WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aby uważać na toxo trzeba unikać surowego mięcha (surowego nie jadam) no i myć dokładnie owoce i warzywa,oraz unikać kotów?

Ja mam dzisiaj jakieś kłucia w pochwie nie wiem czy to powód do zmartwień.
    Dzisiaj imieniny taty i znowu siedzenie przy uginającym się stole od jedzenia uff...

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie w nocy dopadl taki klujacy bol po prawej stronie jakby minimalnie nad łonem i przeszywał az do kregoslupa. Nie moglam za bardzo nawet nog wyprostować, trwalo to z pol godziny max 1h i puscilo po nospie.

Myslicie ze to cos powaznego? Miala tak ktoras?
    Nie mam zadnych plamien, krwawienia i juz nie boli

nxbhnwz.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dziewczyny a mnie w nocy dopadl taki klujacy bol po prawej stronie jakby minimalnie nad łonem i przeszywał az do kregoslupa. Nie moglam za bardzo nawet nog wyprostować, trwalo to z pol godziny max 1h i puscilo po nospie.

Ja też wczoraj. Może pogoda?

Dziś od rana wymiotuję :( jakieś rady?
    No i jak okiełznać w 1 trymestrze ból głowy?

Dzisiejszy dzień to kara za wszystkie grzechy, które popełniłam.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - ahahaaha, smród okropny! Wiem z doświadczenia, bo kiedyś zrobiłam to samo co Ty :) tylko u mnie eksplodowało 6 jaj i bez pokrywki, więc całą kuchnię mi ujajcowiło... a ten smród... 2 tygodnie w domu się rozchodził... Okropny jest, w ciąży bym go na pewno nie zniosła.
    Ja wtedy włączyłam jajka i poszłam spać - obudziły mnie koty, które przestraszone wybuchami wpychały się pod moją poduszkę :)

xpatiiix3, Czarnaa94, blue00 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    aby uważać na toxo trzeba unikać surowego mięcha (surowego nie jadam) no i myć dokładnie owoce i warzywa,oraz unikać kotów?

Ja mam dzisiaj jakieś kłucia w pochwie nie wiem czy to powód do zmartwień.
    Dzisiaj imieniny taty i znowu siedzenie przy uginającym się stole od jedzenia uff...

Unikać kotow, a w zasadzie chodzi tutaj o czyszczenie kuwety. Zawsze robił to maz, teraz tym bardziej. Ale uważam i myje ręce po zabawie.
    Klucie oznacza rozciąganie macicy. Fasolka rosnie potrzebuje miejsca. Tez mnie czasem kłuje.
    Ale częściej dokuczają mi bole pachwin, ciągnie i kłuje jak pochodzę albo sie poschylam. No i zaparcia:/
    Ale bym pojadla imienionowych specjałów :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Mnie tez czesto kłuje dosc mocno, ale do wytrzymania... Moja gin powiedziała, ze to najprawdopodobniej bole więzadeł.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Unikać kotow, a w zasadzie chodzi tutaj o czyszczenie kuwety. Zawsze robił to maz, teraz tym bardziej. Ale uważam i myje ręce po zabawie.

Jeśli kot jest "domowy", nie łazi samopas nigdzie, je karmę kocią, to jest zdrowy i nie trzeba go unikać :D
    moja kotka jest wysterylizowaną tłuścioszką, śpi w środku małżeńskiego łoża, kuwetę odwiedza z dużą regularnością, sprzątamy za zmianę z małżem, a toxo u nas nie stwierdzono :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewoje ;-) u mnie dzisiaj też pogoda nie rozpieszcza, właśnie wciągnełam śniadanko, odpocznę chwilę i idę ogarniać chałupę :-) co to bóli to najlepiej zapytać lekarza, bo czasem mogą to być skurcze niestety, chociaż pewnie poza no-spą i odpoczynkiem nic więcej nie zaleci więc...skoro przeszło to na pewno jest wszystko w porządku. Ja na razie wózków nie oglądam, ale na mieście patrzę na każdy hehe, na pewno chcę z dużą gondolą żeby maluch miał wygodnie zimą :-) wanienkę mam i pół strychu ciuchów bo szwagierka zostawiła po swoich dzieciakach :-) wanienkę polecam profilowaną super się kąpie. Oczywiście jak któraś trafi na fajny dyliżans to wpisujcie nazwy ja zerknę na wszystkie w necie, ogólnie powiem Wam że warto na allegro zamówić ten który spodoba się w sklepie bo jest taniej.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff uspokoilyscie mnie troche, moj tez byl do wytrzymania ale dosc mocny. Wczesniej nic nie bolalo i nie mam pprownania dlatego pytam.
    Balam sie ze to wyrostek robaczkowy, ale tak szybko by nie przeszlo.

nxbhnwz.png
  • anusiaa90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    i jeszcze mam pytanie do Mam Alergiczek ?? Jak sobie radzicie z katarem siennym ?? Odkąd nie zażywam żadnych leków mój kinol jak zepsuty kran, a żeby policzyć ilość kichnięć w serii brakuje mi palców u obu rąk.... Przecież Robaczek czuje się pewnie jak na trampolinie.....

Ja pije pokrzywę i mi pomaga

Lavendula lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia pomogło jedzenie musli z mlekiem na śniadanie i min 2 jabłka dziennie. Już nie mam najmniejszych problemów ;)

A co do alergii, to ja zaczynam już kichać, nos lekko przytkany,ale nie jest źle. Czekam na okres pylenia traw, wtedy będzie hardcore....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 11:21

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    No to ja też witam się rano. Dziś syn zaprosił kolegów na urodziny. Całą ekipę! Żartowaliśmy z mężem, że tyle osób, to nawet na naszym ślubie nie było.Więc zabieram się za przygotowania. Macie jakieś sprawdzone pomysły na imprezę ośmiolatka?

Ośmiolatka jeszcze nie mam, więc na razie miałam takie małe kinderbale urządzanie domowo, bo najlepiej i najbezpieczniej dla małych dzieci :) ale zrobiłabym ciekawe kanapeczki w formie przystawki, potem faktycznie kurczak, bo dzieci uwielbiają dziada, do tego jakieś fajne muffinki, lody, żelki w miseczkach wszędzie (oszukają się, a lepsze one niż czekolada) i już:) posiedzą, pobiegają, zostawią armageddon i pójdą sobie :D
    Figloparki i McDonaldy są jakieś takie wyzute z emocji, wiadomo, wygodne dla mam, ale takie...nie swoje:) nie wiem co sama zrobię jak Janek będzie miał 8 lat, może się wtedy z nimi przeproszę ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Jeśli kot jest "domowy", nie łazi samopas nigdzie, je karmę kocią, to jest zdrowy i nie trzeba go unikać :D
    moja kotka jest wysterylizowaną tłuścioszką, śpi w środku małżeńskiego łoża, kuwetę odwiedza z dużą regularnością, sprzątamy za zmianę z małżem, a toxo u nas nie stwierdzono :)

Zgadza sie. Ja mialam obawy co do mojej kici, bo została przygarnieta przez nas jako dorosły juz kot i czasem zdarza jej sie pobiegać poza domem.
    Nasza pieszczochami tez śpi z nami, a jak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 11:26

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i musimy pomyśleć jak do naszej małej sypialni wcisnąć łóżeczko :p znalazłam taką stronkę z poradami może którejś się przyda http://regiodom.pl/portal/wnetrze/projekty-wnetrz/kacik-dla-niemowlecia-jak-urzadzic-go-w-sypialni-rodzicow

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Ja pije pokrzywę i mi pomaga

oo, chętnie wypróbuję..... czy to taka w kupna w formie herbatki ??

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Uff uspokoilyscie mnie troche, moj tez byl do wytrzymania ale dosc mocny. Wczesniej nic nie bolalo i nie mam pprownania dlatego pytam.
    Balam sie ze to wyrostek robaczkowy, ale tak szybko by nie przeszlo.

Przy wyrostku najcześciej poza bólem pojawia sie podwyższona temp , wymioty.
    Mnie czesto pobolewa z prawej str, ale wiem, ze dzidzia zamieszkała sobie lekko na prawo;) moze u Ciebie tez:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow widze że szalejecie z wózkami nawet :) ja mam 3w1 po synku - godnoli to używałam w zasadzie w domu i na palcach jednej ręki policzę spacery - na wiosne już przesiadł się do wpinanego fotelika wiec jest jak nowa - a mam zwykły polski tani tako i ja sobie bardzo chwaliłam i dla mnie był wygodny a spacerowalismy mega często i długo w spacerówce - pomyślimy tylko nad jakąś lekką spacerówką co by ją do auta fajnie wpakować

wogóle sporo mam rzeczy po synku i dwóch bratankach więc nie wiele będe musiała kupić no chyba że będzie dziewczynka to wtedy aż się prosi dorzucić różu do tej wyprawki :)

ja za to ostatnio myślałam nad butelkami i mlekiem - chciałabym żeby udało mi się karmić piersią ale zakładam że może być tak jak przy synku i wole być przygotowana i wcześniej przemyśleć ktore mleko i butelki bo pojawiło się troche nowości - i napewno nie wezme żadnego mleka które dawałam synkowi ale koszy mleka które idzie jak "woda" też trzeba brać pod uwagę..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Oczywiście jak któraś trafi na fajny dyliżans to wpisujcie nazwy ja zerknę na wszystkie w necie, ogólnie powiem Wam że warto na allegro zamówić ten który spodoba się w sklepie bo jest taniej.

U mnie serce skradł Bugaboo Cameleon, cudny, zwrotny wózek, którego wycisnęłam jak cytrynę, wehikuł przeszedł co niemiara, najeździł się na bagnach, piaskach i nic, żadnego trzeszczenia, piszczenia, złego skrętu:) od dobrych paru miesięcy pieczołowicie zakonserwowany czeka na nowego właściciela (właścicielkę) :)
    Ostatnio na forum jedna z dziewczyn pisała o
    Foppapedretti Myo, znakomicie się zapowiada, silniczek, obrotowa gondola :) http://www.foppapedretti.pl/products/wozki.html.

Ceny wózków w Polsce powalają, najlepiej zaopatrywać się za granicą, bo tu przechodzi ludzkie pojęcie jak zdzierają :D

Nata lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no i obiecane zdjęcie Dzidziolo :):):)

dzidzi1jp_enprenw.jpg

anusiaa90, Goplana, Czarnaa94, Strupka, Maga31, Nata, blue00, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana niestety smród jest ale jak okno tworzyłam iwszystkie drzwi to w miarę wywiało, na szczęście katar mam to tak mocno nie czuję :P

Rewolucja hehe ale fajny wózio ten drugi , a dzidziak świetny :D

A co do wyrostka to ja Was zadziwię :P Bo mnie bolał żołądek pod samym mostkiem ból okropny, wyniki dopiero pokazały co się kryje za tym bólem w ciągu godziny trafiłam na blok operacyjny, a po przebudzeniu żyganko, czułe słowka i płacz, o matko jak ja płakałam, że mnie boli i że chcę do mamy i jak bardzo ją kocham, a miałam 16,5.. :oo Nigdy tego nie zapomne, tego bólu, okropna trauma, dlatego panicznie się boje CC.. ;/ A jak kazali mi wieczorem sikać na kaczke to ich tam tak wyrugałam, jeszcze taka na haju po narkozie to pozwolili wstać mi, to mama mnie zaprowadziła ,bo mdlałam po drodze... Nigdy więcej nie dam się pokroić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 12:21

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ