X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ja już po wizycie, maluch tak fikał że nawet za bardzo zmierzyć się go nie dało.

Wizyta na NFZ sprzęt słaby, przezierność karkowa 1,5mm a kości nosowej przy takiej jakości obrazu i ruchliwości malucha nie była w stanie dostrzec kobieta

Serduszko ponad 150/min.

Zdjecia mam 2 ale nie pozował...

Nie wiem czy warto wydawac kase na genetyczne u mnie bez testu PAPPA 270zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 13:26

Maga31, Rybka Nemo, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula ja dziś mam u swojego gina przezierność, badania genetyczne mam za tydzień w Warszawie razem z testem PAPPA. Trzymam kciuki,potem zdajemy sobie wspaniałe relacje!:)
    Kurcze ja jako takich zachcianek nie mam w ogóle, jedynie czasem muszę długo pomysleć co mam zjeść:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko wy jecie? Wow! Ja jem takie porcje że jak jemy poza domem to kelnerki pytają czy mi nie smakowało. Cały obiad mieści się na podstawku od kawy :)

Po piątkowej wizycie diagnoza: ciąża zagrożona, polip w uściu szyjki. Na dodatek niedoczynność tarczycy przeszła w nadczynność i jeszcze chorobliwie chce mi się spać. Tyle u mnie nowości :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ah ja już po wizycie, maluch tak fikał że nawet za bardzo zmierzyć się go nie dało.

Wizyta na NFZ sprzęt słaby, przezierność karkowa 1,5cm a kości nosowej przy takiej jakości obrazu i ruchliwości malucha nie była w stanie dostrzec kobieta

Serduszko ponad 150/min.

W Poznaniu z testem 250zł.

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa super gratuluje!:) Może i nie warto wydawać kasę na genetyczne skoro jest wszystko dobrze:) Mi gin kazał robić ze względu na poronienie ale wysłal mnie przez szpital więc za darmo

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Wróciłam z urlopu, 1.5 tyg w Paryżu - mieście schodów i kolejek - w życiu tyle się nie nachodziłam, ale też w życiu nie jadłam tak pysznego jedzenia! i dostałam tam czereśnie - wtrąbiłam kilogram w pół godziny. Efekt? 0.1 kg mniej niż przed wyjazdem...

Trochę się sforsowałam, do tego lot (mimo, że racjonalnie wiem, że nie ma się czym martwić, to i tak się stresowałam podwójnie, a swoja drogą skorzystałam w pierwszeństwa w kolejce przy boardingu, miło, że się zainteresowali:)), od soboty ból głowy ze stresu, do dziś do 10 do USG NT (drugiego, a co tam, to miałam za darmo:)). Wyszło, że wszystko OK, potomek ma 7.4mm, NT 2.2 mm (13t4d), wszystko na swoim miejscu, co do płci to lekarz nie chciał spekulować, że jakaś rurka przy chłopcu powinna być wyżej, więc wychodzi na to, że na razie stawia na dziewczynkę. Mój mąż się wzruszył bardzo:).

Wróciłam do rzeczywistości (no prawie, jeszcze tydzień urlopu), a tu się okazuje, że mieszczę się tylko w 2 pary spodni! czas wybrać się na jakiś shopping... i przejrzałam cały internet w poszukiwaniu pasów ciążowych i chyba zdecyduję się na taki (w 2 kolorach): http://www.carriwell.pl/seamless/maternity_support_band.asp

I pytanie: macie jakieś doświadczenie z poduszkami dla ciężarnych? na allegro są różne kształty i kompletnie nie wiem, co wybrać...

pozdrawiam!

Fidelissa, santoocha, sylvi, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png

Wysłany: 12 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    W Poznaniu z testem 250zł.

W łodzi 500 z testem :)

nxbhnwz.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    W łodzi 500 z testem :)

Wow myślę ze w takim wypadku wybrałabym się na wycieczkę do Poznania ... Wyjdzie taniej

uwo9skjovnetfmk9.png

Wysłany: 12 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy tez kto robi. Kazdy lekarz inaczej sie ceni :) test mi niepotrzebny, zastanawiam sie tylko nad usg

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia ja mieszkam w Pń, i dzis za samo usg genetyczne 200..;/ a z testem Pappa 300..
    mimo ze jest groupon 249 ze wszytskim robie samo usg genetyczne to mi starczy :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Wizyta na NFZ sprzęt słaby, przezierność karkowa 1,5cm a kości nosowej przy takiej jakości obrazu i ruchliwości malucha nie była w stanie dostrzec kobieta

Serduszko ponad 150/min.

Kochanie 1,5cm przezierności czy 1,5mm? :) bo to pierwsze to bardzo duze..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!

Wysłany: 12 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Kochanie 1,5cm przezierności czy 1,5mm? :) bo to pierwsze to bardzo duze..

Tak tak 1,5 mm sory pisze z telefonu i musialo mi poprawic

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze ;D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puchną mi dziąsła co jakiś czas, najbardziej przy ósemkach, zęby mam wyleczone przed ciążą, czym można płukać? Może rumiankiem, bo wiem, że szałwia odpada.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w pracy.
    niecierpliwa gratulacje

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - a po co ten pas ciążwy jesli sie można mieć spodnie z panelem?

- ktoś mi powiedział niedawno żeby w ciąży nie jesc lodow, bo mozna sie nabawic salmonelli? ze tam żółtka sa itp? co o tym sadzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 15:04

qq87j44jhto0od0f.png

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu od 22.05 moda ciążowa ;)

http://gazetka.lidl.pl/6051787f-a560-4296-b423-70fd13166823/#/22

Viviana, Fidelissa, santoocha, Lavendula lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    - a po co ten pas ciążwy jesli sie ma spodnie z panelem?

- ktos mi powiedzial niedawno zeby w ciazy nie jesc lodow bo mozna sie nabawic salmonelli? ze tam żółtka sa itp? co o tym sadzicie?

takich własnej roboty to na pewno nie, albo z jakichś nieznanych budek też bym nie zjadła. Ale te sklepowe to bez obaw, tam żadna salmonella nie przetrwa ;)

Fidelissa, Agata92 lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli lody ze sklepu w sensie na patyku tak
    a takie np skrętki i lody wloskie lub na gałki z budki juz nie?

qq87j44jhto0od0f.png

• Monique Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    czyli lody ze sklepu w sensie na patyku tak
    a takie np skrętki i lody wloskie lub na gałki z budki juz nie?

Hehe, chodzi mi o te sklepowe w sensie marek Grycan, Koral itd. itp. Gałkowe markowe też bym jadła. Natomiast unikałabym tych np. z automatu z jakichś nieznanych budek, bo tam standardy higieniczne są różne...

e43bfde7db.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ