresuje ale bez przesady. Dzidzius mial w piatek 5,2 cm i nie bylo widac by byl to chlopczyk i chociaz na tym etapie moze jeszcze moj syn miec braciszka to ja cicho licze na dziewczynke
Lavendula, Dotty84, KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Mamadomina wrote:Z usg wszystkie parametry dobrze ryzyko zd z wieku bylo 1:186 a po badaniu 1:3500
jutro jade po wyniki testu pappa troche sie stresuje ale bez przesady. Dzidzius mial w piatek 5,2 cm i nie bylo widac by byl to chlopczyk i chociaz na tym etapie moze jeszcze moj syn miec braciszka to ja cicho licze na dziewczynke
Czy to USG miałaś już przez brzuch ? -
Rewelacyjne wiadomości mamadomina:)
Ja trochę z innej beczki.. Przejmujecie się swoja waga? Ja generalnie wychodze z założenia, ze w ciąży się tyje i koniec i powiem Wam, ze to jest chyba ostatnia rzecz o której myślę. Jak słyszę tekst jejku ale ci się juz przytylo albo gruba jesteś to mam ochotę przyfasolic z polobrotu:\ ludzie sa beznadziejni naprawdę....
A i oczywiście koleżanki jak byly w ciąży to przytyly tylko to co dzieciak, wody i łożysko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 15:55
Maga31, Goplana lubią tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Rewelacyjne wiadomości mamadomina:)
Ja trochę z innej beczki.. Przejmujecie się swoja waga? Ja generalnie wychodze z założenia, ze w ciąży się tyje i koniec i powiem Wam, ze to jest chyba ostatnia rzecz o której myślę. Jak słyszę tekst jejku ale ci się juz przytylo albo gruba jesteś to mam ochotę przyfasolic z polobrotu:\ ludzie sa beznadziejni naprawdę....
A i oczywiście koleżanki jak byly w ciąży to przytyly tylko to co dzieciak, wody i łożysko.
Ja zawsze miałam obsesję i ciągle byłam na diecie odchudzającej, ale teraz totalnie mi to zwisaJem to na co mam ochotę, oczywiście bez grubej przesady, ale nie sprawdzam za często ile już przytyłam
)
-
Dotty kciukam. Spokój najważniejszy.
Jakiś czas temu rozmawialam z kolega męża, jest ginem. Powiedział mi ze do końca 1 trymestru w zasadzie niewiele są w stanie zrobić jeśli dzieje się cos nie dobrego,(poza luteina, rozkurczowymi, lezeniem) ale często zostawiają pacjentki w szpitalu właśnie po to żeby czuły się bezpieczne i żeby uniknąć maksymalnego stresu, kt na tym etapie jest nie wskazany. Ponoć psychika kobiet odgrywa w ciąży bardzo istotna role.Lavendula lubi tę wiadomość
-
KuniaK ja też to zauważyłam, że mieszkamy blisko siebie:) Super:).
Mamadomina super wieści:)
Pati trzymam kciuki:)
Ja też jestem po wizycie, ale u Pani endokrynolog. Wszystko w porządku jak na ten wiek ciąży to moje wyniki badań czyli TSH i PRL są rewelacyjne, mam odmówić rezonans magnetyczny, który miałam zaplanowany za miesiąc. Następna wizyta w czerwcu.
mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Cieszę się z dobrych wieści z wizyt, powiem Wam, że przez to forum, to mimo że myślę o swojej ciąży to stresuję się i Waszymi wizytami trochę, a przynajmniej myślę jak Wam poszło. Pierwsze prenatalne za nami i dobrze wyszły więc to dobrze rzutuje na na wszystkie. Taka dobra wróżba. Życzę aby wszystkie miały dobre wieści z prenatalnych, ja przeżywam swoje już za 5dni!!!
W ostatniej ciąży ja miałam usg genetyczne przez brzuch i dopochwowe. Długo mnie badał lekarz, no i wybadał. Wiem, że teraz będzie dobrze.
Pati ty to jesteś twarda babka, naprawdę, mimo młodego wieku takie dojrzałe podejście, żadnej załamki, przynajmniej na zewnątrz.Podziwiam. -
Monique wrote:Ja zawsze miałam obsesję i ciągle byłam na diecie odchudzającej, ale teraz totalnie mi to zwisa
Jem to na co mam ochotę, oczywiście bez grubej przesady, ale nie sprawdzam za często ile już przytyłam
)
Dokładnietez jem to na co mam ochotę, nie zamierzam nie zjeść białej bułki z masłem i żółtym serem kiedy są dni, ze tylko ona mi wchodzi. Ja przytylam ponad 3 kg, a ze jestem raczej drobna od razu widać. Dopóki dzidzia zdrowa resztę chyba należy mieć w powazaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:12
-
O a tu my z Marcelusiem napstrykaliśmy sobie fotek hehe przed chwilką
I zauwazycie pewnie mam dość mocno podpuchniete oczy od paru dni, to może jakaś infekcja układu moczowego być, jak myślicie.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:29
KasiaKa, Goplana, Dotty84, Czarnaa94, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
mada_lena wrote:Dokładnie
tez jem to na co mam ochotę, nie zamierzam nie zjeść białej bułki z masłem i żółtym serem kiedy są dni, ze tylko ona mi wchodzi. Ja przytylam ponad 3 kg, a ze jestem raczej drobna od razu widać. Dopóki dzidzia zdrowa resztę chyba należy mieć w powazaniu.
No ja niestety przytyłam już 6kg
I w dodatku należę do osób, które strasznie przejmują się swoją wagą i całe życie z nią walczę. Ten przyrost mnie trochę podłamał, dlatego bez względu na mdłości postanowiłam zastosować się do zmodyfikowanych zaleceń diety cukrzycowej dla kobiet w ciąży. Kiedyś przez jakiś czas byłam na Montignacu, więc będę się kierowała tymi zasadami. Nie jest to dieta, ale sposób odżywiania... Muszę, inaczej dobiłabym do 100 jak nic, co nie jest dobre ani dla mnie ani dla dziecka. -
Kochane wykonujecie dodatkowo test z krwi do badań prenatalnych czy samo USG prenatalne wam wystarczy? Ja właśnie nie wiem czy nie zrobić tego testu z krwi chociaż lekarz mówił że samo USG wystarczy.. hmmm nie wiem co mam robic..