Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Lubiące jesc Grejfruty? Ja ostatnio polubiłam:) ale sa smacznie gorzkie:)
    Słodycze sa ostatnio za słodkie...

Ja lubiłam przed ciaza, choć najbardziej zielone :) teraz zgaga murowana po cytrusach, wiec omijam niestety.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na zaparcie ostatnio wypiłam duphalac :) i wsio poszło wszystko to myślałam, że zbankrutuje na papierze toaletowym xD ale za to wyczyściło tak, że schudłam hahahaha prawie 4 kg, tyle ,że mnie prawie tydzień trzymało, no chciało mi się a nie mogłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 17:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati,gratuluje synka :) ,babcia bedzie troszke rozczarowana bo liczyla na wnusie heheheeh,ja dzis bylam sie pokluc,na wizyte pojde w piatek bo w czwartek nie moge,no i kupilam sukienke na wesele,bedzie rosla razem ze mna heheheh

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja lubiłam przed ciaza, choć najbardziej zielone :) teraz zgaga murowana po cytrusach, wiec omijam niestety.

I mnie te cytrusy tak męczą, a tak mi się chce kwaśnych soków np. pomarańzowego :/
    Widzę, że to tylko ja tak grubnę - wszystkie chudną :)
    Nawet położna się głośno zdziwiła "O, to aż 6kg pani wskoczyła!"
    Buuuuu....

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po prenatalnym usg. Wszystko w porządku przezierność 1,1 mm, kosć nosowa obecna:) crl 5,94 cm :)

Marzena27, mada_lena, izia, lkc, Viviana, e_v_e, RewolucjaSięDzieje, Goplana, KasiaKa, sylvi, Monique, Fidelissa, Maga31, Idia, anusiaa90 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• izia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga stoi w miejscu - 58,2 było ostatnio i dziś

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze sie z Waszych udanych wizyt, ale juz nie moge sie doczekac mojej.. do 14 maja jeszcze tyle czasu, istny koszmar, a tak bym chciala zagladnac co sie dzieje w srodku :) dzisiaj dopadla mnie najgorsza dolegliwosc - ZGAGA! pierwszy raz w zyciu poczulam co to za cudo i baaaaardzo mi sie nie spodobalo! to chyba kara za brak wymiotow, mialam tylko mdlosci..
    w normalne spodnie ledwo sie zapinam a zdazylam od poczatku schudnac 6,5 kg :( a brzuszka ani sladu :( dziwna ta moja ciaza..

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    I mnie te cytrusy tak męczą, a tak mi się chce kwaśnych soków np. pomarańzowego :/
    Widzę, że to tylko ja tak grubnę - wszystkie chudną :)
    Nawet położna się głośno zdziwiła "O, to aż 6kg pani wskoczyła!"
    Buuuuu....

Ja też! Ja też! Ja też grubnę :)

Jem i jem - nigdy nie jadłam słodyczy, a teraz nie mogę przestać.

I JABŁKA za mną chodzą... Dzień bez jabłka to dzień stracony!

Idia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale zazdroszczę! Tez bym baardzo synusia chciała :) ale u Ciebie kalendarz chiński sie nie sprawdził, wiec mam nadal nadzieje że i u mnie mały fiutek też siedzi :)

Dotty ja tez te jabłka namiętnie wcinam :)

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na plusie 1,5 kg.
    Dzien bez banana dniem straconym:)
    A dzis chce mi sie czarnej porzeczki:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po genetycznym! Nasz Szkrabek ma już 7,3 cm.:) Wszystko jest w porządeczku, NT - 1,3, kość nosowa ok. Ogólnie wszystkie wymiary prawidłowe. No i najprawdopodobniej będziemy rodzicami małej księżniczki!;)
    Wszyscy wkoło mi wróżyli synka, że już prawie w to uwierzyłam. A tu dzisiaj niespodzianka!:)
    Mój mąż był wpatrzony w ekran jak w obrazek, dawno nie widziałam takiego zainteresowania!;)

mada_lena u mnie też ostatnio nie ma dnia bez banana.;) A dzisiaj dorwałąm się do malin.

U mnie waga stoi w miejscu, nie chce drgnąć. Tylko spodnie mi się kurczą.;)

Pati, gratuluję synka! I cieszę się, że szyjka się nie skraca!:)

766afe99670aaf25med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:51

Viviana, nick nieaktualny, lkc, RewolucjaSięDzieje, Goplana, izia, e_v_e, Dotty84, madziulka112, sylvi, Monique, mada_lena, Fidelissa, Cześka, Maga31, Rybka Nemo, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję poznania płci i zdrowych maluszków:)
    Ja dziś byłam u gina a na genetyczne idę w czwartek na 19.30 dopiero i mam nadzieję, że wszystko będzie ok:) Może nasz Skarbek też pokaże kim jest:) Choć nie nastawiam się:)
    Ja mam na plusie 1,5 kg i brzuszek coś tam wyskakuje już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 21:06

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak jabłka, albo owoce, które tryskają sokiem, grejpfruty, arbuzy, marzę o czereśniach i agreście omniomniom.

santoocha, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo zacznie się sezon na świeże, polskie owoce to się obejmy! Już nie mogę doczekać się polskich truskawek i czereśni! W sumie to fajnie, że nam środek ciąży przypadnie na lato, będziemy mogły dostarczyć maluszkom dużej ilości witamin. :-)

RewolucjaSięDzieje, lkc, KocieOczy, Maga31 lubią tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arbuz wieczorem, a potem sikam całą noc :)

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strupka a miałaś juz usg przez brzuch czy dowciapne?? gratuluję córeczki :-) ja mam nadzieję że mój lokator pokarze w czwartek co ma między nóżkami :-)) dzisiaj mam fatalny dzień, mdłości cały dzień, haft i zgaga!!! odbijanie to mam od samego początku...tragicznie się czuję :-(

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, miałam najpierw dowcipne a później przez brzuch. Przez brzuch był odrobinę mniej dokładny obraz ale wcześniej mój mały uparciuch nie chciał się tak ładnie ułożyć, żeby lekarz miał pewność co do płci.:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale świetne wieści dziewczyny :D Dzisiaj słonko patrzę każdemu świeci :) No i świetnie a ja mam ciągle ochotę na śmieciowe jedzenie typu zupki chinskie i inne szybkie dania... a w pierwszej ciąży miałam jobla na punkcie zdrowej żywności :D a teraz co fast foody i jakieś i takie tanie szajsy, no i warzywa z patelni heheh xD

niecierpliwa A co do tego chińskiego to mi się sprawdziło właśnie heh że wcześniej chłopak i teraz chłopak :P Ale zobaczymy przy drugim usg czy psikusa nie będzie i nie będzie jednak panieneczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 21:56

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie śpię. Czekam na męża zawsze jak ma 2 zmianę.

Głowa mi dziś pękała.

Co do owoców, to garściami jem, pomarańcze najbardziej, czekam na truskawki, brzoskwinie, w lecie będzie bomba witaminowa. Poza tym warzywa, nabiał, lubię się najeść na obiad, słodkiego dalej nie toleruję.

Super wieści z wizyt, kciukam za wszystkie kolejne.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio nie miałam zupełnie czasu więc tu nie zaglądałam chyba od świąt.
    Przepraszam, jeśli nie wiem co u każdej z Was, ale nie nadrobię wszystkiego.
    Wszystkim dziewczynom, które były ostatnio na wizytach gratuluję dobrych wieści, ja też dzisiaj byłam u lekarza na NFZ.
    Dzidzia wierciła się strasznie, skakała, robiła fikołki, machała rączkami itd. Lekarz nie powiedział mi za dużo, oprócz tego, że ma już 8,1 cm, i wszystko wygląda w porządku z czego bardzo się cieszę. Serduszko po raz kolejny usłyszałam :)
    No i na temat płci nic nie powiedział, ale chyba jak będzie wiadomo za jakieś 3-4 tyg to będzie fajnie bo narazie nie mam głowy do zakupów.

Weekend minął mi na grillowaniu, plażowaniu, spacerowaniu no i jedzeniu (kebab, gofry, lody... ehh ten sezon).
    Wiecie co, znajomi nas odwiedzili i cały weekend był pijacki. Już w sobotę wieczorem mąż mnie denerwował kiedy to po kilkunastu piwach wcale nie miał dość...
    Czy Was to też denerwuje? Ogólnie wogóle nie myślę o tym żeby cokolwiek wypić, bo moja dzidzia jest najważniejsza, ale czasem to mnie już nerwy puszczają... Ehh...

Ojej, dopiero wyczytałam...
    Czarna tak bardzo mi przykro i smutno. Trzymaj się kochana, kolejnym razem wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ