Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba nigdy nie będę na bieżąco, matko święta, ale tempo
Nata, Vivianna, Dotty, karmelek, asia, Monique, talia (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jak pominęłam to w łeb!) - gratuluję dziewczyny udanych wizyt i bardzo się z Wami cieszę,
Czarna - Ty jesteś w ciąży???chudzino malutka
Cukierku z dwupakiem w brzuchu - witaj:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:24
Monique, Viviana, Czarnaa94, karmelek lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Evik wrote:Hej kobietki, mam pytanko do tych które chorowały w ciąży.Czy udało Wam się to łagodnie przejść i z dzidziusiami wszystko ok? Mnie właśnie złapało przeziębienie i jestem przerażona siedze tylko i płacze. Lekarz zalecił przez tel że moge brać ascorutikal, tantum verde i disnemar do nosa ale tak sie boje , w poprzedniej ciąży miałam miesięczny kaszel i poroniłam
Nic się nie bój, wszystko będzie dobrze, takie przeziębienia to normalna sprawa, tym bardziej, że aura ostatnio nam nie sprzyjała, pogoda była zdradliwa i już..choróbsko jak się patrzy:)
Wypoczywaj, zażywaj leki, które masz i minie jak z biczaEvik lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Dotty84 wrote:czy na becikowe są jakieś ograniczenia jeśli chodzi o zarobki rodziców? tzn ile przypada na głowę brutto/netto?
Jeśli o becikowe będziesz się starć po 31 października, musisz wziąć pod uwagę dochody uzyskane w 2013 r. Sumuje się dochody wszystkich członków rodziny uzyskane w danym roku, a następnie dzieli się przez liczbę członków rodziny, uwzględniając nowonarodzonego bobasa. I dochód netto na osobę w rodzinie nie może przekraczać 1922 zł. -
Dotty84 wrote:czy na becikowe są jakieś ograniczenia jeśli chodzi o zarobki rodziców? tzn ile przypada na głowę brutto/netto?
Z tego co czytałam to zarobki nie mogą przekraczać 1922 zł na osobę netto -
RewolucjaSięDzieje wrote:
Czarna - Ty jesteś w ciąży???chudzino malutka
Hahakartę ciąży mam to chyba jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:44
Paju lubi tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Hej moj skarbek ma juz 5,5cm:)
Tsh i reszta ok. Czas umówić prenatalne.
Evik ja na samym poczatku mialam wirusa. Katar męczył dobry tydzien. Nie martw sie, odpoczywaj.
O proszę to idą łeb w łeb z moimteż 5,5 cm
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już po badanach prenatalnych! Dobre wieści
Też już bym chciała wiedzieć co i jak, ale jeszcze poczekam do środy kwietnia.
A brzuszki też macie piękneja jeszcze nie mam wystającego brzusia, tylko obwód w pasie się powiększył
i w biodrach również
No i jeszcze obwód ud wzrósł, co już mnie tak nie cieszy, bo uda zawsze miałam masywne... Ale poczekam i od przyszłego tygodnia zacznę jakieś delikatne ćwiczenia na nogi, jakieś takie na wysmuklenie. Czytałam, że w II trymestrze można bez przeszkód ćwiczyć mięśnie kręgosłupa i nogi by zapobiec żylakom, a mam tendencję do pękania naczynek, już zauważyłam nowe pajączki na udachMimo, ze codziennie staram się spacerować min 30 min...
Zatem odpowiadając na wcześniej zadane pytanie: czy przejmuję się wagą, to nie, wagą się nie przejmuję, bo wiadomo, że się przytyje te min. 12 kg (ja już mam 3 kg do przodu), tylko przejmuję się obwodem moich udhehe
Wczoraj miałam całkowitego lenia, prawie cały dzień przeleżałam w łóżku i chyba przez to też nieciekawie się czułam..., ale dziś już jestem po leśnym spacerku i jest o niebo lepiej. Nie ma jak się dotlenić i złapać trochę wit. D
-
Mi też mocno się powiększył obwód ud i bioder, a że jestem gruszka to się robię grucha, no cóż +6kg robi swoje...
Miałam jeść mniejsze kolacje i nie jeść w nocy, co zaskutkowało pamiętną nocą nad kiblem do 4 rano... Co to za polityka? Mój organizm po prostu chce być gruby i już, i tylko spróbuję mu zabronić to sobie popamiętam, że hej... -
cukierek93 wrote:
Kochana,
Gratuluję dwójeczki!!!
Zapraszamy do wpisu do naszej tabelki
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sheets_web#gid=0
-
asia099 wrote:Hej Mamadomina
Ja też od 16.30 byłam w Gamecie w Gdyni, pewnie się minęłyśmy na korytarzu nie wiedząc o tymhehe
Co do mojego usg, jestem mega szczęśliwa,
parametry w normie, przezierność karkowa 1,9mm, co daje ryzyko ZD 1:8800 uff kamień z serca.
Stwierdziłam, że tyle mi wystarczy i nie robię żadnych innych testów.
Dzieciątko spało od początku wizyty z rączką przy buzi, także lekarz wszystko najpierw pobadał, a potem jak już chcieliśmy żeby się obudził i pomachał to nie chciał.
W końcu widzieliśmy jak się przewraca i trochę macha rączkami. I lekarz też pokazywał nam obraz w 3D.a
Cudowne uczucie.
Mąż też podekscytowany, usłyszał serduszko.
Chciałabym już mieć szkraba przy sobie
Zdjęcia nie są bardzo wyraźne, ale są.
Usg polowkowe tez w gamecie -
Ufff nadrobiłam zaległośći gratuluje dziewczyny cudownych wieści i fajnych brzuszków:) ja wkońcu byłam dzisiaj na badaniach 1 trymestru... stresuje się po 16 będą wyniki.. Mam nadzieje że z toxo ok i że hormony tarczycowe też w normie zobaczymy.... Kurcze też już chcę USG prenatalne ale to jeszcze 13 dni.
Mdłości ustają powoli..ale za to kręgosłup boli ciężko już mi na boku spać -
Ja pierdziele ale dzisiaj pechowy dzień najpierw palucha najmniejszego u stopy załatwiłam, że aż paznokieć zerwałam, a teraz poszłam do sklepu i co nie wzięłam karty i co do czego płacić pełno ludzi ja burak i mówię to pani odłoży to obok ja zaraz przyjdę zapłacę, ale lipa była przy kasie
hehe ok idę robić obiad hehe
Livia
Nela
Marcel
-
dziewczyny 10 maja mam wesele u koleżanki, a 11 mam komunię chrześnicy i dzisiaj postanowiłam zajrzeć do mojej szafy w celu wynalezienia sukienki na te okazje(idę w jednej), mam princeskę szarą której nie nosiłam jeszcze bo za luźna była w pasie a teraz wyglądam w niej tak(foto na dole), brzuszek widoczny ale chyba w niej pójdę, bez sensu wydawać kasę na nową kieckę która będzie na chwilę, wolę coś ciążowego na lato kupić. Co myślicie?
xpatiiix3, KocieOczy, anusiaa90, Czarnaa94, Maga31, Evik lubią tę wiadomość
-
Viviana i mi dzisiaj wszystko leci z rąk ojj już boje się do kuchni wc hodzić jak mi brzuch urośnie mocniej, bo wtedy wszystko co na stole stało spadało na ziemie przy jednym obrocie
hehe albo jak coś robiłam to wszystko lądowało na ubraniu na brzuchu i sie przebierałam wiecznie
Ale fajniutkie brzusie już się robią
Nata bardzo ładnie w tej sukienusiJa jak na wesele nie znadję sukienki to założę taką którą kiedyś na weselu byłam w ciąży hehe tylko tym razem większy bebzunek będzie
Livia
Nela
Marcel