Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KUNIAK wrote:Czy którejś z was zadrzylo sie wziąć Apap/Paracetamol !? Od wczoraj tak strasznie boli mnie głowa ze nie umiem jej podnieść żeby sie napić
Leżę w zaciemnionym pokoju ,z zimnym okładem ale nie daje juz rady
I jeszcze 3 razy w nocy obejmowałem kibelek chyba z tego bólu , to ma być ten lepszy 12 tydzień ?
jestem migrenowiec.... zażywam paracetamol za zgodą Gin -
KocieOczy wrote:A mi się śniły seksy w szafie
hahaha
Pogoda widzę dziś rozpieszczać nie będzie niestety. A już jutro wizyta u pana doktora i podglądanie kluska
w końcu!
cóż ja to miła żona jestem- seks mi się śnił, ale mojego męża z jakimiś 2 blondynami i to na parkingu pod jego pracą, ja siedziałam na schodach w piżamie i czekałam aż skończą bo przecież jak tłumaczyłam strażnikowi- ze mną mu teraz nie wolno...
poza tym wcześniej w szpitalu czekałam na bardzo bolesny i niebezpieczny ale niezwykle ważny dla zdrowia dziecka test Brutusa - brutus to bohater mojego avataru
Sny w ciąży są na prawdę bardzo barwne i wiarygodne. No i o 2:30 się z nich na szczęście obudziłam:)Mamadomina, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakieś 2 tygodnie nie mam już mdłości:) i w sumie oprócz bólu piersi od czasu do czasu i zakłucia od czasu do czasu to mało się czuję ciążowo. No może poza bólami głowy. Półtorej tygodnia temu miałam usg, a teraz czekam do 7go maja. Szkoda, że nie można częściej zerknąć na maluszka.
Mam pytanie do tych już po mdlościach - jak się czujecie?
-
ja tam apap brałam jak mocno bolało, bo po co się męczyć
izia kochanie ja wiem ,ale mi chodziło o wzór mniej więcej hehe a ona może z miesiąc iść i nie dojść na wesele, więc akurat z tej aukcji nie zamawiam, ale zastanawiałam się jeszcze nad taką z rękawem 3/4 ewentualnie jeszcze jedną znalazłam ,ale różowa, no jak nie kolor mi nie odpowiada to rozmiaru nie ma ,masakra z tymi sukienkamija chyba z ebaya zamówię, znalazłam śliczną jeszcze ale kurde różowa.. blee... a chyba w czarnej nie wypada jak myslicie.?
http://www.ebay.co.uk/itm/Beaded-Strapless-Homecoming-Prom-Ball-Cocktail-Short-Party-Evening-Short-Dresses-/400618937262?pt=US_CSA_WC_Dresses&var=&hash=item9c0982877d
I jeszcze taka..
http://www.ebay.co.uk/itm/Ruffles-Bead-Chiffon-Bridesmaid-Wedding-Gown-Prom-Homecoming-Party-Short-Dress-/400619570829?pt=US_CSA_WC_Dresses&var=&hash=item9c098cef3c
Większość sukienek jest odciętych w talii a ja potrzebuje właśnie odciętą pod biustem, bo inaczej z brzuhem nie wejdę w nią i tu mam dylemathehe
Mamadomina a ja tylko bóle piersi. mam no i dzisiaj pierwszy raz w dzień bardzo intensywnie malucha czułam, tak się rozpychać zaczął biedaczek chyba sie wystraszył, bo kichnęłam i szał w macicy
santoocha magnezu nie wolno brać na pusty żołądek ,bo właśnie mdłości wywołuje, no albo wymioty, najlepiej w trakcie jedzenia, może to Ci pomoże
niecierpliwa no trzymam kciuki oby w końcu przeszły te okropne dolegliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:17
Livia
Nela
Marcel
-
http://www.ebay.co.uk/itm/Beaded-Strapless-Homecoming-Prom-Ball-Cocktail-Short-Party-Evening-Short-Dresses-/400618937262?pt=US_CSA_WC_Dresses&var=&hash=item9c0982877d
moim zdaniem ta. I czarna jest chyba bardziej elegancka od reszty. Poza tym możesz założyć do niej kolorowe szpile;) neonowy róż np. kopertówka podobnie i juz:)
Ja na wesele zakaladalam szaro czarna kiecke i jak potem zauważyłam, ze nie tylko ja;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:34
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Ja raz musiałam wziąć na ból głowy lek. Miałam tak silny, że oczu otworzyć nie mogłam. Wzięłam pół tabletki paracetamolu i pomogło- trochę.
Mam nadzieję, że Cudakowi nie zaszkodziłam, ale myślę że nie da się 9 miesięcy zupełnie bez niczego przejść.
Właśnie skończyłam odkurzać i myć podłogę w mieszkaniu. Czuję się jak po maratonie.... -
Cześć Dziewczyny:*
radość głupiego za wcześnie przyszła, wczorajszy dzień upłynął pod hasłem "trzymam rękę na ustach, żeby nie wyskoczył paw", a dziś się czuję, jakbym sama wyżarła ze 2 tequile popijając chrzczonym piwem, ło fuj, nie wiem o co tu biega:/ Oby do przodu!
Z leków przeciwbólowych jadłam Apap parę razy, ale toto nie działa na mnie w ogóle, więc czasami wolę sobie darować
Pati, a w sieciówkach naszych patrzyłaś? takie sukieneczki króciutkie, rozkloszowane widziałam w Reserved ostatnio:)Idia lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Mamadomina wrote:Dziewczyny, jakieś 2 tygodnie nie mam już mdłości:) i w sumie oprócz bólu piersi od czasu do czasu i zakłucia od czasu do czasu to mało się czuję ciążowo. No może poza bólami głowy. Półtorej tygodnia temu miałam usg, a teraz czekam do 7go maja. Szkoda, że nie można częściej zerknąć na maluszka.
Mam pytanie do tych już po mdlościach - jak się czujecie?
Ja się czuję rewelacyjnie (odpukać) jak mnie nic nie męczy, wiadomo, stękam strasznie i się forsuję szybciej niż zwykle, ale jak odeszły mdłości i wymioty - jak nowo narodzona!
KUNIAK lubi tę wiadomość
a mnie dziś wszystko stoi w gardle - mdli i wogóle - ciągle wietrze bo duszno - planowałam porządki w domu takie konkretne z przeglądam zabawek i ubran synka ale normalnie nie dam rady .. ogarnęłam z wierzchu i spróbuję jutro - może będzie lepiej ..
-
Ja jak leżałam w szpitalu i bolała mnie głowa to lekarz sam mi dał paracetamol i powiedział ze nawet trzeba, a wczoraj dzwonilam do niego bo mi goraczka skoczyla to powiedzial ze moge6 razy na dobe po jednej i w niczym maluszkowi nie zaszkodzi. Ja dzis mam wizyte na 19.40 cała drżę od rana tak bardzo się boję, calutki czas byłam pozytywnie nastawiona a teraz od 4 dni choruje zamiast ustępować to choroba się rozkręca katar niemiłosierny, dziś doszedł kaszel gardło a wczoraj gorączka, boję sie przeokropnie wizyty:(
Goplana, Idia lubią tę wiadomość
-
Rewolucja No właśnie nie patrzyłam w sieciówkach, ale jak zobaczyłam jeszcze w sklepach online i nie bardzo mają coś na wesele, wole chyba z neta ,a jeszcze skoro mama mi kupuje to co się będę szczypać
Kurde no i ciocia była przed chwilą i mówi, że każdemu zaznazyła już ,że nie chce nikogo widzieć w czarnych sukniach bo to nie pogrzeb a wesele ,że ma byc na kolorowo..Trudno nie będę jej robić na złość tak bym już dawno miała kupioną sukienkę lubię czarny, brązowe, granaty, szaree i inne zimne kolory, różowego nie lubię..
Potem Wam pokaże jakiego kulka mam hahaha chyba wzdęcia zeszły mi ,że kulasek został, wyglądam jakbym piłkę połknęła i utknęła mi
Livia
Nela
Marcel
-
hejka!! a ja działaj byłam podejrzeć mojego kręcieleskiego szkraba:-) chodzę do dwóch lekarzy,ginka jeszcze o niczym nie wie(w sensie że ją zdradzam) więc zrobiła mi usg normalnie, przezierność jest ok, kości nosowe obecne, kosmówka ok. Strasznie się bobasek wiercił i wyglądało jakby drapał po głowie hehhee, od czwartku urósł 3 mm:-) co do sukienek to ja ogólnie uwielbiam czarne i szare, jeżeli już mam zakładać jakąś
jeżeli nie jest się świadkiem to myślę że w czerni jest elegancko, ja niestety w moją czarną już nie wejdę, ale w szarości same widziałyście na focie jeszcze daję radę, do tego czarne szpilki i marynara i jedziemy na balet
będziecie chodziły do szkoły rodzenia?? ja mam zamiar, tylko nie wiem jak mój M bo szkoła jest od 15 a on do 16 w pracy, może jakoś uda się to załatwić w pracy
co do wózków kuzynka rodzi w czerwcu i zamówili wózek polskiej firmy tutek, zobaczymy czy będą zadowoleni http://www.tutek.pl/katalog
RewolucjaSięDzieje, Idia lubią tę wiadomość
-
KocieOczy wrote:U mnie na ślubie 3/4 kobiet przyszło na czarno
(niestety takie środowisko małża) i na zdjęciu grupowym przed kościołem pomijając moją świadkową, dobrą koleżankę, bratanicę i obie mamy i moją babcię to jedna czarna plama
Dlaczego "niestety"?
ja też jestem zwolenniczką czarnego na wszelakie uroczystości, uważam ten kolor za najbardziej elegancki, tradycyjny, uniwersalny i pasujący do wszystkiego, gdyż znakomicie można go przełamać butami, torebkami i biżuterią. Utarło się, że czerń jest na pogrzeb, a gdzież tam. Poza tym ksiądz też ma sutannę czarną na ślubie i nikt nosem nie kręci:D;)
Poza tym to wesele, choćby i goście w różowych szlafrokach przyszli, to zabawa ma być doskonała, a nie łypanie po kątach kto ma jakie halki
Kocie, no i zawsze to lepiej mieć na grupowym czarną plamę niż seniorów obu rodów na pierwszym planieu mnie najpierw jest starszyzna z laskami, potem reszta, a gdzieś tam między kuzynami i ciotkami dwa łebki nie wiadomo czyje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 12:56
RewolucjaSięDzieje wrote:Dlaczego "niestety"?
ja też jestem zwolenniczką czarnego na wszelakie uroczystości, uważam ten kolor za najbardziej elegancki, tradycyjny, uniwersalny i pasujący do wszystkiego, gdyż znakomicie można go przełamać butami, torebkami i biżuterią. Utarło się, że czerń jest na pogrzeb, a gdzież tam. Poza tym ksiądz też ma sutannę czarną na ślubie i nikt nosem nie kręci:D;)
Poza tym to wesele, choćby i goście w różowych szlafrokach przyszli, to zabawa ma być doskonała, a nie łypanie po kątach kto ma jakie halki
Kocie, no i zawsze to lepiej mieć na grupowym czarną plamę niż seniorów obu rodów na pierwszym planieu mnie najpierw jest starszyzna z laskami, potem reszta, a gdzieś tam między kuzynami i ciotkami dwa łebki nie wiadomo czyje
Poza tym szkoda kasy, nie stać nas było na balowanie do rana za grube tysiące przez jedną noc
A ksiądz na naszym ślubie miał piękną szatę - no jeszcze tego brakowało, żeby w czarnej sutannie odprawiałchyba bym się zapłakała bo już całkiem jak na pogrzebie by było. Jak wysiadłam z auta to mnie zmierził widok stada ludzi ubranych na czarno po prostu. Są gusta i guściki
-
czarny jest zawsze elegancki, zawsze bezpieczny i zawsze pasuje - z kolorem jest trudniej bo nie każdemu pasuje kolor/krój i wg. mnie trudniej znaleźć odpowiednią sukienke - wszystko zalezy tez od towarzystwa i pory roku.. a wogóle to u mnie fala wesel juz przeszła - i albo są już po albo nieplanują a w szafie mam sukienke i czarną i chaber i beż i szarą szkoda ze juz pewnie w żadną nie wejde