X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nigdy nie będę na bieżąco, matko święta, ale tempo :D

Nata, Vivianna, Dotty, karmelek, asia, Monique, talia (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jak pominęłam to w łeb!) - gratuluję dziewczyny udanych wizyt i bardzo się z Wami cieszę,

Czarna - Ty jesteś w ciąży???;) chudzino malutka :)

Cukierku z dwupakiem w brzuchu - witaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:24

Monique, Viviana, Czarnaa94, karmelek lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Hej kobietki, mam pytanko do tych które chorowały w ciąży.Czy udało Wam się to łagodnie przejść i z dzidziusiami wszystko ok? Mnie właśnie złapało przeziębienie i jestem przerażona siedze tylko i płacze. Lekarz zalecił przez tel że moge brać ascorutikal, tantum verde i disnemar do nosa ale tak sie boje , w poprzedniej ciąży miałam miesięczny kaszel i poroniłam

Nic się nie bój, wszystko będzie dobrze, takie przeziębienia to normalna sprawa, tym bardziej, że aura ostatnio nam nie sprzyjała, pogoda była zdradliwa i już..choróbsko jak się patrzy:)
    Wypoczywaj, zażywaj leki, które masz i minie jak z bicza :)

Evik lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja kolej na tronisko, zaczynam już powoli przebierać nogami :D:D:D
    nie popatrzyłam w tabelę, ale chyba ktoś na dziś też miał termin? :)

Strupka, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    czy na becikowe są jakieś ograniczenia jeśli chodzi o zarobki rodziców? tzn ile przypada na głowę brutto/netto?

Jeśli o becikowe będziesz się starć po 31 października, musisz wziąć pod uwagę dochody uzyskane w 2013 r. Sumuje się dochody wszystkich członków rodziny uzyskane w danym roku, a następnie dzieli się przez liczbę członków rodziny, uwzględniając nowonarodzonego bobasa. I dochód netto na osobę w rodzinie nie może przekraczać 1922 zł.

relg9vvjdzp246mx.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    czy na becikowe są jakieś ograniczenia jeśli chodzi o zarobki rodziców? tzn ile przypada na głowę brutto/netto?

Z tego co czytałam to zarobki nie mogą przekraczać 1922 zł na osobę netto

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:

Czarna - Ty jesteś w ciąży???;) chudzino malutka :)

Haha :D kartę ciąży mam to chyba jestem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:44

Paju lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moj skarbek ma juz 5,5cm:) :)
    Tsh i reszta ok. Czas umówić prenatalne.
    Evik ja na samym poczatku mialam wirusa. Katar męczył dobry tydzien. Nie martw sie, odpoczywaj.

Maga31, xpatiiix3, Rybka Nemo, anusiaa90, Czarnaa94, Evik lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Hej moj skarbek ma juz 5,5cm:) :)
    Tsh i reszta ok. Czas umówić prenatalne.
    Evik ja na samym poczatku mialam wirusa. Katar męczył dobry tydzien. Nie martw sie, odpoczywaj.

O proszę to idą łeb w łeb z moim :P też 5,5 cm ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już po badanach prenatalnych! Dobre wieści :) Też już bym chciała wiedzieć co i jak, ale jeszcze poczekam do środy kwietnia.
    A brzuszki też macie piękne :) ja jeszcze nie mam wystającego brzusia, tylko obwód w pasie się powiększył :) i w biodrach również :)
    No i jeszcze obwód ud wzrósł, co już mnie tak nie cieszy, bo uda zawsze miałam masywne... Ale poczekam i od przyszłego tygodnia zacznę jakieś delikatne ćwiczenia na nogi, jakieś takie na wysmuklenie. Czytałam, że w II trymestrze można bez przeszkód ćwiczyć mięśnie kręgosłupa i nogi by zapobiec żylakom, a mam tendencję do pękania naczynek, już zauważyłam nowe pajączki na udach :( Mimo, ze codziennie staram się spacerować min 30 min...
    Zatem odpowiadając na wcześniej zadane pytanie: czy przejmuję się wagą, to nie, wagą się nie przejmuję, bo wiadomo, że się przytyje te min. 12 kg (ja już mam 3 kg do przodu), tylko przejmuję się obwodem moich ud ;) hehe :)

Wczoraj miałam całkowitego lenia, prawie cały dzień przeleżałam w łóżku i chyba przez to też nieciekawie się czułam..., ale dziś już jestem po leśnym spacerku i jest o niebo lepiej. Nie ma jak się dotlenić i złapać trochę wit. D :)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapisałam się na kolejne badanie prenatalne, tym razem prywatnie na wtorek. Chcę powtórzyć, by inny lekarz na innym sprzęcie sprawdził tę kość nosową... Męczy mnie to strasznie :(

• Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mocno się powiększył obwód ud i bioder, a że jestem gruszka to się robię grucha, no cóż +6kg robi swoje... :/
    Miałam jeść mniejsze kolacje i nie jeść w nocy, co zaskutkowało pamiętną nocą nad kiblem do 4 rano... Co to za polityka? Mój organizm po prostu chce być gruby i już, i tylko spróbuję mu zabronić to sobie popamiętam, że hej... :/

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Ja właśnie zapisałam się na kolejne badanie prenatalne, tym razem prywatnie na wtorek. Chcę powtórzyć, by inny lekarz na innym sprzęcie sprawdził tę kość nosową... Męczy mnie to strasznie :(

I dobrze, ja też idę na 2 prenatalne... :)

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierek93 wrote:
    Witajcie ja też listopadówka <3 termin na 29 ale będzie chyba o wiele wcześniej bo to będą bliźniaki :D podwójna radość <3 <3

1c75bef088.png

Kochana,
    Gratuluję dwójeczki!!! <3

Zapraszamy do wpisu do naszej tabelki :)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sheets_web#gid=0

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Hej Mamadomina
    Ja też od 16.30 byłam w Gamecie w Gdyni, pewnie się minęłyśmy na korytarzu nie wiedząc o tym :) hehe

Co do mojego usg, jestem mega szczęśliwa,
    parametry w normie, przezierność karkowa 1,9mm, co daje ryzyko ZD 1:8800 uff kamień z serca.
    Stwierdziłam, że tyle mi wystarczy i nie robię żadnych innych testów.
    Dzieciątko spało od początku wizyty z rączką przy buzi, także lekarz wszystko najpierw pobadał, a potem jak już chcieliśmy żeby się obudził i pomachał to nie chciał.
    W końcu widzieliśmy jak się przewraca i trochę macha rączkami. I lekarz też pokazywał nam obraz w 3D.a
    Cudowne uczucie.
    Mąż też podekscytowany, usłyszał serduszko.
    Chciałabym już mieć szkraba przy sobie :)

2d77otj.jpg

x38e89.jpg

Zdjęcia nie są bardzo wyraźne, ale są.
    ale numer ja bylam na 17:15 umowioba ale przyjechalam wczesniej i czekalam pod dwojka:) 24 go czerwca mam
    Usg polowkowe tez w gamecie

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam zaległośći gratuluje dziewczyny cudownych wieści i fajnych brzuszków:) ja wkońcu byłam dzisiaj na badaniach 1 trymestru... stresuje się po 16 będą wyniki.. Mam nadzieje że z toxo ok i że hormony tarczycowe też w normie zobaczymy.... Kurcze też już chcę USG prenatalne ale to jeszcze 13 dni.
    Mdłości ustają powoli..ale za to kręgosłup boli ciężko już mi na boku spać

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele ale dzisiaj pechowy dzień najpierw palucha najmniejszego u stopy załatwiłam, że aż paznokieć zerwałam, a teraz poszłam do sklepu i co nie wzięłam karty i co do czego płacić pełno ludzi ja burak i mówię to pani odłoży to obok ja zaraz przyjdę zapłacę, ale lipa była przy kasie :P hehe ok idę robić obiad hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój bebz dzisiaj mam wrażenie że tak mnie wypchało po arbuzie bo się najadłam:D

jxnkysqf17fv_t.jpg

Nata, Goplana, xpatiiix3, anusiaa90, Czarnaa94, Maga31, Evik lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bo my w ciąży jesteśmy rozkojarzone bardziej.

Mnie ciągle coś wypada z rąk.

A jak gin mi mówi, kiedy kolejna wizyta albo dawkowanie leku to ja wgl nie pamiętam i on pyta co zapisać, a ja tak, a on ale się z Wami ciążówkami mam hehe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 10 maja mam wesele u koleżanki, a 11 mam komunię chrześnicy i dzisiaj postanowiłam zajrzeć do mojej szafy w celu wynalezienia sukienki na te okazje(idę w jednej), mam princeskę szarą której nie nosiłam jeszcze bo za luźna była w pasie a teraz wyglądam w niej tak(foto na dole), brzuszek widoczny ale chyba w niej pójdę, bez sensu wydawać kasę na nową kieckę która będzie na chwilę, wolę coś ciążowego na lato kupić. Co myślicie?
    24xnha1.jpg

xpatiiix3, KocieOczy, anusiaa90, Czarnaa94, Maga31, Evik lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana i mi dzisiaj wszystko leci z rąk ojj już boje się do kuchni wc hodzić jak mi brzuch urośnie mocniej, bo wtedy wszystko co na stole stało spadało na ziemie przy jednym obrocie :D hehe albo jak coś robiłam to wszystko lądowało na ubraniu na brzuchu i sie przebierałam wiecznie :P

Ale fajniutkie brzusie już się robią :D

Nata bardzo ładnie w tej sukienusi :D Ja jak na wesele nie znadję sukienki to założę taką którą kiedyś na weselu byłam w ciąży hehe tylko tym razem większy bebzunek będzie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ