Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
marynka wrote:Macie jakiś pomysł na rozkojarzenie ciążowe? Tu już nawet nie chodzi o to, że co chwilę wracam do domu po coś ważnego, albo zapominam, po co idę. Najgorzej jest w pracy. Chcę po podwładnych materiały, które już dawno mi dali, zapominam o ważnych rzeczach, przez co moim podwładni mają więcej pracy. Jak tak dalej pójdzie, to zrobię jakiś poważny błąd i będzie katastrofa.
Ja też mam zwiechy, że głowa boli, całe szczęście, pamięć mi tak bardzo nie szwankuje, raczej robię idiotyczne rzeczy, bez myślenia żadnego
Może pomyśl o zwolnieniu, bo faktycznie jak narobisz szkód, to będzie nieciekawieFidelissa lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Ja jestem rozkojarzona, ale wiecie co, ciągle mi coś wypada z rąk. Potłukłam już sporo rzeczy hehe. I jak gdzieś wstanę to zapominam po co wstałam.
Na początku ciąży jak jeszcze pracowałam, było mi ciężko, bo robiłam przelewy, podawałam ważne dane, a już koncentracja szwankowała. -
maaartinka wrote:Sisii cieszę się że u ciebie też jest w porządku
chociaż takie badania to i tak nic pewnego..
Wiecie nie spodziewałam się, że w takim wczesnym tygodniu można już zobaczyć płeć.. Siusiak był tak widoczny, że do tej pory jestem w szoku! Tym bardziej, że kiedyś gdzieś czytałam, że aż tak nie widać i oni mierzą jakiś kąt czy coś..tylko, że u takich maluszków łechtaczka i siusiak są podobnych - bardzo dorodnych jakby się wydawało na dziewczynkę, rozmiarów. I tu właśnie pomaga kąt ustawienia owego pseudosiusiaka. Oczywiście są osobniki, co wyróżniają się swoim przyrodzeniem już na tym etapie co też ułatwia
Może będzie chłop jak dąb
sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Haha mój ma małego olbrzyma
Goplana myślę, że nie da się go pomylić i powiedzieć, że to dziewczynka, mimo że kibicowałam córeczce
Pani jeszcze utrwaliła nam to zdjęciem z przybliżeniai nikt chyba po tym zdjęciu nie ma już wątpliwości.. I pomyśleć że to dopiero 12 tydzień..
sisiiii, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
wczoraj oglądałam swój 13 tydzień na mamazone i właśnie świetnie widać różnicę płci - od tego 13stego tygodnia już nie ma kątów widzenia jak wcześniej itd - jest siusiak albo go niema - http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-13.aspx
-
Karmelku ja brałam antybiotyk - Zinnat bo dopadło mnie okropnie! Wczesniej leczyłam sie paracetamolem , Ascorutical,inhalacje z soli morskiej, tabletki na gardło. Ale żadnych efektów i lekarz przepisał antybiotyk. i tak mi nie pomógł po 5 dniach brania jeszcze mnie trzymalo z tydzień po ale już jest oki i dzidziusiowi zupełnie nic nie jest:) Bałam sie brać ale juz wiem że jak ma byc dobrze to będzie i lekarz ciągle tak zapewnia:) Także się nie przejmuj i wracajcie szybko do zdrówka
karmelek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny , ja tez zadowolona po wczorajszej wizycie:) Maluch wazy 88 gram ( podobno na tym etapie ona juz wzrostu nie podaje bo jest nieprecyzyjny ?
Mierzy podobno obwód głowy brzucha, długość nogi i na tej podstawie okresla wagę Wszystko z nim ok , wiercil sie okrutnie ale było widać zebra , kręgosłup, żołądek
... A co do ciazowego rozkojarzenia zostawiłam zdjęcia w gabinecie
( płci tez niestety nie udało sie dojrzeć, ale obiecała mi ze na następnej wizycie juz postara sie coś powiedzieć
No i sama poprosiła męża do gabinetu i oglądał malucha
Idia, Lavendula, Fidelissa, Viviana, Maga31, Reverie, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, xpatiiix3, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
sisiiii wrote:Nie martw się , na pewno nic złego się nie stanie dziecku . Bierz dodatkowo probiotyk jakiś , żebyś nie miała biegunki czy problemów z żołądkiem , albo pij dużo jogurtów ( w sumie podobne działanie , a zawsze to mnie tabletek do łykania)
Jak dla mnie to drugi trymestr od 14 tygodnia się zaczyna , ale rzeczywiście różnie piszą na stronach.
Albo antybiotyki albo jogurt. Jogurt i inne produkty mleczne osłabiają działanie antybiotyków w dużej ilości mogą zupełnie je znieść. Probiotyki działają inaczej i można a wręcz trzeba je jeść z antybiotykiem.
-
izia wrote:wczoraj oglądałam swój 13 tydzień na mamazone i właśnie świetnie widać różnicę płci - od tego 13stego tygodnia już nie ma kątów widzenia jak wcześniej itd - jest siusiak albo go niema - http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-13.aspx
Ultrasonografia to trochę inna para kaloszy, to badanie subiektywne i nauka o plamach wzgledem innych plam, kątach itd.Dużo zależy od doświadczenia lekarza, jego wyobraźni przestrzennej, sprzętu, czynników związanych z pacjentem - dlatego praktyka bywa różna - inaczej wszystkie już dawno znałybyśmy prawdziwą płeć dziecka, czyż nie?
RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Rozmawiałam właśnie z kuzynką, która ma już dwójkę dzieci. Powiedziała, że leci do ginka bo jest w ciazy. Różnica miedzy naszymi dziećmi 1 miesiąc....
Cieszę sie bo moje dziecko będzie miał/la kogoś w swoim wieku do zabawy....
Ale z drugiej strony jak widzę te porównania miedzy podobnymi wiekowo dziećmi to mi się słabo robi i jestem średnio zadowolona....,RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Idia wrote:Albo antybiotyki albo jogurt. Jogurt i inne produkty mleczne osłabiają działanie antybiotyków w dużej ilości mogą zupełnie je znieść. Probiotyki działają inaczej i można a wręcz trzeba je jeść z antybiotykiem.
Idia są grupy antybiotyków( Tetracyklina i Doxycyclina), przy których wręcz nie można pić mleka czy spożywać nabiałów . W większości przypadków spożywanie nabiału ma korzystny wpływ przy antybiotykoterapii. Jak wiadomo , nie należy przyjmować zarówno probiotyków w kapsułkach jak i w postaci nabiału razem z antybiotykiem , ale godzinę po nim . -
Lavendula nieźle widać na serio, ja myślałam że mnie wywaliło brzucha, ale Ty mnie przebijasz
) jest śliczny. Ja bede robiła zdjęcia co dwa tygodnie, później sobie wkleje je do albumu, chcę sobie go kupić jakos teraz i powklejać już zdjęcia z usg
Lavendula lubi tę wiadomość