Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadam wszystkie jakie widze :) niby miejsca wszystkie porządne sie wydaja

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz sie rzucilam na lody!:D wczesniej bylam chora i cierpialam ze nie moge ale lody kocham!:D o bozzze dziewczyny ja zawalu dostane czemu przed kazda wizyta taka adrenalina i normalnie godzina w kiblu!!:D:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik trzymaj sie

ja tez uwielbiam lody:))

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    - a po co ten pas ciążwy jesli sie można mieć spodnie z panelem?

ano po to, że jeszcze mam za mały brzuch na spodnie typowo ciążowe, a przynajmniej tak mi się wydaje. chcę skorzystać z przedłużki do paska spodni, ale ten materiał przy pasku jest niewygodny, więc myślę, że taki pas zakryje bieliznę, jakby coś...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny puchną mi dziąsła co jakiś czas, najbardziej przy ósemkach, zęby mam wyleczone przed ciążą, czym można płukać? Może rumiankiem, bo wiem, że szałwia odpada.

Najlepiej rumianek a jak boli konkretnie przy osemkach to mozesz kupic strzykawke w aptece i starac sie delikatnie pod dziaslo wstrzykiwac.
    Moze byc stan zapalny.

Viviana lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czytałam o tych lodach ale bądźmy szczerzy, żadnych jajek tam nie ma hehe ;)

myślałyście już nad kostiumami kąpielowymi, ja się wybieram pod koniec lipca nad morze i nie wiem w co się zaopatrzyć

chyba się przejde do tego lidla :) bardzo sobie chwalę te t-shirty esmara :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem bardzo zmęczona. Żyje z dnia na dzień i ciągle o czymś zapominam. W pracy jest najgorzej, bo teraz mam taki okres że muszę pamiętać o wilu sprawach. Muszę się jakoś ogarnąć

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane jestem po prenatalnym usg :) wszystko ok, i nie było potrzeby wykonywania Pappa ;D
    przezierność karkowa 1.2mm, kość nosowa 2 mm :) długość pęcherzyka moczowego 3mm, serduszko 175u/min <3
    Maluszek ma 5cm 8mm :)
    wiek ciąży według usg 12w3d :) czyli 3 dni szybciej niz OM :)
    wszystko prawidłowo :D Zdrowy Skarbulek <3 to jest dla mnie najważniejsze <3
    oczywiście na początku nie chciał sobie hopsać by prawidłowo zbadać przezierność karkową bo był przytulony do ścianki i to obraz zamazywało, a póżniej jak powinien juz byc spokojny zeby wszystko pobadać to się uspokoić nie chciał tak fikał i zmieniał pozycje ze szok! ;D noska przez dłuższą chwile nie pozwolił nam zmierzyc bo trzymał rączkę <3 można było policzyć paluszki <3
    niestety nie wiem co jeszcze noszę pod serduchem patrzyłyśmy z Panią doktor to nic nie widać więc moze Córa <3
    zdjątek nie mam :( bo tak fikał że obraz mega był zamazany..:(

KasiaKa, sylvi, Evik, Maga31, Fidelissa, e_v_e, Eve, Lavendula, anusiaa90, Rybka Nemo, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przyszłam taka zmęczona z pracy, miałam tylko 16 dzieci,ale po 6 godzinach samej dały mi nieźle popalić. Wyjątkowo zły poniedziałek. A teraz mnie brzuch pobolewa i chyba pójdę na zwolnienie. Skoro z dzidziusiem jest wszystko dobrze to muszę o tym tylko myśleć. Moja lekarka od początku ciąży mi mówiła żebym poszła bo muszę myśleć o jednym swoim a nie o dwudziestu innych dzieciach, ale ja twardo stałam przy swoim, że będę pracować. Teraz przyznaję jej rację, znalazłam osobę na moje miejsce, wytłumaczyłam dziś wszystko dzieciaczkom, przyjęły to ze zrozumieniem i tylko pytały co będzie czy chłopczyk, czy dziewczynka :) Od siedmiu lat nie byłam na żadnym zwolnieniu, to chyba z czystym sumieniem mogę odejść.
    O Matko, jak to zabrzmiało!!

Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści Jula222 i Evik!! I po strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:16

Evik lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pooo! Przezierność 1,44mm wszystko ok! :) Dzidziuś się ruszał machał rączkami, otwierał bużkę. Niesamowite uczucie!Jestem taka szczęśliwa:)
    A tu dodaje foteczkę

Siema:D
    4t3als.jpg

Jula222, Maga31, sylvi, Strupka, Fidelissa, Eve, anusiaa90, Rybka Nemo, Lavendula, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa dokładnie kochana! Teraz oaza szczęścia:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 12 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wrzucić fotkę tutaj ?

nxbhnwz.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzuciłam poprzez stronkę tinypic.pl tam wklejam fotke a potem kopiuje linka i wklejam tutaj

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 12 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vzurwewx2u88_t.jpg

Udało się dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:32

Evik, Maga31, Strupka, Fidelissa, Eve, Dotty84, anusiaa90, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik nie ma to jak poczuć ulgę co ?:) ten ogromny ciężar z seerca spada po badaniu :) mogłam jeszcze leżeć i się wpatryać w tego Malucha a badana byłam przez ponad 30 min :D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak kochana, mnie ciągle lekarz przepraszał że to tak długo trwa a ja sobie mysle chyba oszalał:D Teraz euforia aż do następnej wizyty choc ryzyko poronienia już znacznie spadło:) A byłaś badana na fotelu? W ogóle wczesniej dziewczyny chyba pisały że co wizyta a mnie nie zbadał a mam takie kłujki w brzuchu powiedział ze to normalne.

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam super wyników :)
    KasiaKa, teraz sobie odpoczniesz :)
    Dziś byłam na wizycie kontrolnej bo kończyło mi się L4. Gin zbadał mnie na fotelu i usg brzuszne i dzidziak fikał aż miło :)
    Powiedziałam, że zastanawiam się czy nie wrócić do pracy, skoro te pierwszy trymestr minął, to sam mi zasugerował bym nie wracała, bo teraz najlepszy okres się zaczyna i trzeba korzystać z ładnej pogody ;)
    W sumie to ma racje, teraz i tak ZUS płaci wynagrodzenie, więc w pracy też się pewnie cieszą, a ja w pracy i tak nie mogę wrócić na moje stanowisko bo praca z mikrobami w ciąży niewskazana, więc bym się tylko niepotrzebnie tam pałętała ;) zaoszczędzę na dojazdach a w czerwcu wybierzemy się nad morze pooddychać jodem :)

oar89n73xsvk879c.png

Jula222, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Oj tak kochana, mnie ciągle lekarz przepraszał że to tak długo trwa a ja sobie mysle chyba oszalał:D Teraz euforia aż do następnej wizyty choc ryzyko poronienia już znacznie spadło:) A byłaś badana na fotelu? W ogóle wczesniej dziewczyny chyba pisały że co wizyta a mnie nie zbadał a mam takie kłujki w brzuchu powiedział ze to normalne.

Byłam badana na fotelu w środę wiec stwierdziła ze skoro wszytsko było ok to nie ma potrzeby teraz badać ponownie i od razu usg :)
    ja mam takie kłujki jak za szybko wstane to tak rwie w podbrzuszu.. ale juz sie przyzwyczajam ze nie szałaputnie a powoli i delikatnie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:48

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie dzisiaj popierdzielony dzień, siedze z R i sie nie odzywam, nie ma humoru, boli mnie brzuch rwie w boku, boli krzyż, głowa i co jeszcze jestem dzisiaj wściekła na wszystko i wszystkich :P
    CIesze się ,że sa dobre wieści z wizyt ja dzisiaj zafochany dzień więc nie będę Was zarażać moim humorkiem miłego wieczoru :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ