X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wyluzuj i nie szukaj problemu gdzie go nie ma. Ja też czasami śpię z ręką pod brzuchem i też mnie czasami boli. Biorę nospę i leżę.

Teraz mam takie straszne ssanie z głodu, a chciałam iść w końcu zrobić ten cukier na czczo i nie wiem jak wytrzymam bo dopiero za 1h przychodzi moja wampirzyca do gabinetu.

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzuję luzuję, nospa wzięta, zaraz wezmę książkę zacznę czytać i wyłączę myślenie o tym że boli. Także znikam offline i czekam na dalszy ciąg wypadków.

KocieOczy lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mój dzieć chciał mieć wkład w posta że jednym ruchem ręki mi go skasował.. ;P

Goplana to czyli brać wit. D dodatkowo.?

Idia leż i odpoczwaj kochana :)

KocieOczy no to powodzenia :D

My to dzsiaj pięknie sobie pospaliśmy no i muszę powiedzieć, że pierwszy raz od tych 13 tygodni jestem wyspana :) Pogoda świetna ptaszki ćwierkają :D Tylko szkoda, że R zapierdziela na 2 zmiany, ale uparł się, bo chce lepiej dla Nas, tyle, że i tak dobrą wypłatę dostaje i w sam raz by Nam starczało, a jeszcze plus moje to mamy jak odkładać sobie na jakieś pierdoły jak wakacje czy coś :)

Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny.
    Ja wstałam i się źle czuję, wymęczona jestem, wczoraj długo czekałam u gina i jakoś zmarzłam. Dziś boli głowa i znowu katar, kurdę. Ale mam tę wodę morską, herbatkę wypiję, poleżę i odpocznę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

melduje się po wczorajszym badaniu genetyczno - prenatalnym :))) USG było przez brzuch :) Maluszek ma 5,5 cm i ciąża jest starsza o 2 dni , więc termin porodu znów przesunę o 2 dni wcześniej :)
    Trafiłam na świetnego lekarza, tak wspaniale wszystko wyjaśnił i poopowiadał, że naprawdę byliśmy zachwyceni :) Maluszek ma kość nosową wyraźną, przezierność karkowa 1,3 :) Pan doktor pokazał nam jeszcze jego/ jej stópki, rączki, żołądek, pęcherz i nawet żuchwę :) Jeśli chodzi o płeć to na tym etapie nie chciał zgadywać, w zależności od położenia - raz było widać, że to chłopiec a raz, że rasowa dziewczynka :)) Także moje 95 % przeczucie na chłopca może się nie sprawdzić ;)
    Pobrano mi też krew, aby wykonać test Pappa, wynik za tydzień.

Jejku ale to było wspaniałe uczucie widzieć tego maluszka jak się wiercił i przekręcał :) Nie wiem czy wytrzymam do następnego USG, które ma być ponoć ok 20 tygodnia ;))

Idia, Viviana, Czarnaa94, KocieOczy, karmelek, Fidelissa, Lavendula, Goplana, Maga31, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie chwalę się :) po wczorajszej wizycie okazało się że tak jak wcześniej różnica między OM a USG była 11 dni tak na wczoraj jest 2:) Bąbelek ma 4,5 cm, leniwy bo nie bardzo chciał sie poruszać ale lekarz w końcu go obudził i ruszał się dość konkretnie(moim zdaniem byl mocno wkur... że ktoś nie daje mu spać) Termin zmienia się na 11.11.2014 r. zaraz zmienię w tabelce. Teraz 5.05.2014 r. genetyczne
    Miłego dnia !!

Idia, Viviana, Czarnaa94, KocieOczy, Fidelissa, Goplana, Maga31, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre wiesci dziewczyny,tak trzymac :)

• cukierek93 Nowa

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja też listopadówka <3 termin na 29 ale będzie chyba o wiele wcześniej bo to będą bliźniaki :D podwójna radość <3 <3

1c75bef088.png

Idia, blue00, KUNIAK, Viviana, Czarnaa94, xpatiiix3, Fidelissa, Dotty84, Nata, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Mamadomina, anusiaa90, ewelina_d, santoocha, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

cukierek93
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelżało :) będzie dobrze!

Tylko zombie atakują księstwo Rillion, Pug się uczy w świecie równoległym a ktoś chce wykraść bliźniaki księcia!!! Emocje sięgają zenitu.

Dziś w nocy będę całą noc trzymać męża w objęciach by nie tkać łap pod brzuchol. I namowie go by zdjęcia mojego bebecha zrobił :) jak mi któraś napisze jak zamieścić na forum to wrzucę fotę Cudaka ;) jest cudna!!!!

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Zelżało :) będzie dobrze!

Tylko zombie atakują księstwo Rillion, Pug się uczy w świecie równoległym a ktoś chce wykraść bliźniaki księcia!!! Emocje sięgają zenitu.

?????????

• Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkę czytam :) mam się relaksować. Za jakiś czas będę Cudakowi czytać na głos;) i już się doczekać nie mogę kiedy maluch zacznie słyszeć :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak cie zombi relaksuje heheheh :):) :)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Czarna chudzinko! Moja koleżanka też mniej więcej Twoich wymiarów jest w 18tyg i też brzucha nie widać :)

O kurde to mnie nie pocieszyłaś hehe :D bo ja się nie mogę doczekać aż będzie ładnie widoczny :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wchodzisz na fotosik.pl dodajesz zdjęcie i jest lista linków do niego to wybierz ten na fora 500mpx i wstaw tutaj ;)

Cukierek bliźniaki <3 super! :)

W ciągu 2 nocy zdążyło mi się 3 razy przyśnić że urodziłam. Raz rodziłam w domu a razem ze mną moja bratowa. 2 razy był chłopiec i raz dziewczynka i ona była wcześniakiem ale była bardzo duża i taka słodka że ojej <3 Jeden z tych porodów to była bułka z masłem nawet krzyknąć nie zdążyłam i stwierdziłam że tak rodzić to ja mogę nawet co tydzień ;)

Fidelissa, Idia lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi to prawda, że w ciąży nie wolno spać na prawym boku i na brzuchu? Na brzuchu oczywiście póki się da, narazie u mnie to 10 tydz więc spokojnie mogłabym tak spać tylko nie chciałabym zgnieść dzidziusia..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Dzis mialam wizyte u gin, ktora trwala doslownie 3 minuty, spodziewalam sie usg bo mi obiecal, a w zamian tego dostalam jedynie zestaw badan do wykonania, no ale sie pocieszam, bo nastepna wizyta juz 8 maja, gdzie zalozy mi karte ciazy i moze uda sie juz zmierzyc przeziernosc karkowa  :) :)
    blue powinnas miec juz zalozona karte ciazy, przynajmniej tak bylo u mnie. mam tam wszystkie badania i zalecenia wpisane...

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super fotki i super wieści z wizyt :)
    maaartinka wrote:
    A powiedzcie mi to prawda, że w ciąży nie wolno spać na prawym boku i na brzuchu? Na brzuchu oczywiście póki się da, narazie u mnie to 10 tydz więc spokojnie mogłabym tak spać tylko nie chciałabym zgnieść dzidziusia..

na brzuchu to jakoś samo przez się dziwne jest - lepiej go tam nie uciskać - a z tymi stronami to owszem najlepiej na lewym boku ale w zaawansowanej ciąży jak dziecko jest duże - zaleca się nie spać na plecach żeby nie uciskać jakiś żył i na prawym też a na lewym jest najlepszy przepływ do dziecka krwi czy coś w tym stylu

co do porannych bólów brzucha ja codziennie rano jak się budze to mniej lub bardziej boli ale to jelita jakby się budziły po nocy i zaczynały ruszać i czasem boli jakby pęcherz jak przespałam nocne sikanie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja spokojnie chodze na usg z mężem czy takie czy takie - u mnie gin to fajnie robi bo najpierw mnie "przygotowywuje" a potem prosi męża i wtedy on patrzy tylko na ekran który ma na wprost siebie a nie na to co i czym ona tam robi..
    u mnie to samo, jest zielone przscieradlo, nic nie widac, a malz patrzy w ekran:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:12

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka wspolczuje Ci tych wymiotów, biedaku..

wszystkim szczęściarom po wizytach serdecznie gratuluje tak dobrych wieści:))

ja dopiero przed, prenatalne we wtorek. i po prenatalnych mam odstawic dupka.

Bardzo fajne zdjecia brzuszków i dzieciaków:))

bole głowy mam praktycznie co wieczór razem z mdłościami i silnym osłabieniem
    pomaga faktycznie okład zimny na glowe

rano mam bóle brzucha jakby niestrawnosc i codziennie rano mam bialy jezyk i okropny smak w ustach- tez tak macie????

w nocy wstaje 2-3 razy na siusiu...juz sie przyzwyczaiłam

dalej jestem osłabiona jak mucha i brak enegrii mam i wszystko i wszyscy mnie wkurzaja:))

jedyne co mnie pociesza, że jutro weekend:)) oby nie lało

na weekend majowy jedziemy do ciotki w Beskidy. Na dalsze wyprawy nie mam siły. Chciałabym porzadnie wypocząć, posiedziec w ogrodzie i robić nic:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierek - super, bliźniaki :) to na pewno wcześniej

Świetne wieści dziewczyny :)

Ja odstawiam Duphaston za pozwoleniem gin, mam nadzieję, że bezproblemowo... już piersi jakby mniejsze... i tak nie wiem ile się go właściwie wchłaniało...

Patii - myślę, że 1000j. Ci nie zaszkodzi, ale pogadaj z ginem wcześniej

jftycms.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ