Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Idia wyluzuj i nie szukaj problemu gdzie go nie ma. Ja też czasami śpię z ręką pod brzuchem i też mnie czasami boli. Biorę nospę i leżę.
Teraz mam takie straszne ssanie z głodu, a chciałam iść w końcu zrobić ten cukier na czczo i nie wiem jak wytrzymam bo dopiero za 1h przychodzi moja wampirzyca do gabinetu. -
No nie mój dzieć chciał mieć wkład w posta że jednym ruchem ręki mi go skasował.. ;P
Goplana to czyli brać wit. D dodatkowo.?
Idia leż i odpoczwaj kochana
KocieOczy no to powodzenia
My to dzsiaj pięknie sobie pospaliśmy no i muszę powiedzieć, że pierwszy raz od tych 13 tygodni jestem wyspanaPogoda świetna ptaszki ćwierkają
Tylko szkoda, że R zapierdziela na 2 zmiany, ale uparł się, bo chce lepiej dla Nas, tyle, że i tak dobrą wypłatę dostaje i w sam raz by Nam starczało, a jeszcze plus moje to mamy jak odkładać sobie na jakieś pierdoły jak wakacje czy coś
Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dzień dobry,
melduje się po wczorajszym badaniu genetyczno - prenatalnym)) USG było przez brzuch
Maluszek ma 5,5 cm i ciąża jest starsza o 2 dni , więc termin porodu znów przesunę o 2 dni wcześniej
Trafiłam na świetnego lekarza, tak wspaniale wszystko wyjaśnił i poopowiadał, że naprawdę byliśmy zachwyceniMaluszek ma kość nosową wyraźną, przezierność karkowa 1,3
Pan doktor pokazał nam jeszcze jego/ jej stópki, rączki, żołądek, pęcherz i nawet żuchwę
Jeśli chodzi o płeć to na tym etapie nie chciał zgadywać, w zależności od położenia - raz było widać, że to chłopiec a raz, że rasowa dziewczynka
) Także moje 95 % przeczucie na chłopca może się nie sprawdzić
Pobrano mi też krew, aby wykonać test Pappa, wynik za tydzień.
Jejku ale to było wspaniałe uczucie widzieć tego maluszka jak się wiercił i przekręcałNie wiem czy wytrzymam do następnego USG, które ma być ponoć ok 20 tygodnia
)
Idia, Viviana, Czarnaa94, KocieOczy, karmelek, Fidelissa, Lavendula, Goplana, Maga31, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Moje Drogie chwalę się
po wczorajszej wizycie okazało się że tak jak wcześniej różnica między OM a USG była 11 dni tak na wczoraj jest 2:) Bąbelek ma 4,5 cm, leniwy bo nie bardzo chciał sie poruszać ale lekarz w końcu go obudził i ruszał się dość konkretnie(moim zdaniem byl mocno wkur... że ktoś nie daje mu spać) Termin zmienia się na 11.11.2014 r. zaraz zmienię w tabelce. Teraz 5.05.2014 r. genetyczne
Miłego dnia !!Idia, Viviana, Czarnaa94, KocieOczy, Fidelissa, Goplana, Maga31, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie ja też listopadówka
termin na 29 ale będzie chyba o wiele wcześniej bo to będą bliźniaki
podwójna radość
Idia, blue00, KUNIAK, Viviana, Czarnaa94, xpatiiix3, Fidelissa, Dotty84, Nata, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Mamadomina, anusiaa90, ewelina_d, santoocha, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
cukierek93 -
Zelżało
będzie dobrze!
Tylko zombie atakują księstwo Rillion, Pug się uczy w świecie równoległym a ktoś chce wykraść bliźniaki księcia!!! Emocje sięgają zenitu.
Dziś w nocy będę całą noc trzymać męża w objęciach by nie tkać łap pod brzuchol. I namowie go by zdjęcia mojego bebecha zrobiłjak mi któraś napisze jak zamieścić na forum to wrzucę fotę Cudaka
jest cudna!!!!
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KocieOczy wrote:Czarna chudzinko! Moja koleżanka też mniej więcej Twoich wymiarów jest w 18tyg i też brzucha nie widać
O kurde to mnie nie pocieszyłaś hehebo ja się nie mogę doczekać aż będzie ładnie widoczny
-
Idia wchodzisz na fotosik.pl dodajesz zdjęcie i jest lista linków do niego to wybierz ten na fora 500mpx i wstaw tutaj
Cukierek bliźniakisuper!
W ciągu 2 nocy zdążyło mi się 3 razy przyśnić że urodziłam. Raz rodziłam w domu a razem ze mną moja bratowa. 2 razy był chłopiec i raz dziewczynka i ona była wcześniakiem ale była bardzo duża i taka słodka że ojejJeden z tych porodów to była bułka z masłem nawet krzyknąć nie zdążyłam i stwierdziłam że tak rodzić to ja mogę nawet co tydzień
Fidelissa, Idia lubią tę wiadomość
-
blue00 wrote:Dzis mialam wizyte u gin, ktora trwala doslownie 3 minuty, spodziewalam sie usg bo mi obiecal, a w zamian tego dostalam jedynie zestaw badan do wykonania, no ale sie pocieszam, bo nastepna wizyta juz 8 maja, gdzie zalozy mi karte ciazy i moze uda sie juz zmierzyc przeziernosc karkowa
-
dziewczyny super fotki i super wieści z wizyt
maaartinka wrote:A powiedzcie mi to prawda, że w ciąży nie wolno spać na prawym boku i na brzuchu? Na brzuchu oczywiście póki się da, narazie u mnie to 10 tydz więc spokojnie mogłabym tak spać tylko nie chciałabym zgnieść dzidziusia..
na brzuchu to jakoś samo przez się dziwne jest - lepiej go tam nie uciskać - a z tymi stronami to owszem najlepiej na lewym boku ale w zaawansowanej ciąży jak dziecko jest duże - zaleca się nie spać na plecach żeby nie uciskać jakiś żył i na prawym też a na lewym jest najlepszy przepływ do dziecka krwi czy coś w tym stylu
co do porannych bólów brzucha ja codziennie rano jak się budze to mniej lub bardziej boli ale to jelita jakby się budziły po nocy i zaczynały ruszać i czasem boli jakby pęcherz jak przespałam nocne sikanie.. -
izia wrote:ja spokojnie chodze na usg z mężem czy takie czy takie - u mnie gin to fajnie robi bo najpierw mnie "przygotowywuje" a potem prosi męża i wtedy on patrzy tylko na ekran który ma na wprost siebie a nie na to co i czym ona tam robi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:12
-
Goplanka wspolczuje Ci tych wymiotów, biedaku..
wszystkim szczęściarom po wizytach serdecznie gratuluje tak dobrych wieści:))
ja dopiero przed, prenatalne we wtorek. i po prenatalnych mam odstawic dupka.
Bardzo fajne zdjecia brzuszków i dzieciaków:))
bole głowy mam praktycznie co wieczór razem z mdłościami i silnym osłabieniem
pomaga faktycznie okład zimny na glowe
rano mam bóle brzucha jakby niestrawnosc i codziennie rano mam bialy jezyk i okropny smak w ustach- tez tak macie????
w nocy wstaje 2-3 razy na siusiu...juz sie przyzwyczaiłam
dalej jestem osłabiona jak mucha i brak enegrii mam i wszystko i wszyscy mnie wkurzaja:))
jedyne co mnie pociesza, że jutro weekend:)) oby nie lało
na weekend majowy jedziemy do ciotki w Beskidy. Na dalsze wyprawy nie mam siły. Chciałabym porzadnie wypocząć, posiedziec w ogrodzie i robić nic:)))
-
Cukierek - super, bliźniaki
to na pewno wcześniej
Świetne wieści dziewczyny
Ja odstawiam Duphaston za pozwoleniem gin, mam nadzieję, że bezproblemowo... już piersi jakby mniejsze... i tak nie wiem ile się go właściwie wchłaniało...
Patii - myślę, że 1000j. Ci nie zaszkodzi, ale pogadaj z ginem wcześniej