WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati miałam ten kubek - nawet dwa - powiem ci że sam w sobie kubek super - fajnie się z niego pije - działa jak ma działać - no ale aleks preferuje picie z bidonu z rurką i ten kubek miał w przedszkolu żeby nauczyć się pić z kubeczke - teraz w przedszkolu pije z kubeczka zwykłego a w domu i tak chce bidon z rurką..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana po śniadanku :)

Poszamali naleśniki czekoladowe i wsio ja dwa i ledwo skończyłam to co miałam na talerzu, a Marcyśko jednego :P hehe

izia a mój właśnie z rurki nie umie heheh gryzie nie bardzo mu to idzie chyba ,że np jak picie w kartoniku i ściśnie karton to poleci mu to wysiorbie trochę, ale nie kuma, że trzeba ssać :P A że lubi z kubka jak inni to myślałam właśnie o tym aventa, a jak mówisz, że fajna sprawa to jednak dostanie taki w prezencie, a jak nie będzie chciał pić z Niego to dla drugiego maluszka się przyda :)

Kulka41 u mnie z ukończeniem 8 tygodni z dnia na dzień jak ręką odjął :) Nie ma co się martwić tylko cieszyć, że nie masz rewolucji żołądkowych ,a jak są inne objawy piersi itd to myślę, że wsio ok jest, najważniejsze to ,aby się tylko za bardzo nie martwić i mysleć pozytywnie :D

Miłego dzionka mamuśki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 09:14

Idia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam się przydają poduszki - rogale ciążowe?
    Bo mi bardzo :)

kzyaicvq1pw7_t.jpg

RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Viviana, blue00, Reverie, Marzena27, Maga31, Cześka, anusiaa90 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiiix3 bardzo mnie uspokoiłaś.
    Niestety po poronieniu jest się bardzo przewrażliwionym.

Miłego dnia wszystkim

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 a ja od razu po poronieniu w pierwszym cyklu zaszłam i cały czas jestem pozytywnie nastawiona, nie ma to tamto, nie można się poddawać swojej psychice i czarnym myślom, bo wszystko musi być dobrze i będzie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) czekam jak moj sie obudzi i oglądam kanonizację.
    Słońce swieci. Właśnie JPII został Świętym, niesamowite:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 12:03

Dotty84 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie słońca brak. Czytam Biala Masajke, po raz kolejny z reszta i troche mi sie udziela afrykański klimat;)
    Wczoraj zrobilam cała gore zrazow i po raz pierwszy od dłuższego czasu zjadlam mięso ze smakiem, nawet z dokładka. Idzie ku dobremu:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Mada-Lena to bedziemy razem , ja tez we wtorek ale wizytę mam o 11.40:)

Ja ide dopiero na 20. Ale jestem ciekawa jak tam te nasze maluchy sie maja :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 10:48

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

kzyaicvq1pw7_t.jpg

Obawiam sie,ze moja tez sobie przywłaszczy poduchei tyle bede ja widziała:)
    Jak widzisz zakup sie opłacał, poducha dla każdego :)

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka miała bardzo fajne nosidło dla maluszka, niestety cena też powala :-/ http://allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-tula-eiko-quilt-producent-i4156043431.html tyle że to dla niemowlaka a nie noworodka.
    u mnie co do objawów to piersi szybko mi przeszły, mdłości mam jeszcze od czasu do czasu w sensie rano i wieczorem w ciagu dnia jest ok, tak to jedynie czuję podbrzusze.
    Miłego dnia, my dzisiaj mamy gości i idę zaraz ciasto czekoladowe piec i sałatkę kroić.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Dziewczyny, jestem w 9 tygodniu. Od wczoraj znacznie osłabły dolegliwości żołądkowe. Trochę się martwię czy wszystko w porządku z fasolką. Czy któraś też tak miała, że tak wcześnie objawy zaczęły ustępować?

Chyba każda z nas kulko przechodzi lub przechodziła jakieś świństwo, które uprzykrzało jej dzień :)
    Wszystko będzie dobrze, czas, czas, czas, zobaczysz, ani się nie obejrzysz, a będzie super:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam z rana po śniadanku :)

Poszamali naleśniki czekoladowe i wsio ja dwa i ledwo skończyłam to co miałam na talerzu, a Marcyśko jednego :P hehe

izia a mój właśnie z rurki nie umie heheh gryzie nie bardzo mu to idzie chyba ,że np jak picie w kartoniku i ściśnie karton to poleci mu to wysiorbie trochę, ale nie kuma, że trzeba ssać :P A że lubi z kubka jak inni to myślałam właśnie o tym aventa, a jak mówisz, że fajna sprawa to jednak dostanie taki w prezencie, a jak nie będzie chciał pić z Niego to dla drugiego maluszka się przyda :)

O Boże, naleśniki z czekoladą, królestwo z rzędem za malutkie 2 omniomniom :)

U mnie te kubki się nie sprawdziły, ale rurka była od razu zaakceptowana.
    Miałam też krzywy kubek doidy http://www.doidycup.pl/, super rzecz, jest od 3 miesiąca, ale Marcel jest duży i może się mu bardzo spodobać :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

kzyaicvq1pw7_t.jpg

U mnie ta poducha sprawdziła się tylko jako poducha pod tyłek przez parę tygodni po porodzie:) potem mnie tak wkurzała, że szybko się jej pozbyłam. O cudownych właściwościach podczas karmienia mogłam zapomnieć, badziewie jedne :D
    Ale koteckowi się podoba, więc sprawa załatwiona :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie takie wzdęcia, że wzięłam dziś Espumisan, odstawiłam dziś żelazo, bo wzmaga rewolucje żołądkowe i czuję, że żyję. Poza tym gardło boli, ale osłabienie przeziębieniowe mija. Ale ja się oleżę w tym łóżku. Pogody i tak nie ma.
    Mdłości mijają, ale i z apetytem gorzej, sama nie wiem co bym zjadła.
    Miłej niedzieli.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę się nauczyć wiązać tę chuste. Słyszałam, że prawie same plusy ma. Tylko nie wiem, jak się w zimie sprawuje

asia099 lubi tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

kzyaicvq1pw7_t.jpg
    Taka sama jest dla kobiet ciężarnych i do karmienia? Ja miałam wrażenie, że te dla ciężarnych są większe a te do karmienia małe. Chciałabym sobie kupić taką do spania, a na allegro są różne i teraz nie wiem...

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Marynka - super, dzielna matka jesteś!
    HOT-DOGI! no przecież! ;) ciekawią mnie te koreczki warzywne, co tam dałaś kochana i czy dzieciarnia je jadła?

:)

Dałam plasterek ogórka, mały pomidorek, kawałek papryki i też znikły. Nie tak szybko jak owocowe, ale też

• izia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rogala mam - z allegro - super sprawa - śpię z nim od 2 tygodni gdzieś

co do chusty to mnie jakoś nie pasuje, miałam nosidło ale synek w nim był 3 razy i 3 razy był mega płacz więc albo na rękach albo wózek, nosidełko

a tak poza ciążowo to właśnie wrodziliśmy z Wadowickiego rynku - było przepięknie, a moment kanonizacji przepiękny: radosny a jednocześnie wzruszający..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sobie znalzałam sukienkę na weselicho :D
    o taką właśnie :D
    http://allegro.pl/ds-3381m-granatowa-mini-koronkowa-sukienka-r-m-38-i4169011004.html

A Radek jeszcze szuka marynary i koszuli :D hehe

Co do rogala to ja chyba tylko w mały sie zaopatrzę, chociaż sama nie wiem :P dla mnie tam zwykła poducha starczała, więc nie wiem czy est sens ,bo duży rogal nie potrzebny mi heheh ja noge na kołdre zarzucam sobie albo na R i wsio hehe :)

Rewolucja no mnie właśnie tak rano natchnęło na te naleśniki czekoladowe ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

kzyaicvq1pw7_t.jpg

Goplana tobie czy kotu :D:P

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ