WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    i jeszcze mam pytanie do Mam Alergiczek ?? Jak sobie radzicie z katarem siennym ?? Odkąd nie zażywam żadnych leków mój kinol jak zepsuty kran, a żeby policzyć ilość kichnięć w serii brakuje mi palców u obu rąk.... Przecież Robaczek czuje się pewnie jak na trampolinie.....

Hej, ja też niestety musiałam odstawić leki antyhistaminowe. Mam tylko pozwolenie od alergologa na wpsikiwanie do nosa Flixonase, który tak czy owak na mnie nie działa tak dobrze jak prochy. Dodatkowo płuczę sobie codziennie rano i wieczorem nos za pomocą butelki Sinus Rinse i dedykowanym roztworem w saszetkach. Można też kupić tańszy, polski odpowiednik Fixsine. Daje to tyle, że wypłukuje z nosa różne pyłki i rzeczywiście przynosi ulgę. A ponadto piję silne wapno.

Lavendula lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odpokutowuję za wszelkie złe słowa powiedziane mojej mamie będąc zbuntowaną nastolatką.
    Wymiotowałam już kilkanaście razy, do tego ból głowy.

Na szczęście z mamą po sąsiedzku mieszkamy. Gotowany ziemniak i kawałeczek gotowanego kurczaka udało się we mnie przemycić. Teraz leże bez ruchu by jednak tego nie oddać.

No i jeszcze beczę. Dziś pokazują Rzym w TV. Mieliśmy tam podróż poślubną i się wzruszam.

Ale jestem zakręcona. Chyba mam jakiś strzał hormonów dziś bo co najmniej jestem rozchwiana.

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w ciężkim szoku,
    PRZEPROSIŁAM SIĘ Z KAWĄ,

piję teraz z największą przyjemnością i uśmiechem szczęścia filiżanki FUSIATEJ kawy ze śmietanką!!!!! aaaaaaaaaaaaa!!

żadne ekspresy ciśnieniowe, świeżo mielone, cudnie palone etc. etc. - chamska fusiata kawa smakuje mi przewybornie. I tylko małż się puka po czole :D

marynka, Fidelissa, Mamadomina lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja robisz upload pod spodem masz tam wielkość z resztą zobacz hehe chyba tak najłatwiej :)

34ihe9x.jpg

Rewolucja tak często biegałam z Marcelem na prawdę świetny jest ten wózek do joggingu :D a zwłaszcza na bieg do autobusu jak dla mnie dobrze się Nim skręca na ostrych zakrętach heheh ale biegałam ostatni raz z tym wózkiem zanim zrobiłam mój szczęśliwy teścik :D

Idia kochana na pewno hormony, niedługo przejdzie i Tobie ,obyś się szybko lepiej poczuła :)

KUNIAK, agatka196 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Jestem w ciężkim szoku,
    PRZEPROSIŁAM SIĘ Z KAWĄ,

piję teraz z największą przyjemnością i uśmiechem szczęścia filiżanki FUSIATEJ kawy ze śmietanką!!!!! aaaaaaaaaaaaa!!

żadne ekspresy ciśnieniowe, świeżo mielone, cudnie palone etc. etc. - chamska fusiata kawa smakuje mi przewybornie. I tylko małż się puka po czole :D

Ja tez sie zdziwiłam, ale od kilku dni mam ochote na kawkę. Dzisiaj chciałam kupić sobie inke, marzy mi sie z mleczkiem, ale nie było... Tylko anatol...
    I wczoraj maz sączył piwko....język uciekał.
    W koncu umowilam dzis prenatalne. Jadę we wtorek. Tez chce taki zdjęcia jak kunak:) :)

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Hej, ja też niestety musiałam odstawić leki antyhistaminowe. Mam tylko pozwolenie od alergologa na wpsikiwanie do nosa Flixonase, który tak czy owak na mnie nie działa tak dobrze jak prochy. Dodatkowo płuczę sobie codziennie rano i wieczorem nos za pomocą butelki Sinus Rinse i dedykowanym roztworem w saszetkach. Można też kupić tańszy, polski odpowiednik Fixsine. Daje to tyle, że wypłukuje z nosa różne pyłki i rzeczywiście przynosi ulgę. A ponadto piję silne wapno.

oooo, dziękiiiii za info:)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Chociaż nie, sorry, jest jeden wózek, który na dzielni spowodowałby grymas nienawiści - SILVER CROSS BALMORAL :D:D:D

Jak dla księżnej Kate :)
    Dla mnie za duży, samochody lubię jak największe, ale wózek będzie mi pewnie towarzyszył w różnych sytuacjach np. w markecie - nie chciałabym po drodze ściągać słoików z piklami, albo zostawiać ludziom odcisk felgi na płaszczach :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrybie tu zaraz, jestem sama w domu... Mały od pół godziny śpi, a ja zaraz dostanę świra z nudów... Idę chyba TV pooglądać i coś zjeść :P
    Jak nie mam co robić w domu i strasznie mi sie nudzi to jem z nudów..
    Czy tylko ja tak mam.? :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziołszki. witam sie po pracy :)
    ostatnio zmeczona jestem niemilosiernie, najchetniej bym spala caly dzien ;)
    co do wozkow to prowadzilam i 3 kołowe (nie dla mnie) i takie ze skretnymi kołami (myślałam że wariacji dostane, ale to moze był felerny wózek ;))

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2pred6p.jpg

Goplana, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, xpatiiix3, Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wprawdzie dołączam późno ale też się zaliczam :) Termin początek listopada 2014...

Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Hej, wprawdzie dołączam późno ale też się zaliczam :) Termin początek listopada 2014...

Jak to się mówi...ostatni będą pierwszymi ;)
    witaj Madziulko:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie wytrybie tu zaraz, jestem sama w domu... Mały od pół godziny śpi, a ja zaraz dostanę świra z nudów... Idę chyba TV pooglądać i coś zjeść :P
    Jak nie mam co robić w domu i strasznie mi sie nudzi to jem z nudów..
    Czy tylko ja tak mam.? :P

Ja tak miałam, ale przed ciążą, potem mi nic nie smakowało, a czas zabijałam leżąc płasko na wyrku. Oby nie wrócił mi apetyt drwala, bo w życiu do wagi z 6 na początku nie dotrwam :D;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przytyłam 3 kg a w sumie nie jem tak dużo. Przez cały marzec i część kwietnia miałam tragiczne mdłości, dlatego też nie miałam ochoty na żadne fora i w ogóle internt. Nie wiem skąd te kilogramy

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Ja już przytyłam 3 kg a w sumie nie jem tak dużo. Przez cały marzec i część kwietnia miałam tragiczne mdłości, dlatego też nie miałam ochoty na żadne fora i w ogóle internt. Nie wiem skąd te kilogramy

Woda, cycki i cała ta machineria w środku :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zniewieściał: ogląda film Wieczór Panieński....absolutnie beznadziejny!

No ale dziś zaczął przyglądać się sam z siebie brzuszkowi i mi. No cóż zdążył nim zaczęłam wymiotować. Ponoć "może być" zawsze to lepiej niż wcześniejsze odrzucenie.

Ja też 3kg przybrałam mimo, że nie jem więcej. Więcej piję. Non stop chce mi się pić ;)

Znów mnie mdli :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przeglądam te wózki na Allegro, i cosik mnie się zdaje, że jak mnie mój stary nie powstrzyma, to wybiorę wózek po kolorze :)
    Póki co prawie żaden mi się z tych polecanych nie podoba... kilka było całkiem całkiem, i okazało się że to te z niższej półki i to polskie :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Mój mąż zniewieściał: ogląda film Wieczór Panieński....absolutnie beznadziejny!

No ale dziś zaczął przyglądać się sam z siebie brzuszkowi i mi. No cóż zdążył nim zaczęłam wymiotować. Ponoć "może być" zawsze to lepiej niż wcześniejsze odrzucenie.

Ja też 3kg przybrałam mimo, że nie jem więcej. Więcej piję. Non stop chce mi się pić ;)

Znów mnie mdli :(

Idia biedaku, chyba jesteś podobnym do mnie przypadkiem - jesteś naszprycowana lekami to Ci jeszcze gorzej :(
    Ja po odstawieniu Dupka zero rzygania!!! Tylko mdłości, ale to - to jest lux! Tfu, tfu na psa urok... coby nie zapeszyć :)
    Dzisaj mąż zauważył, że mi naczynko pękło pod spojówką - mam piękny wylew, od wymiotów ofkors :/
    Oby już nie wróciły... nie nadaję się do tego...
    :)

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Idia biedaku, chyba jesteś podobnym do mnie przypadkiem - jesteś naszprycowana lekami to Ci jeszcze gorzej :(
    Ja po odstawieniu Dupka zero rzygania!!! Tylko mdłości, ale to - to jest lux! Tfu, tfu na psa urok... coby nie zapeszyć :)
    Dzisaj mąż zauważył, że mi naczynko pękło pod spojówką - mam piękny wylew, od wymiotów ofkors :/
    Oby już nie wróciły... nie nadaję się do tego...
    :)

Odkładam kolejną lutkę w nieskończoność, ale już czas :(

uwo9skjovnetfmk9.png

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, deski sedesowe w dół, to są ostatnie chwile spędzone podczas przytulania się do muszli! Mdłości też coraz słabsze, idzie ku dobremu! :):*

Goplana, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ