X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hehehe to moze tak
    https://imageshack.com/i/n6n614ij
    :) I kot się załapał - ach te koty hahaha mistrzowie drugiego planu :D

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco :( może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę... :(

Mój też jakiś oziębły się zrobił, mówi że się boi, że uderzy malucha w głowę... :D :D i od owulacji nici...

jftycms.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Mój też jakiś oziębły się zrobił, mówi że się boi, że uderzy malucha w głowę... :D :D i od owulacji nici...

Matko haha :D ja się bałam takich tekstów od mojego ale na szczęście nic takiego nie usłyszałam bym chyba pękła ze śmiechu :P U nas z <3 nie jest najgorszej ale mogłoby być lepiej. Tylko czego tu oczekiwać jak on przez połowę miesiąca nocki ma ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o jego podejście do mojego wyglądu to on ciągle powtarza że mam ładne ciało, ale ja sama ze sobą się źle czuję bo wiem że oprócz brzucha to mi w tyłku i nogach przybyło :P ale jakoś bardzo się tym nie przejmuję, takie uroki ciąży :)

Idia lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nic się nie stało, faktycznie położyłam się na brzuchu żeby tą książkę poczytać, ale brzuszek już niestety uwiera i ciężko mi było wytrzymać, to normalnie posiedziałam, ale nie sadziłam, że to słońce już ma taką siłę.
    Od jutra się smaruję i nie przebywam w pełnym słońcu na tarasie.
    P.S. Planuję już zakup dużego parasola :)

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Idia lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o piątej rano w sobotę :)
    Obudził mnie straszny głód, a że wolę nie pogrywać już z Rzepichą (bo chyba będzie dziewczynka, taka zarzygana ta ciąża) to już jestem dawno po śniadaniu :) i oczywiście spać mi się odechciało.

Dzisiaj zaczynamy 12tc :) - daj Boże oby był lepszy! Amen.

Nie chcę zapeszać, ale od kiedy odstawiłam ten gufniany Duphaston mam tylko lekkie mdłości, i ani razu nie wymiotowałam - na 2 dni to ogromny sukces :) ale i zaczynam się przez to delikatnie martwić... bo jakoś boję się innych konsekwencji odstawienia... ale nie wrócę do dziada nidgy, przenigdy!

Nata, Idia, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja już nie śpię.
    Dziś leżenie w łożku, pobiera mnie coś, kurdę. Aby wypije coś zimnego, atakuje gardło i się zaczyna. Muszę wyleżeć, wczoraj gorzej się i tak czułam, dziś nieco lepiej.
    U mnie mdłości trochę lżejsze, choć jak wezmę luteinę podjęzykową to jest mi chwilowo niedobrze.
    I piersi okropnie bolą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też witam się rano. Dziś syn zaprosił kolegów na urodziny. Całą ekipę! Żartowaliśmy z mężem, że tyle osób, to nawet na naszym ślubie nie było.Więc zabieram się za przygotowania. Macie jakieś sprawdzone pomysły na imprezę ośmiolatka?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

A ja mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy niż wczoraj hehe :D Mój Marceliński dzisiaj misiowaty, tylko by się przytulał :D

O kurde jak oglądałam wczoraj plany Naszego nowego mieszkanka (oczywiście wynajmujemy na razie) to myślałam, że padnę jakie luksusy hehe 2 pokoje, więc nie jest źle i dość spore jest, rachunki Nas nie interesują, po prostu 800zł miesięcznie płacić będziemy, teraz remont na majówkę robią z Radkiem :D Wymieniają wszystko heheh także za jakieś 2 tygodnie szykuje się przeprowadzka od razu po remoncie :D Wanna z hydromasażem i wgl, chyba się rozpłynę i będę zamiast w łóżku to całymi dniami w wannie leżeć z Marcelem hahaha No ,a więc szykują się romantyczne wieczory w końcu sami we dwoje, jak Marceluch będzie spał :D Musimy jeszcze meble dokupić do pokoju dla dzieci ,ale wszystko w swoim czasie i jakieś łóżko dla Marcela i łóżeczko, bo po Marcelu oddałam już hehe także wsio nowe trochę wydatków będzie, ale jak się dobrze poszuka to może coś w promocjach się znajdzie też, bo ja to mam trochę rzeczy i Marcel heheh a nie będzie gdzie tego pochować hahah a nie będziemy żyć na kartonach ,bo mam tylko wielką 2,2m x 1,5m szafę i komodę, więc jakiś regał i z jeszcze jedną szafę trzeba zakupić do kompletu, ale się już nie mogę doczekać tych zakupów :)

marynka u Nas zawsze się robi w jakimś fikolandzie czy cuś tam są poczęstunki tylko tort samemu się kupuje i za grupę dużo taniej się płaci :P Ale nie wiem na jakim etapie jest Twój synek hehe bo mój brat i siostra w tym roku 7 lat kończą, ale jak brat który ma 10 lat z Nimi się świetnie bawił to i da 8 latków powinno się podobać hehe bo zazwyczaj dużo atrakcji jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 09:28

Strupka, Goplana, marynka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, juz po sniadanku, leze w lozku bo mam lenia ale trzeba bedzie wstac by ogarnac dom, troche brzuch tak lekko pobolewa i mam wrazenie, ze cos ze mnie zaraz wyplynie.Mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje :) .

• izia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja - u nas dziś deszcz i zimno więc kiblujemy w domku a na dodatek teściowa coś gotuje czy smaży tak śmierdzącego że siedzimy z synkiem zamknięci w pokoju ze szmatą pod drzwiami - a myślałam ostatnio ze to się już ma ku końcowi ale widać raczej unikałam tego co mi nie pasuje - a dziś powrót do rzeczywistości - teściowa ma wolne i coś gotuje i żyć się nie da..

a co do przyjęcia dla dzieci to u nas też większość robi w salach zabaw - baa w przedszkolu synka też organizują - 10zł / osoba - 2 godz zabawy - tort i jakieś przekąski się przynosi - przynajmniej dom nie tknięty i wszyscy się rozchodzą po tych 2 godzinach.. a w domu hmm ja bym chyba poszła na łatwiznę i kupiła jakąś mega pizze albo kubełek kfc - zupełnie nie mam pomysłu co by takie dzieciaki chętnie zjadły i żeby to się szybko zrobiło..

marynka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robie dzieciom urodziny to oczywiscie jest tort i mnostwo slodyczy, troche w domu sie bawia a potem wychodza na dwor, nie urzadzam zadnych zabaw, same potrafia cos wymyslec, no ale co kraj to obyczaj :) :), przewaznie najlepszym rozwiazaniem jest urzadzic impreze poza domem.

• karmelek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana ja tez wymiotue juz tylko raz na dwa-trzy dni co uwazam za sukces, choc mdli mnie codziennie :/

martynka ja w zeszlym roku robilam urodziny w domu szesciolatka i powiedzielismy ze nigdy wiecej! mieszkanie wygladalo jak by huragan szalał:/ moj syn ma w listopadzie ur. wiec na podworko niestety wyjsc sie nie dalo. w tym roku zbiegaja mi sie ur synka z terminem porodu, ale jesli nawet wczesniej cos zorganizujemy to tylko w figloraju :-)

u nas tez zimno i deszczowo a myslalam ze pojedziemy nad wode na spacerek :/

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja was dziewczyny ;)
    Goplana Ty to tak te avatary zmieniasz, potem myślę że ktoś nowy przyszedł :D

Lavendula, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam znad porannej kawy. Mój dzion rozpoczął się bólem głowy, za oknem deszcz więc gniję w łóżeczku. Piersi prawie nie bolą. Co mnie nie cieszy przy moim nikłym wachlarzu objawów. Wczoraj miałam kulinarny dzień - ugotowałam gar rosołu, żeby mięska nie zmarnować, walczyłam z krokietami prawie do nocy... - miłego dnia dziewczyny :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze mam pytanie do Mam Alergiczek ?? Jak sobie radzicie z katarem siennym ?? Odkąd nie zażywam żadnych leków mój kinol jak zepsuty kran, a żeby policzyć ilość kichnięć w serii brakuje mi palców u obu rąk.... Przecież Robaczek czuje się pewnie jak na trampolinie.....

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co ja zrobiłam, chyba dostanę zakaz wstępu do kuchni eksplozja była babcia wstawiła jajka do gotowania mówi mi wyłącz za 10 min a ja co po godzinie sobie przypomniałam jak usłyszałam wielkie buuuuum xD całe szczęście ,że pokrywka była, bo by cała kuchnia była w trupie :P Uratowałam garnek i dwa jajka jedno poległo :P hehe wietrzę kuchnie mam nadzieję,że zwietrzeje zanim babcia wróci :P

Lavendula mam to samo od 3 dni już masakra jest jakaś nie dość ,że kicham w kółko to w dodatku tak mnie kręci w nosie ,że szok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie z rana tez mały bol glowy, ale to pewnie przez aurę za oknem.... Deszczowo, ale dobrze ze ciepło:)
    Mężu na wykładach, wraca o 14. Mam jeszcze troche czasu i zamierzam jeszcze troszke polezec. Poczytam książkę, pozniej powieszę pranie i ogarne kuchnie.
    Kurcze, nie mam pomysłu na obiad....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej odebrałam wczoraj moje wyniki
    - morfologia wszystko w jak najlepszej normie
    - cukier we krwi w normir
    - TSH 1,27
    - FT4 0,96
    Toksoplazmoza IgM i IgG wynik ujemny
    p/ciała anty - TPO 0,8
    oczywiście w wujku Google się naczytałam głupot że złe wyniki tarczycowe ale zadzwoniłam do lekarza i wg niego wszystko jest w pożądku kazał tylko uważać na mięso skoro nie przechodziłam toxo

Wczoraj bebzolek był taki wypchany a dziś rano znowu malutki :P dzisiaj pospałam sobie do 9 poprostu luksus :)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti u mnie tsh 1,5 ft4 0,97
    Moja gin powiedziała, ze wszystko ok wiec nawet nie zagladalam do wielkiej ksiegi dr Google:)
    Tez musze uważać na tokso. Mam kota i musze pilnować zeby nie dawać jej surowego mięsa.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ