X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i nie wiem dlaczego słyszałaś pozytywne opinie i Sw.Zofii , tam podobno już dawno się popsuło. O inflanckiej też nie słyszałam pozytywnych opinii.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powodzenia na genetycznych:) My dzisiaj zaczęliśmy 15 tydzień :)

f2w343r88uf9xtcb.png

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę dziś spiąć tyłek i popakować resztę rzeczy. Ufff już mi słabo jak tylko sobie pomyślę. Wczoraj pomijając wizytę u dentysty właściwie cały dzień przeleżałam bo kiepsko się czułam, strasznie bolała mnie głowa, no ale nic to.. W czwartek o 8:00 zaczynamy przeprowadzkę! I niestety nie będzie czasu na odpoczynek i porządne poukładanie rzeczy bo w weekend trzeba jechać do szkoły. Ale powolutku.. Miłego dzionka i kciukam za wizyty! U mnie etap 2tyg do USG - czyli świruję czy wszystko w środku jest ok.

Maga31, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

od jutra zaczynamy powoli myśleć (i robić) co tu zrobić z naszym mieszkaniem. mamy 3 pokoje, więc pokój dla dziecka jest, ale teraz jest tam nasz "składzik", suszarnia, prasowalnia, książki, sprzęt sportowy, no wszystko... i teraz zachodzi proces myślowy co gdzie i jak upchnąć...

hhmmmm....mamy ten sam problem z naszym składzikiem :) Daj znać jak znajdziesz jakieś rozwiązanie tego problemu :P

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, my mamy tylko 2 pokoje i ten mały, właśnie taki "składzik" przeznaczamy na pokój dla dziecka. Również muszę się zastanowić gdzie upchnąć dwa rowery, chyba będzie to piwnica, trzeba kupić haki i zawiesić, choć boję się, że ukradną...

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co za dzień, wyszłam do apteki po leki z recepty, bo mi się kończą i spotkałam mojego pracodawcę, kurdę co za dzień, buuuuuuuuu.

Idę jeść drugie śniadanie, coś ogarnąć w domu i odpoczywam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Aaa i nie wiem dlaczego słyszałaś pozytywne opinie i Sw.Zofii , tam podobno już dawno się popsuło. O inflanckiej też nie słyszałam pozytywnych opinii.
    Bylam tam na stazu, i podobalo mi sie. Ale nie forsowalabym go Wam na sile, bo ja sie tam nastawiam na maksymalna komerche i ew. CC oraz licze na to ze kolezanki po fachu nie skrzywdza... ale i tak sie boje jak cholera, wlasnie dlatego ze czesto pracownikow służby zdrowia sie traktuje jakby sie sami leczyli, przez co dochodzi do karygodnych zaniedbań... :)
    A moze tez w koncu wybiore Medicover... :)

RewolucjaSięDzieje, ewelina_d lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej dziewczyny, co za dzień, wyszłam do apteki po leki z recepty, bo mi się kończą i spotkałam mojego pracodawcę, kurdę co za dzień, buuuuuuuuu.

Idę jeść drugie śniadanie, coś ogarnąć w domu i odpoczywam.
    Bez jaj masz chyba prawo iść do apteki:)

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce za oknem:)
    Gratuluje udanych wizyt:)

Zastanawiałam sie wczoraj gdzie rodzic. Przy każdym szpitalu jest inna szkola rodzenia plus kilka prywatnych. Koleżanki polecają podpisanie umowy z położna. Jak juz sie szpital wybierze. Zdania sa tak rożne , ze sama juz nie wiem. W Katowicach jest prywatny na łubinowej, ale jakby sie cos działo....

Ja chce miec swój pokój z łazienka.
    Możliwość odwiedzania kiedy chce. .....

Szpital w Bogucicach po remoncie wyglada super ale jest takie oblężenie, ze wszystkie podobno nacinają.
    O Racibirskiej rożne rzeczy słyszę. Dużo dobrego o Kolejowym. Sama juz nie wiem........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 09:47

qq87j44jhto0od0f.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    U mnie w pracy w ostatnim czasie rodziło kilka dziewczyn w różnych szpitalach i żadna nie narzekała. Sprawdzić Bielański, podobno dobry.
    Rodzenie w prywatnych klinikach ma jedną wadę. Wszystko jest super jak nie ma problemów z dzieckiem (czego oczywiscie nie zycze), ale jeżeli dziecko po porodzie wymaga pomocy, to i tak wzywają karetkę ze szpitala publicznego. I traci się cenny czas.

Ewentualne problemy można już zauważyć wcześniej i wtedy lekarze raczej odradzają kliniki na rzecz państwówek właśnie:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Słońce za oknem:)
    Gratuluje udanych wizyt:)

Zastanawiałam sie wczoraj gdzie rodzic. Przy każdym szpitalu jest inna szkola rodzenia plus kilka prywatnych. Koleżanki polecają podpisanie umowy z położna. Jak juz sie szpital wybierze. Zdania sa tak rożne , ze sama juz nie wiem. W Katowicach jest prywatny na łubinowej, ale jakby sie cos działo....

Ja chce miec swój pokój z łazienka.
    Możliwość odwiedzania kiedy chce. .....

Szpital w Bogucicach po remoncie wyglada super ale jest takie oblężenie, ze wszystkie podobno nacinają.
    O Racibirskiej rożne rzeczy słyszę. Dużo dobrego o Kolejowym. Sama juz nie wiem........

No a Bonifratrzy?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    zaczęłam odkładać, ale głównie na poród w jakimś przyzwoitym miejscu, czytaj prywatnym szpitalu. o KAŻDYM warszawskim państwowym nasłuchałam się takich historii, że zwyczajnie się boję. poza tym mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym szpitalu, a ja nie mam nerwów ani czasu, żeby składać jakieś fikcyjne wizyty, tylko po to, żeby później nie odesłali mnie z kwitkiem i może potraktowali jak istotę żyjącą (bo nie liczę na traktowanie jak człowieka). zatem decyzja, że ja odkładam na poród, mąż na resztę (choć oczywiście nasi rodzice już zaczęli dzielić się między sobą kto co nam kupuje:)).

od jutra zaczynamy powoli myśleć (i robić) co tu zrobić z naszym mieszkaniem. mamy 3 pokoje, więc pokój dla dziecka jest, ale teraz jest tam nasz "składzik", suszarnia, prasowalnia, książki, sprzęt sportowy, no wszystko... i teraz zachodzi proces myślowy co gdzie i jak upchnąć...

Ewelina, moja przyjaciółka rodziła na Inflandzkiej, bardzo zadowolona i poleca :-) możesz sobie wybrać nawet salę na której chcesz rodzić, jechać tam obejrzeć. Obejrzyj sobie stronkę tego szpitala. Jezu jak mnie się nie chce siedzieć dzisiaj w pracy...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i miała prywatna położna więc może to zadziałało na plus tego szpitala :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mokael Znajoma

Wysłany: 13 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety ciąża po przejściach, prowadzenie jej też nie jest proste, więc muszę wybrać szpital w Bytomiu przy Batorego, tam mają spore doświadczenie w trudnych przypadkach. Czy może wiecie jak tam wygląda sprawa porodu, bo sam szpital wrażenia nie robi...

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    aaa no i miała prywatna położna więc może to zadziałało na plus tego szpitala :-)

myślę, że prywatna położna to było właśnie to. moja koleżanka nie miała prywatnej i pies z kulawą nogą się nią nie zainteresował.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    hhmmmm....mamy ten sam problem z naszym składzikiem :) Daj znać jak znajdziesz jakieś rozwiązanie tego problemu :P

no pierwsza sprawa, że zgodnie z zasadą perfekcyjnej pani domu zaczynamy czyścić mieszkanie i piwnicę z rzeczy niepotrzebnych i/lub nie pamiątkowych i/lub nieozdobnych:D. Myślę, że właśnie sprzątanie to klucz do sukcesu i okaże się, że wcale nie potrzebujemy aż tyle więcej miejsca. orbitrek będzie musiał postać w pokoju dziecka przynajmniej przez czas jak ja będę dochodzić do formy, potem się sprzeda (nie sądzę, że przez pierwszych kilka miesięcy maluszkowi będzie on przeszkadzał:)).

w ogóle to też wspaniała okazja, żeby pozbyć się tzw. tymczasowych rozwiązań z mieszkania. np. mój hit to - właśnie w tym składziku - nie mam nakładki na włącznik światła (bo był niebieski a pomalowaliśmy ściany na czerwono), zatem włączamy światło takim surowym mechanizmem. a castorama 150m od nas... ale coś czuję, że tym razem uda się to ogarnąć! (po prawie 3 latach:)).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ewentualne problemy można już zauważyć wcześniej i wtedy lekarze raczej odradzają kliniki na rzecz państwówek właśnie:)

Dokładnie tak. Plus np. Medicover ma teraz najnowocześniejszy oddział neonatologiczny w Wawie.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam wczoraj mojego ginka o płeć to powiedział że jest nauczony mówić nie wcześniej niż po 20 tyg!!!Za tydz mam genetyczne w Wawie to może tam podpytam innego lekarza:D Na kręgosłup kazał mi trochę poćwiczyć bo szczerze zaczynam mieć z nim spory problem;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mi się przypomniał mój dzisiejszy sen!
    Śniło mi się badanie genetyczne - Dzidziuś był już bardzo duży i zdrowy!
    No i rozłożyl nóżki i oczom mym ukazał się siusiaczek!!!!!

Ahhh, oby się sprawdziło! hihih

Viviana, talia22, Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak kibicujecie chłopczykom a ja bym chciała córeczkę :)
    Zobaczymy czy gin powie mi teraz na wizycie jaka płeć.. Ale już nie mogę się doczekać tej informacji :) w najgorszym wypadku dowiem się 11 czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:45

201411191762.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ