X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik trzymam kciuki za wizytę, ja tez jestem przeziębiona, kicham co chwilę, katar mniejszy i lekko gardło, ale co poradzić, kuruje się jak moge, odpoczywam, dużo piję i wiem, że robię wszystko co najlepsze dla Maluszka.

Dziewczyny zdarzają Wam się drzemki?
    Ja po obiedzie mam przymusowe, bo inaczej chodzę jakaś struta.
    I chyba jak mdłości zaczną puszczać to wrócę do picia kawy, bo głowa mnie boli ciągle, a ja jestem chyba meteopatą, a teraz ciągle deszczowo i głowa boli.

Evik lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Oluniaa:):) Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam takie pytanie, byłam wczoraj u mojej pani gin - z bobasem wszsytko ok. 2,63 cm:):) serduszko bije:):), ale troche jestem zmartwiona. Pokazałam jej moje wyniki i mi powiedziała, że mam zły wynik tarczycy. TSH = 2,26 , a ona twierdzi , że w I trym. powinno być ok. 1 . Mam isć do endo i brać jakis lek na e.. . Czy która s z Was też ma ten problem?? troche się wystarszyłam, bo już się oczywisicie w necie naczytałam do czego to prowadzi i teraz wariuje;/;/;/;/

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę euthyrox na tarczycę :) już od przeszło roku bo zaczynałam z TSH w okolicy 4 ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viviana mam tak samo - poprostu musze sie przekimać choćby chwile tak żeby się resetnąć.. bo inaczej zasypiam po 19 i mało tego całe popołudnie jestem nie do życia a energiczny 3 latek wymaga sporo uwagi.. nawet teraz spałam ale zadzwonił tel i mnie obudził i kurde dzwonili z jakąś ofertą.. wrr a tak fajnie mi się usnęło - pogoda tez nie rozpieszcza u nas leje i nawet jakaś lekka burza była - ciśnienie takie że kosmos

a powiedzcie mi czy też macie tak że co chwile chodzicie do kuchni, przechodzicie ją w koło i wracacie z niczym? bo ja chyba oszaleje - zwłaszcza że nie mieszkamy jeszcze sami i wchodze tam, nic mi nie pasuje, wystarczy zapach czegokolwiek choćby kawy gdzies nie schowanej i odrazu mnie stamtąd cofa..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Niecierpliwia21 a moze ty sie biedaku poprostu czymś zatrulas? ?? Zastanawia mnie gorączka. A dzisiaj masz podwyższona temp???

No wlasnie bardzo mozliwe, ale nie mam pojecia czym. Moze jakas jelitowka to byla.
    Nie mam temperatury dzis bo wczoraj wzielam paracetamol w czopku i zbilam.

nxbhnwz.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny zdarzają Wam się drzemki?
    Ja po obiedzie mam przymusowe, bo inaczej chodzę jakaś struta.
    I chyba jak mdłości zaczną puszczać to wrócę do picia kawy, bo głowa mnie boli ciągle, a ja jestem chyba meteopatą, a teraz ciągle deszczowo i głowa boli.

pewnie, bez drzemki to dzień stracony :) Minimum kwadransik, albo dłużej... mmrrrrrr.... A co do kawy, to piję codziennie rano 1 filiżankę z ekspresu, bo inaczej z moim ciśnieniem dnia bym nie zaczęła... [cytat z pani z izby przyjęć, która próbowała zmierzyć mi ciśnienie - byłam na czczo i bez kawy - Zoooosiaaa, podaj inny ciśnieniomierz bo ten zepsuty chyba... na moje pytanie dlaczego, powiedziała, że mam tak niskie, że wg podręczników powinnam nie żyć....

Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, czas na drzemkę :)

A co do kawy, to z tego co mi wiadomo i to nie tylko z netu w ciąży nie jest wskazana:

http://parenting.pl/portal/kawa-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 13:48

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia z tą kuhcnią to samo mam i do lodówki zaglądam chodzę co chwilę póki czegos nie wymyślę.. :P

KocieOczy no właśnie mojej cioci chodzi o to, żeby nie wyglądało jakby był to pogrzeb hahah Ale wyśle jej potem linki i niech powie która najlepsza ona ma gust świetny i potrafi dobrze dobrac ciuchy ;D więc zdam sie na nią może nie obrazi się za srebrno czarną sukienkę :P hehe ewentualnie fioletową kupię, ale ta czarna mi najbardziej pasuje :P hehe

U mnie też drzemki wskazane ale nie zawsze mam jak ... :P

Nooo, więc to jest ta moja kuleczka :D Macica sięga mi już tak do 4-5 cm pod pępkiem, bo jak czasem się stawia to da się wyczuć wielką kule w brzuchu :)

x0r220.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:05

Idia, RewolucjaSięDzieje, Strupka, Fidelissa, KocieOczy, blue00, Nata, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    A właśnie, czas na drzemkę :)

A co do kawy, to z tego co mi wiadomo i to nie tylko z netu w ciąży nie jest wskazana:

http://parenting.pl/portal/kawa-w-ciazy

Wszystko w nadmiarze nie jest wskazane, i wiadomo, nie "siekiery"

z linka: " Obserwacje kliniczne i badania epidemiologiczne wykazały, że spożywanie kofeiny w dawce powyżej 300 mg/dzień zwiększa ryzyko poronienia, natomiast dawka powyżej 150 mg/dzień powoduje niską masę urodzeniową noworodka. - z tabeli: Napój Zawartość kofeiny [mg/200 ml]
    Kawa parzona (z fusami) 160
    Kawa z ekspresu 170

zatem poranna filiżanka oraz herbaty z ciągu dnia nie powinny zaszkodzić

smacznego - zwłaszcza niskociśnieniowcom <3

.L

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Izia z tą kuhcnią to samo mam i do lodówki zaglądam chodzę co chwilę póki czegos nie wymyślę.. :P

KocieOczy no właśnie mojej cioci chodzi o to, żeby nie wyglądało jakby był to pogrzeb hahah Ale wyśle jej potem linki i niech powie która najlepsza ona ma gust świetny i potrafi dobrze dobrac ciuchy ;D więc zdam sie na nią może nie obrazi się za srebrno czarną sukienkę :P hehe ewentualnie fioletową kupię, ale ta czarna mi najbardziej pasuje :P hehe

U mnie też drzemki wskazane ale nie zawsze mam jak ... :P

Nooo, więc to jest ta moja kuleczka :D Macica sięga mi już tak do 4-5 cm pod pępkiem, bo jak czasem się stawia to da się wyczuć wielką kule w brzuchu :)

x0r220.jpg

piękna Kuleczka <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki,

Dostałam od mojej przyjaciółki plik "wyprawka" - czyli lista rzeczy, w które należy się zaopatrzyć przed porodem :)

Wygląda na przydatną rzecz - nawet dla doświadczonych mam - choćby po to by sprawdzić czy tym razem czegoś nie pominęłyśmy :)

Gdyby któraś z Was była zainteresowana plikiem, wrzuciłam go na sieć:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmyPyUTeHQJfdERtMGM3bnVlOThCeEVmbl9LZ1VnS0E&usp=sharing

Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Evik, Goplana, Cześka, maaartinka, Fidelissa, KocieOczy, Reverie, anusiaa90 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Niecierpliwia21 a moze ty sie biedaku poprostu czymś zatrulas? ?? Zastanawia mnie gorączka. A dzisiaj masz podwyższona temp???
    Kochana,

Niecierpliwa21 - Moja koleżanka z pracy tak miała w zeszłym tygodniu i okazało się, że to wszystko od alergii! (nie sądziłam, że alergia mogła dać takie objawy)...

Nie jesteś na nic uczulona?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    pewnie, bez drzemki to dzień stracony :) Minimum kwadransik, albo dłużej... mmrrrrrr.... A co do kawy, to piję codziennie rano 1 filiżankę z ekspresu, bo inaczej z moim ciśnieniem dnia bym nie zaczęła... [cytat z pani z izby przyjęć, która próbowała zmierzyć mi ciśnienie - byłam na czczo i bez kawy - Zoooosiaaa, podaj inny ciśnieniomierz bo ten zepsuty chyba... na moje pytanie dlaczego, powiedziała, że mam tak niskie, że wg podręczników powinnam nie żyć....

Ehhh...zazdroszczę Wam tych drzemek... ja od 7:00 do 16:30 codziennie w pracy :(
    Dwa razy nie dałam rady i musiałam zdrzemnąć się..uwaga...w toalecie!
    Wyjątkowo bolesne doświadczenie, glowa opada, wszystko boli :(

RewolucjaSięDzieje, Idia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Dotty rozwalilas mnie ta drzemka :D Ja powoli próbuje sie zebrać do kupy i popracować jeszcze, no poprostu nie mogę sobie pozwolić na tak długa przerwę w zawodzie ,prace w sumie mam gdzieś nie ta to inna, ale mam jeszcze prywatnych klientów i zaczęte 2 duże projekty :/ A mdłości i zawroty głowy nadal trzymają :// Jak sie zebrać do kupy?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:38

gg64l6d8uplrbvce.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    dziewuszki,

Dostałam od mojej przyjaciółki plik "wyprawka" - czyli lista rzeczy, w które należy się zaopatrzyć przed porodem :)

Wygląda na przydatną rzecz - nawet dla doświadczonych mam - choćby po to by sprawdzić czy tym razem czegoś nie pominęłyśmy :)

Gdyby któraś z Was była zainteresowana plikiem, wrzuciłam go na sieć:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmyPyUTeHQJfdERtMGM3bnVlOThCeEVmbl9LZ1VnS0E&usp=sharing

Parę rzeczy z listy do wywalenia, bo kompletnie zbędne, dodałabym Alantan maść, albo Bepanthen, bo to są najlepsze specyfiki do pup noworodków i niemowlaczków:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tymi drzemkami to tak słabo (mówię jeszcze o tym sprzed choroby) ale to może dlatego że nie pracuję i spię do ok 11:D w dzień sobie poleguje ale raczej nie zasypiam

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    viviana mam tak samo - poprostu musze sie przekimać choćby chwile tak żeby się resetnąć.. bo inaczej zasypiam po 19 i mało tego całe popołudnie jestem nie do życia a energiczny 3 latek wymaga sporo uwagi.. nawet teraz spałam ale zadzwonił tel i mnie obudził i kurde dzwonili z jakąś ofertą.. wrr a tak fajnie mi się usnęło - pogoda tez nie rozpieszcza u nas leje i nawet jakaś lekka burza była - ciśnienie takie że kosmos

a powiedzcie mi czy też macie tak że co chwile chodzicie do kuchni, przechodzicie ją w koło i wracacie z niczym? bo ja chyba oszaleje - zwłaszcza że nie mieszkamy jeszcze sami i wchodze tam, nic mi nie pasuje, wystarczy zapach czegokolwiek choćby kawy gdzies nie schowanej i odrazu mnie stamtąd cofa..

Jeszcze mi się zdarza, najbardziej mnie skręca, jak otworzę lodówkę, a tam jakiś obleśny zapaszek szynki małża albo zupa z "wczoraj", która "wczoraj" była pycha, a dziś śmierdzi jak nieboskie. Ja też łażę popołudniami po kuchni i szukam jakiegoś jedzenia, ale nic mi nie podchodzi (i w sumie chwała) :D:D:D

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotty rozbrajasz ale powiem ci że się nie dziwie bo ja nieraz wisiałam na biurku i padałam - na szczęscie ja mogę sobie pozwolić na wolne i uważam że w pełni się kobiecie należy te pare miesięcy odpoczynku - po porodzie to się bardzo docenia..

a teraz uwaga ja też wklejam fotkę - mam nadzieje że się uda bo wiem który link wrzuca do allegro ale nie wiem który na forum

pzv2.jpg

Evik, RewolucjaSięDzieje, Idia, xpatiiix3, Cześka, Fidelissa, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaa:):) wrote:
    hej dziewczyny, mam takie pytanie, byłam wczoraj u mojej pani gin - z bobasem wszsytko ok. 2,63 cm:):) serduszko bije:):), ale troche jestem zmartwiona. Pokazałam jej moje wyniki i mi powiedziała, że mam zły wynik tarczycy. TSH = 2,26 , a ona twierdzi , że w I trym. powinno być ok. 1 . Mam isć do endo i brać jakis lek na e.. . Czy która s z Was też ma ten problem?? troche się wystarszyłam, bo już się oczywisicie w necie naczytałam do czego to prowadzi i teraz wariuje;/;/;/;/

Ou, u mnie tsh 2,38 i jakoś nikt nie bił na alarm, to chyba wszystko zależy od genowefa :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się :) to mój maluszek tak w połowie dnia - bo wieczorem jest większy

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ