Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Evik trzymam kciuki za wizytę, ja tez jestem przeziębiona, kicham co chwilę, katar mniejszy i lekko gardło, ale co poradzić, kuruje się jak moge, odpoczywam, dużo piję i wiem, że robię wszystko co najlepsze dla Maluszka.
Dziewczyny zdarzają Wam się drzemki?
Ja po obiedzie mam przymusowe, bo inaczej chodzę jakaś struta.
I chyba jak mdłości zaczną puszczać to wrócę do picia kawy, bo głowa mnie boli ciągle, a ja jestem chyba meteopatą, a teraz ciągle deszczowo i głowa boli.Evik lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, mam takie pytanie, byłam wczoraj u mojej pani gin - z bobasem wszsytko ok. 2,63 cm:)
serduszko bije:)
, ale troche jestem zmartwiona. Pokazałam jej moje wyniki i mi powiedziała, że mam zły wynik tarczycy. TSH = 2,26 , a ona twierdzi , że w I trym. powinno być ok. 1 . Mam isć do endo i brać jakis lek na e.. . Czy która s z Was też ma ten problem?? troche się wystarszyłam, bo już się oczywisicie w necie naczytałam do czego to prowadzi i teraz wariuje;/;/;/;/
-
viviana mam tak samo - poprostu musze sie przekimać choćby chwile tak żeby się resetnąć.. bo inaczej zasypiam po 19 i mało tego całe popołudnie jestem nie do życia a energiczny 3 latek wymaga sporo uwagi.. nawet teraz spałam ale zadzwonił tel i mnie obudził i kurde dzwonili z jakąś ofertą.. wrr a tak fajnie mi się usnęło - pogoda tez nie rozpieszcza u nas leje i nawet jakaś lekka burza była - ciśnienie takie że kosmos
a powiedzcie mi czy też macie tak że co chwile chodzicie do kuchni, przechodzicie ją w koło i wracacie z niczym? bo ja chyba oszaleje - zwłaszcza że nie mieszkamy jeszcze sami i wchodze tam, nic mi nie pasuje, wystarczy zapach czegokolwiek choćby kawy gdzies nie schowanej i odrazu mnie stamtąd cofa.. -
mada_lena wrote:Niecierpliwia21 a moze ty sie biedaku poprostu czymś zatrulas? ?? Zastanawia mnie gorączka. A dzisiaj masz podwyższona temp???
No wlasnie bardzo mozliwe, ale nie mam pojecia czym. Moze jakas jelitowka to byla.
Nie mam temperatury dzis bo wczoraj wzielam paracetamol w czopku i zbilam. -
Viviana wrote:Dziewczyny zdarzają Wam się drzemki?
Ja po obiedzie mam przymusowe, bo inaczej chodzę jakaś struta.
I chyba jak mdłości zaczną puszczać to wrócę do picia kawy, bo głowa mnie boli ciągle, a ja jestem chyba meteopatą, a teraz ciągle deszczowo i głowa boli.
pewnie, bez drzemki to dzień straconyMinimum kwadransik, albo dłużej... mmrrrrrr.... A co do kawy, to piję codziennie rano 1 filiżankę z ekspresu, bo inaczej z moim ciśnieniem dnia bym nie zaczęła... [cytat z pani z izby przyjęć, która próbowała zmierzyć mi ciśnienie - byłam na czczo i bez kawy - Zoooosiaaa, podaj inny ciśnieniomierz bo ten zepsuty chyba... na moje pytanie dlaczego, powiedziała, że mam tak niskie, że wg podręczników powinnam nie żyć....
Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
A właśnie, czas na drzemkę
A co do kawy, to z tego co mi wiadomo i to nie tylko z netu w ciąży nie jest wskazana:
http://parenting.pl/portal/kawa-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 13:48
Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Izia z tą kuhcnią to samo mam i do lodówki zaglądam chodzę co chwilę póki czegos nie wymyślę..
KocieOczy no właśnie mojej cioci chodzi o to, żeby nie wyglądało jakby był to pogrzeb hahah Ale wyśle jej potem linki i niech powie która najlepsza ona ma gust świetny i potrafi dobrze dobrac ciuchywięc zdam sie na nią może nie obrazi się za srebrno czarną sukienkę
hehe ewentualnie fioletową kupię, ale ta czarna mi najbardziej pasuje
hehe
U mnie też drzemki wskazane ale nie zawsze mam jak ...
Nooo, więc to jest ta moja kuleczkaMacica sięga mi już tak do 4-5 cm pod pępkiem, bo jak czasem się stawia to da się wyczuć wielką kule w brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:05
Idia, RewolucjaSięDzieje, Strupka, Fidelissa, KocieOczy, blue00, Nata, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Idia wrote:A właśnie, czas na drzemkę
A co do kawy, to z tego co mi wiadomo i to nie tylko z netu w ciąży nie jest wskazana:
http://parenting.pl/portal/kawa-w-ciazy
Wszystko w nadmiarze nie jest wskazane, i wiadomo, nie "siekiery"
z linka: " Obserwacje kliniczne i badania epidemiologiczne wykazały, że spożywanie kofeiny w dawce powyżej 300 mg/dzień zwiększa ryzyko poronienia, natomiast dawka powyżej 150 mg/dzień powoduje niską masę urodzeniową noworodka. - z tabeli: Napój Zawartość kofeiny [mg/200 ml]
Kawa parzona (z fusami) 160
Kawa z ekspresu 170
zatem poranna filiżanka oraz herbaty z ciągu dnia nie powinny zaszkodzić
smacznego - zwłaszcza niskociśnieniowcom
.LRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Izia z tą kuhcnią to samo mam i do lodówki zaglądam chodzę co chwilę póki czegos nie wymyślę..
KocieOczy no właśnie mojej cioci chodzi o to, żeby nie wyglądało jakby był to pogrzeb hahah Ale wyśle jej potem linki i niech powie która najlepsza ona ma gust świetny i potrafi dobrze dobrac ciuchywięc zdam sie na nią może nie obrazi się za srebrno czarną sukienkę
hehe ewentualnie fioletową kupię, ale ta czarna mi najbardziej pasuje
hehe
U mnie też drzemki wskazane ale nie zawsze mam jak ...
Nooo, więc to jest ta moja kuleczkaMacica sięga mi już tak do 4-5 cm pod pępkiem, bo jak czasem się stawia to da się wyczuć wielką kule w brzuchu
piękna Kuleczkaxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
dziewuszki,
Dostałam od mojej przyjaciółki plik "wyprawka" - czyli lista rzeczy, w które należy się zaopatrzyć przed porodem
Wygląda na przydatną rzecz - nawet dla doświadczonych mam - choćby po to by sprawdzić czy tym razem czegoś nie pominęłyśmy
Gdyby któraś z Was była zainteresowana plikiem, wrzuciłam go na sieć:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmyPyUTeHQJfdERtMGM3bnVlOThCeEVmbl9LZ1VnS0E&usp=sharing
Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Evik, Goplana, Cześka, maaartinka, Fidelissa, KocieOczy, Reverie, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Niecierpliwia21 a moze ty sie biedaku poprostu czymś zatrulas? ?? Zastanawia mnie gorączka. A dzisiaj masz podwyższona temp???
Niecierpliwa21 - Moja koleżanka z pracy tak miała w zeszłym tygodniu i okazało się, że to wszystko od alergii! (nie sądziłam, że alergia mogła dać takie objawy)...
Nie jesteś na nic uczulona? -
Lavendula wrote:pewnie, bez drzemki to dzień stracony
Minimum kwadransik, albo dłużej... mmrrrrrr.... A co do kawy, to piję codziennie rano 1 filiżankę z ekspresu, bo inaczej z moim ciśnieniem dnia bym nie zaczęła... [cytat z pani z izby przyjęć, która próbowała zmierzyć mi ciśnienie - byłam na czczo i bez kawy - Zoooosiaaa, podaj inny ciśnieniomierz bo ten zepsuty chyba... na moje pytanie dlaczego, powiedziała, że mam tak niskie, że wg podręczników powinnam nie żyć....
Ehhh...zazdroszczę Wam tych drzemek... ja od 7:00 do 16:30 codziennie w pracy
Dwa razy nie dałam rady i musiałam zdrzemnąć się..uwaga...w toalecie!
Wyjątkowo bolesne doświadczenie, glowa opada, wszystko boli
RewolucjaSięDzieje, Idia lubią tę wiadomość
-
Hahaha Dotty rozwalilas mnie ta drzemka
Ja powoli próbuje sie zebrać do kupy i popracować jeszcze, no poprostu nie mogę sobie pozwolić na tak długa przerwę w zawodzie ,prace w sumie mam gdzieś nie ta to inna, ale mam jeszcze prywatnych klientów i zaczęte 2 duże projekty
A mdłości i zawroty głowy nadal trzymają
/ Jak sie zebrać do kupy?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:38
-
Dotty84 wrote:dziewuszki,
Dostałam od mojej przyjaciółki plik "wyprawka" - czyli lista rzeczy, w które należy się zaopatrzyć przed porodem
Wygląda na przydatną rzecz - nawet dla doświadczonych mam - choćby po to by sprawdzić czy tym razem czegoś nie pominęłyśmy
Gdyby któraś z Was była zainteresowana plikiem, wrzuciłam go na sieć:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmyPyUTeHQJfdERtMGM3bnVlOThCeEVmbl9LZ1VnS0E&usp=sharing
Parę rzeczy z listy do wywalenia, bo kompletnie zbędne, dodałabym Alantan maść, albo Bepanthen, bo to są najlepsze specyfiki do pup noworodków i niemowlaczków:)
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
izia wrote:viviana mam tak samo - poprostu musze sie przekimać choćby chwile tak żeby się resetnąć.. bo inaczej zasypiam po 19 i mało tego całe popołudnie jestem nie do życia a energiczny 3 latek wymaga sporo uwagi.. nawet teraz spałam ale zadzwonił tel i mnie obudził i kurde dzwonili z jakąś ofertą.. wrr a tak fajnie mi się usnęło - pogoda tez nie rozpieszcza u nas leje i nawet jakaś lekka burza była - ciśnienie takie że kosmos
a powiedzcie mi czy też macie tak że co chwile chodzicie do kuchni, przechodzicie ją w koło i wracacie z niczym? bo ja chyba oszaleje - zwłaszcza że nie mieszkamy jeszcze sami i wchodze tam, nic mi nie pasuje, wystarczy zapach czegokolwiek choćby kawy gdzies nie schowanej i odrazu mnie stamtąd cofa..
Jeszcze mi się zdarza, najbardziej mnie skręca, jak otworzę lodówkę, a tam jakiś obleśny zapaszek szynki małża albo zupa z "wczoraj", która "wczoraj" była pycha, a dziś śmierdzi jak nieboskie. Ja też łażę popołudniami po kuchni i szukam jakiegoś jedzenia, ale nic mi nie podchodzi (i w sumie chwała):D:D
Fidelissa lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
dotty rozbrajasz ale powiem ci że się nie dziwie bo ja nieraz wisiałam na biurku i padałam - na szczęscie ja mogę sobie pozwolić na wolne i uważam że w pełni się kobiecie należy te pare miesięcy odpoczynku - po porodzie to się bardzo docenia..
a teraz uwaga ja też wklejam fotkę - mam nadzieje że się uda bo wiem który link wrzuca do allegro ale nie wiem który na forum
Evik, RewolucjaSięDzieje, Idia, xpatiiix3, Cześka, Fidelissa, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość
-
Oluniaa:):) wrote:hej dziewczyny, mam takie pytanie, byłam wczoraj u mojej pani gin - z bobasem wszsytko ok. 2,63 cm:)
serduszko bije:)
, ale troche jestem zmartwiona. Pokazałam jej moje wyniki i mi powiedziała, że mam zły wynik tarczycy. TSH = 2,26 , a ona twierdzi , że w I trym. powinno być ok. 1 . Mam isć do endo i brać jakis lek na e.. . Czy która s z Was też ma ten problem?? troche się wystarszyłam, bo już się oczywisicie w necie naczytałam do czego to prowadzi i teraz wariuje;/;/;/;/
Ou, u mnie tsh 2,38 i jakoś nikt nie bił na alarm, to chyba wszystko zależy od genowefa
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.