X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kurde ale mi szajba odbiła i oglądam wózki hehe normalnie już mam ciążowego hopla, boje się do sklepu z ubrankami wchodzić ,bo zaraz maciupeńkich ciuszków nakupię.. hehe A chcę się wstrzymać do czasu aż poznam płeć :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też oglądałam wózki w sklepie :) testowaliśmy różne z małżem i póki co najbardziej zachwyca Baby Design Lupo. Jednakże opinie na internecie różne, choć chyba 'idealnego' wózka nie ma jak i niczego innego idealnego :) Ten się prosto składa, ładnie jedzie, kosz na zakupy zapinany, cena przystępna no ale jeszcze mamy czas :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierek93 wrote:
    Witajcie ja też listopadówka <3 termin na 29 ale będzie chyba o wiele wcześniej bo to będą bliźniaki :D podwójna radość <3 <3

1c75bef088.png

Witaj cukierek93

Bliźniaki... super :) Czy to pierwsza ciąża?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pomorzu takie ładne słonko, że aż się spiekłam. Teraz po wylegiwaniu się na słońcu zrobiło mi się zimno.
    No i co mi utrudniło opalanie, to to, że już mi na brzuchu było bardzo niewygodnie.

A i gratuluję dobrych wieści :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Ja właśnie zapisałam się na kolejne badanie prenatalne, tym razem prywatnie na wtorek. Chcę powtórzyć, by inny lekarz na innym sprzęcie sprawdził tę kość nosową... Męczy mnie to strasznie :(

Wydaje mi się, że maluszek może mieć mały nosek i dlatego ciężko go zobaczyć, ale wszystko będzie dobrze i napewno będzie widoczny.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco :( może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę... :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina, nie pamietam czy kiedys o tym mowilas, ale w gamecie leczylas sie przed ciaza? Ja u dr Wójcika, a Ty do kogo tam chodzisz?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco :( może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę... :(

Mój częściej dotyka moje piersi, bo były małe, a teraz ładnie się zaokrągliły, ja też jestem zadowolona.
    A wczoraj już w łóżku całował brzuch, hehe...

Nie wiem co można zrobić, ale myślę że mu się odmieni. No ileż można... No ale właściwie od owu u nas nic nie było, a dopiero od 2 tyg lepiej.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 Uważaj na opalanie, z tego co mi wiadomo z poprzedniej ciąży to nie można się opalać w ciąży, oczywiście pomijając spacerki itd wiadomo wszystko w granicach rozsądku hehe może poczytaj, ale każda mamusia wie najlepiej co może a czego nie :)
    http://parenting.pl/portal/opalanie-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tempo w końcu udało mi się nadrobić:)

Bardzo się cieszę z pozytywnych wiadomości z wizyt:) Super:)
    Witam nowe mamusie:)

Zdjęcia i brzuszki piękne:), Ja niestety jeszcze brzuszka nie mam więc nie robię na razie zdjęcia, ale jak tylko się pojawi to wiadoma sprawa podzielę się z Wami tym widokiem:)

Jeśli chodzi o zmieniające się ciało to mój mąż się cieszy:), a najbardziej z moich piersi które osiągnęły już rozmiar F, ja to tak średnio bo po ciąży zamiast łańcuszka na moim dekolcie będę miała pępek:(.

Pati ja już dwa tygodnie temu byłam w sklepie i oglądałam wózki, najbardziej przypadł mi do gustu bebetto Pascal, w sumie Luca też nie jest zły:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udało mi się nadrobić zaległości :)

Ktoś pisał o owłosionych brzuszkach, też to u siebie zauważyłam, z resztą nie tylko brzuszek, bo na całym ciele ich jakoś tak więcej

Jee jakie fajne brzuszki już macie :) mój też się pokazuje od kilku dni ;p

Ja się wybieram na majówkę nad soline, jedziemy ze znajomymi, którzy też spodziewają się dzieciaczka więc nastawiamy się na odpoczynek ;p mam nadzieje, że jakoś przeżyje 5 godzin jazdy samochodem :|

Wczoraj miałam wizytę u swojego gina i zrobił nam szybkie usg, maluszek podskoczył, świetne uczucie, akurat byłam z mężem to był zachwycony :)
    dzisiaj miałam prenatalne, maluszek dobrze się rozwija, ma już 5,7 cm. Dostałam nagrane badanie na płytkę i zdjęcia. Pod spodem wrzucam moją kruszynkę :)) Wszystkie parametry w normie, jedynie lekarz coś wspominał, że będzie trzeba skontrolować na następnych badaniach pępowinę, bo widział tylko dwie tętnice a powinny być 3. W każdym razie nie powinien być to jakiś większy problem, z tego co zrozumiałam. Niestety jeszcze maluszek między nóżkami nie ma nic konkretnego ;p

25e208df9938e5cfmed.jpg

Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Viviana, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    URL=https://imageshack.com/i/n6n614ij]n614i.jpg[/URL

A to ja z dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 20:10

RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni, Vidi, Vici!

Dzidziolak ma 5,91 cm i jest całkiem energicznym, przesłodkim maluszkiem:)
    Wszystko jest w porządku, także czekamy do następnej wizyty, a tymczasem pełen relaks ;)

Wrzucę potem zdjęcie :)

Lavendula, xpatiiix3, Goplana, Czarnaa94, Viviana, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    URL=https://imageshack.com/i/n6n614ij]n614i.jpg[/URL

A to ja z dzisiaj :)

Muszę poszukać okularów :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe to moze tak
    https://imageshack.com/i/n6n614ij

Czarnaa94, Cześka lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:

Mam to szczęście, że małż uwielbia ciążowe brzuszki i kobiece kształty, nie mówię tu o wylewających się fałdach :D, ale po prostu o atawistycznym podejściu samca :D

Idia, powiedz swojemu, że ciąża jest mega sexy, vide Demi Moore na okładce Vanity Fair, któż mógłby się jej oprzeć? :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hehehe to moze tak
    https://imageshack.com/i/n6n614ij

Chyba stanę z Tobą w szranki o wielkość brzucha - mam identyczny :D:D:D

blue00 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? Ale nie przescigniesz mnie w cm :D :P bo ja mam juz 103 hehe

• asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    asia099 Uważaj na opalanie, z tego co mi wiadomo z poprzedniej ciąży to nie można się opalać w ciąży, oczywiście pomijając spacerki itd wiadomo wszystko w granicach rozsądku hehe może poczytaj, ale każda mamusia wie najlepiej co może a czego nie :)
    http://parenting.pl/portal/opalanie-w-ciazy

Wyczytałam już wcześniej że nie ma przeciwwskazań, przede wszystkim nie opalać brzucha w godz okołopołudniowych. Najlepsza pora (ale wiem że chodzi o lato) to 9-10 i 17-18, a ja poczytałam książkę na tarasie 1,5 godz i spiekło mnie na rękach i dekolcie. Oczywiście będę uważać.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzunie fajniutkie i okrąglutkie już ja też chcę już taki :D

Rybka ja na razie patrzę te rok po roku ale zaeży mi by była tam montowana gondola oprócz dwóch spacerówek, bo nie chciałabym maluszka w spacerówce na płasko wozić, niech ma sobie wygodnie w gondolce, a Marcel w sacerówie jedną widziałam jane twin matrix jakoś tak to szło i te graco jeden jeszcze i phil $ teds ładniutki :) ale muszę ogarnąć je jak one w użyciu się sprawują widzę ,że na osiedlu u mnie babka wozi chłopców tym phil $ teds to może zaczepie kiedy podpytam jej jak się sprawuje jej :)

Rewolucja anusiaa świetne wieści :) Ależ te nasze brzdące rosną szybko :D

asia099 Ja tam już boje się lata jak ja będę funkcjonować, bo w tą pogodę mi ciężko jest.. :P A ja zrozumiałam, że opalałaś się dosłownie plackiem, w takim razie przepraszam, jeżeli coś nie tak napisałam :) Ja dzisiaj mam jakiś dziwny dzień i jestem strasznie rozkojarzona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:10

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ