X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana a ile tego magnezu bierzesz?

201411191762.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Witajcie. Viviana, do apteki możesz iść bez dwóch zdań, nawet jak ZUS wpadnie z wizytą, też masz usprawiedliwienie... także uszy do góry.

Ja mam inny problem, może coś poradzicie. Poszłam na L4, w pierwszym tygodniu na zwolnieniu, musiałam uzupełnić dane do odbioru dzieci (pracuję w świetlicy i tylko ja orientowałam się kto, kiedy odbiera dzieci, jakie mają zajęcia itp.). Jako sumienny pracownik zrobiłam tabelę. Na to moja Dyrektorka kazała mi udowodnić czy sporządzone dane są wiarygodne, czyli kazała mi dostarczyć dziennik ze wszystkimi zgodami, jakie rodzice dali na początku roku, zrobiłam i myślałam, że na tym się skończy. Teraz dostałam termin na następny poniedziałek sporządzić sprawozdanie z przebiegu zajęć z bezpieczeństwa na terenie szkoły, z całego roku, którym też się zajmowałam, które normalnie pisałabym pod koniec czerwca, a mam zrobić na już. Stąd pytanie, czy skoro mam w zwolnieniu zalecone leżenie, to czy mam obowiązek wywiązywać się z obowiązków pracowniczych (tak jakbym była na miejscu, a nawet więcej), gdy powinnam mieć święty spokój? Zastanawiam się czy nie szuka haka, żeby mnie wycyckać z etatu. Potrafi być wredna, więc wszystko możliwe.

A tak poza tym, to u mnie nadal wymiotne epizody.
    Na 100% kwaśna kapusta w postaci zasmażanej i bigosu, to nie to co dzidzia lubi najbardziej i mamusia też. Ostatnio 2 razy całą łazienkę musiałam szorować :( za to nachodzi mnie coraz większa ochota na lody, jeszcze nie jako zachcianki "teraz, zaraz, już, natychmiast", ale z przyjemnością nie omijam lodziarni, szczególnie sorbetowe, mniam!

a oto Dzidziak, płeć jeszcze nie znana ;) :

ere5n7.jpg

nosek po mamusi, mały i lekko zadarty :D

Absolutnie na zwolnieniu lekarskim i tym bardziej z "jedynką" nie masz żadnego obowiązku wykonywania pracy!!! ja nie wiem, gdzie pracodawcy przespali wszystkie przepisy prawa pracy i nie tylko.
    Generalnie, gdyby coś się stało, a Ty byś powiedziała, że pracodawca "poprosił" Cię o świadczenie pracy w ramach Twojego zwolnienia to że tak powiem bardzo byłoby z nim krucho. A jeśli doszłyby do tego ewentualne problemy zdrowotne powstałe na skutek stresu etc. to jest na żółtym pasku w niebieskiej telewizji.
    Generalnie może Ci szefowa skoczyć.
    Nie dziwię się, że czasami dziewczyny po ujrzeniu dwóch kresek lecą na l4 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:42

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Viviana a ile tego magnezu bierzesz?

Biorę jedną tabletkę codziennie, ale jak mnie bardzo kłuje to dwie, bo do dwóch tabletek można. Jeszcze w sobotę pytałam gienka, czy dalej brać magnez jak biore prenatalne witaminki, a tam nie ma magnezu to powiedział, że tak, wtedy macica się mniej boleśnie rozciąga. I magnez brać po posiłku, bo powoduje mdłości.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Biorę jedną tabletkę codziennie, ale jak mnie bardzo kłuje to dwie, bo do dwóch tabletek można. Jeszcze w sobotę pytałam gienka, czy dalej brać magnez jak biore prenatalne witaminki, a tam nie ma magnezu to powiedział, że tak, wtedy macica się mniej boleśnie rozciąga. I magnez brać po posiłku, bo powoduje mdłości.

A z jakiej firmy go masz? Na moich pisze żeby brać od 6 do 8 dziennie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:52

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore od poczatku magne b6 2 - 3 tabletki dziennie - nic mnie nie kłuje itd ale i dużo odpoczywam sobie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A z jakiej firmy go masz? Na moich pisze żeby brać od 6 do 8 dziennie..

Ja brałam najpierw Magne B6 MAX, bo tam jest spora dawka magnezu a mnie bardzo bolało, a teraz kupiłam sobie Maglek B6.

Ten Magne B6 sobie chwalę, dobrze się połyka.

A Ty masz jakiej firmy że tyle tabletek pisze by brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:57

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:17

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm desou przydatna wiadomość z tą szyjka bo zastanawiałam się czy te kłucia to nie rozwarcie. Fajnie ze juz wróciłaś teraz bedzie tylko lepiej zobaczysz:) Myślicie ze na własną rękę moge sobie kupic ten magnez czy musze dzwonić do gina?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Desou :) odpoczywaj dużo.

Evik może zadzwoń do gina w sprawie magnezu, niby to każda dziewczyna bierze, ale zapytaj. Będziesz się lepiej czuć jak zapytasz. Mnie od razu kazał brać i na wizytach się wypytuje, czy ten magnez biorę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się nie mylę to Magne B6 ale muszę sprawdzić w domu bo nie mam pewności.
    W sumie gin kazała mi brać 6 tabletek, ale odpuściłam sobie bo jak dla mnie to trochę przesada..
    Wcześniej mnie nie bolało i może faktycznie trochę więcej odpoczynku dobrze mi zrobi bo sobota i niedziela mnie wykończyła.. A z moją energią nie jest najlepiej niestety.. Ciągle marzy mi się tylko łóżko a o 19:30 najchętniej bym już spała!

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupuj bez dzwonienia - magnez moze tylko pomóc

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    hmm desou przydatna wiadomość z tą szyjka bo zastanawiałam się czy te kłucia to nie rozwarcie. Fajnie ze juz wróciłaś teraz bedzie tylko lepiej zobaczysz:) Myślicie ze na własną rękę moge sobie kupic ten magnez czy musze dzwonić do gina?
    Wydaje mi się, że spokojnie możesz kupić magnez i brać :) ale nie zapomnij w aptece powiedzieć że jesteś w ciąży bo podobno to jest inny magnez :)
    No może nie magnez sam w sobie ale może jakieś dodatki bo ja zapomniałam powiedzieć i pani z apteki powiedziała, że to bardzo istotne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 15:13

201411191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracuję, tylko u mnie inna sytuacja, bo sama jestem sobie szefem, więc luz, ale z drugiej strony nikt za mnie pracy nie wykona, więc o l4 mogę sobie pomarzyć. Znalazłam dziewczynę do pracy, staramy się o staż dla niej, a jak ja już nie będę dawała rady chodzić do pracy, to ją zatrudnię i tyle.

Męczy mnie choróbsko, zawsze jak przypałętał mi się katar, to kichałam seryjnie tylko pierwszego dnia, a teraz już 3 dni trzyma mnie takie kichanie, że boję się o maleństwo. Mięśnie brzucha bolą mnie okrutnie, jak mnie dopadnie to kicham po 7 razy pod rząd, z taką mocą, że aż rwie mnie w oskrzelach. Dołączył się suchy kaszel, głowa pęka. I jakoś nie wygląda na to żeby miało iść ku lepszemu.
    Jak nie przejdzie, to pod pracą mam przychodnię rodzinną, skoczę może coś mi dadzą.

Wczoraj postanowiliśmy z mężem, że zamykamy firmę 2 godziny wcześniej i jedziemy do domu, żebym mogła się wyleżeć, ale jak na złość przyszło tylu klientów, że siedzieliśmy do końca...
    Żeby tylko maluch na tym nie ucierpiał, ja jakoś sobie poradzę...

Fidelissa lubi tę wiadomość

• desou Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:18

• niutek Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w aptece tylko trzeba powiedzieć, że to magnez dla ciężarnych ma być.

82f65afd04448cfbd1813b01602493fd.png
    aec9dcdd6f7d38fa37c31b9dadd5cd62.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Pytałam wczoraj mojego ginka o płeć to powiedział że jest nauczony mówić nie wcześniej niż po 20 tyg!!!Za tydz mam genetyczne w Wawie to może tam podpytam innego lekarza:D Na kręgosłup kazał mi trochę poćwiczyć bo szczerze zaczynam mieć z nim spory problem;/
    tiaaa. ja mam to samo. chwile postoje i ból ;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    również chciałabym się dowiedzieć kogo noszę i kto się tak wierci :D ale musze poczekać do 4 czerwca. :(
    piona też mam wizyte 4tego :)

Jula222 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja też najchętniej bym się położyła ale niestety jestem w pracy..
    witaj w klubie

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie listopadowe mamusie .
    Ja również dołączam do Waszego grona :):)

Reverie, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj sisiii.
    Ja też od rana w pracy i nie widać, że miałaby się tak szybko skończyć.

Czy wy też macie takie wzdęcia i problemy z "gazami". Ja już prawie nic nie jem, bo mi nic nie smakuje. Nie wiem, z czego te wzdęcia.

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ