Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam na telefon od gina czy mogę dziś się gdzieś wepchnąć bo 2-3 dni jak wstaję rano to mi taka woda o zabarwieniu mlecznym cieknie po udzie, czasami do kolana czasami aż do kostki
nic nie swędzi i nie piecze więc nie wiem czy to infekcja czy co.. ale trochę mnie to niepokoi.
-
Witam, wszystkie kangurki,(tak dziś mnie położna przywitała w przychodni). Wróciłam z wizyty ze zwolnieniem do domu, i tak mi jakoś dziwnie, nie wiem co mam robić! Dzieci w szkole, ja powinnam być w pracy a nie jestem. Dziwne uczucie i jeszcze myślę o dzieciach w pracy. Czy to normalne?
-
Kocieoczy mam coś podobnego chyba - może nie cieknie po nogach bo jestem już przygotowana i mam wkładkę ale jest taka biała woda ale powiem szczerze że mnie to nie zaniepokoiło - pewnie się zbiera jak się leży i wylatuje po wstaniu - jak się dowiesz coś więcej to daj znać - ja idę w poniedziałek więc uznałam że zapytam wtedy - dodam jeszcze że ostatnio ma libido większe to i mam wrażenie że mokro tam częściej..
-
Hej kobitki! Ja dzis oddałam mocz do laboratorium,a raczej mężuś zawiozł
wyniki ok 15 wiec wtedy zadzwonie do gina zobaczymy czy zapalenie pęcherza czy co innego a może nie grozne, taką mam nadzieję, Teraz do juz się zastanawiam czy mi tam wszystko nie stoi bo zaparcia straszne nie załatwiałam sie 2 czy 3 dni. Cholera ile jeszcze tych watpliwości i przypadków do końca ciąży to ja nie wiem:D
-
Mi właśnie libido spadło i od 1,5tyg nie było przytulanek. Ja po prostu mam jakieś durne myśli czy tam wszystko jest ok, czy mi czasem coś nie pękło czy coś nie przecieka, czy to się wody nie sączą czy co.. Albo to moje ciało mi takie psikusy robi specjalnie podświadomie co 2tyg żebym chodziła do lekarza bo wtedy spokojniej niż raz na miesiąc.. Eh no nic, czekam na wieści od ginka, dam znać co tam o ile mnie przyjmie
-
Dziewczyny, nie wiem co bym bez Was zrobiła
Dzięki za wsparcie - dzięki Wam trochę się ogarnęłam!
Scindapsus - trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki! Na pewno będzie dobrze!
Maartinka, Sisiiii, Anusiaa90 - powodzenia na nadchodzących badaniach!sisiiii, maaartinka, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
KasiaKa wrote:Witam, wszystkie kangurki,(tak dziś mnie położna przywitała w przychodni). Wróciłam z wizyty ze zwolnieniem do domu, i tak mi jakoś dziwnie, nie wiem co mam robić! Dzieci w szkole, ja powinnam być w pracy a nie jestem. Dziwne uczucie i jeszcze myślę o dzieciach w pracy. Czy to normalne?
spoko - pare dni będzie takich dziwnych ale potem ci przejdzie - ja pierwsze dni siedziałam taka "osowiała" a teraz już jest super - stały plan - wyprawiam męża do pracy i synka do przedszkola, ogarniam dom, siebie, mam czas na neta, potem obiad, drzemka i przelatuje - dzięki temu mam popołudniu czas dla synka i dla męża - nie jestem padnięta bo spałam, nie marnuje czasu na ogarnianie domu bo zrobiłam to wczesniej - jest fajnie
KocieOczy, KasiaKa lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:wyniki za ok 5 dni, więc pewnie dopiero w przyszłym tygodniu..
Dobra - spróbuję się nastawić pozytywniew sumie mimo iż nie jest to mało, nigdzie też nie znalazłam żeby 2,2 było wartością nieprawidłową.
OGARNIJ SIĘ!!!! (TO DO MNIE)
Dotty, trzymam kciuki za pozytywne wieści co do badań, uzbrój się w cierpliwość na te parę dni i koniecznie relaksuj! napewno będzie dobrze, a strach ma wielkie oczy:)
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Goplana wrote:Nie ma co zamartwiać się na zapas rzeczami, na które nie mamy wpływu.
Ja inaczej już bym dawno osiwiała w tej ciąży.
Ostatnio mi w USG przepływy nie wyszły zbyt dobrze, a na dodatek dostałam mrożący krew w żyłach telefon od położnej, że moje wyniki są złe i mam natychmiast zgłosić się na wizytę do prowadzącej...
Sprawa okazała się być rzeczywiście bardzo poważna
Następne wyniki (w których powinno się coś wyjaśnić) niestety dopiero za 3 mce, a do tej pory muszę myśleć pozytywnie, inaczej idzie zwariować
Trzymaj się Dotty i koniecznie myśl pozytywnie!
Jakie wyniki kochana?!
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Właśnie Goplana, co się złego dzieje??
Trzymam kciuki żeby było ok!!!
Dziewczyny ja też mam dziś wizytę,ciekawa jestem co tam się dzieje u kropka.
Miałam trochę łagodniejszy tydzień jeśli chodzi o wymioty,generalnie jak mam napchany zołądek to raczej nie wymiotuję ..więc żrę jak świnka nawet jak nie jestem głodna ..efekt +2 kg w tydzień ....
No i mam bardzo złe próby watrobowe musze badac krew co 2 tyg,a jak dzis w nocy zaczęła mnie swędzieć skóra to trochę spanikowałam(to podobno wróży kolejne kłopoty z wątrobą)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:13
maaartinka lubi tę wiadomość
-
KocieOczy wrote:Ja czekam na telefon od gina czy mogę dziś się gdzieś wepchnąć bo 2-3 dni jak wstaję rano to mi taka woda o zabarwieniu mlecznym cieknie po udzie, czasami do kolana czasami aż do kostki
nic nie swędzi i nie piecze więc nie wiem czy to infekcja czy co.. ale trochę mnie to niepokoi.
KocieOczy mam to samo leci tzn jak nie mam wkładki, a gin powiedział że mam za duzo sluzu i to normalnezapisał lactovaginal
-
Dotty bedzie wszystko dobrze, nie martw sie.
Poza tym trzeba wziąć pod uwagę błąd pomiaru. Podczas mojego badania dr zmierzyli dwa razy NT za pierwszym był 1mm za drugim 1,2mm i na wyniku podała ten większy. Jesli kość nosowa jest ob, przepływy w porzadku to chyba nie masz czym martwićpoza tym twój wynik jest w normie bo z tego co pamietam norma jest do 2,5mm.
A ja ostatnio nic tylko spać i leżeć. Przynajmniej zgaga odpuscila od dwóch dni spokój. Za to brzuch boli, a raczej miednica mam wrażenie....jakby mnie kosci bolały. Wizyta za 8 dni....Dotty84 lubi tę wiadomość
-
I zaczyna mi sie gastrofaza na słodkie. Wczoraj dwa magnumy, dzisiaj juz pożarlam kolejnego....a teraz marzy mi sie ciasto z owocami....obojętnie z czym, moze byc truskawka albo śliwką byle z mega ilością kruszonki, albo jagodzianki !!!! Wczoraj wieczorem dałabym sie pokroić za galaretke pomarańczowa:D