X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Lekarz stwierdził, że to bardziej okolice jelitowe aniżeli coś z macicą, jajniki też ok. Dzidziak ma 88mm serducho 147 uderzeń ale to tak na szybko mierzone, wody sprawdzone - papierek barwi się prawidłowo i mam się tym nie martwić. Za dwa tygodnie postaramy się poszukać co ma między nogami o ile będzie współpracować bo dziś pod innym kątem mnie prześwietlał tym USG. Dostałam jeszcze aspargin na te nocne drętwienie rąk i czekamy... kolejne 2 tyg ;)
    Czas dalej się pakować, jutro wielki dzień!

mada_lena, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Lavendula, anusiaa90, Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ikc to może i u mnie pare dni starsza ciąża jest hehe :P albo w sumie zależy pewnie od sprzętu ,bo koleżance ostatnio przy 78 wyliczył taki sam wiek jak u mnie z 85...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazłam może którejś mamusi się przyda kalkulator wymiarów z usg :)

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 19:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś z USG pokazało, że 14+5 czyli młodsza od OM o 2 dni a ostatnio była starsza o 1 dzień ;) ale mówi, że to zależy jak się dziecko ułoży etc bo jak się bardziej skuli to te wyniki też nie są super dokładne :) u mnie dziś zresztą pomiar "na odwal" na sam koniec bo z ciekawości zapytałam czy może zmierzyć chociaż szkraba

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też ciągle skulony na usg a jak już się w końcu wyprostował to szybko ginka zatrzymała obraz i w 14+6 wyszło 94mm

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sie wlasnie krecil niemilosiernie bez przerwy i kilka razy probowal i wyniki byly ciagle inne, ale tak mocniej sie nie wyprostowal:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti - zapewne obraziła się przeze mnie...

Okti - nie gniewaj się! Stresa mam dużego to i nader czepliwa jestem, następnym razem czepię się płota :)

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście:)

Dziękuje za wsparcie.
    O 13.30 byłam na badaniu i usg w szpitalu. Miałam podejrzenie zakrzepicy w lewej nodze.
    Dostałam skierowanie do innego szpitala na oddział chirurgii naczyniowej. Wylądowaliśmy na SORZE. Potem na 6 piętro, usg, dopler i oczekiwanie na wynik.
    Nie mam przepukliny. Nie mam zakrzepicy.
    Jutro czeka mnie chirurg i stwierdzenie czy to cos z kręgosłupa czy naciagnelam mięsień.
    Mam potem zadzwonić do ginki. Jak chirurg nie będzie wiedział co to, to chce mnie położyć na oddział.....

Jutro zadecydujemy czy jechać do Mielca na operę. Sobota wyjazd , niedziela powrót, nie wiem czy nie za bardzo męczące.

qq87j44jhto0od0f.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 dniową wizytę w szpitalu odsypiałam 48h. Zupełnie nie miałam siły na cokolwiek. Z tym że ja jestem we wcześniejszej ciąży niż ty.

Dzięki że napisałaś. Sporo myślałam co u Ciebie.

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ikc no a u mnie w ciągu 4 dni wyszło 3 czy 4 dni różnicy nie pamiętam musiałabym na zdjęciu sprawdzić jak pisze :P właśnie w 14+2tc wyszło dzień starszy, bo było 85 mm termin 31.10, a potem w 14+6tc 94mm nagle i wyprostowanego złapała jak kopał akurat, więc się pokazał ładnie cały z profilu i wtedy 15+2/3 wyszło tam termin chyba był na 27.10, z resztą wsio ryba z OM mam 1.11 i się tego trzymam, chociaż wiem, że pewnie jak z Marcelem rozpakujemy się wcześniej :)

Fidelissa mam nadzieję, że jednak z ta Twoją nogą wszystko w porządku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 21:36

Fidelissa, Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kochane jesteście:)

Dziękuje za wsparcie.
    O 13.30 byłam na badaniu i usg w szpitalu. Miałam podejrzenie zakrzepicy w lewej nodze.
    Dostałam skierowanie do innego szpitala na oddział chirurgii naczyniowej. Wylądowaliśmy na SORZE. Potem na 6 piętro, usg, dopler i oczekiwanie na wynik.
    Nie mam przepukliny. Nie mam zakrzepicy.
    Jutro czeka mnie chirurg i stwierdzenie czy to cos z kręgosłupa czy naciagnelam mięsień.
    Mam potem zadzwonić do ginki. Jak chirurg nie będzie wiedział co to, to chce mnie położyć na oddział.....

Jutro zadecydujemy czy jechać do Mielca na operę. Sobota wyjazd , niedziela powrót, nie wiem czy nie za bardzo męczące.

Będzie coś mięśniowego czuję ;)
    dobrze, że wszystko ok i nic z naczyniówki,

a co to za opera?

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Okti - zapewne obraziła się przeze mnie...

Okti - nie gniewaj się! Stresa mam dużego to i nader czepliwa jestem, następnym razem czepię się płota :)

Każdy kij ma dwa końce się mówi, a poza tym nic takiego się nie stało, żeby opuszczać forum, pewnie odpoczywa od komputera i tyle :)

Evik lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z prenatalnych :)
    Kość nosowa jest, przezierność 1,2mm poza tym wszystko jest w porządku :) pooglądaliśmy dzidziusia z każdej strony :) pokazał nam pięknie siusiaka, liczyłam jeszcze że to może zniknie ale jak gin powiedziała że to na pewno ogromny siusiak co utrwaliła dodatkowo zdjęciem to już wiedziałam że będzie chłopak :) do tego dostaliśmy dużo zdjęć, filmik i dodatkowo zdjęcie 3d na płytce :) Jak dobrze mieć to już za sobą...

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Eve, sylvi, anusiaa90, Viviana, mada_lena, Lavendula, sisiiii, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jak na brata koncercie w filharmonii ostatnio byłam i śpiewały dzieciaczki to płakałam hahah nie mogę tyle emocji ,że mi łzy ze szczęścia i dumy płynęły :D a jak pomyślę teraz na ślub i weselicho za 2 tyg idziemy to ja też będę płakała, bo mój brat będzie ave maria śpiewał :D a ma cudny głos i ja się wzruszam teraz szybko jak śpiewa :) Więc do opery bym się sama osobiście nie odważyła ,bo bym wyszła rozmazana jak panda :D

RewolucjaSięDzieje, Eve, Mamadomina, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka ale świetna pamiątka ja przy połówkowym gdzieś pójdę na 3d :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzidziuś teraz w 3d i tak wygląda jak mały marsjanin :) haha

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisii a co tam u ciebie? Jak wizyta?

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, dlatego lecę w okolicach połówkowego :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie nadrabiam bo nie mam czasu zbytnio,zapytam tylko jakie polecacie tabletki ,ktore maja juz kwas foliowy i wszystkie witaminki?Pzdr

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej obskoczyć neta i znaleźć jakieś porównania składów i dobierzesz sobie akurat takie które najbardzej Ci odpowiadają :) bo zależy też czy w jakimś konkretnym kierunku poszukujesz witamin, czegoś Ci brakuje poczytaj i znajdziesz wtedy te które najbardziej składem są odpowiednie dla Ciebie :) Każdy co innego Ci poleci, mi np odpowiada ladeevit femibion vitamin mama albo vitaminer te akurat przyswajał mój organizm po innych jakoś dziwnie się czułam albo mdliło mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 22:37

alka89 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ