X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również chciałabym się dowiedzieć kogo noszę i kto się tak wierci :D ale musze poczekać do 4 czerwca. :(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała córeczkę, ale jak będzie synek to też fajnie. Byle zdrowe było :)
    mam nadzieje, że w czwartek się już dowiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:53

Jula222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Viviana, do apteki możesz iść bez dwóch zdań, nawet jak ZUS wpadnie z wizytą, też masz usprawiedliwienie... także uszy do góry.

Ja mam inny problem, może coś poradzicie. Poszłam na L4, w pierwszym tygodniu na zwolnieniu, musiałam uzupełnić dane do odbioru dzieci (pracuję w świetlicy i tylko ja orientowałam się kto, kiedy odbiera dzieci, jakie mają zajęcia itp.). Jako sumienny pracownik zrobiłam tabelę. Na to moja Dyrektorka kazała mi udowodnić czy sporządzone dane są wiarygodne, czyli kazała mi dostarczyć dziennik ze wszystkimi zgodami, jakie rodzice dali na początku roku, zrobiłam i myślałam, że na tym się skończy. Teraz dostałam termin na następny poniedziałek sporządzić sprawozdanie z przebiegu zajęć z bezpieczeństwa na terenie szkoły, z całego roku, którym też się zajmowałam, które normalnie pisałabym pod koniec czerwca, a mam zrobić na już. Stąd pytanie, czy skoro mam w zwolnieniu zalecone leżenie, to czy mam obowiązek wywiązywać się z obowiązków pracowniczych (tak jakbym była na miejscu, a nawet więcej), gdy powinnam mieć święty spokój? Zastanawiam się czy nie szuka haka, żeby mnie wycyckać z etatu. Potrafi być wredna, więc wszystko możliwe.

A tak poza tym, to u mnie nadal wymiotne epizody.
    Na 100% kwaśna kapusta w postaci zasmażanej i bigosu, to nie to co dzidzia lubi najbardziej i mamusia też. Ostatnio 2 razy całą łazienkę musiałam szorować :( za to nachodzi mnie coraz większa ochota na lody, jeszcze nie jako zachcianki "teraz, zaraz, już, natychmiast", ale z przyjemnością nie omijam lodziarni, szczególnie sorbetowe, mniam!

a oto Dzidziak, płeć jeszcze nie znana ;) :

ere5n7.jpg

nosek po mamusi, mały i lekko zadarty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:59

Viviana, anusiaa90, Maga31, KocieOczy, sylvi lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Witajcie. Viviana, do apteki możesz iść bez dwóch zdań, nawet jak ZUS wpadnie z wizytą, też masz usprawiedliwienie... także uszy do góry.

Ja mam inny problem, może coś poradzicie. Poszłam na L4, w pierwszym tygodniu na zwolnieniu, musiałam uzupełnić dane do odbioru dzieci (pracuję w świetlicy i tylko ja orientowałam się kto, kiedy odbiera dzieci, jakie mają zajęcia itp.). Jako sumienny pracownik zrobiłam tabelę. Na to moja Dyrektorka kazała mi udowodnić czy sporządzone dane są wiarygodne, czyli kazała mi dostarczyć dziennik ze wszystkimi zgodami, jakie rodzice dali na początku roku, zrobiłam i myślałam, że na tym się skończy. Teraz dostałam termin na następny poniedziałek sporządzić sprawozdanie z przebiegu zajęć z bezpieczeństwa na terenie szkoły, z całego roku, którym też się zajmowałam, które normalnie pisałabym pod koniec czerwca, a mam zrobić na już. Stąd pytanie, czy skoro mam w zwolnieniu zalecone leżenie, to czy mam obowiązek wywiązywać się z obowiązków pracowniczych (tak jakbym była na miejscu, a nawet więcej), gdy powinnam mieć święty spokój? Zastanawiam się czy nie szuka haka, żeby mnie wycyckać z etatu. Potrafi być wredna, więc wszystko możliwe.

U mnie na początku ciąży miałam natarczywe telefony z pracy na temat rzeczy, które zostawiłam, a musiałam leżeć. Raz się bardzo zdenerwowałam i źle poczułam i powiedziałam kierowniczce, że mogę cokolwiek zrobić jak będę się lepiej czuć. Jednak w końcu zatrudnili kobietkę która mnie zastępuje i która mnie uczyła zakresu, ona sobie dorobi, ja odpoczywam.
    Ja nie chciałam chodzić do pracy czy coś pomagać, bo nie ufam ludziom, mogą potem powiedzieć, że pracowałam na L4, a Ty powinnaś dac do zrozumienia swojej dyrektor, że ktoś powinien przejąć Twoje obowiązki. Nie masz obowiązku na L4 świadczyć pracy po prostu.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze dyrektorka chce miec i kase za Ciebie i prace przez Ciebie wykonywana! Nie musisz kochana robić tego co ci kaze bo jestes na zwolnieniu :) Dla szkoly jestes nie dostepna :)

Nie da się mieć ciastko i zjeść ciastko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 13:23

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dzisiaj jakaś zamuloooooona :P hehe maluśki śpi a ja sobie siedze i odpoczywam :) Dzisiaj idziemy obejrzeć mieszkanie już, po południu heheh także zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Miłego dnia.! :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przez ostatnie trzy dni ciągle kłuje w brzuchu.. Nie wiem już sama czy nie zadzwonić do gin.. Miewacie też tak czasem?

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś od rana mnie boli, kłuje podbrzusze.. nie wiem, leze cały dzien..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kłuje od kilku dni, wczoraj gin powiedział że to normalne, poczekam jeszcze do jutra jak nie przejdzie dzwonie. Zastanawiam sie czy to nie cos z pecherzem bo latam doslownie co kilka minut do łazienki

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najchętniej bym się położyła ale niestety jestem w pracy..

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również jestem w pracy tzn praca jest u mnie :) muszę stworzyc szybko cała szate graficzna do gazety :) i w łóżeczku praca :)

maaartinka lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh... ja też w pracy :(

I odliczam czas do USG... na niczym się skupić nie mogę... jeszcze prawie 5 godzin..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty pocieszę cie tym, że ty masz wizytę za 5 godzin a ja muszę czekać do jutra :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze Dotty :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinko to ja Cie moge pocieszyć ze ja za swoja wizytą muszę czekać do 4 czerwca :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula ja mam jutro prenatalne, miałam mieć w czwartek ale mojemu M coś wypadło a bardzo chciał iść ze mną i zadzwonił żeby przełożyć na jutro :) a potem dopiero 11 czerwiec :(
    Ale jutro wypytam o to kłucie brzucha i zobaczymy co mi powie.. Może chociaż trochę nas uspokoi.. Evik pisała, że gin powiedziała że to normalne więc jeśli jutro też mi tak powiedzą to chyba musimy się do tego przyzwyczaić :)

201411191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala to ja niby mam problem z głowy bo u mnie w mieście jest jeden. (z max kilometr odemnie)
    Ale mój lekarz jest ordynatorem w mniejszej mieścinie kilka kilometrów dalej (ok.20km) i mogłabym tam jechać, tyle że jeśli by coś się nie daj boże działo z dzieckiem to i tak transport jest do mojego miasta.. i sama nie wiem..

Ja ostatnio kąpałam się w wannie.. i taki pełny relaks.. później mi się zrobiło nie dobrze.. i jak wyszłam i siedziałam na kanapie to miałam takie kucia w boku.. nie wiem co to.. ale przeszło :)

A wczoraj stałam w dłuuuugiej kolejce w Biedronce, było mega duszno.. i gdybym miała stać tam z kilka minut dłużej to bym na pewno padła..
    Jakoś taki dzień chyba był..
    Później wracałam i deszcz mnie złapał.. ale taka ulewa, że się chowaliśmy pod drzewem na chwile żeby się uspokoiło by byśmy nie doszli :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też dziś w pracy ale zupełnie nie mam dziś siły. Pogoda dobija - słońce, pada i tak na zmianę. jeszcze godzina i do domciu :)i pierwsze swoje kroki skieruję na kanapę. Od wczoraj mam spaghetti z pesto więc robienie obiadu na szczęście odpada a M będzie dopiero wieczorem z pracy... Wizyta w czwartek, i mam nadzieję że zobaczę coś między nóżkami (no jak nie ja to chociaż lekarz:))

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Jula ja mam jutro prenatalne, miałam mieć w czwartek ale mojemu M coś wypadło a bardzo chciał iść ze mną i zadzwonił żeby przełożyć na jutro :) a potem dopiero 11 czerwiec :(
    Ale jutro wypytam o to kłucie brzucha i zobaczymy co mi powie.. Może chociaż trochę nas uspokoi.. Evik pisała, że gin powiedziała że to normalne więc jeśli jutro też mi tak powiedzą to chyba musimy się do tego przyzwyczaić :)

ponoc normalne.. bo wsio sie rozciaga i szykuje wiecej miejsca dla Malucha <3

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie kłucia i nadal się zdarzają i gin kazał brać magnez, biorę cały czas. Gin mówił, że to macica się rozciąga i tak czuć, sprawdzał i było wszystko u mnie w porządku. Poza tym ja mam jeszcze takie kłucie jakby rozciągającej się skóry na brzuszku.

Trzymam kciuki za dziewczyny które są jeszcze przed prenatalnymi.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ