X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wyluzuj i nie szukaj problemu gdzie go nie ma. Ja też czasami śpię z ręką pod brzuchem i też mnie czasami boli. Biorę nospę i leżę.

Teraz mam takie straszne ssanie z głodu, a chciałam iść w końcu zrobić ten cukier na czczo i nie wiem jak wytrzymam bo dopiero za 1h przychodzi moja wampirzyca do gabinetu.

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzuję luzuję, nospa wzięta, zaraz wezmę książkę zacznę czytać i wyłączę myślenie o tym że boli. Także znikam offline i czekam na dalszy ciąg wypadków.

KocieOczy lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mój dzieć chciał mieć wkład w posta że jednym ruchem ręki mi go skasował.. ;P

Goplana to czyli brać wit. D dodatkowo.?

Idia leż i odpoczwaj kochana :)

KocieOczy no to powodzenia :D

My to dzsiaj pięknie sobie pospaliśmy no i muszę powiedzieć, że pierwszy raz od tych 13 tygodni jestem wyspana :) Pogoda świetna ptaszki ćwierkają :D Tylko szkoda, że R zapierdziela na 2 zmiany, ale uparł się, bo chce lepiej dla Nas, tyle, że i tak dobrą wypłatę dostaje i w sam raz by Nam starczało, a jeszcze plus moje to mamy jak odkładać sobie na jakieś pierdoły jak wakacje czy coś :)

Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny.
    Ja wstałam i się źle czuję, wymęczona jestem, wczoraj długo czekałam u gina i jakoś zmarzłam. Dziś boli głowa i znowu katar, kurdę. Ale mam tę wodę morską, herbatkę wypiję, poleżę i odpocznę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

melduje się po wczorajszym badaniu genetyczno - prenatalnym :))) USG było przez brzuch :) Maluszek ma 5,5 cm i ciąża jest starsza o 2 dni , więc termin porodu znów przesunę o 2 dni wcześniej :)
    Trafiłam na świetnego lekarza, tak wspaniale wszystko wyjaśnił i poopowiadał, że naprawdę byliśmy zachwyceni :) Maluszek ma kość nosową wyraźną, przezierność karkowa 1,3 :) Pan doktor pokazał nam jeszcze jego/ jej stópki, rączki, żołądek, pęcherz i nawet żuchwę :) Jeśli chodzi o płeć to na tym etapie nie chciał zgadywać, w zależności od położenia - raz było widać, że to chłopiec a raz, że rasowa dziewczynka :)) Także moje 95 % przeczucie na chłopca może się nie sprawdzić ;)
    Pobrano mi też krew, aby wykonać test Pappa, wynik za tydzień.

Jejku ale to było wspaniałe uczucie widzieć tego maluszka jak się wiercił i przekręcał :) Nie wiem czy wytrzymam do następnego USG, które ma być ponoć ok 20 tygodnia ;))

Idia, Viviana, Czarnaa94, KocieOczy, karmelek, Fidelissa, Lavendula, Goplana, Maga31, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie chwalę się :) po wczorajszej wizycie okazało się że tak jak wcześniej różnica między OM a USG była 11 dni tak na wczoraj jest 2:) Bąbelek ma 4,5 cm, leniwy bo nie bardzo chciał sie poruszać ale lekarz w końcu go obudził i ruszał się dość konkretnie(moim zdaniem byl mocno wkur... że ktoś nie daje mu spać) Termin zmienia się na 11.11.2014 r. zaraz zmienię w tabelce. Teraz 5.05.2014 r. genetyczne
    Miłego dnia !!

Idia, Viviana, Czarnaa94, KocieOczy, Fidelissa, Goplana, Maga31, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre wiesci dziewczyny,tak trzymac :)

• cukierek93 Nowa

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja też listopadówka <3 termin na 29 ale będzie chyba o wiele wcześniej bo to będą bliźniaki :D podwójna radość <3 <3

1c75bef088.png

Idia, blue00, KUNIAK, Viviana, Czarnaa94, xpatiiix3, Fidelissa, Dotty84, Nata, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Mamadomina, anusiaa90, ewelina_d, santoocha, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

cukierek93
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelżało :) będzie dobrze!

Tylko zombie atakują księstwo Rillion, Pug się uczy w świecie równoległym a ktoś chce wykraść bliźniaki księcia!!! Emocje sięgają zenitu.

Dziś w nocy będę całą noc trzymać męża w objęciach by nie tkać łap pod brzuchol. I namowie go by zdjęcia mojego bebecha zrobił :) jak mi któraś napisze jak zamieścić na forum to wrzucę fotę Cudaka ;) jest cudna!!!!

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Zelżało :) będzie dobrze!

Tylko zombie atakują księstwo Rillion, Pug się uczy w świecie równoległym a ktoś chce wykraść bliźniaki księcia!!! Emocje sięgają zenitu.

?????????

• Idia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkę czytam :) mam się relaksować. Za jakiś czas będę Cudakowi czytać na głos;) i już się doczekać nie mogę kiedy maluch zacznie słyszeć :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak cie zombi relaksuje heheheh :):) :)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Czarna chudzinko! Moja koleżanka też mniej więcej Twoich wymiarów jest w 18tyg i też brzucha nie widać :)

O kurde to mnie nie pocieszyłaś hehe :D bo ja się nie mogę doczekać aż będzie ładnie widoczny :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wchodzisz na fotosik.pl dodajesz zdjęcie i jest lista linków do niego to wybierz ten na fora 500mpx i wstaw tutaj ;)

Cukierek bliźniaki <3 super! :)

W ciągu 2 nocy zdążyło mi się 3 razy przyśnić że urodziłam. Raz rodziłam w domu a razem ze mną moja bratowa. 2 razy był chłopiec i raz dziewczynka i ona była wcześniakiem ale była bardzo duża i taka słodka że ojej <3 Jeden z tych porodów to była bułka z masłem nawet krzyknąć nie zdążyłam i stwierdziłam że tak rodzić to ja mogę nawet co tydzień ;)

Fidelissa, Idia lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi to prawda, że w ciąży nie wolno spać na prawym boku i na brzuchu? Na brzuchu oczywiście póki się da, narazie u mnie to 10 tydz więc spokojnie mogłabym tak spać tylko nie chciałabym zgnieść dzidziusia..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Dzis mialam wizyte u gin, ktora trwala doslownie 3 minuty, spodziewalam sie usg bo mi obiecal, a w zamian tego dostalam jedynie zestaw badan do wykonania, no ale sie pocieszam, bo nastepna wizyta juz 8 maja, gdzie zalozy mi karte ciazy i moze uda sie juz zmierzyc przeziernosc karkowa  :) :)
    blue powinnas miec juz zalozona karte ciazy, przynajmniej tak bylo u mnie. mam tam wszystkie badania i zalecenia wpisane...

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super fotki i super wieści z wizyt :)
    maaartinka wrote:
    A powiedzcie mi to prawda, że w ciąży nie wolno spać na prawym boku i na brzuchu? Na brzuchu oczywiście póki się da, narazie u mnie to 10 tydz więc spokojnie mogłabym tak spać tylko nie chciałabym zgnieść dzidziusia..

na brzuchu to jakoś samo przez się dziwne jest - lepiej go tam nie uciskać - a z tymi stronami to owszem najlepiej na lewym boku ale w zaawansowanej ciąży jak dziecko jest duże - zaleca się nie spać na plecach żeby nie uciskać jakiś żył i na prawym też a na lewym jest najlepszy przepływ do dziecka krwi czy coś w tym stylu

co do porannych bólów brzucha ja codziennie rano jak się budze to mniej lub bardziej boli ale to jelita jakby się budziły po nocy i zaczynały ruszać i czasem boli jakby pęcherz jak przespałam nocne sikanie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja spokojnie chodze na usg z mężem czy takie czy takie - u mnie gin to fajnie robi bo najpierw mnie "przygotowywuje" a potem prosi męża i wtedy on patrzy tylko na ekran który ma na wprost siebie a nie na to co i czym ona tam robi..
    u mnie to samo, jest zielone przscieradlo, nic nie widac, a malz patrzy w ekran:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:12

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka wspolczuje Ci tych wymiotów, biedaku..

wszystkim szczęściarom po wizytach serdecznie gratuluje tak dobrych wieści:))

ja dopiero przed, prenatalne we wtorek. i po prenatalnych mam odstawic dupka.

Bardzo fajne zdjecia brzuszków i dzieciaków:))

bole głowy mam praktycznie co wieczór razem z mdłościami i silnym osłabieniem
    pomaga faktycznie okład zimny na glowe

rano mam bóle brzucha jakby niestrawnosc i codziennie rano mam bialy jezyk i okropny smak w ustach- tez tak macie????

w nocy wstaje 2-3 razy na siusiu...juz sie przyzwyczaiłam

dalej jestem osłabiona jak mucha i brak enegrii mam i wszystko i wszyscy mnie wkurzaja:))

jedyne co mnie pociesza, że jutro weekend:)) oby nie lało

na weekend majowy jedziemy do ciotki w Beskidy. Na dalsze wyprawy nie mam siły. Chciałabym porzadnie wypocząć, posiedziec w ogrodzie i robić nic:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierek - super, bliźniaki :) to na pewno wcześniej

Świetne wieści dziewczyny :)

Ja odstawiam Duphaston za pozwoleniem gin, mam nadzieję, że bezproblemowo... już piersi jakby mniejsze... i tak nie wiem ile się go właściwie wchłaniało...

Patii - myślę, że 1000j. Ci nie zaszkodzi, ale pogadaj z ginem wcześniej

jftycms.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ