X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, będzie dobrze. Walczyłam z nadczynnością ponad 2 lata.W końcu się poddałam. I nagle okazało się,że jestem w ciąży. ft3 w normie,ft4 troszeczkę za dużo,a tsh-szkoda gadać. Trafiłam na mądrego ginekologa-endokrynologa,który powiedział,że tsh w ciąży przy nadczynności mam się nie przejmować,najważniejsze jest ft3 i ft4. Na razie nie muszę się truć ale co 3tyg.badania. I podobno w I trymestrze nadczynność bardzo często się zaostrza ale w II powinno być lepiej. Pati myśl pozytywnie,damy radę :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Tak patrzę na tabelę i ja chyba idę na pierwszy ogień jeśli chodzi o badania prenatalne/genetyczne ;))) nieźle...
    Ja juz po:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Ja juz po:)

i jak ? ;))

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam iść w środę , a zadzwonili z recepcji i przełożyli na najbliższa sobotę.Tyle ze u mnie to będzie 11 tydzień 3 dzień niewiem czy nie za wcześnie ?! Właśnie mamadomina i jak ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 14:50

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A ja miałam iść w środę , a zadzwonili z recepcji i przełożyli na najbliższa sobotę.Tyle ze u mnie to będzie 11 tydzień 3 dzień niewiem czy nie za wcześnie ?! Właśnie mamadomina i jak ???
    Z usg wszystkie parametry dobrze ryzyko zd z wieku bylo 1:186 a po badaniu 1:3500 :) jutro jade po wyniki testu pappa troche sie stresuje ale bez przesady. Dzidzius mial w piatek 5,2 cm i nie bylo widac by byl to chlopczyk i chociaz na tym etapie moze jeszcze moj syn miec braciszka to ja cicho licze na dziewczynke

Lavendula, Dotty84, KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina dobre wieści :)
    ja też liczę na dziewczynkę :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Z usg wszystkie parametry dobrze ryzyko zd z wieku bylo 1:186 a po badaniu 1:3500 :) jutro jade po wyniki testu pappa troche sie stresuje ale bez przesady. Dzidzius mial w piatek 5,2 cm i nie bylo widac by byl to chlopczyk i chociaz na tym etapie moze jeszcze moj syn miec braciszka to ja cicho licze na dziewczynke

Czy to USG miałaś już przez brzuch ?

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacyjne wiadomości mamadomina:)
    Ja trochę z innej beczki.. Przejmujecie się swoja waga? Ja generalnie wychodze z założenia, ze w ciąży się tyje i koniec i powiem Wam, ze to jest chyba ostatnia rzecz o której myślę. Jak słyszę tekst jejku ale ci się juz przytylo albo gruba jesteś to mam ochotę przyfasolic z polobrotu:\ ludzie sa beznadziejni naprawdę....
    A i oczywiście koleżanki jak byly w ciąży to przytyly tylko to co dzieciak, wody i łożysko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 15:55

Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wydaje mi się ze prenatalne wykonuje się przez brzuch.

Monique lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh... nie wytrzymałam (ZNOWU!) - chwyciłam dziś za słuchawkę i umówiłam się na USG na jutro...
    No po prostu muszę sprawdzić czy wszystko tam ok :)

mada_lena, Monique lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Rewelacyjne wiadomości mamadomina:)
    Ja trochę z innej beczki.. Przejmujecie się swoja waga? Ja generalnie wychodze z założenia, ze w ciąży się tyje i koniec i powiem Wam, ze to jest chyba ostatnia rzecz o której myślę. Jak słyszę tekst jejku ale ci się juz przytylo albo gruba jesteś to mam ochotę przyfasolic z polobrotu:\ ludzie sa beznadziejni naprawdę....
    A i oczywiście koleżanki jak byly w ciąży to przytyly tylko to co dzieciak, wody i łożysko.

Ja zawsze miałam obsesję i ciągle byłam na diecie odchudzającej, ale teraz totalnie mi to zwisa :) Jem to na co mam ochotę, oczywiście bez grubej przesady, ale nie sprawdzam za często ile już przytyłam ;))

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty kciukam. Spokój najważniejszy.
    Jakiś czas temu rozmawialam z kolega męża, jest ginem. Powiedział mi ze do końca 1 trymestru w zasadzie niewiele są w stanie zrobić jeśli dzieje się cos nie dobrego,(poza luteina, rozkurczowymi, lezeniem) ale często zostawiają pacjentki w szpitalu właśnie po to żeby czuły się bezpieczne i żeby uniknąć maksymalnego stresu, kt na tym etapie jest nie wskazany. Ponoć psychika kobiet odgrywa w ciąży bardzo istotna role.

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina, super !! oby wszystkie miały takie wieści po prenatalnych :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KuniaK ja też to zauważyłam, że mieszkamy blisko siebie:) Super:).

Mamadomina super wieści:)

Pati trzymam kciuki:)

Ja też jestem po wizycie, ale u Pani endokrynolog. Wszystko w porządku jak na ten wiek ciąży to moje wyniki badań czyli TSH i PRL są rewelacyjne, mam odmówić rezonans magnetyczny, który miałam zaplanowany za miesiąc. Następna wizyta w czerwcu.

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z dobrych wieści z wizyt, powiem Wam, że przez to forum, to mimo że myślę o swojej ciąży to stresuję się i Waszymi wizytami trochę, a przynajmniej myślę jak Wam poszło. Pierwsze prenatalne za nami i dobrze wyszły więc to dobrze rzutuje na na wszystkie. Taka dobra wróżba. Życzę aby wszystkie miały dobre wieści z prenatalnych, ja przeżywam swoje już za 5dni!!!
    W ostatniej ciąży ja miałam usg genetyczne przez brzuch i dopochwowe. Długo mnie badał lekarz, no i wybadał. Wiem, że teraz będzie dobrze.
    Pati ty to jesteś twarda babka, naprawdę, mimo młodego wieku takie dojrzałe podejście, żadnej załamki, przynajmniej na zewnątrz.Podziwiam.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja zawsze miałam obsesję i ciągle byłam na diecie odchudzającej, ale teraz totalnie mi to zwisa :) Jem to na co mam ochotę, oczywiście bez grubej przesady, ale nie sprawdzam za często ile już przytyłam ;))

Dokładnie :) tez jem to na co mam ochotę, nie zamierzam nie zjeść białej bułki z masłem i żółtym serem kiedy są dni, ze tylko ona mi wchodzi. Ja przytylam ponad 3 kg, a ze jestem raczej drobna od razu widać. Dopóki dzidzia zdrowa resztę chyba należy mieć w powazaniu.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:12

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a tu my z Marcelusiem napstrykaliśmy sobie fotek hehe przed chwilką :D I zauwazycie pewnie mam dość mocno podpuchniete oczy od paru dni, to może jakaś infekcja układu moczowego być, jak myślicie.?

291gqv7.jpg

2hrzu6w.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:29

KasiaKa, Goplana, Dotty84, Czarnaa94, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny kolor włosów Patii :)

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Dokładnie :) tez jem to na co mam ochotę, nie zamierzam nie zjeść białej bułki z masłem i żółtym serem kiedy są dni, ze tylko ona mi wchodzi. Ja przytylam ponad 3 kg, a ze jestem raczej drobna od razu widać. Dopóki dzidzia zdrowa resztę chyba należy mieć w powazaniu.;)

No ja niestety przytyłam już 6kg :/
    I w dodatku należę do osób, które strasznie przejmują się swoją wagą i całe życie z nią walczę. Ten przyrost mnie trochę podłamał, dlatego bez względu na mdłości postanowiłam zastosować się do zmodyfikowanych zaleceń diety cukrzycowej dla kobiet w ciąży. Kiedyś przez jakiś czas byłam na Montignacu, więc będę się kierowała tymi zasadami. Nie jest to dieta, ale sposób odżywiania... Muszę, inaczej dobiłabym do 100 jak nic, co nie jest dobre ani dla mnie ani dla dziecka.

jftycms.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wykonujecie dodatkowo test z krwi do badań prenatalnych czy samo USG prenatalne wam wystarczy? Ja właśnie nie wiem czy nie zrobić tego testu z krwi chociaż lekarz mówił że samo USG wystarczy.. hmmm nie wiem co mam robic..

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ