X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hehehe to moze tak
    https://imageshack.com/i/n6n614ij
    :) I kot się załapał - ach te koty hahaha mistrzowie drugiego planu :D

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco :( może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę... :(

Mój też jakiś oziębły się zrobił, mówi że się boi, że uderzy malucha w głowę... :D :D i od owulacji nici...

jftycms.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Mój też jakiś oziębły się zrobił, mówi że się boi, że uderzy malucha w głowę... :D :D i od owulacji nici...

Matko haha :D ja się bałam takich tekstów od mojego ale na szczęście nic takiego nie usłyszałam bym chyba pękła ze śmiechu :P U nas z <3 nie jest najgorszej ale mogłoby być lepiej. Tylko czego tu oczekiwać jak on przez połowę miesiąca nocki ma ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o jego podejście do mojego wyglądu to on ciągle powtarza że mam ładne ciało, ale ja sama ze sobą się źle czuję bo wiem że oprócz brzucha to mi w tyłku i nogach przybyło :P ale jakoś bardzo się tym nie przejmuję, takie uroki ciąży :)

Idia lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nic się nie stało, faktycznie położyłam się na brzuchu żeby tą książkę poczytać, ale brzuszek już niestety uwiera i ciężko mi było wytrzymać, to normalnie posiedziałam, ale nie sadziłam, że to słońce już ma taką siłę.
    Od jutra się smaruję i nie przebywam w pełnym słońcu na tarasie.
    P.S. Planuję już zakup dużego parasola :)

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Idia lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o piątej rano w sobotę :)
    Obudził mnie straszny głód, a że wolę nie pogrywać już z Rzepichą (bo chyba będzie dziewczynka, taka zarzygana ta ciąża) to już jestem dawno po śniadaniu :) i oczywiście spać mi się odechciało.

Dzisiaj zaczynamy 12tc :) - daj Boże oby był lepszy! Amen.

Nie chcę zapeszać, ale od kiedy odstawiłam ten gufniany Duphaston mam tylko lekkie mdłości, i ani razu nie wymiotowałam - na 2 dni to ogromny sukces :) ale i zaczynam się przez to delikatnie martwić... bo jakoś boję się innych konsekwencji odstawienia... ale nie wrócę do dziada nidgy, przenigdy!

Nata, Idia, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja już nie śpię.
    Dziś leżenie w łożku, pobiera mnie coś, kurdę. Aby wypije coś zimnego, atakuje gardło i się zaczyna. Muszę wyleżeć, wczoraj gorzej się i tak czułam, dziś nieco lepiej.
    U mnie mdłości trochę lżejsze, choć jak wezmę luteinę podjęzykową to jest mi chwilowo niedobrze.
    I piersi okropnie bolą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też witam się rano. Dziś syn zaprosił kolegów na urodziny. Całą ekipę! Żartowaliśmy z mężem, że tyle osób, to nawet na naszym ślubie nie było.Więc zabieram się za przygotowania. Macie jakieś sprawdzone pomysły na imprezę ośmiolatka?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

A ja mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy niż wczoraj hehe :D Mój Marceliński dzisiaj misiowaty, tylko by się przytulał :D

O kurde jak oglądałam wczoraj plany Naszego nowego mieszkanka (oczywiście wynajmujemy na razie) to myślałam, że padnę jakie luksusy hehe 2 pokoje, więc nie jest źle i dość spore jest, rachunki Nas nie interesują, po prostu 800zł miesięcznie płacić będziemy, teraz remont na majówkę robią z Radkiem :D Wymieniają wszystko heheh także za jakieś 2 tygodnie szykuje się przeprowadzka od razu po remoncie :D Wanna z hydromasażem i wgl, chyba się rozpłynę i będę zamiast w łóżku to całymi dniami w wannie leżeć z Marcelem hahaha No ,a więc szykują się romantyczne wieczory w końcu sami we dwoje, jak Marceluch będzie spał :D Musimy jeszcze meble dokupić do pokoju dla dzieci ,ale wszystko w swoim czasie i jakieś łóżko dla Marcela i łóżeczko, bo po Marcelu oddałam już hehe także wsio nowe trochę wydatków będzie, ale jak się dobrze poszuka to może coś w promocjach się znajdzie też, bo ja to mam trochę rzeczy i Marcel heheh a nie będzie gdzie tego pochować hahah a nie będziemy żyć na kartonach ,bo mam tylko wielką 2,2m x 1,5m szafę i komodę, więc jakiś regał i z jeszcze jedną szafę trzeba zakupić do kompletu, ale się już nie mogę doczekać tych zakupów :)

marynka u Nas zawsze się robi w jakimś fikolandzie czy cuś tam są poczęstunki tylko tort samemu się kupuje i za grupę dużo taniej się płaci :P Ale nie wiem na jakim etapie jest Twój synek hehe bo mój brat i siostra w tym roku 7 lat kończą, ale jak brat który ma 10 lat z Nimi się świetnie bawił to i da 8 latków powinno się podobać hehe bo zazwyczaj dużo atrakcji jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 09:28

Strupka, Goplana, marynka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, juz po sniadanku, leze w lozku bo mam lenia ale trzeba bedzie wstac by ogarnac dom, troche brzuch tak lekko pobolewa i mam wrazenie, ze cos ze mnie zaraz wyplynie.Mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje :) .

• izia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja - u nas dziś deszcz i zimno więc kiblujemy w domku a na dodatek teściowa coś gotuje czy smaży tak śmierdzącego że siedzimy z synkiem zamknięci w pokoju ze szmatą pod drzwiami - a myślałam ostatnio ze to się już ma ku końcowi ale widać raczej unikałam tego co mi nie pasuje - a dziś powrót do rzeczywistości - teściowa ma wolne i coś gotuje i żyć się nie da..

a co do przyjęcia dla dzieci to u nas też większość robi w salach zabaw - baa w przedszkolu synka też organizują - 10zł / osoba - 2 godz zabawy - tort i jakieś przekąski się przynosi - przynajmniej dom nie tknięty i wszyscy się rozchodzą po tych 2 godzinach.. a w domu hmm ja bym chyba poszła na łatwiznę i kupiła jakąś mega pizze albo kubełek kfc - zupełnie nie mam pomysłu co by takie dzieciaki chętnie zjadły i żeby to się szybko zrobiło..

marynka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robie dzieciom urodziny to oczywiscie jest tort i mnostwo slodyczy, troche w domu sie bawia a potem wychodza na dwor, nie urzadzam zadnych zabaw, same potrafia cos wymyslec, no ale co kraj to obyczaj :) :), przewaznie najlepszym rozwiazaniem jest urzadzic impreze poza domem.

• karmelek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana ja tez wymiotue juz tylko raz na dwa-trzy dni co uwazam za sukces, choc mdli mnie codziennie :/

martynka ja w zeszlym roku robilam urodziny w domu szesciolatka i powiedzielismy ze nigdy wiecej! mieszkanie wygladalo jak by huragan szalał:/ moj syn ma w listopadzie ur. wiec na podworko niestety wyjsc sie nie dalo. w tym roku zbiegaja mi sie ur synka z terminem porodu, ale jesli nawet wczesniej cos zorganizujemy to tylko w figloraju :-)

u nas tez zimno i deszczowo a myslalam ze pojedziemy nad wode na spacerek :/

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja was dziewczyny ;)
    Goplana Ty to tak te avatary zmieniasz, potem myślę że ktoś nowy przyszedł :D

Lavendula, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam znad porannej kawy. Mój dzion rozpoczął się bólem głowy, za oknem deszcz więc gniję w łóżeczku. Piersi prawie nie bolą. Co mnie nie cieszy przy moim nikłym wachlarzu objawów. Wczoraj miałam kulinarny dzień - ugotowałam gar rosołu, żeby mięska nie zmarnować, walczyłam z krokietami prawie do nocy... - miłego dnia dziewczyny :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze mam pytanie do Mam Alergiczek ?? Jak sobie radzicie z katarem siennym ?? Odkąd nie zażywam żadnych leków mój kinol jak zepsuty kran, a żeby policzyć ilość kichnięć w serii brakuje mi palców u obu rąk.... Przecież Robaczek czuje się pewnie jak na trampolinie.....

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co ja zrobiłam, chyba dostanę zakaz wstępu do kuchni eksplozja była babcia wstawiła jajka do gotowania mówi mi wyłącz za 10 min a ja co po godzinie sobie przypomniałam jak usłyszałam wielkie buuuuum xD całe szczęście ,że pokrywka była, bo by cała kuchnia była w trupie :P Uratowałam garnek i dwa jajka jedno poległo :P hehe wietrzę kuchnie mam nadzieję,że zwietrzeje zanim babcia wróci :P

Lavendula mam to samo od 3 dni już masakra jest jakaś nie dość ,że kicham w kółko to w dodatku tak mnie kręci w nosie ,że szok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie z rana tez mały bol glowy, ale to pewnie przez aurę za oknem.... Deszczowo, ale dobrze ze ciepło:)
    Mężu na wykładach, wraca o 14. Mam jeszcze troche czasu i zamierzam jeszcze troszke polezec. Poczytam książkę, pozniej powieszę pranie i ogarne kuchnie.
    Kurcze, nie mam pomysłu na obiad....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej odebrałam wczoraj moje wyniki
    - morfologia wszystko w jak najlepszej normie
    - cukier we krwi w normir
    - TSH 1,27
    - FT4 0,96
    Toksoplazmoza IgM i IgG wynik ujemny
    p/ciała anty - TPO 0,8
    oczywiście w wujku Google się naczytałam głupot że złe wyniki tarczycowe ale zadzwoniłam do lekarza i wg niego wszystko jest w pożądku kazał tylko uważać na mięso skoro nie przechodziłam toxo

Wczoraj bebzolek był taki wypchany a dziś rano znowu malutki :P dzisiaj pospałam sobie do 9 poprostu luksus :)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti u mnie tsh 1,5 ft4 0,97
    Moja gin powiedziała, ze wszystko ok wiec nawet nie zagladalam do wielkiej ksiegi dr Google:)
    Tez musze uważać na tokso. Mam kota i musze pilnować zeby nie dawać jej surowego mięsa.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ