X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Lubiące jesc Grejfruty? Ja ostatnio polubiłam:) ale sa smacznie gorzkie:)
    Słodycze sa ostatnio za słodkie...

Ja lubiłam przed ciaza, choć najbardziej zielone :) teraz zgaga murowana po cytrusach, wiec omijam niestety.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na zaparcie ostatnio wypiłam duphalac :) i wsio poszło wszystko to myślałam, że zbankrutuje na papierze toaletowym xD ale za to wyczyściło tak, że schudłam hahahaha prawie 4 kg, tyle ,że mnie prawie tydzień trzymało, no chciało mi się a nie mogłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 17:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati,gratuluje synka :) ,babcia bedzie troszke rozczarowana bo liczyla na wnusie heheheeh,ja dzis bylam sie pokluc,na wizyte pojde w piatek bo w czwartek nie moge,no i kupilam sukienke na wesele,bedzie rosla razem ze mna heheheh

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja lubiłam przed ciaza, choć najbardziej zielone :) teraz zgaga murowana po cytrusach, wiec omijam niestety.

I mnie te cytrusy tak męczą, a tak mi się chce kwaśnych soków np. pomarańzowego :/
    Widzę, że to tylko ja tak grubnę - wszystkie chudną :)
    Nawet położna się głośno zdziwiła "O, to aż 6kg pani wskoczyła!"
    Buuuuu....

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po prenatalnym usg. Wszystko w porządku przezierność 1,1 mm, kosć nosowa obecna:) crl 5,94 cm :)

Marzena27, mada_lena, izia, lkc, Viviana, e_v_e, RewolucjaSięDzieje, Goplana, KasiaKa, sylvi, Monique, Fidelissa, Maga31, Idia, anusiaa90 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• izia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga stoi w miejscu - 58,2 było ostatnio i dziś

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze sie z Waszych udanych wizyt, ale juz nie moge sie doczekac mojej.. do 14 maja jeszcze tyle czasu, istny koszmar, a tak bym chciala zagladnac co sie dzieje w srodku :) dzisiaj dopadla mnie najgorsza dolegliwosc - ZGAGA! pierwszy raz w zyciu poczulam co to za cudo i baaaaardzo mi sie nie spodobalo! to chyba kara za brak wymiotow, mialam tylko mdlosci..
    w normalne spodnie ledwo sie zapinam a zdazylam od poczatku schudnac 6,5 kg :( a brzuszka ani sladu :( dziwna ta moja ciaza..

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    I mnie te cytrusy tak męczą, a tak mi się chce kwaśnych soków np. pomarańzowego :/
    Widzę, że to tylko ja tak grubnę - wszystkie chudną :)
    Nawet położna się głośno zdziwiła "O, to aż 6kg pani wskoczyła!"
    Buuuuu....

Ja też! Ja też! Ja też grubnę :)

Jem i jem - nigdy nie jadłam słodyczy, a teraz nie mogę przestać.

I JABŁKA za mną chodzą... Dzień bez jabłka to dzień stracony!

Idia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale zazdroszczę! Tez bym baardzo synusia chciała :) ale u Ciebie kalendarz chiński sie nie sprawdził, wiec mam nadal nadzieje że i u mnie mały fiutek też siedzi :)

Dotty ja tez te jabłka namiętnie wcinam :)

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na plusie 1,5 kg.
    Dzien bez banana dniem straconym:)
    A dzis chce mi sie czarnej porzeczki:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po genetycznym! Nasz Szkrabek ma już 7,3 cm.:) Wszystko jest w porządeczku, NT - 1,3, kość nosowa ok. Ogólnie wszystkie wymiary prawidłowe. No i najprawdopodobniej będziemy rodzicami małej księżniczki!;)
    Wszyscy wkoło mi wróżyli synka, że już prawie w to uwierzyłam. A tu dzisiaj niespodzianka!:)
    Mój mąż był wpatrzony w ekran jak w obrazek, dawno nie widziałam takiego zainteresowania!;)

mada_lena u mnie też ostatnio nie ma dnia bez banana.;) A dzisiaj dorwałąm się do malin.

U mnie waga stoi w miejscu, nie chce drgnąć. Tylko spodnie mi się kurczą.;)

Pati, gratuluję synka! I cieszę się, że szyjka się nie skraca!:)

766afe99670aaf25med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:51

Viviana, blue00, lkc, RewolucjaSięDzieje, Goplana, izia, e_v_e, Dotty84, madziulka112, sylvi, Monique, mada_lena, Fidelissa, Cześka, Maga31, Rybka Nemo, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję poznania płci i zdrowych maluszków:)
    Ja dziś byłam u gina a na genetyczne idę w czwartek na 19.30 dopiero i mam nadzieję, że wszystko będzie ok:) Może nasz Skarbek też pokaże kim jest:) Choć nie nastawiam się:)
    Ja mam na plusie 1,5 kg i brzuszek coś tam wyskakuje już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 21:06

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak jabłka, albo owoce, które tryskają sokiem, grejpfruty, arbuzy, marzę o czereśniach i agreście omniomniom.

santoocha, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo zacznie się sezon na świeże, polskie owoce to się obejmy! Już nie mogę doczekać się polskich truskawek i czereśni! W sumie to fajnie, że nam środek ciąży przypadnie na lato, będziemy mogły dostarczyć maluszkom dużej ilości witamin. :-)

RewolucjaSięDzieje, lkc, KocieOczy, Maga31 lubią tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arbuz wieczorem, a potem sikam całą noc :)

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strupka a miałaś juz usg przez brzuch czy dowciapne?? gratuluję córeczki :-) ja mam nadzieję że mój lokator pokarze w czwartek co ma między nóżkami :-)) dzisiaj mam fatalny dzień, mdłości cały dzień, haft i zgaga!!! odbijanie to mam od samego początku...tragicznie się czuję :-(

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, miałam najpierw dowcipne a później przez brzuch. Przez brzuch był odrobinę mniej dokładny obraz ale wcześniej mój mały uparciuch nie chciał się tak ładnie ułożyć, żeby lekarz miał pewność co do płci.:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale świetne wieści dziewczyny :D Dzisiaj słonko patrzę każdemu świeci :) No i świetnie a ja mam ciągle ochotę na śmieciowe jedzenie typu zupki chinskie i inne szybkie dania... a w pierwszej ciąży miałam jobla na punkcie zdrowej żywności :D a teraz co fast foody i jakieś i takie tanie szajsy, no i warzywa z patelni heheh xD

niecierpliwa A co do tego chińskiego to mi się sprawdziło właśnie heh że wcześniej chłopak i teraz chłopak :P Ale zobaczymy przy drugim usg czy psikusa nie będzie i nie będzie jednak panieneczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 21:56

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie śpię. Czekam na męża zawsze jak ma 2 zmianę.

Głowa mi dziś pękała.

Co do owoców, to garściami jem, pomarańcze najbardziej, czekam na truskawki, brzoskwinie, w lecie będzie bomba witaminowa. Poza tym warzywa, nabiał, lubię się najeść na obiad, słodkiego dalej nie toleruję.

Super wieści z wizyt, kciukam za wszystkie kolejne.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio nie miałam zupełnie czasu więc tu nie zaglądałam chyba od świąt.
    Przepraszam, jeśli nie wiem co u każdej z Was, ale nie nadrobię wszystkiego.
    Wszystkim dziewczynom, które były ostatnio na wizytach gratuluję dobrych wieści, ja też dzisiaj byłam u lekarza na NFZ.
    Dzidzia wierciła się strasznie, skakała, robiła fikołki, machała rączkami itd. Lekarz nie powiedział mi za dużo, oprócz tego, że ma już 8,1 cm, i wszystko wygląda w porządku z czego bardzo się cieszę. Serduszko po raz kolejny usłyszałam :)
    No i na temat płci nic nie powiedział, ale chyba jak będzie wiadomo za jakieś 3-4 tyg to będzie fajnie bo narazie nie mam głowy do zakupów.

Weekend minął mi na grillowaniu, plażowaniu, spacerowaniu no i jedzeniu (kebab, gofry, lody... ehh ten sezon).
    Wiecie co, znajomi nas odwiedzili i cały weekend był pijacki. Już w sobotę wieczorem mąż mnie denerwował kiedy to po kilkunastu piwach wcale nie miał dość...
    Czy Was to też denerwuje? Ogólnie wogóle nie myślę o tym żeby cokolwiek wypić, bo moja dzidzia jest najważniejsza, ale czasem to mnie już nerwy puszczają... Ehh...

Ojej, dopiero wyczytałam...
    Czarna tak bardzo mi przykro i smutno. Trzymaj się kochana, kolejnym razem wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ