Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio też oglądałam wózki w sklepie
testowaliśmy różne z małżem i póki co najbardziej zachwyca Baby Design Lupo. Jednakże opinie na internecie różne, choć chyba 'idealnego' wózka nie ma jak i niczego innego idealnego
Ten się prosto składa, ładnie jedzie, kosz na zakupy zapinany, cena przystępna no ale jeszcze mamy czas
-
desou wrote:Ja właśnie zapisałam się na kolejne badanie prenatalne, tym razem prywatnie na wtorek. Chcę powtórzyć, by inny lekarz na innym sprzęcie sprawdził tę kość nosową... Męczy mnie to strasznie
Wydaje mi się, że maluszek może mieć mały nosek i dlatego ciężko go zobaczyć, ale wszystko będzie dobrze i napewno będzie widoczny.
-
Idia wrote:A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco
może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę...
Mój częściej dotyka moje piersi, bo były małe, a teraz ładnie się zaokrągliły, ja też jestem zadowolona.
A wczoraj już w łóżku całował brzuch, hehe...
Nie wiem co można zrobić, ale myślę że mu się odmieni. No ileż można... No ale właściwie od owu u nas nic nie było, a dopiero od 2 tyg lepiej.
-
asia099 Uważaj na opalanie, z tego co mi wiadomo z poprzedniej ciąży to nie można się opalać w ciąży, oczywiście pomijając spacerki itd wiadomo wszystko w granicach rozsądku hehe może poczytaj, ale każda mamusia wie najlepiej co może a czego nie
http://parenting.pl/portal/opalanie-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:52
Livia
Nela
Marcel
-
Ale tempo w końcu udało mi się nadrobić
Bardzo się cieszę z pozytywnych wiadomości z wizyt:) Super:)
Witam nowe mamusie:)
Zdjęcia i brzuszki piękne:), Ja niestety jeszcze brzuszka nie mam więc nie robię na razie zdjęcia, ale jak tylko się pojawi to wiadoma sprawa podzielę się z Wami tym widokiem:)
Jeśli chodzi o zmieniające się ciało to mój mąż się cieszy:), a najbardziej z moich piersi które osiągnęły już rozmiar F, ja to tak średnio bo po ciąży zamiast łańcuszka na moim dekolcie będę miała pępek:(.
Pati ja już dwa tygodnie temu byłam w sklepie i oglądałam wózki, najbardziej przypadł mi do gustu bebetto Pascal, w sumie Luca też nie jest zły:)xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Wreszcie udało mi się nadrobić zaległości
Ktoś pisał o owłosionych brzuszkach, też to u siebie zauważyłam, z resztą nie tylko brzuszek, bo na całym ciele ich jakoś tak więcej
Jee jakie fajne brzuszki już maciemój też się pokazuje od kilku dni ;p
Ja się wybieram na majówkę nad soline, jedziemy ze znajomymi, którzy też spodziewają się dzieciaczka więc nastawiamy się na odpoczynek ;p mam nadzieje, że jakoś przeżyje 5 godzin jazdy samochodem
Wczoraj miałam wizytę u swojego gina i zrobił nam szybkie usg, maluszek podskoczył, świetne uczucie, akurat byłam z mężem to był zachwycony
dzisiaj miałam prenatalne, maluszek dobrze się rozwija, ma już 5,7 cm. Dostałam nagrane badanie na płytkę i zdjęcia. Pod spodem wrzucam moją kruszynkę) Wszystkie parametry w normie, jedynie lekarz coś wspominał, że będzie trzeba skontrolować na następnych badaniach pępowinę, bo widział tylko dwie tętnice a powinny być 3. W każdym razie nie powinien być to jakiś większy problem, z tego co zrozumiałam. Niestety jeszcze maluszek między nóżkami nie ma nic konkretnego ;p
Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Viviana, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veni, Vidi, Vici!
Dzidziolak ma 5,91 cm i jest całkiem energicznym, przesłodkim maluszkiem:)
Wszystko jest w porządku, także czekamy do następnej wizyty, a tymczasem pełen relaks
Wrzucę potem zdjęcieLavendula, xpatiiix3, Goplana, Czarnaa94, Viviana, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualny
-
Idia wrote:A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco
może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę...
Mam to szczęście, że małż uwielbia ciążowe brzuszki i kobiece kształty, nie mówię tu o wylewających się fałdach, ale po prostu o atawistycznym podejściu samca
Idia, powiedz swojemu, że ciąża jest mega sexy, vide Demi Moore na okładce Vanity Fair, któż mógłby się jej oprzeć?
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualny
-
xpatiiix3 wrote:asia099 Uważaj na opalanie, z tego co mi wiadomo z poprzedniej ciąży to nie można się opalać w ciąży, oczywiście pomijając spacerki itd wiadomo wszystko w granicach rozsądku hehe może poczytaj, ale każda mamusia wie najlepiej co może a czego nie
http://parenting.pl/portal/opalanie-w-ciazy
Wyczytałam już wcześniej że nie ma przeciwwskazań, przede wszystkim nie opalać brzucha w godz okołopołudniowych. Najlepsza pora (ale wiem że chodzi o lato) to 9-10 i 17-18, a ja poczytałam książkę na tarasie 1,5 godz i spiekło mnie na rękach i dekolcie. Oczywiście będę uważać.
-
Ale brzunie fajniutkie i okrąglutkie już ja też chcę już taki
Rybka ja na razie patrzę te rok po roku ale zaeży mi by była tam montowana gondola oprócz dwóch spacerówek, bo nie chciałabym maluszka w spacerówce na płasko wozić, niech ma sobie wygodnie w gondolce, a Marcel w sacerówie jedną widziałam jane twin matrix jakoś tak to szło i te graco jeden jeszcze i phil $ teds ładniutkiale muszę ogarnąć je jak one w użyciu się sprawują widzę ,że na osiedlu u mnie babka wozi chłopców tym phil $ teds to może zaczepie kiedy podpytam jej jak się sprawuje jej
Rewolucja anusiaa świetne wieściAleż te nasze brzdące rosną szybko
asia099 Ja tam już boje się lata jak ja będę funkcjonować, bo w tą pogodę mi ciężko jest..A ja zrozumiałam, że opalałaś się dosłownie plackiem, w takim razie przepraszam, jeżeli coś nie tak napisałam
Ja dzisiaj mam jakiś dziwny dzień i jestem strasznie rozkojarzona...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:10
Rybka Nemo lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel