X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    wróciłam z badania :)

Maluszek pięknie się ustawiał i dał się dokładnie obejrzeć, a potem zaczął tak skakać, że nie mogliśmy za nim nadążyć...:) ADHD po mamie :)

Ma już 55 mm, nosek, rączki, nóżki, wszystkie przepływy prawidłowe... przezierność karku 2,2 mm - i to mnie trochę niepokoi, bo z podstawowego ryzyka ZD 1:907 wzrosło nieznacznie do 1:870 :(
    Lekarz powiedział, że wszystko ok, ale przy ryzyku 1:300 - 1:1000 zaleca PAPPA i tam też się dzisiaj udałam.
    Wyniki za około tydzień.. staram się nie denerwować, ale nie jest to łatwe..

Dotty spokojnie :* ważnie ze nie przekraca 3mm :* zobaczysz przyjdzie wynik Pappa i bedzie ok :) Masz zdjątka Bąbelka ??:)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty nasze dzieci mają póki co ten sam wzrost hihi, a Pappa z pewnością wyjdzie super :*

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana!

Mam zdjęcia - spróbuję jutro coś dorzucić, bo dziś padłam... stres nie do końca mnie odpuścił i nie najlepiej się czuję, więc chyba pójdę spać

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja tez czekałam na wynik Pappa i wsio ok.

Dessou fajnie ze Was wypuścili.

Dziewczyny mam problem. Bardzo mnie boli pachwina lewa. Nogi nie mogę unieść. Ani sie obrucić. Czy to możliwe ze naciagnelam mięsień dźwigając siatki? Co mam robić??....

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa nie znam sie,ale to chyba dziwne zeby od dzwigania siatek bolala Cie pachwina.. ale jak nic innego ekstremalnego nie robilas to raczej to musi byc to. moze ciepla kapiel/ prysznic pomoze? albo masaz.
    Dotty84 napewno bedzie dobrze. czekamy jutro na zdjecia!

Fidelissa lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a może to początek rwy kulszowej? słyszałam że sporo mamusiek ma z nią problem. Dziewczyny nie pamiętam która, ale powiedźcie mi z jakich firm jest ser mozarella pasteryzowany i feta?? mnie dzisiaj bolał żołądek ale to chyba po fasolowej, no i podbrzusze mnie dzisiaj kłuje, ale jakoś staram się nie myśleć bo lekarz mi mówił że to normalne.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozzarella to mnie sie kojarzy tylko z firma Zott

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ogólnie to ja się zastanawiam bo skoro mój lekarz mówi że pleśniaki też można jeść tylko z umiarem to przecież mała ilość sera typu feta albo mozzarella nie zaszkodzi :-)

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou super, że już puścili :)

Dotty nie martw się na pewno jest wszystko ok :D a pappa tylko potwierdzi :P

witaj sisii :)

Evik i ja mam problem z tym sikaniem wypije szklanke wody a wysikam 3 w godzine... co 15 min może chodzę i nie to że ciut ,a sporo sikam... a jak na pecherz coś nie tak to pije sobie soczek żurawinowy :D

ikc barszczyk o z chęcią :D

Mi z Marcelem dopiero w 34tc powiedzieli hehe a ubranka ogarnęłam dopiero w 37/38tc i reszte rzeczy, a wcześniej nic prawie nie miałam haaha aco do szpitala to tydzień przed porodem kupione było i wsio heheh a torbe dzień przed porodem spakowałam, tzn wieczorem dzień przed stawieniem się na patologie heheh a wózek jeszcze lepiej kupiłam to Marcel chyba z 1,5mies miał :P Mi się wtedy nie spieszyło, a teraz bym chciała mieć wszystko szybciej zapięte na ostatni guzik na początku 9 miecha i nie zostawiać nic na ostatnią chwilę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplama a w jakim to badaniu genetycznym wyszlo ze chlopiec?

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w teście pappa podają od razu płeć dzieciątka :-)

rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa nie określa płci.Goplana robiła Harmony albo Nifty . tez chciałam go zrobić ale lekarka moja kręciła nosem ze zbędny i dałam sie przekonać , a teraz trochę żałuje bo miałabym dodatkowa pewność i znalabym płeć :) a ciekawość mnie zżera , co mnie tak meczy ...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 22:08

Goplana lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Fidelissa a może to początek rwy kulszowej? słyszałam że sporo mamusiek ma z nią problem. Dziewczyny nie pamiętam która, ale powiedźcie mi z jakich firm jest ser mozarella pasteryzowany i feta?? mnie dzisiaj bolał żołądek ale to chyba po fasolowej, no i podbrzusze mnie dzisiaj kłuje, ale jakoś staram się nie myśleć bo lekarz mi mówił że to normalne.

Ja kupiłam dziś mozzarellę firmy Galbani i jest z mleka pasteryzowanego.
    Przeczytałam po prostu składy wszystkich serów i ten wybrałam.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Pappa nie określa płci.Goplana robiła Harmony albo Nifty . tez chciałam go zrobić ale lekarka moja kręciła nosem ze zbędny i dałam sie przekonać , a teraz trochę żałuje bo miałabym dodatkowa pewność i znalabym płeć :) a ciekawość mnie zżera , co mnie tak meczy ...:)

aaa no widzisz, ja się zupełnie nie znam na tych testach jakoś sobie nimi głowy nie zaśmiecałam, nie chciało mi się ;-)
    mozzarella galbani-zapamiętam a raczej zapiszę, wiesz z Bogiem sprawa jak ja kupuję to czytam,ale mąż był na zakupach i owszem kupił np fetę do sałatki ale cholera wie z jakiego to mleka :-) ja teraz nie łażę po sklepach więc muszę mu ściągę napisać czego ma szukać :-)

rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam, albo tylko oszukuje ze padam:) im szybciej pojde spac tym szybciej bedzie jutro i tylko hop do pracy a pozniej hoooop na USG :)))
    kolorowych snow!

sylvi, Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się wam przyda, np. żeby uspokoić:) kalkulator prawdopodobieństwa ZD na podstawie NT, CRL, wieku, etc.
    http://www.artisansonics.com/calc_nt.htm

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej boli. Nie mogę przekręcić sie w lewo. Spałam z termoforem. Trochę pomogło ale bez rewelacji. Zostaje w łóżku.....cierpię...chyba gorący termofor dziecku nie zaszkodzi? Bo boli mnie pachwina i cała lewa strona cip.....

Mam dość.

qq87j44jhto0od0f.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Dalej boli. Nie mogę przekręcić sie w lewo. Spałam z termoforem. Trochę pomogło ale bez rewelacji. Zostaje w łóżku.....cierpię...chyba gorący termofor dziecku nie zaszkodzi? Bo boli mnie pachwina i cała lewa strona cip.....

Mam dość.

Od termoforu i gorąca przy brzuchu odkleic się może łożysko. Jedź do lekarza/szpitala i to raczej pędem.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Mam dość.
    Mi też się wydaje, że termofor nie jest dobrym pomysłem.. Ale nie mam pewności. Jeśli bardzo cię boli to najlepiej pojechać do lekarza albo chociaż zadzwoń i spytaj może powie ci co robić.

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    dzięki kochana!

Mam zdjęcia - spróbuję jutro coś dorzucić, bo dziś padłam... stres nie do końca mnie odpuścił i nie najlepiej się czuję, więc chyba pójdę spać
    Dotty będzie dobrze :) nie martw się :) i czekamy na zdjęcia twojego dzidziusia :)

201411191762.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ