X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kurde ale mi szajba odbiła i oglądam wózki hehe normalnie już mam ciążowego hopla, boje się do sklepu z ubrankami wchodzić ,bo zaraz maciupeńkich ciuszków nakupię.. hehe A chcę się wstrzymać do czasu aż poznam płeć :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też oglądałam wózki w sklepie :) testowaliśmy różne z małżem i póki co najbardziej zachwyca Baby Design Lupo. Jednakże opinie na internecie różne, choć chyba 'idealnego' wózka nie ma jak i niczego innego idealnego :) Ten się prosto składa, ładnie jedzie, kosz na zakupy zapinany, cena przystępna no ale jeszcze mamy czas :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierek93 wrote:
    Witajcie ja też listopadówka <3 termin na 29 ale będzie chyba o wiele wcześniej bo to będą bliźniaki :D podwójna radość <3 <3

1c75bef088.png

Witaj cukierek93

Bliźniaki... super :) Czy to pierwsza ciąża?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pomorzu takie ładne słonko, że aż się spiekłam. Teraz po wylegiwaniu się na słońcu zrobiło mi się zimno.
    No i co mi utrudniło opalanie, to to, że już mi na brzuchu było bardzo niewygodnie.

A i gratuluję dobrych wieści :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Ja właśnie zapisałam się na kolejne badanie prenatalne, tym razem prywatnie na wtorek. Chcę powtórzyć, by inny lekarz na innym sprzęcie sprawdził tę kość nosową... Męczy mnie to strasznie :(

Wydaje mi się, że maluszek może mieć mały nosek i dlatego ciężko go zobaczyć, ale wszystko będzie dobrze i napewno będzie widoczny.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco :( może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę... :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina, nie pamietam czy kiedys o tym mowilas, ale w gamecie leczylas sie przed ciaza? Ja u dr Wójcika, a Ty do kogo tam chodzisz?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    A co tatusiowie mówią na wasze zmieniające się ciała? Ja na mojego działam anty podniecająco :( może jeszcze mu się odmieni... Trochę kombinuję co zrobić by przestać go odrzucać. Z resztą mało atrakcyjna jestem. Leżę... :(

Mój częściej dotyka moje piersi, bo były małe, a teraz ładnie się zaokrągliły, ja też jestem zadowolona.
    A wczoraj już w łóżku całował brzuch, hehe...

Nie wiem co można zrobić, ale myślę że mu się odmieni. No ileż można... No ale właściwie od owu u nas nic nie było, a dopiero od 2 tyg lepiej.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 Uważaj na opalanie, z tego co mi wiadomo z poprzedniej ciąży to nie można się opalać w ciąży, oczywiście pomijając spacerki itd wiadomo wszystko w granicach rozsądku hehe może poczytaj, ale każda mamusia wie najlepiej co może a czego nie :)
    http://parenting.pl/portal/opalanie-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tempo w końcu udało mi się nadrobić:)

Bardzo się cieszę z pozytywnych wiadomości z wizyt:) Super:)
    Witam nowe mamusie:)

Zdjęcia i brzuszki piękne:), Ja niestety jeszcze brzuszka nie mam więc nie robię na razie zdjęcia, ale jak tylko się pojawi to wiadoma sprawa podzielę się z Wami tym widokiem:)

Jeśli chodzi o zmieniające się ciało to mój mąż się cieszy:), a najbardziej z moich piersi które osiągnęły już rozmiar F, ja to tak średnio bo po ciąży zamiast łańcuszka na moim dekolcie będę miała pępek:(.

Pati ja już dwa tygodnie temu byłam w sklepie i oglądałam wózki, najbardziej przypadł mi do gustu bebetto Pascal, w sumie Luca też nie jest zły:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udało mi się nadrobić zaległości :)

Ktoś pisał o owłosionych brzuszkach, też to u siebie zauważyłam, z resztą nie tylko brzuszek, bo na całym ciele ich jakoś tak więcej

Jee jakie fajne brzuszki już macie :) mój też się pokazuje od kilku dni ;p

Ja się wybieram na majówkę nad soline, jedziemy ze znajomymi, którzy też spodziewają się dzieciaczka więc nastawiamy się na odpoczynek ;p mam nadzieje, że jakoś przeżyje 5 godzin jazdy samochodem :|

Wczoraj miałam wizytę u swojego gina i zrobił nam szybkie usg, maluszek podskoczył, świetne uczucie, akurat byłam z mężem to był zachwycony :)
    dzisiaj miałam prenatalne, maluszek dobrze się rozwija, ma już 5,7 cm. Dostałam nagrane badanie na płytkę i zdjęcia. Pod spodem wrzucam moją kruszynkę :)) Wszystkie parametry w normie, jedynie lekarz coś wspominał, że będzie trzeba skontrolować na następnych badaniach pępowinę, bo widział tylko dwie tętnice a powinny być 3. W każdym razie nie powinien być to jakiś większy problem, z tego co zrozumiałam. Niestety jeszcze maluszek między nóżkami nie ma nic konkretnego ;p

25e208df9938e5cfmed.jpg

Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Viviana, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    URL=https://imageshack.com/i/n6n614ij]n614i.jpg[/URL

A to ja z dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 20:10

RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni, Vidi, Vici!

Dzidziolak ma 5,91 cm i jest całkiem energicznym, przesłodkim maluszkiem:)
    Wszystko jest w porządku, także czekamy do następnej wizyty, a tymczasem pełen relaks ;)

Wrzucę potem zdjęcie :)

Lavendula, xpatiiix3, Goplana, Czarnaa94, Viviana, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    URL=https://imageshack.com/i/n6n614ij]n614i.jpg[/URL

A to ja z dzisiaj :)

Muszę poszukać okularów :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe to moze tak
    https://imageshack.com/i/n6n614ij

Czarnaa94, Cześka lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:

Mam to szczęście, że małż uwielbia ciążowe brzuszki i kobiece kształty, nie mówię tu o wylewających się fałdach :D, ale po prostu o atawistycznym podejściu samca :D

Idia, powiedz swojemu, że ciąża jest mega sexy, vide Demi Moore na okładce Vanity Fair, któż mógłby się jej oprzeć? :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hehehe to moze tak
    https://imageshack.com/i/n6n614ij

Chyba stanę z Tobą w szranki o wielkość brzucha - mam identyczny :D:D:D

blue00 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? Ale nie przescigniesz mnie w cm :D :P bo ja mam juz 103 hehe

• asia099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    asia099 Uważaj na opalanie, z tego co mi wiadomo z poprzedniej ciąży to nie można się opalać w ciąży, oczywiście pomijając spacerki itd wiadomo wszystko w granicach rozsądku hehe może poczytaj, ale każda mamusia wie najlepiej co może a czego nie :)
    http://parenting.pl/portal/opalanie-w-ciazy

Wyczytałam już wcześniej że nie ma przeciwwskazań, przede wszystkim nie opalać brzucha w godz okołopołudniowych. Najlepsza pora (ale wiem że chodzi o lato) to 9-10 i 17-18, a ja poczytałam książkę na tarasie 1,5 godz i spiekło mnie na rękach i dekolcie. Oczywiście będę uważać.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzunie fajniutkie i okrąglutkie już ja też chcę już taki :D

Rybka ja na razie patrzę te rok po roku ale zaeży mi by była tam montowana gondola oprócz dwóch spacerówek, bo nie chciałabym maluszka w spacerówce na płasko wozić, niech ma sobie wygodnie w gondolce, a Marcel w sacerówie jedną widziałam jane twin matrix jakoś tak to szło i te graco jeden jeszcze i phil $ teds ładniutki :) ale muszę ogarnąć je jak one w użyciu się sprawują widzę ,że na osiedlu u mnie babka wozi chłopców tym phil $ teds to może zaczepie kiedy podpytam jej jak się sprawuje jej :)

Rewolucja anusiaa świetne wieści :) Ależ te nasze brzdące rosną szybko :D

asia099 Ja tam już boje się lata jak ja będę funkcjonować, bo w tą pogodę mi ciężko jest.. :P A ja zrozumiałam, że opalałaś się dosłownie plackiem, w takim razie przepraszam, jeżeli coś nie tak napisałam :) Ja dzisiaj mam jakiś dziwny dzień i jestem strasznie rozkojarzona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:10

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ