X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Fidelissa!

Goplana - mam nadzieję, że to nic poważnego?! Trzymaj się kochana.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Na 13.30 mam byc w szpitalu. Trzymajcie kciuki zeby było wszystko dobrze.
    Trzymam mocno kciuki!

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Dzisiaj zaczynam 16 tyd, a wymioty dalej mi towarzyszą. Kiedy wreszcie się to skończy ?!;/ Mam już dość :((
    A to może przez któreś witaminy co bierzesz?

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte!

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też!!!!

f2w343r88uf9xtcb.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od rana!

Ja dziś też mam wizytę...u dentysty w końcu. Ząb mi daje popalić już od dłuższego czasu. Ale najpierw 100 wizyt u giną, potem szpital. W końcu się udało znaleźć takiego, który na info ciąża zagrożona nie uciekł. Ciekawe co mi zrobi z tym ząbkiem. Dolna, lewa 6 :/

uwo9skjovnetfmk9.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A to może przez któreś witaminy co bierzesz?

Od kilku dni biorę inne, więc nie wiem, bo wcześniej było tak samo

Ja też 3mam mocno kciuki :*

rwi37s6.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ja już od rana!

Ja dziś też mam wizytę...u dentysty w końcu. Ząb mi daje popalić już od dłuższego czasu. Ale najpierw 100 wizyt u giną, potem szpital. W końcu się udało znaleźć takiego, który na info ciąża zagrożona nie uciekł. Ciekawe co mi zrobi z tym ząbkiem. Dolna, lewa 6 :/
    Ja też niby zęby wszystkie wyleczone przed ciążą a tu jakieś dziwne bóle.. A znieczulenie nie szkodzi dziecku?

201411191762.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam już z 2 zębami i mają specjalne znieczulenie bez adrenaliny (czy tam ze zmniejszoną dawką) specjalnie dla ciężarnych

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tylko, ze tego zęba normalnie tknąć się nie da a robić z nim cokolwiek bez znieczulenia- nie wytrzymać z bólu.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie pomogę, trzeba odwiedzić stomatologa - niektórzy wymagają zaświadczenia od ginekologa o przebiegu ciąży (jeśli jest zagrożona to znieczulenia raczej nie dadzą - mój wymagał takiego zaświadczenia)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy. Opowiem po ;)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam kciuki za wasze wszystkie pozytywne wieści :) Będzie dobrze.

Dziś mnie znów wzięło na gotowanie. Gin stwierdził niskie żelazo, więc w garnkach przygotowują się: barszczyk [ w końcu dokupiłam buraki ] w drugim krem z brokułów. Na drugie makaron w sosie szpinakowo - smietanowym...... Czekając na obiadek opróżniam łubiankę z truskawkami.... <3 la vita è bella <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:39

• Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wszystkim jedzącym. We mnie się w muszą jedzenie.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem co chwilę. Dopiero był obiad, a już głodna, ale poczekam trochę, bo jak za dużo zjem to mam wzdęcia.

Lavendula kusisz jedzeniem, robiłam placki ziemniaczane po Twoim wpisie :)

Też mam niskie żelazo i 3 dni wcinałam buraczki do obiadku, teraz odpoczynek a w weekend barszczyk czerwony.

Lavendula, Evik lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No świetnie Viviana! Przeczytałam Twój wpis i już sie tak napaliłam na placki ziemniaczane że nie ma bata - będą dziś grane!:D Odrbrałam wyniki z rannego moczu i wszytsko ok żadnego zapalenia, infekcji a brzuch juz tak nie kłuje:)

Viviana lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Jakie wyniki kochana?!
    Niestety nieciekawa cytologia, co jest dla mnie tym bardziej wkurzające, że badam się co 6 mcy, ostatnie badanie przed ciążą - prawidłowe. Zaszczepiłam się przeciko HPV chyba jako jedna z pierwszych osób w kraju :) Jeden partner przez całe życie :) Cały czas mi się wydaje, że to pomyłka...
    Z onkologią mam dużo wspólnego, więc w sumie to nic mnie nie zdziwi... ale no do cholery...
    Czeka mnie teraz trochę badań i tułaczki po różnych miejscach, coby to wyjaśnić, ale to trwa...

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Jestem zalamana dzisiaj... jedna nauczycielka się tak na mnie uwziela idę do l dyrektorki w piątek z mama bo już mam dość myślałam że się rozplacze tak się trzęsłam że szok... myślałam że się nie uspokoje całe szczęście spędziłam na tej lekcji tylko 30 min i poszłam byłam w szpitalu u diabetologa, cukry za wysokie są bla bla i że za niską wagę mam... ale mam takiego dola że dzisiaj chyba mi nerwy puszcza i będę płakać i płakać nie wiem ile wytrzymam... mam dość tej szkoły już tyle stresów... ;(( powiedziała mi że mnie nie przepuści bo mam za mało godzin że ją chuj obchodzi moje dziecko i zdrowie że mam obowiązek chodzić do szkoły i już nie ważne czy na zwolnieniu lekarskim powinnam i tak chodzić na jej lekcje, a powiedziałam jej tylko ,że nie mogłam chodzić, że nie b edę narażać życia swojego dziecka dla jej widzimisię... no jeszcze tak na mnie zaczęła wrzeszczec że myślałam że uszy zwiedna i powiedzialam jej że nie ma serca... Mam dość tej szkoły ale jak ona mnie nie przepuści to za przeproszeniem 3 lata pójdą się jeee... ,bo my jesteśmy ostatnim rocznikiem idącym starą podstawą programową czy jak to tam i bym musiała znowu zaczynać od nowa szkołę i to jeszcze takie kłody pod nogi... ;(

Trzymam kciuki za wizyty i mam nadzieję ,że wszystko z Wami w porządku ja robię obiad ,ale nawet nie mam na nic ochoty... Marcela nakarmię i może sama coś w siebie wcisnę...

Mam nadzieję, że u każdej z Nas będzie wszystko w porządku :)
    Ja dzisiaj nie mam już ochoty na nic po tym co dzisiaj usłyszałam jacy ludzie potrafią być to szkoda słów... ;/ dużo mi nawrzucała, a tylko dlatego, że powiedziałąm na początku lekcji ,że musze wyjść wcześniej bo mam wizytę u lekarza, kurde no faktycznie szkoła jest ważniejsza od mojego zdrowa i mojego dziecka.? Bo nie sądzę ,a taka sucz stawia szkołę ponad wszystko trudno jak mnie nie przepuszczą pójdę sobie do zaocznego liceum ,ale na prawdę mi zależyh na tym ,żeby skończyć tą szkołę a zostało tylko 3 tygodnie... ;/ jestem w okropnym stanie ,do tej pory cała się trzese... ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ