X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, przez Goplanę musiałam zaopatrzyć się w kalafior i zżarłam sama niecały jeden popijając szklanicą jogurtu naturalnego. Tego mi było trzeba :D:D:D

xpatiiix3, Fidelissa, KasiaKa, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe aż taki duuuuży ten mój brzuchol.? hehe no ja nie mogę jak on w takim tempie rośnie to ja tym razem w połowie spękam w konkretną zeberkę... ostro skóra mnie ciągnie od paru dni już aż swędzi brzuchol... no ale zaczęłam się częściej smarować to jest lepiej czasem nawet 4 razy dziennie, uff jaka ulga jest :D ale na kremach i balsamach do ciałka zbankrutuje tyle tego idzie całe szczęście mam jeszcze pare tubek w zapasie, ogólnie to ja jestem chomik co do kosmetyków :P

A ja nie kalafior a brokuły :D

A teraz szajba strzeliła poszłam z Marcelem (bez wózka, kurde jak biegał ładnie przy nodze, sory za okreslenie ,ale chodzi o to ,że nie uciekał :) ) po brata bo o 17.30 skończył zajęcia dodatkowe, a tylko doszliśmy do domu i od razu do sklepu poszłam bo się słodiego zachciało a wróciłam z pierogami ruskimi, mlekiem truskawkowym warkoczami serowymi wędzonymi i kinder kanapka :D no pierogi zostały , a warkocze popijałam mleczkiem truskawkowym, no tyle, że marcelino połowe oszamał mi heheh żarłoczek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 19:46

Evik, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przed ciążą taaaka słodyczowa byłam , dziadki męża na mnie mówili "słodka dziurka":D wszystko bym pochłonęła a teraz mąz mi delicje moje przyniosł zjadłam 2 i czuje sie okropnie. Szok:D Mnie ostatnio wziął obłęd przytycia, ja już jestem przy kości i tak o tym rozmyslam i kompleksy łapie!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik znam to:)
    Ukrywasz brzuch, ukrywasz...
    I nagle masz sie nim chwalić?
    Stare przyzwyczajenie trzeba zmienić, ale jest trudno...

RewolucjaSięDzieje, talia22, Evik lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 15 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja to przed ciążą taaaka słodyczowa byłam , dziadki męża na mnie mówili "słodka dziurka":D wszystko bym pochłonęła a teraz mąz mi delicje moje przyniosł zjadłam 2 i czuje sie okropnie. Szok:D Mnie ostatnio wziął obłęd przytycia, ja już jestem przy kości i tak o tym rozmyslam i kompleksy łapie!:D

Ja też właśnie, jadłam słodycze tonami, dzień bez batonika i ciasteczek był stracony, hektolitry kawy zagryzane czekoladkami,a teraz robię się zielona na samą myśl :D
    Od początku mam ochotę na owoce, ostatnia faza - melony w każdej ilości, parę razy dziennie :)

Najlepsze jest to, że będąc z Jasiem w ciąży zżerałam codziennie Prince Polo, pączka i coś jeszcze w ramach zachcianki, a teraz jest to nie do pomyślenia i przełknięcia.

Ps. Na mnie mówili "słodka dupka" i nie wiem czemu;):P

Evik lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 15 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Evik znam to:)
    Ukrywasz brzuch, ukrywasz...
    I nagle masz sie nim chwalić?
    Stare przyzwyczajenie trzeba zmienić, ale jest trudno...

Ja się obawiam o moje biodra, w pierwszej ciąży poszły na boki ot tak, deczko zeszły, żeby teraz znowu rozpiąć się w całej okazałości. I pewnie tak zostanie, moja figura zdecydowanie jest na 130 lat wstecz ;):D

Fidelissa, Goplana, Evik lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciasto z owocami:D pyyyyycha
    A ja wlasnie ostatnio mam ochote na słodkości.

Evik lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Idia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Idia są grupy antybiotyków( Tetracyklina i Doxycyclina), przy których wręcz nie można pić mleka czy spożywać nabiałów . W większości przypadków spożywanie nabiału ma korzystny wpływ przy antybiotykoterapii. Jak wiadomo , nie należy przyjmować zarówno probiotyków w kapsułkach jak i w postaci nabiału razem z antybiotykiem , ale godzinę po nim .

To widocznie mi je zawsze dawali. Probiotyki z kolei ma mnie zupełnie nie działają.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmusiłam się, zjadłam więcej. Ledwie dobiegłam do WC. Wymiotowałam jak nigdy w życiu dotąd. Mąż musiał mnie podnieść i do łóżka zanieść. Teraz mam dreszcze. 10 minut wcześniej wmuszałam w siebie obiad a wraz z nim moje leki. Teraz nie wiem- relanium brać, nie brać...
    Co to w ogóle było.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skutek wmuszania.
    Spróbuj jesc co dwie godz. Malutkie porcje.
    Grzanke. Kawałek Chalki z masłem. Pomidora z białym serkiem. Filiżankę zupki.
    Nalesniczki. Placuszki z jabłkami lub racuszki.

Powodzenia:)

Idia, Goplana lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja się obawiam o moje biodra, w pierwszej ciąży poszły na boki ot tak, deczko zeszły, żeby teraz znowu rozpiąć się w całej okazałości. I pewnie tak zostanie, moja figura zdecydowanie jest na 130 lat wstecz ;):D
    Znaczy kobieca jestes:) Włosi, Turcy, Arabowie szaleliby na Twój widok:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się dojść do siebie. Jeszcze mam zawroty głowy w skutek chyba utraty elektrolitów. Albo ch... Wie czego. Znów gna.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Staram się dojść do siebie. Jeszcze mam zawroty głowy w skutek chyba utraty elektrolitów. Albo ch... Wie czego. Znów gna.
    A nie powinnaś ich uzupełniać?

qq87j44jhto0od0f.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak, czym co mogę?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wraca ochota na słodkie, na początku mnie przecież odrzucało na samą myśl. Zajadałam się musztardą prosto ze słoika. A dziś odrzuciło mnie od musztardy:( Ale chętnie zjadłam keczup. No i buraki to bym jadła na okrągło, a dziś ugotowałam pyszną zupkę ze świeżutkiej botwinki:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Idia ja to doskonale znam! Fidelissa ma racje zadnegi wmuszania obiadow,ja od 2 msc nie
    zjadlam pelnego :/ Jedyne co pomaga to grzanka -2 godz przerwy,banan 2 godz przerwy,odrobina kaszki kuskus przerwa i tak przez caly dzien
    Elektrolity musisz uzupelniac troche dosalajac to co jjesz plus banany.Sa tez gotowe saszetki w aptece -ale w naszym stanie nie do wypicia OHYDNE!

Trzymaj sie dzielnie, i walcz jak mozesz
    bo ja po 5 tyg wymiotow mam problemy z watroba teraz :( podobno jest podrazniona kwasami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:09

Idia lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to prawda ze w ciazy rosna stopy czy to jakas bujda??

Wlasnie rozmawialam z kolezanka ktora twierdzi ze w skutek dzialania hormonow rozluzniaja sie jakies wiezadla i u stopa rosnie!
    Ze niby wszystkie moje sliczne buciki pojda w kosz. ..?!:-(

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy pierwszej ciąży nie urosły, ale ponoć się zdarza :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Jakoś się trzymam.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia no mam nadzieję, że będzie dużo lepiej, kurde jak nei urok to straczka.. ajj biedulko, oby szybko zdrówko powróciło :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ