Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty84 wrote:wróciłam z badania
Maluszek pięknie się ustawiał i dał się dokładnie obejrzeć, a potem zaczął tak skakać, że nie mogliśmy za nim nadążyć...ADHD po mamie
Ma już 55 mm, nosek, rączki, nóżki, wszystkie przepływy prawidłowe... przezierność karku 2,2 mm - i to mnie trochę niepokoi, bo z podstawowego ryzyka ZD 1:907 wzrosło nieznacznie do 1:870
Lekarz powiedział, że wszystko ok, ale przy ryzyku 1:300 - 1:1000 zaleca PAPPA i tam też się dzisiaj udałam.
Wyniki za około tydzień.. staram się nie denerwować, ale nie jest to łatwe..
Dotty spokojnie :* ważnie ze nie przekraca 3mm :* zobaczysz przyjdzie wynik Pappa i bedzie okMasz zdjątka Bąbelka ??
-
Dotty ja tez czekałam na wynik Pappa i wsio ok.
Dessou fajnie ze Was wypuścili.
Dziewczyny mam problem. Bardzo mnie boli pachwina lewa. Nogi nie mogę unieść. Ani sie obrucić. Czy to możliwe ze naciagnelam mięsień dźwigając siatki? Co mam robić??.... -
Fidelissa nie znam sie,ale to chyba dziwne zeby od dzwigania siatek bolala Cie pachwina.. ale jak nic innego ekstremalnego nie robilas to raczej to musi byc to. moze ciepla kapiel/ prysznic pomoze? albo masaz.
Dotty84 napewno bedzie dobrze. czekamy jutro na zdjecia!Fidelissa lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Fidelissa a może to początek rwy kulszowej? słyszałam że sporo mamusiek ma z nią problem. Dziewczyny nie pamiętam która, ale powiedźcie mi z jakich firm jest ser mozarella pasteryzowany i feta?? mnie dzisiaj bolał żołądek ale to chyba po fasolowej, no i podbrzusze mnie dzisiaj kłuje, ale jakoś staram się nie myśleć bo lekarz mi mówił że to normalne.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Desou super, że już puścili
Dotty nie martw się na pewno jest wszystko oka pappa tylko potwierdzi
witaj sisii
Evik i ja mam problem z tym sikaniem wypije szklanke wody a wysikam 3 w godzine... co 15 min może chodzę i nie to że ciut ,a sporo sikam... a jak na pecherz coś nie tak to pije sobie soczek żurawinowy
ikc barszczyk o z chęcią
Mi z Marcelem dopiero w 34tc powiedzieli hehe a ubranka ogarnęłam dopiero w 37/38tc i reszte rzeczy, a wcześniej nic prawie nie miałam haaha aco do szpitala to tydzień przed porodem kupione było i wsio heheh a torbe dzień przed porodem spakowałam, tzn wieczorem dzień przed stawieniem się na patologie heheh a wózek jeszcze lepiej kupiłam to Marcel chyba z 1,5mies miałMi się wtedy nie spieszyło, a teraz bym chciała mieć wszystko szybciej zapięte na ostatni guzik na początku 9 miecha i nie zostawiać nic na ostatnią chwilę
Livia
Nela
Marcel
-
Pappa nie określa płci.Goplana robiła Harmony albo Nifty . tez chciałam go zrobić ale lekarka moja kręciła nosem ze zbędny i dałam sie przekonać , a teraz trochę żałuje bo miałabym dodatkowa pewność i znalabym płeć
a ciekawość mnie zżera , co mnie tak meczy ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 22:08
Goplana lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Fidelissa a może to początek rwy kulszowej? słyszałam że sporo mamusiek ma z nią problem. Dziewczyny nie pamiętam która, ale powiedźcie mi z jakich firm jest ser mozarella pasteryzowany i feta?? mnie dzisiaj bolał żołądek ale to chyba po fasolowej, no i podbrzusze mnie dzisiaj kłuje, ale jakoś staram się nie myśleć bo lekarz mi mówił że to normalne.
Ja kupiłam dziś mozzarellę firmy Galbani i jest z mleka pasteryzowanego.
Przeczytałam po prostu składy wszystkich serów i ten wybrałam.
-
KUNIAK wrote:Pappa nie określa płci.Goplana robiła Harmony albo Nifty . tez chciałam go zrobić ale lekarka moja kręciła nosem ze zbędny i dałam sie przekonać , a teraz trochę żałuje bo miałabym dodatkowa pewność i znalabym płeć
a ciekawość mnie zżera , co mnie tak meczy ...
aaa no widzisz, ja się zupełnie nie znam na tych testach jakoś sobie nimi głowy nie zaśmiecałam, nie chciało mi się
mozzarella galbani-zapamiętam a raczej zapiszę, wiesz z Bogiem sprawa jak ja kupuję to czytam,ale mąż był na zakupach i owszem kupił np fetę do sałatki ale cholera wie z jakiego to mlekaja teraz nie łażę po sklepach więc muszę mu ściągę napisać czego ma szukać
-
padam, albo tylko oszukuje ze padam:) im szybciej pojde spac tym szybciej bedzie jutro i tylko hop do pracy a pozniej hoooop na USG
))
kolorowych snow!sylvi, Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Fidelissa wrote:Dalej boli. Nie mogę przekręcić sie w lewo. Spałam z termoforem. Trochę pomogło ale bez rewelacji. Zostaje w łóżku.....cierpię...chyba gorący termofor dziecku nie zaszkodzi? Bo boli mnie pachwina i cała lewa strona cip.....
Mam dość.
Od termoforu i gorąca przy brzuchu odkleic się może łożysko. Jedź do lekarza/szpitala i to raczej pędem.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Dalej boli. Nie mogę przekręcić sie w lewo. Spałam z termoforem. Trochę pomogło ale bez rewelacji. Zostaje w łóżku.....cierpię...chyba gorący termofor dziecku nie zaszkodzi? Bo boli mnie pachwina i cała lewa strona cip.....
Mam dość.Fidelissa lubi tę wiadomość