X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długim weekendzie:)) zaraz sie wezmę za zaległości:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny cieszę się że Wasze maluszki rosną i mają się dobrze :-) Pati spokojnie jeszcze dużo chłopaków dołączy do Twojego Miłka:-) Okti nie martw się na zapas, jeżeli będzie Ci raźniej to ja też mam wizytę w czwartek, jestem pełna obaw ale i ekscytacji bo znowu zobaczę mojego maluszka :-) aha ja schudłam 1,5 kg a w spodniach mi ciasno, czuję że na pupie wiszą a pasie cisną powoli więc nie jesteś sama :-) mój lekarz powiedział że dużo kobiet na początku chudnie, wiadomo apetytu nie ma a zapotrzebowanie na kalorie jest większe niż przed ciążą więc siłą rzeczy się chudnie, jeżeli tak Cię to martwi to obowiązkowo porozmawiaj o tym z lekarzem na czwartkowej wizycie :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam oficjalnie oznajmić, ze mam jobla na punkcie kwaśnych kompotów :) wtryniam porzeczkowo agrestowe, mniam:)

Czy któraś z Was wie moze czy mozna zupke szczawiowy w ciazy jesc? Bo dzis właśnie robię?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Po remoncie mam największy problem z rzeczami młodego, bo nie wiem czy trzymać, czekam na płeć ;) jeśli będzie dziewczę, to cały ten auto-pociągowo-chłopięcy świat dla dzidziusiów do 2 roku życia idzie precz :D

No i moje ciuchy, cały czas się łudzę, że kiedyś wlezę w ciuchy 36, leżą tabuny, a mnie jest ciężko się z nimi rozstać, jestem głupia, wiem, ponoć jeśli rok się czegoś nie ma na tyłku to czas tej rzeczy jest policzony:) i tak się mnoży bałagan i szafa eksploduje ;)
    Rewolucja mam tak samo z ciuchami:)

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinalam szczawiowa i nic mi nie jest;)
    Nata witaj w klubie, ja tez 1szy dzien 2 trymestru przywitałam pierwszym ciazowym pawiem tylko dla odmiany moj pojawił sie wieczorem ;)
    Ja dzis na obiad zjadlam tyle placków ziemniaczanych i sosu z karkówki ze az sama sie zdziwiłam.maz jeszcze bardziej, bo przed obiadem marudzilam mu, ze znow mnie nudzi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 16:11

KocieOczy, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiedellisa ja szczawiową juz chyba jadłam z 3 czy 4 razy:)
    Kobietki czy Wam też się tak często odbija?:D Ja to mam w zasadzie od początku ciąży

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dziewczyny przepraszam że ja jeszcze o tym, ale bardzo się boję tego zabiegu a nie mam kogo innego zapytać. Nie wiecie jak długo będę leżeć w szpitalu?

Będę Was podczytywać trochę żeby sprawdzać co słychać, a w listopadzie wpadnę pooglądać zdjęcia waszych pięknych dzidziusiów ;)
    Trzymaj sie Kochana..
    Bardzo mi przykro...
    Tule

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik odbijanie i zgaga to moj chleb powszedni;) do tego miewam czasem bole zoladka....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, tez mi sie non stop odbija ,w zasadzie po wszystkim nawet po herbacie
    A pawiki jak były tak są :/
    Ale za 3 dni u mnie 2 trymestr licze choć na delikatna poprawe:)

Goplana ,własnie dodąd nie rozmawiałam z nią o cc bo niby mamy jeszcze tyle czasu.
    Ale z drugiej strony jak będzie robić problem to chce mieć czas żeby poszukać innego lekarza więć nadchodzi pora na taką rozmowe:)

Goplana lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Mnie teraz mdłości przechodzą, za to mam wzdęcia, bóle głowy i żołądka.

Do tego jestem ciągle głodna, ale też nie mogę przytyć, przy czym ubrania cisną. Mnie gienek mówił, że jest ok, ważne, że jest apetyt.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie odbija, zgaga wieczorem i mdłości od 19 w gore:)?

Niby 13 tydzien a od 15 czy 16 jest drugi trymestr:)?

Czekam dwa tyg i oczekuje jakiegoś przypływy energii:)

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa 2trym zaczyna sie w 14 tyg czyli wg Twojego suwaczka zaczynasz jutro:)
    Ja czuje przypływ energii i chęci do zycia. Szału jeszcze nie ma, ale jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 16:28

Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak saaamo! Nawet po wodzie odbijanie:D Od początku ciąży nie wymiotowałam ani raz ale mdłości owszem były, przeszły a dziś rano poczułam spowrotem, do tego leń, zmęczenie, tylko bym lezała. I ja czekam na ten przypływ energii drugiego trymestru:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 16:32

Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie szczawiowa i potrawka z kurczaczka w cytrynowym sosie mniam:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiące jesc Grejfruty? Ja ostatnio polubiłam:) ale sa smacznie gorzkie:)
    Słodycze sa ostatnio za słodkie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 16:41

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja gin nie chciała tak wcześnie rozmawiać o porodzie - na szczęście synek sam się ustosunkował, że tak powiem i był pośladkowo więc nie było nawet o czym gadać - a drugie cc jest od ręki po pierwszym więc luzz - ale wiem że lekarze tak nie chętnie odrazu dają się namówić na cc - najlepiej mieć sprawdzonego lekarza od kogoś kto już to przerabiał.. ale racja z tym że lepiej teraz ustalić niż pod koniec mieć problem i zmieniać lekarza..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale narobiłyście mi ochoty na szczawiową :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 trymestr przywitałam strasznym zmęczeniem i sennością i cierpie na zaparcia;( ja zawsze miałam świetną przemianę materii a teraz 4 dni nic...a jak już to tak troszkę.. do tego zgaga praktycznie po wszystkim... I jakieś mdłości w ciągu dnia też się pojawiają
    to tyle czekam teraz na dobre wiadomości z usg prenatalnego i oczywiście przypływ energii, który ma przybyć w 2 trymestrze.
    Teraz uciekam na drzemke, dzień bez drzemki dniem straconym...
    A dzięki dziewczyny za duchowe wsparcie bo mąż ma już dosyć mojego marudzenia i pesymizmu...

Fidelissa lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti mam to samo z zaparciami - dopiero dziś rano z emocji przed wizytą udało się ;) mówiłam o tym ginowi że to może od żelaza ale kazał brać dalej a pić syrop lactocośtam - nie mam nazwy pod ręką jak będzie potrzeba

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie zapiera czesto. Pomagają mi jogurty z ziarnami, duzo płynów, kiwi.
    Ten syrop to Lactulose. Z doświadczenia z pacjentami wiem, ze najlepiej działa podany w 1/2szkl cieplej ale nie gorącej wody. Efekt gwarantowany. Póki co daje rade na naturalnych wspomagaczach :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ