X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leniuchowałam cały kwiecień, teraz już nie da rady, pracuję w firmie rodzinnej więc nawet po porodzie będę musiała księgować w domu, niestety terminy to terminy i nie ma że można sobie coś zrobić później. Jakoś mam nadzieję dam radę, szwagierka dała więc może źle nie będzie :-) ogólnie to za jakiś czas będę chciała pracować już zdalnie z domu.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko wymyśle jak wstawia się zdjęcia to wrzucę mojego maluszka :)

sisiiii lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiaj , wstawiaj :D:D popodziwiamy małego :D

r5bup6u.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompot z rabarbaru. Pałki kurczaka w cebuli, kolędrze i jabłku,
    makaron z warzywami i szpinak z grządki, mniam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 12:54

sisiiii, Lavendula, KUNIAK lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kompot z rabarbaru. Pałki kurczaka w cebuli, koledze i jabłku,
    makaron z warzywami i szpinak z grządki, mniam:)

Mnie dzisiaj na leczo naszło :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Jak tylko wymyśle jak wstawia się zdjęcia to wrzucę mojego maluszka :)

dawaj, dawaj :)
    np.przez http://www.tinypic.pl/ :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takich bluzeczkach?

http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-prezent-dla-mamy-z-nadrukiem-fun-i4183629289.html

Na pewno zwracają uwagę. Zamówiłam sobie 4, wczoraj poszłam w jednej z nich na uczelnię - było wesoło. W ogóle nawet ludzie w galerii przyglądali się z zainteresowaniem, zwłaszcza, że brzucholka mam już nawet wydatnego :)

Od kilku dni jestem uzależniona od kalafiora, zaraz po niego znów lecę, pycha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:37

sisiiii, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,doczytam was pozniej bo teraz ni mam czasu :),wlasnie wrocilam ze szpitala,w moczu wyszla bardzo duza utrata bialka i wciaz ono sie ulatnia,nie wiadomo skad,dlatego musze sie pojawic w poradni nefrologicznej,bo to cos z nerkami tylko nie wiadomo co,dzidzia w sobote miala 4.9 cm i bardzo byla ruchliwa :) ,jest przypuszczenie,ze to chlopiec :)

RewolucjaSięDzieje, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7yx9zgu5atzd_t.jpg

mój brzuszek dziś

sisiiii, Goplana, RewolucjaSięDzieje, Lavendula, maaartinka, KUNIAK, anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, Nata, Mamadomina, Fidelissa, Idia, Marzena27, marti34, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Co myślicie o takich bluzeczkach?
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-prezent-dla-mamy-z-nadrukiem-fun-i4183629289.html
    Na pewno zwracają uwagę. Zamówiłam sobie 4, wczoraj poszłam w jednej z nich na uczelnię - było wesoło. W ogóle nawet ludzie w galerii przyglądali się z zainteresowaniem, zwłaszcza, że brzucholka mam już nawet wydatnego :)

Od kilku dni jestem uzależniona od kalafiora, zaraz po niego znów lecę, pycha...

71 bardzo mi się podoba i chyba sobie kupię:)
    a jak z materiałem? wytrzyma parę prań?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue super, że się odezwałaś. Daj znać, gdy Cię zdiagnozują. Grunt, że dzidzia jest ruchliwa :-)

Goplana, jakie słodkie te bluzeczki. Szczególnie te z pszczółkami i zdjęciem z USG. :-) zaletą takich bluzeczek jest na pewno to, że nikt nie pomyli brzuszka ciążowego z objedzeniem ;-)

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    a mam pytanie - czy macie coś takiego jak pas ciążowy? właśnie mnie kusi kupić bo w sumie wchodzę we wszystkie spodnie tylko się nie zapinam.. czy to wogóle zdaje egzamin jak to opisują?

Ja kupiłam, ale się nie polubiliśmy i przekazałam dalej :)
    rzeczy z "golfem" są lepsze, ale to moja opinia, a nuż taki pas Ci spasuje :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    71 bardzo mi się podoba i chyba sobie kupię:)
    a jak z materiałem? wytrzyma parę prań?

Własnie piorę :) a przeszła poważny test, bo na białą spadł mi wczoraj kleks musu z malin - plama jak ta lala :D
    Materiał jest całkiem gruby (ale na innych aukcjach lepiej patrzeć na gęstość bawełny - zazwyczaj podają), koszulka firmy Fruit of the Loom, więc myślę, że powinna się nosić Ok. Zobaczymy jak z nadrukiem po kilku praniach.

Aha materiał jest jak typowy t-shirt, czyli dużo bawełny, a mało materiału syntetycznego, więc nie jest lejący, ani opinający, a szkoda :)

Wybrałam jeszcze z tych:

http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-fun-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-i4183580489.html

W ogóle, jak się wpisze w wyszukiwarkę Allegro "koszulka ciążowa" to wychodzi tego tysiąc pięćset sto dziewięćset :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:36

jftycms.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to teraz juz tylko takie typowe ciazowe getry nosze, wszysko inne mnie cisnie i uwiera.. po domu czasem wskocze jeszcze w takie zwykle getry ale tez z wysokim stanem, a tych pasow nie probowalam..

blue zdrowka!!

Evik dzieki!! :-)

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    biore Duomox. no wlasnie niby jest bezpieczny w ciazy ale i tak sie martwie :/
    zawsze cos sie musi przyplatac :/
    poza tym powiedzcie mi kiedy zaczyna sie drugi trymest?? bo tu na kalendarzu pokazywalo mi od 14 tyg. a np. na mamazone jest ze od 16 tygodnia?!

Może dlatego, że na MamaZone liczą tygodnie tygodnie od zapłodnienia, więc 16t. od OM to u nich 14t. ciąży.

relg9vvjdzp246mx.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moje maleństwo :)

gql379ki8gg0_t.jpg

Strupka, Lavendula, sisiiii, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, Viviana, anusiaa90, Reverie, blue00, izia, Maga31, Nata, karmelek, Fidelissa, Goplana, sylvi, scindapsus lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj wyraźnie pokazuje nam że jest chłopczykiem :)

4xvr3zlws49a_t.jpg

Lavendula, sisiiii, anusiaa90, Reverie, izia, karmelek, sylvi, scindapsus lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka śliczny syneczek!:)

maaartinka lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny :)

maaartinka lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Blue super, że się odezwałaś. Daj znać, gdy Cię zdiagnozują. Grunt, że dzidzia jest ruchliwa :-)

Goplana, jakie słodkie te bluzeczki. Szczególnie te z pszczółkami i zdjęciem z USG. :-) zaletą takich bluzeczek jest na pewno to, że nikt nie pomyli brzuszka ciążowego z objedzeniem ;-)
    ja też ją mam i własnie dlatego kupiłam :)bo mój brzuszek to na razie takie niewiadomo co:)
    Mam tą pszczółkę spiącą na lisciu:)

Goplana, Reverie lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ