X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro prenatalne. Dziś byłam u mojego giną z twarzą i tym co zalecił skonsultować pediatra i dentysta. Mogę już chodzić, dawki leków zmniejszone do połowy. Powitał mnie w II trymestrze :)

Cudak wspinał się po łożysku. Taternik będzie!

xpatiiix3, Lavendula, blue00, Goplana, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Nata lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki prenatalnego USG i PAPP-A i , Wszystko OK :) Kamień z serca <3 Zmienił mi się TP - wg usg - 6 listopada. Co do płci to mam lekki zamęt - doktorek od USG na 99% obstawiał w zeszłym tygodniu dziewczynkę, a pani doktor wczoraj na dyżurze na ginekologii z uśmiechem powiedziała, że widzi co-nieco między nóżkami.... - w przyszły poniedziałek idę do swojej Gin, która prowadzi mi ciążę, i ciekawe co Ona zobaczy.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 22:45

KocieOczy, Monique, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Idia lubią tę wiadomość

• asia099 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati
    Super, a jakie zdjęcie ładne :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ciesze sie z Waszych udanych wizyt, ale juz nie moge sie doczekac mojej.. do 14 maja jeszcze tyle czasu, istny koszmar, a tak bym chciala zagladnac co sie dzieje w srodku :) dzisiaj dopadla mnie najgorsza dolegliwosc - ZGAGA! pierwszy raz w zyciu poczulam co to za cudo i baaaaardzo mi sie nie spodobalo! to chyba kara za brak wymiotow, mialam tylko mdlosci..
    w normalne spodnie ledwo sie zapinam a zdazylam od poczatku schudnac 6,5 kg :( a brzuszka ani sladu :( dziwna ta moja ciaza..

Ja też ciągle słyszę, że jeszcze żadnego brzuszka nie widać.
    No chyba, że bardzo się najem, to ja widzę.
    A na wadze 2 kg więcej.
    Ale dużo dziewczyn na początku chudnie, gorzej by było przybierać za dużo.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pierwsza? Ciezka noc mialam, polozylam sie z bolem glowy i z bolem glowy wstalam, kolo 3 nad ranem poszlam zjesc jablko i popilam o zgrozo woda gazowana, wiadomo jaki efekt, zasnelam dopiero godzine pozniej bo spac mi sie odechcialo :) , moze uda mi sie dzis w miare odpoczac

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

No a ja się nie wyspałam, ale potemmyśle ,że odeśpie..

miłego dnia :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.Wczoraj byłam w klinice Invicta ,gdzie sie leczyłam u endyk-gin,na wizycie dostałam skierowanie na tsh,ft4 i przeciwciała. Zrobiłam juz i dzis beda wyniki,ale musze znalezc blizej kogos kto zajmie sie moja tarczyca bo nie bede jezdzic ponad 130 km i tyle placic. Teraz nie wiem czy z wynikiem udac sie do endykr? czy jak bedzie taki sam jak miesiac temu to czy dalej brac ta sama dawke?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem się fatalnie czułam :( też mnie teraz dopiero objawy dotykają bo I trymestr był niezwykle łaskawy. Zgaga dała mi nieźle popalić, a do tego suszyło mnie jak na mega kacu - i o dziwo nie wstawałam w nocy siku. Rano za to pobiegłam po pączka pierwszy raz od dawien dawna mnie coś na słodkie pociągnęło :D No i nic.. ptaszki świergolą, słońce nieśmiało zagląda w okna trzeba będzie się wytoczyć później na jakiś spacerniak ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Teraz nie wiem czy z wynikiem udac sie do endykr? czy jak bedzie taki sam jak miesiac temu to czy dalej brac ta sama dawke?
    A nie masz możliwości telefonicznie skonsultować np wyniku? Ja z wynikiem nie szłam znowu do lekarza, tylko zawsze dzwoniłam zapytać czy zostajemy przy tej dawce czy jakie działania. Jechać 130km i płacić tylko po to żeby usłyszeć np, że dawka bez zmian to trochę mija się z celem. Spróbować zawsze możesz :) Lekarz chyba wie ile km do niego pokonujesz więc powinien pójść na rękę w interpretacji wyniku na tel :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, milego dnia!!!!!!!!!
    mi sie dzisiaj wyjatkowo dobrze spalo i snila mi sie sliczna malutka dziewczynka z ciemnymi wloskami ubrana na rozowo :)))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    A nie masz możliwości telefonicznie skonsultować np wyniku? Ja z wynikiem nie szłam znowu do lekarza, tylko zawsze dzwoniłam zapytać czy zostajemy przy tej dawce czy jakie działania. Jechać 130km i płacić tylko po to żeby usłyszeć np, że dawka bez zmian to trochę mija się z celem. Spróbować zawsze możesz :) Lekarz chyba wie ile km do niego pokonujesz więc powinien pójść na rękę w interpretacji wyniku na tel :)

Cos Ty,tez tak myslałam,ze to nie problem,nie ma szans <mam przyjsc na normalna wizyte 150 zl plus 100 na paliwo,zapytam mojej rodzinnej bo w grudniu mialam 4,2 i endyk dał dawke 25 ,na poczatku ciazy mialam 3,66 i rodzinna zwiekszyła i biore 50 mg,zobacze jaki dzisiaj bedzie wynik i zapytam rodzinnej,cos mowiła,ze moze mnie poprowadzic z tsh bo nie ma sensu co miesiac wydawania tyle kasy na endo,raz na jakies czas pojade ewentualnie juz z wynikiem bo wszedzie mam daleko,a to nic nie da,ze zaplace za wizyte na ktorej dostane skierowanie na tsh i na drugi dzien znowu jechac na badania ,a potem z wynikie

• okti89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja miałam dzisaij strasznie głupi sen... śniło mi się że wyciągnełam sobie teraz w tym 14 tyg. dziecko z macicy i było normalnych rozmiarów duże takie jakie powinnosię urodzić... opiekowałam się nim kąpałam, przebierałam pampersa, ubierałam w ubranka które już mam... Co za głupi sen...
    Kurcze wczoraj na wieczór miałam jakieś małe skurcze w macicy chyba zadzwonie dziś do mojego lekarza co z tym zrobić, bo do czwartku zwariuje...

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ide do nowej ginki na 16.30,wiec jej zapytam jeszcze dokladnie

• alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Okti,tez takie glupoty mi sie snia ,a potem w glowe zachodzi,ja dzisiaj ide ,a jutro do tego mojego starego gina,zapytam poloznej czy moge do dwoch na nfz chodzic bo jeszcze sie nie zdecydowałam

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej u nas słoneczko:) az sie chce działać:) my juz po śniadaniu, oczywiście pomidorki musza byc:)
    Rewolucja ja marze o czeresniach juz od miesiąca!!!!
    Widziałam juz truskawki, niby nasze spod foli, ale chyba poczekam jeszcze....
    Okti kochana bedzie wszystko dobrze. Ja tez mam głupie sny. Dzis mam nawet poradę dnia, zeby zaakceptować wszystkie sny w ciazy, bo sa wyńikiem burzy hormonow;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja mam obok siebie ryneczke a jak sie przeprowadzę będę miała jeszcze bliżej będę żarła czereśnie do hafta chyba i truskawki ze śmietaną :D

alka89, alka89, Paju lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja już po wczorajszych badaniach... Mam już 6,86 cm, przezierność karkowa 1,78, serducho 140/m, mam nos, 2 rączki ze wszystkimi paluszkami i dwie stópki, fikam sobie i gram na nosie, a może palca "ssiem"? ;)

Od dzisiaj na miesięcznym L4, w sumie nie trzeba było, ale sobie odpocznę, nawet nie musiałam prosić, ginka sama zapytała.

Co do Pappa... dziś idę sobie zrobić, lekarka nie naciskała, ale trafiłam na tanie laboratorium, więc żalu nie będzie, wszystko w normie, więc i tu nie może być inaczej :) potem wstawię focię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:24

KocieOczy, Fidelissa, Viviana, Maga31, Reverie, xpatiiix3, Idia, Rybka Nemo, anusiaa90 lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,widziałam wczoraj Twojego synka,sliczny,gratuluje

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie :) do domu wróciłam po 21! Oprócz opóźnienia to jeszcze tak długo oglądała dzidziusia i pokazywała wszystko tatusiowi :) ale byłam padnięta.. Ale najważniejsze że u maluszka wszystko dobrze :) rośnie jak na drożdżach! Na tą chwilę ma trochę ponad 4,2 cm :) na początku tak grzecznie leżał a potem kopał machał nóżkami że nie mogła go dokładnie zmierzyć :)
    Ale oprócz miliona badań do zrobienia nie dostaliśmy zdjęcia :(

xpatiiix3, anusiaa90 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Niedługo zacznie się sezon na świeże, polskie owoce to się obejmy! Już nie mogę doczekać się polskich truskawek i czereśni! W sumie to fajnie, że nam środek ciąży przypadnie na lato, będziemy mogły dostarczyć maluszkom dużej ilości witamin. :-)

i wtedy odstawimy te sztuczne witaminy
    bo beda swieze, do myslicie?:)))

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ