X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Macie jakiś pomysł na rozkojarzenie ciążowe? Tu już nawet nie chodzi o to, że co chwilę wracam do domu po coś ważnego, albo zapominam, po co idę. Najgorzej jest w pracy. Chcę po podwładnych materiały, które już dawno mi dali, zapominam o ważnych rzeczach, przez co moim podwładni mają więcej pracy. Jak tak dalej pójdzie, to zrobię jakiś poważny błąd i będzie katastrofa.

Ja też mam zwiechy, że głowa boli, całe szczęście, pamięć mi tak bardzo nie szwankuje, raczej robię idiotyczne rzeczy, bez myślenia żadnego ;)
    Może pomyśl o zwolnieniu, bo faktycznie jak narobisz szkód, to będzie nieciekawie :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rozkojarzona, ale wiecie co, ciągle mi coś wypada z rąk. Potłukłam już sporo rzeczy hehe. I jak gdzieś wstanę to zapominam po co wstałam.

Na początku ciąży jak jeszcze pracowałam, było mi ciężko, bo robiłam przelewy, podawałam ważne dane, a już koncentracja szwankowała.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za podtrzymanie na duchu :-)
    lece wlasnie zrobic powtorne badania krwi i zaraz zobaczymy.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Sisii cieszę się że u ciebie też jest w porządku :) chociaż takie badania to i tak nic pewnego..

Wiecie nie spodziewałam się, że w takim wczesnym tygodniu można już zobaczyć płeć.. Siusiak był tak widoczny, że do tej pory jestem w szoku! Tym bardziej, że kiedyś gdzieś czytałam, że aż tak nie widać i oni mierzą jakiś kąt czy coś..
    Widać :) tylko, że u takich maluszków łechtaczka i siusiak są podobnych - bardzo dorodnych jakby się wydawało na dziewczynkę, rozmiarów. I tu właśnie pomaga kąt ustawienia owego pseudosiusiaka. Oczywiście są osobniki, co wyróżniają się swoim przyrodzeniem już na tym etapie co też ułatwia :) Może będzie chłop jak dąb ;)

sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój ma małego olbrzyma :)
    Goplana myślę, że nie da się go pomylić i powiedzieć, że to dziewczynka, mimo że kibicowałam córeczce :)
    Pani jeszcze utrwaliła nam to zdjęciem z przybliżenia :) i nikt chyba po tym zdjęciu nie ma już wątpliwości.. I pomyśleć że to dopiero 12 tydzień..

sisiiii, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj oglądałam swój 13 tydzień na mamazone i właśnie świetnie widać różnicę płci - od tego 13stego tygodnia już nie ma kątów widzenia jak wcześniej itd - jest siusiak albo go niema - http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-13.aspx

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie - czy macie coś takiego jak pas ciążowy? właśnie mnie kusi kupić bo w sumie wchodzę we wszystkie spodnie tylko się nie zapinam.. czy to wogóle zdaje egzamin jak to opisują?

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Relanium mocno działa na głowę, więc na pewno przynajmniej nasila.
    Nadal Ci lekarz to zaleca? A jaką dawkę na dobę bierzesz?

Mam 5mg. Zapisali w szpitalu. Mam zdiagnozowany polip w ujściu szyjki macicy i stąd to relanium.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku ja brałam antybiotyk - Zinnat bo dopadło mnie okropnie! Wczesniej leczyłam sie paracetamolem , Ascorutical,inhalacje z soli morskiej, tabletki na gardło. Ale żadnych efektów i lekarz przepisał antybiotyk. i tak mi nie pomógł po 5 dniach brania jeszcze mnie trzymalo z tydzień po ale już jest oki i dzidziusiowi zupełnie nic nie jest:) Bałam sie brać ale juz wiem że jak ma byc dobrze to będzie i lekarz ciągle tak zapewnia:) Także się nie przejmuj i wracajcie szybko do zdrówka

karmelek lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , ja tez zadowolona po wczorajszej wizycie:) Maluch wazy 88 gram ( podobno na tym etapie ona juz wzrostu nie podaje bo jest nieprecyzyjny ? :( Mierzy podobno obwód głowy brzucha, długość nogi i na tej podstawie okresla wagę Wszystko z nim ok , wiercil sie okrutnie ale było widać zebra , kręgosłup, żołądek :) ... A co do ciazowego rozkojarzenia zostawiłam zdjęcia w gabinecie :(( płci tez niestety nie udało sie dojrzeć, ale obiecała mi ze na następnej wizycie juz postara sie coś powiedzieć :) No i sama poprosiła męża do gabinetu i oglądał malucha :)

Idia, Lavendula, Fidelissa, Viviana, Maga31, Reverie, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, xpatiiix3, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Nie martw się , na pewno nic złego się nie stanie dziecku . Bierz dodatkowo probiotyk jakiś , żebyś nie miała biegunki czy problemów z żołądkiem , albo pij dużo jogurtów ( w sumie podobne działanie , a zawsze to mnie tabletek do łykania) :)
    Jak dla mnie to drugi trymestr od 14 tygodnia się zaczyna , ale rzeczywiście różnie piszą na stronach.

Albo antybiotyki albo jogurt. Jogurt i inne produkty mleczne osłabiają działanie antybiotyków w dużej ilości mogą zupełnie je znieść. Probiotyki działają inaczej i można a wręcz trzeba je jeść z antybiotykiem.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    wczoraj oglądałam swój 13 tydzień na mamazone i właśnie świetnie widać różnicę płci - od tego 13stego tygodnia już nie ma kątów widzenia jak wcześniej itd - jest siusiak albo go niema - http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-13.aspx
    Oczywiście, pod warunkiem, że wyjmiemy płód z macicy i go sobie obejrzymy :)
    Ultrasonografia to trochę inna para kaloszy, to badanie subiektywne i nauka o plamach wzgledem innych plam, kątach itd. :) Dużo zależy od doświadczenia lekarza, jego wyobraźni przestrzennej, sprzętu, czynników związanych z pacjentem - dlatego praktyka bywa różna - inaczej wszystkie już dawno znałybyśmy prawdziwą płeć dziecka, czyż nie? :)

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    wow to Twój brzuszek?? śliczny :-) a bobasek cudowny:-)

Mój... sama nie mogę się nadziwić... ostatnio "narzekałam", że jeszcze nic nie widać :)

Goplana, Fidelissa, Nata, sylvi lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula ..powoli tworzy Ci się piękny album

Zazdraszczam! Ale za leniwa jestem żeby też sobie zrobic:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam właśnie z kuzynką, która ma już dwójkę dzieci. Powiedziała, że leci do ginka bo jest w ciazy. Różnica miedzy naszymi dziećmi 1 miesiąc....
    Cieszę sie bo moje dziecko będzie miał/la kogoś w swoim wieku do zabawy....
    Ale z drugiej strony jak widzę te porównania miedzy podobnymi wiekowo dziećmi to mi się słabo robi i jestem średnio zadowolona....,

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Mój... sama nie mogę się nadziwić... ostatnio "narzekałam", że jeszcze nic nie widać :)
    A jak robisz to zdjecie brzuszka, ze tak ładnie wychodzi?

qq87j44jhto0od0f.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    A ja postanowiłam poleniuchować i poprosiłam o L4 do końca przyszłego tygodnia! :)

Nareszcie trochę odpocznę...

Lavendula, Fidelissa, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A jak robisz to zdjecie brzuszka, ze tak ładnie wychodzi?

zboczenie zawodowe, urodziłam się z aparatem przy oku :) - i tak już zostało

Fidelissa, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Albo antybiotyki albo jogurt. Jogurt i inne produkty mleczne osłabiają działanie antybiotyków w dużej ilości mogą zupełnie je znieść. Probiotyki działają inaczej i można a wręcz trzeba je jeść z antybiotykiem.

Idia są grupy antybiotyków( Tetracyklina i Doxycyclina), przy których wręcz nie można pić mleka czy spożywać nabiałów . W większości przypadków spożywanie nabiału ma korzystny wpływ przy antybiotykoterapii. Jak wiadomo , nie należy przyjmować zarówno probiotyków w kapsułkach jak i w postaci nabiału razem z antybiotykiem , ale godzinę po nim .

r5bup6u.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula nieźle widać na serio, ja myślałam że mnie wywaliło brzucha, ale Ty mnie przebijasz :-)) jest śliczny. Ja bede robiła zdjęcia co dwa tygodnie, później sobie wkleje je do albumu, chcę sobie go kupić jakos teraz i powklejać już zdjęcia z usg :-)

Lavendula lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ