X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dziewczyny, deski sedesowe w dół, to są ostatnie chwile spędzone podczas przytulania się do muszli! Mdłości też coraz słabsze, idzie ku dobremu! :):*

U kogo słabsze u tego słabsze.....

blue00 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) :)

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę trzba być dobrej myśli. U mnie tydzień temu jak ręką odjął

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomina mi się pieśń ze czasów licealno-studenckich:

https://www.youtube.com/watch?v=9FreOEpJO68

;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Przypomina mi się pieśń ze czasów licealno-studenckich:

https://www.youtube.com/watch?v=9FreOEpJO68

;)
    Brzmiało mi to w głowie dopiero co - podczas świąt :)

jftycms.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i ja tak mam ze wymioty juz tak nie mecza ( fhoc mdlosci i owszem) i nawet od dwoch dni pije kawe ( tylko ja ta lipna 3w1) idzie ku dobremu to fakt :) choc sily i energi dalej brak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po urodzinach. Sprzątać będę jutro. Bałaganu się narobiło, to prawda. Ale dzieciaki szczęśliwe. Skończyło się na hot dogach - parówki podgrzane w wodzie, bułki w piekarniku, odrobina ketchupu i po sprawie. Robiłam jeszcze koreczki owocowe i z warzyw a mąż przygotował kawałki kurczaka w panierce. Muffinki robiłam dzień wcześniej. Do tego gry i zabawy. A jak wieczorem rodzice przyszli po pociechy, to niektórzy do 22 posiedzieli :D Myślałam naiwna, ile ja tego dziś wieczorem nie zrobię...

Da się przeżyć i urodziny potomstwa w domu, choć nie jest to aż tak bezstresowe, jak by się wydawało.

Wy tu sobie gadacie o wózkach a ja się zastanawiam nad chustą. Nosiła któraś z was dziecko w chuście?

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    No i po urodzinach. Sprzątać będę jutro. Bałaganu się narobiło, to prawda. Ale dzieciaki szczęśliwe. Skończyło się na hot dogach - parówki podgrzane w wodzie, bułki w piekarniku, odrobina ketchupu i po sprawie. Robiłam jeszcze koreczki owocowe i z warzyw a mąż przygotował kawałki kurczaka w panierce. Muffinki robiłam dzień wcześniej. Do tego gry i zabawy. A jak wieczorem rodzice przyszli po pociechy, to niektórzy do 22 posiedzieli :D Myślałam naiwna, ile ja tego dziś wieczorem nie zrobię...

Da się przeżyć i urodziny potomstwa w domu, choć nie jest to aż tak bezstresowe, jak by się wydawało.

Wy tu sobie gadacie o wózkach a ja się zastanawiam nad chustą. Nosiła któraś z was dziecko w chuście?

Marynka - super, dzielna matka jesteś!
    HOT-DOGI! no przecież! ;) ciekawią mnie te koreczki warzywne, co tam dałaś kochana i czy dzieciarnia je jadła?

Co do chusty, to miałam zamiar ją kupić, ale potem jakoś nie było okazji, małego nosiłam na rękach, albo był na macie albo w kołysce, a potem się zaczął błyskawiczny rozwój i stwierdziłam, że jak go teraz zacznę tachać, to skończy się tak, że się go z tej chusty nie pozbędę ;)
    Za to teraz chyba ją kupię - z ciekawości, ale taką bez kółek, bez rączek, bez niczego, po prostu długi kupon materiału :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:

moja znajoma - bardzo sobie chwali, nawet nie wiem, czy ma wózek ;)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłem przywitać sie wieczornie. Wyjechaliśmy o 9 wróciliśmy o 22. Rosołem nastawiony- jakaś ochotę dzika miałam:))
    Leżę w łóżeczku...nareszcie

Tez macie takie ciągniecie w pachwinach? I podbrzuszu, bo u mnie znowu sie zaczęło.....

Niestety mdłości nie przechodzą..a pre wieczorne sa paskudne.....
    Co do chusty tez o niej dużo dobrego czytałam- kontakt matki z dzieckiem itp:)) tylko trzeba sie nauczyć wiązać:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do sklepu na wiosne z Marcelem tylko z nosidłem chodziłam na brzuchu, ale jak mi przybrał na wadze to przestałam, bo krzyż łupał niemiłosiernie, a chciałabym nosidło na plecy to mogłabym i do roku nosić go, myślałam o chuście ,ale skoro nosidło miałam to juz doszłam do wniosku ,że nie potrzebne mi zbędne wydatki :P A Marceliński miał jakoś 3 miesiące prawie jak wózek mu kupiłam, wcześniej na ręce i sru albo nosidło :P hehe

madziulka112 witaj :)

Ja się taczam po łóżku myślę co robić kichy mi powykręcało :P Idę coś zjeść hahaha :D

A ja zastanawiam się dla Marcela na dzień dziecka chyba kupię kubek taki :P http://allegro.pl/avent-kubek-niekapek-340-ml-360-samodzielne-picie-i4166382509.html
    Bo nie sposób postawić kubek na stole wszystko ściąga i wypija nie ważne co znajdzie, kawe herbate cole czy wode wszystko wypije z kubka, ale przy okazji rozlewa jak za dużo w kubku piciu ma :P Któraś z mam stosowała, bo nie wiem czy to dobry pomysł czy starczy mu ten niekapek co ma teraz..

Fidelissa a ja mam w pachwinach i przy biodrach często, dzisiaj rano też mnie chwyciło tylko tak mocno wcześniej nie miałam ,że nie byłam w stanie się przekręcić na drugi bok, ale przeczekałam pare minut to trwało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 23:46

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja tez sie zdziwiłam, ale od kilku dni mam ochote na kawkę. Dzisiaj chciałam kupić sobie inke, marzy mi sie z mleczkiem, ale nie było... Tylko anatol...
    I wczoraj maz sączył piwko....język uciekał.
    W koncu umowilam dzis prenatalne. Jadę we wtorek. Tez chce taki zdjęcia jak kunak:) :)
    Mada-Lena to bedziemy razem , ja tez we wtorek ale wizytę mam o 11.40:)

mada_lena lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Wpadłem przywitać sie wieczornie. Wyjechaliśmy o 9 wróciliśmy o 22. Rosołem nastawiony- jakaś ochotę dzika miałam:))
    Leżę w łóżeczku...nareszcie

Tez macie takie ciągniecie w pachwinach? I podbrzuszu, bo u mnie znowu sie zaczęło.....

Niestety mdłości nie przechodzą..a pre wieczorne sa paskudne.....
    Co do chusty tez o niej dużo dobrego czytałam- kontakt matki z dzieckiem itp:)) tylko trzeba sie nauczyć wiązać:)

z rosołem szalałam wczoraj - i krokietami, dziś cały dzień spacerowy i umieram na pachwiny - zaaplikowałam nospę, dodatkowy magnez i leżę...

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Mój mąż zniewieściał: ogląda film Wieczór Panieński....absolutnie beznadziejny!

No ale dziś zaczął przyglądać się sam z siebie brzuszkowi i mi. No cóż zdążył nim zaczęłam wymiotować. Ponoć "może być" zawsze to lepiej niż wcześniejsze odrzucenie.

Ja też 3kg przybrałam mimo, że nie jem więcej. Więcej piję. Non stop chce mi się pić ;)

Znów mnie mdli :(

Ja tez tak mam z tym piciem. Czuje sie jak na wielkim kacu. Non stop pije i pije i pije....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja wyleguję łóżko, 4 herbata z cytryną i powoli wracam do świata.

I zauważyłam, że cenię sobie spokój, dziś po godz. 10 wparowała do mnie teściowa, kazałam męzowi zamknąć drzwi od sypialni. Długo siedziała, chyba liczyła, że wyjdę. I nie wiem jak u Was ale zaczynają sie dobre porady z obu stron.

Cieszę się, że po prenatalnych wszystko ok u Was dziewczyny.

U mnie a propos porównań i porad było tak:

- czy wiesz, ze nie mozesz dłużej byc przy komputerze niż 4h/dobę?

- to nie możliwe abyś juz miała widoczny brzuch, po co ci te ciążowe spodnie, u mnie było widać cos dopiero w 5 miesiącu...

No uwielbiam to poprostu....wrrrr

Viviana, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tez tak mam jak czasami leżę i chce zmienić na drugi bok , zazwyczaj w lewo to tak mnie ciągnie, ze rezygnuje....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    aby uważać na toxo trzeba unikać surowego mięcha (surowego nie jadam) no i myć dokładnie owoce i warzywa,oraz unikać kotów?

Ja mam dzisiaj jakieś kłucia w pochwie nie wiem czy to powód do zmartwień.
    Dzisiaj imieniny taty i znowu siedzenie przy uginającym się stole od jedzenia uff...

Poza tym jak gotujesz nie dotykaj mięsa surowego rekami, tylko w rękawiczkach. To dotyczy takze ryb. Nie wolno nic robić w ziemi bez rękawiczek. :)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzisiaj właśnie z lewego na prawy :P ale często mam te rwące kłucia w dole brzucha..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 9 tygodniu. Od wczoraj znacznie osłabły dolegliwości żołądkowe. Trochę się martwię czy wszystko w porządku z fasolką. Czy któraś też tak miała, że tak wcześnie objawy zaczęły ustępować?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Idia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszy dzień szykuję się jak na wojnę. Ekspresowe śniadanie, gorzka herbata.

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ