X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique dziękuję, kolorek taki hmm ciut blondzik reszta jakaś wyblakła marchewa na odrostach hehe ale przynajmniej nie wyglądam blado mocno, a jestem wręcz zielona na twarzy.. hehe i bez maku up'u jestem :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Kochane wykonujecie dodatkowo test z krwi do badań prenatalnych czy samo USG prenatalne wam wystarczy? Ja właśnie nie wiem czy nie zrobić tego testu z krwi chociaż lekarz mówił że samo USG wystarczy.. hmmm nie wiem co mam robic..

Ja się szarpnęłam, tylko że na Harmony. Już jestem po, wyniki za 14 dni... roboczych :/ :/ :/

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Kochane wykonujecie dodatkowo test z krwi do badań prenatalnych czy samo USG prenatalne wam wystarczy? Ja właśnie nie wiem czy nie zrobić tego testu z krwi chociaż lekarz mówił że samo USG wystarczy.. hmmm nie wiem co mam robic..

Ja właśnie tez nie wiem, mam zalecenie od swojej lekarki żeby zrobić USG plus test Pappa, no ale pierwsze będzie USG i jeśli ok to nie wiem czy robić dodatkowo tą krew, zwłaszcza że USG będzie kosztowało 300 i test 300. Jutro się okaże...i dam znać.

e43bfde7db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana a co do wagi nie przejmuj się ja ważyłam grubo ponad 90 i szybko wszystko zrzuciłam :D i wcale źle nie wyglądałam, miałam tylko wielki kufer i brzuch hahha no i ogromny biust :P

U mnie w mieście usg i test pappa razem 300 zł więc jak czytam jakie są u Was ceny to jestem w szoku ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:42

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez całe życie walczę z waga :) I wydaje mi sie ze teraz jem więcej bo co 2-3 godziny bo pusty żołądek -gwarantowane wymioty :/ i jak ru nie jeść? na razie o dziwo nie przytyłam , ale jest to kwestia czasu bo wchodzą mi tylko drożdżówki ,buły z masłem i serem, tosty.Wczoraj wstałam o 3 w nocy bo tak burczalo mi w brzuchu ze nie mogłam spać .. I robiłam tosta :/ W życiu mi sie coś takiego nie zdarzyło :/

xpatiiix3, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zamartwiajcie sie wagą ojj przy dziecku, a zwłaszcza przy karmieniu piersią szybciutko dzieci z Was ściągną zbędne kilogramy po porodzie :D hehe gwarantuje Wam to :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Goplana a co do wagi nie przejmuj się ja ważyłam grubo ponad 90 i szybko wszystko zrzuciłam :D i wcale źle nie wyglądałam, miałam tylko wielki kufer i brzuch hahha no i ogromny biust :P

:) A ja przede wszystkim mam łeb jakbym do ula wsadziła haha, a potem nogi a na końcu powiększył się brzuch... ech teraz to się robię taka nieforemna :/
    Zawsze miałam przynajmniej niezłą talię, a teraz i ta zanika.
    Oby było tak jak mówisz, że przy dziecku zleci... Póki co, za tydzień mam zajęcia na uczelni, ciąży nie widać więc znajomi się trochę zdziwią, że się zaniedbałam i sobie tak pofolgowałam :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj mi to już trądzik schodzi na farcie :D ale brzuch puchnie ciągle u mnie też już prawie talii nie ma :p

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zawsze chodziłam w szpilkach, do pracy elegancko, a teraz kupiłam sobie 2 pary trampek, chodzę w lekkim makijażu a na włosach mam 3 cm odrosty hehe i jakoś to nie robi na mnie wrażenia, a kiedyś było nie do pomyślenia.
    Do tego mam extra owłosiony brzuszek hehe no i niestety chyba mam skłonności do żylaków.
    Odpuściłam sobie, ale jak będę się lepiej czuć to trochę się podciągnę, ale fajnie mi się chodzi tak na luzacko i zamierzam chodzić wygodnie, a waga nie ruszyła, a i tak nie mieszczę się w prawie żadne spodnie, bo brzusio już wyskakuje.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Rewelacyjne wiadomości mamadomina:)
    Ja trochę z innej beczki.. Przejmujecie się swoja waga? Ja generalnie wychodze z założenia, ze w ciąży się tyje i koniec i powiem Wam, ze to jest chyba ostatnia rzecz o której myślę. Jak słyszę tekst jejku ale ci się juz przytylo albo gruba jesteś to mam ochotę przyfasolic z polobrotu:\ ludzie sa beznadziejni naprawdę....
    A i oczywiście koleżanki jak byly w ciąży to przytyly tylko to co dzieciak, wody i łożysko.
    ja akurat już nie :) nawet sie nie moge doczekac rosnacego brzucha :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    ja póki co tylko usg i wierze ze jest dobrze :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Do tego mam extra owłosiony brzuszek hehe no i niestety chyba mam skłonności do żylaków.
    .
    o właśnie mnie też jakby więcej włosków na brzuchu sie zrobilo

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg genetyczne 200zł, test pappa 360zł. Testu nie robię bo jest nie do końca wiarygodny, z różnymi prawdopodobieństwami nawet 'najgorszymi' rodziły się dzieci zdrowe. Usunąć ciąży i tak nie usunę. Dla mnie zbędny wydatek.

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki pochwalcie się swoimi piłeczkami :D hehe

Więc ja zacznę-to mój i moja zapuchnięta 'buzia'.. :D

i60dop.jpg

25um8wn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 17:23

Fidelissa, Viviana, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:57

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dessou może dzieciaczek ma mieć po prostu zgrabny mały nosek :) moi znajomi mieli podobny przypadek :) skończyli sie dobrze a dziewczyneczka urodziła sie z malutkim zapartym noskiem ale zdrowa :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:57

Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedobrze mi, mam mega wzdecie
    siedze w pracy ale za 20 min wychodze...

tez mi sie pojawiaja wloski na brzuszku.
    oraz owlosienie innych miejsc:)) tez jest bardziej konkretne...hehe

tez mam problem z zylkami na udach i boje sie zylakow. Vivianna moja gin powiedziala zeby uzywac lioton 1000.

mam mega lenia- przyjde i walne sie na lozko
    na nic sil nie mam

dostalam propozycje pracy ale odmowilam ze wzgledu na ciaze... jaki sens cos zaczynac i po 2 miesiacach isc na L4?

poza tym to moze byc żle odebrane...

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy do testu Pappa trzeba byc na czczo?

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou trzymam kciuki, na pewno jest wszystko dobrze, a Dzidzia jeszcze mała i nosek ma mały.

Pati fajnie Cię zobaczyć :) brzusio rośnie.

Fidelissa dzięki zapytam mojego gina o ten lioton, bo już żyłki mi bardzo prześwitują na nogach, trzeba coś już na nie działać.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ