Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fidelissa wrote:- a po co ten pas ciążwy jesli sie można mieć spodnie z panelem?
ano po to, że jeszcze mam za mały brzuch na spodnie typowo ciążowe, a przynajmniej tak mi się wydaje. chcę skorzystać z przedłużki do paska spodni, ale ten materiał przy pasku jest niewygodny, więc myślę, że taki pas zakryje bieliznę, jakby coś...Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Dziewczyny puchną mi dziąsła co jakiś czas, najbardziej przy ósemkach, zęby mam wyleczone przed ciążą, czym można płukać? Może rumiankiem, bo wiem, że szałwia odpada.
Najlepiej rumianek a jak boli konkretnie przy osemkach to mozesz kupic strzykawke w aptece i starac sie delikatnie pod dziaslo wstrzykiwac.
Moze byc stan zapalny.Viviana lubi tę wiadomość
-
też czytałam o tych lodach ale bądźmy szczerzy, żadnych jajek tam nie ma hehe
myślałyście już nad kostiumami kąpielowymi, ja się wybieram pod koniec lipca nad morze i nie wiem w co się zaopatrzyć
chyba się przejde do tego lidlabardzo sobie chwalę te t-shirty esmara
-
hej Kochane jestem po prenatalnym usg
wszystko ok, i nie było potrzeby wykonywania Pappa
przezierność karkowa 1.2mm, kość nosowa 2 mmdługość pęcherzyka moczowego 3mm, serduszko 175u/min
Maluszek ma 5cm 8mm
wiek ciąży według usg 12w3dczyli 3 dni szybciej niz OM
wszystko prawidłowoZdrowy Skarbulek
to jest dla mnie najważniejsze
oczywiście na początku nie chciał sobie hopsać by prawidłowo zbadać przezierność karkową bo był przytulony do ścianki i to obraz zamazywało, a póżniej jak powinien juz byc spokojny zeby wszystko pobadać to się uspokoić nie chciał tak fikał i zmieniał pozycje ze szok!noska przez dłuższą chwile nie pozwolił nam zmierzyc bo trzymał rączkę
można było policzyć paluszki
niestety nie wiem co jeszcze noszę pod serduchem patrzyłyśmy z Panią doktor to nic nie widać więc moze Córa
zdjątek nie mambo tak fikał że obraz mega był zamazany..
KasiaKa, sylvi, Evik, Maga31, Fidelissa, e_v_e, Eve, Lavendula, anusiaa90, Rybka Nemo, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Ja dziś przyszłam taka zmęczona z pracy, miałam tylko 16 dzieci,ale po 6 godzinach samej dały mi nieźle popalić. Wyjątkowo zły poniedziałek. A teraz mnie brzuch pobolewa i chyba pójdę na zwolnienie. Skoro z dzidziusiem jest wszystko dobrze to muszę o tym tylko myśleć. Moja lekarka od początku ciąży mi mówiła żebym poszła bo muszę myśleć o jednym swoim a nie o dwudziestu innych dzieciach, ale ja twardo stałam przy swoim, że będę pracować. Teraz przyznaję jej rację, znalazłam osobę na moje miejsce, wytłumaczyłam dziś wszystko dzieciaczkom, przyjęły to ze zrozumieniem i tylko pytały co będzie czy chłopczyk, czy dziewczynka
Od siedmiu lat nie byłam na żadnym zwolnieniu, to chyba z czystym sumieniem mogę odejść.
O Matko, jak to zabrzmiało!!Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Ja już pooo! Przezierność 1,44mm wszystko ok!
Dzidziuś się ruszał machał rączkami, otwierał bużkę. Niesamowite uczucie!Jestem taka szczęśliwa:)
A tu dodaje foteczkę
Siema:D
Jula222, Maga31, sylvi, Strupka, Fidelissa, Eve, anusiaa90, Rybka Nemo, Lavendula, Viviana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Evik nie ma to jak poczuć ulgę co ?
ten ogromny ciężar z seerca spada po badaniu
mogłam jeszcze leżeć i się wpatryać w tego Malucha a badana byłam przez ponad 30 min
-
Oj tak kochana, mnie ciągle lekarz przepraszał że to tak długo trwa a ja sobie mysle chyba oszalał
Teraz euforia aż do następnej wizyty choc ryzyko poronienia już znacznie spadło:) A byłaś badana na fotelu? W ogóle wczesniej dziewczyny chyba pisały że co wizyta a mnie nie zbadał a mam takie kłujki w brzuchu powiedział ze to normalne.
-
Gratuluję Wam super wyników
KasiaKa, teraz sobie odpoczniesz
Dziś byłam na wizycie kontrolnej bo kończyło mi się L4. Gin zbadał mnie na fotelu i usg brzuszne i dzidziak fikał aż miło
Powiedziałam, że zastanawiam się czy nie wrócić do pracy, skoro te pierwszy trymestr minął, to sam mi zasugerował bym nie wracała, bo teraz najlepszy okres się zaczyna i trzeba korzystać z ładnej pogody
W sumie to ma racje, teraz i tak ZUS płaci wynagrodzenie, więc w pracy też się pewnie cieszą, a ja w pracy i tak nie mogę wrócić na moje stanowisko bo praca z mikrobami w ciąży niewskazana, więc bym się tylko niepotrzebnie tam pałętałazaoszczędzę na dojazdach a w czerwcu wybierzemy się nad morze pooddychać jodem
Jula222, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość
-
Evik wrote:Oj tak kochana, mnie ciągle lekarz przepraszał że to tak długo trwa a ja sobie mysle chyba oszalał
Teraz euforia aż do następnej wizyty choc ryzyko poronienia już znacznie spadło:) A byłaś badana na fotelu? W ogóle wczesniej dziewczyny chyba pisały że co wizyta a mnie nie zbadał a mam takie kłujki w brzuchu powiedział ze to normalne.
Byłam badana na fotelu w środę wiec stwierdziła ze skoro wszytsko było ok to nie ma potrzeby teraz badać ponownie i od razu usg
ja mam takie kłujki jak za szybko wstane to tak rwie w podbrzuszu.. ale juz sie przyzwyczajam ze nie szałaputnie a powoli i delikatnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:48
-
Witam u mnie dzisiaj popierdzielony dzień, siedze z R i sie nie odzywam, nie ma humoru, boli mnie brzuch rwie w boku, boli krzyż, głowa i co jeszcze jestem dzisiaj wściekła na wszystko i wszystkich
CIesze się ,że sa dobre wieści z wizyt ja dzisiaj zafochany dzień więc nie będę Was zarażać moim humorkiem miłego wieczoru :*Livia
Nela
Marcel