WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. a ja zasnęłam o 00:30 a teraz nie wiem jak mam funkcjonować, bo na stojąco zasypiam, pobudka przed 6 :P

Idia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniły seksy w szafie :D hahaha :) Pogoda widzę dziś rozpieszczać nie będzie niestety. A już jutro wizyta u pana doktora i podglądanie kluska :D w końcu!

Idia lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeziębienie puszcza, ale cały czas leżę, piję herbatki, najgorsze kichanie, aż Dzidzi szkoda, bo ściska brzuch. Wczoraj wieczorem znowu okropne wzdęcia, muszę przyjrzeć się temu co jem.
    Jestem mimo to spokojniejsza, bo mi gin nagadał i wiem, że musi być dobrze.

A wczoraj robiliśmy obiad z mężem, ja patrzę przez okno a w bloku naprzeciw na balkonie stała dziewczyna w zaawansowanej ciąży i kopciła nieźle papierosy, normalnie szczęka mi opadła, a my tu drżymy o nasze Maluchy, dbamy o siebie, mnie ból gardła martwi czy kichnięcie, a ktoś tak naraża dziecko.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widzę wiele brzuchatek z papierosem w ręce - cóż - i tak nic nie możemy z tym zrobić, nawet szkoda dzioba otwierać bo przecież ona i tak wie lepiej :)
    Ja w sobotę u brata wypiłam karmi karmelowe 0% - pierwszy raz ale to nawet koło piwa nie leżało, a zgagę miałam później taką, że już nigdy więcej się nie szarpnę :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja to samo zaobserwowałam u siebie w szpitalu. Ciężarne z patologi!!!! stoją bez skrępowania z papieroskiem, zadowolone z zycia:/ dla mnie idiotki.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Wczoraj wieczorem znowu okropne wzdęcia, muszę przyjrzeć się temu co jem.

viviana a pijesz prenalen albo jadasz czosnek? ja miałam takie wzdęcia po czosnku że masakra - coś za coś - pomaga na przeziębienie ale wzdęcia są nieziemskie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    viviana a pijesz prenalen albo jadasz czosnek? ja miałam takie wzdęcia po czosnku że masakra - coś za coś - pomaga na przeziębienie ale wzdęcia są nieziemskie

Nom piję ten Prenalen, może od niego, hmm i te tabletki do ssania biorę. Czosnek tylko wdycham, nie jem.
    Ja jem chyba za duże porcje na raz, albo rzeczy wzdymające, wczoraj po jabłku tak wzdęło.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z was zadrzylo sie wziąć Apap/Paracetamol !? Od wczoraj tak strasznie boli mnie głowa ze nie umiem jej podnieść żeby sie napić :/ Leżę w zaciemnionym pokoju ,z zimnym okładem ale nie daje juz rady :/ I jeszcze 3 razy w nocy obejmowałem kibelek chyba z tego bólu , to ma być ten lepszy 12 tydzień ?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Czy którejś z was zadrzylo sie wziąć Apap/Paracetamol !? Od wczoraj tak strasznie boli mnie głowa ze nie umiem jej podnieść żeby sie napić :/ Leżę w zaciemnionym pokoju ,z zimnym okładem ale nie daje juz rady :/ I jeszcze 3 razy w nocy obejmowałem kibelek chyba z tego bólu , to ma być ten lepszy 12 tydzień ?

Hej. Tez tak miałam,caly dzien bolało,na drugi dzien tez obudziłam sie z bolem...byłam w aptece i powiedzieli mi,ze apap jak najbardziej,chyba 4 mg nie wiecej,czyli dwa apapy mozesz wziac,chociaz szczerze mowiac ja nie wziełam bo sie bałam,jakos mineło,ale znowu wraca jak jest troche cieplej. BOl nie do wytzrymania,wiec rozumiem Cie,ale moze lepiej pomoc sobie tabletka bo jak my sie meczymy to bejbe tez

KUNIAK lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam apap zawsze gdy mialam bol glowy prowadzacy do wymiotow, jak widac moim dzieciom to nie zaszkodzilo.

KUNIAK lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, paracetamol można brać - ja np. brałam Panadol.

KUNIAK lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam apap bo lepiej już wziąć jak mocno boli niż się męczyć :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja przy chorobie wzięłam jednej doby aż 4 apapy..

śmiało bierz - ja ostatnio czytałam w którymś kalendarzu ciąży że dziecko zaczyna już odczuwac to co mama więc jak mama jest happy to dziecko też a jak nie to i ono nie więc niema co siebie i maleństwa męczyć

KUNIAK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ,niby wiem ze można ale wiecie jak to jest do ostatniej chwili wytrzymałości starałam sie dać radę bez :) Ale poddaje sie :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Taka sama jest dla kobiet ciężarnych i do karmienia? Ja miałam wrażenie, że te dla ciężarnych są większe a te do karmienia małe. Chciałabym sobie kupić taką do spania, a na allegro są różne i teraz nie wiem...

Ja też zastanawiam się nad zakupem tej podusi, masz już jakieś przemyślenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:10

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Jak Wam się przydają poduszki - rogale ciążowe?
    Bo mi bardzo :)

kzyaicvq1pw7_t.jpg

Ostatnio myślałam nad zakupem takiego rogala do spania, tanie nie są dlatego jestem ciekawa czy dobrze wam się z nim śpi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:22

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja właśnie ostatnio myślałam nad zakupem takiego rogala do spania, tanie nie są dlatego jestem ciekawa czy dobrze wam się z nim śpi?

Kochana jako, że ja mam problemy z kręgosłupem, to nie wyobrażam sobie spania bez tej poduchy. Jest podparcie na głowę, kręgosłup i wg mnie jest wygodna, fakt jest droga, ale komfort spania mi się zwiększył. Poszukaj zdarzają się promocje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja właśnie sobie znalzałam sukienkę na weselicho :D
    o taką właśnie :D
    http://allegro.pl/ds-3381m-granatowa-mini-koronkowa-sukienka-r-m-38-i4169011004.html

A Radek jeszcze szuka marynary i koszuli :D hehe

Co do rogala to ja chyba tylko w mały sie zaopatrzę, chociaż sama nie wiem :P dla mnie tam zwykła poducha starczała, więc nie wiem czy est sens ,bo duży rogal nie potrzebny mi heheh ja noge na kołdre zarzucam sobie albo na R i wsio hehe :)

Rewolucja no mnie właśnie tak rano natchnęło na te naleśniki czekoladowe ;D

Sukienka cudowna!!!

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati sukienka śliczna ale uczulam że wysyłana z tajlandii - więc długa dostawa no i ja się kiedyć naciełam - coprawda z hong kongu ale nie przyszło..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej

Ja juz myslalam ze wczoraj wykituje, wymioty przez caly dzien a wieczorem gorączka, moj polecial do apteki po czopki na zbicie temperatury bo kazda tabletke zwracalam.
    Odwodnilam sie niesamowicie, nawet lyk wody nie utrzymywal sie w moim zoladku.

Oby dzis bylo lepiej...

nxbhnwz.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ