X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadam wszystkie jakie widze :) niby miejsca wszystkie porządne sie wydaja

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz sie rzucilam na lody!:D wczesniej bylam chora i cierpialam ze nie moge ale lody kocham!:D o bozzze dziewczyny ja zawalu dostane czemu przed kazda wizyta taka adrenalina i normalnie godzina w kiblu!!:D:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik trzymaj sie

ja tez uwielbiam lody:))

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    - a po co ten pas ciążwy jesli sie można mieć spodnie z panelem?

ano po to, że jeszcze mam za mały brzuch na spodnie typowo ciążowe, a przynajmniej tak mi się wydaje. chcę skorzystać z przedłużki do paska spodni, ale ten materiał przy pasku jest niewygodny, więc myślę, że taki pas zakryje bieliznę, jakby coś...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny puchną mi dziąsła co jakiś czas, najbardziej przy ósemkach, zęby mam wyleczone przed ciążą, czym można płukać? Może rumiankiem, bo wiem, że szałwia odpada.

Najlepiej rumianek a jak boli konkretnie przy osemkach to mozesz kupic strzykawke w aptece i starac sie delikatnie pod dziaslo wstrzykiwac.
    Moze byc stan zapalny.

Viviana lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czytałam o tych lodach ale bądźmy szczerzy, żadnych jajek tam nie ma hehe ;)

myślałyście już nad kostiumami kąpielowymi, ja się wybieram pod koniec lipca nad morze i nie wiem w co się zaopatrzyć

chyba się przejde do tego lidla :) bardzo sobie chwalę te t-shirty esmara :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem bardzo zmęczona. Żyje z dnia na dzień i ciągle o czymś zapominam. W pracy jest najgorzej, bo teraz mam taki okres że muszę pamiętać o wilu sprawach. Muszę się jakoś ogarnąć

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane jestem po prenatalnym usg :) wszystko ok, i nie było potrzeby wykonywania Pappa ;D
    przezierność karkowa 1.2mm, kość nosowa 2 mm :) długość pęcherzyka moczowego 3mm, serduszko 175u/min <3
    Maluszek ma 5cm 8mm :)
    wiek ciąży według usg 12w3d :) czyli 3 dni szybciej niz OM :)
    wszystko prawidłowo :D Zdrowy Skarbulek <3 to jest dla mnie najważniejsze <3
    oczywiście na początku nie chciał sobie hopsać by prawidłowo zbadać przezierność karkową bo był przytulony do ścianki i to obraz zamazywało, a póżniej jak powinien juz byc spokojny zeby wszystko pobadać to się uspokoić nie chciał tak fikał i zmieniał pozycje ze szok! ;D noska przez dłuższą chwile nie pozwolił nam zmierzyc bo trzymał rączkę <3 można było policzyć paluszki <3
    niestety nie wiem co jeszcze noszę pod serduchem patrzyłyśmy z Panią doktor to nic nie widać więc moze Córa <3
    zdjątek nie mam :( bo tak fikał że obraz mega był zamazany..:(

KasiaKa, sylvi, Evik, Maga31, Fidelissa, e_v_e, Eve, Lavendula, anusiaa90, Rybka Nemo, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przyszłam taka zmęczona z pracy, miałam tylko 16 dzieci,ale po 6 godzinach samej dały mi nieźle popalić. Wyjątkowo zły poniedziałek. A teraz mnie brzuch pobolewa i chyba pójdę na zwolnienie. Skoro z dzidziusiem jest wszystko dobrze to muszę o tym tylko myśleć. Moja lekarka od początku ciąży mi mówiła żebym poszła bo muszę myśleć o jednym swoim a nie o dwudziestu innych dzieciach, ale ja twardo stałam przy swoim, że będę pracować. Teraz przyznaję jej rację, znalazłam osobę na moje miejsce, wytłumaczyłam dziś wszystko dzieciaczkom, przyjęły to ze zrozumieniem i tylko pytały co będzie czy chłopczyk, czy dziewczynka :) Od siedmiu lat nie byłam na żadnym zwolnieniu, to chyba z czystym sumieniem mogę odejść.
    O Matko, jak to zabrzmiało!!

Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści Jula222 i Evik!! I po strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:16

Evik lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pooo! Przezierność 1,44mm wszystko ok! :) Dzidziuś się ruszał machał rączkami, otwierał bużkę. Niesamowite uczucie!Jestem taka szczęśliwa:)
    A tu dodaje foteczkę

Siema:D
    4t3als.jpg

Jula222, Maga31, sylvi, Strupka, Fidelissa, Eve, anusiaa90, Rybka Nemo, Lavendula, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa dokładnie kochana! Teraz oaza szczęścia:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 12 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wrzucić fotkę tutaj ?

nxbhnwz.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzuciłam poprzez stronkę tinypic.pl tam wklejam fotke a potem kopiuje linka i wklejam tutaj

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 12 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vzurwewx2u88_t.jpg

Udało się dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:32

Evik, Maga31, Strupka, Fidelissa, Eve, Dotty84, anusiaa90, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik nie ma to jak poczuć ulgę co ?:) ten ogromny ciężar z seerca spada po badaniu :) mogłam jeszcze leżeć i się wpatryać w tego Malucha a badana byłam przez ponad 30 min :D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak kochana, mnie ciągle lekarz przepraszał że to tak długo trwa a ja sobie mysle chyba oszalał:D Teraz euforia aż do następnej wizyty choc ryzyko poronienia już znacznie spadło:) A byłaś badana na fotelu? W ogóle wczesniej dziewczyny chyba pisały że co wizyta a mnie nie zbadał a mam takie kłujki w brzuchu powiedział ze to normalne.

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam super wyników :)
    KasiaKa, teraz sobie odpoczniesz :)
    Dziś byłam na wizycie kontrolnej bo kończyło mi się L4. Gin zbadał mnie na fotelu i usg brzuszne i dzidziak fikał aż miło :)
    Powiedziałam, że zastanawiam się czy nie wrócić do pracy, skoro te pierwszy trymestr minął, to sam mi zasugerował bym nie wracała, bo teraz najlepszy okres się zaczyna i trzeba korzystać z ładnej pogody ;)
    W sumie to ma racje, teraz i tak ZUS płaci wynagrodzenie, więc w pracy też się pewnie cieszą, a ja w pracy i tak nie mogę wrócić na moje stanowisko bo praca z mikrobami w ciąży niewskazana, więc bym się tylko niepotrzebnie tam pałętała ;) zaoszczędzę na dojazdach a w czerwcu wybierzemy się nad morze pooddychać jodem :)

oar89n73xsvk879c.png

Jula222, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Oj tak kochana, mnie ciągle lekarz przepraszał że to tak długo trwa a ja sobie mysle chyba oszalał:D Teraz euforia aż do następnej wizyty choc ryzyko poronienia już znacznie spadło:) A byłaś badana na fotelu? W ogóle wczesniej dziewczyny chyba pisały że co wizyta a mnie nie zbadał a mam takie kłujki w brzuchu powiedział ze to normalne.

Byłam badana na fotelu w środę wiec stwierdziła ze skoro wszytsko było ok to nie ma potrzeby teraz badać ponownie i od razu usg :)
    ja mam takie kłujki jak za szybko wstane to tak rwie w podbrzuszu.. ale juz sie przyzwyczajam ze nie szałaputnie a powoli i delikatnie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:48

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie dzisiaj popierdzielony dzień, siedze z R i sie nie odzywam, nie ma humoru, boli mnie brzuch rwie w boku, boli krzyż, głowa i co jeszcze jestem dzisiaj wściekła na wszystko i wszystkich :P
    CIesze się ,że sa dobre wieści z wizyt ja dzisiaj zafochany dzień więc nie będę Was zarażać moim humorkiem miłego wieczoru :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ