X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, przez Goplanę musiałam zaopatrzyć się w kalafior i zżarłam sama niecały jeden popijając szklanicą jogurtu naturalnego. Tego mi było trzeba :D:D:D

xpatiiix3, Fidelissa, KasiaKa, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe aż taki duuuuży ten mój brzuchol.? hehe no ja nie mogę jak on w takim tempie rośnie to ja tym razem w połowie spękam w konkretną zeberkę... ostro skóra mnie ciągnie od paru dni już aż swędzi brzuchol... no ale zaczęłam się częściej smarować to jest lepiej czasem nawet 4 razy dziennie, uff jaka ulga jest :D ale na kremach i balsamach do ciałka zbankrutuje tyle tego idzie całe szczęście mam jeszcze pare tubek w zapasie, ogólnie to ja jestem chomik co do kosmetyków :P

A ja nie kalafior a brokuły :D

A teraz szajba strzeliła poszłam z Marcelem (bez wózka, kurde jak biegał ładnie przy nodze, sory za okreslenie ,ale chodzi o to ,że nie uciekał :) ) po brata bo o 17.30 skończył zajęcia dodatkowe, a tylko doszliśmy do domu i od razu do sklepu poszłam bo się słodiego zachciało a wróciłam z pierogami ruskimi, mlekiem truskawkowym warkoczami serowymi wędzonymi i kinder kanapka :D no pierogi zostały , a warkocze popijałam mleczkiem truskawkowym, no tyle, że marcelino połowe oszamał mi heheh żarłoczek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 19:46

Evik, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przed ciążą taaaka słodyczowa byłam , dziadki męża na mnie mówili "słodka dziurka":D wszystko bym pochłonęła a teraz mąz mi delicje moje przyniosł zjadłam 2 i czuje sie okropnie. Szok:D Mnie ostatnio wziął obłęd przytycia, ja już jestem przy kości i tak o tym rozmyslam i kompleksy łapie!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik znam to:)
    Ukrywasz brzuch, ukrywasz...
    I nagle masz sie nim chwalić?
    Stare przyzwyczajenie trzeba zmienić, ale jest trudno...

RewolucjaSięDzieje, talia22, Evik lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 15 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja to przed ciążą taaaka słodyczowa byłam , dziadki męża na mnie mówili "słodka dziurka":D wszystko bym pochłonęła a teraz mąz mi delicje moje przyniosł zjadłam 2 i czuje sie okropnie. Szok:D Mnie ostatnio wziął obłęd przytycia, ja już jestem przy kości i tak o tym rozmyslam i kompleksy łapie!:D

Ja też właśnie, jadłam słodycze tonami, dzień bez batonika i ciasteczek był stracony, hektolitry kawy zagryzane czekoladkami,a teraz robię się zielona na samą myśl :D
    Od początku mam ochotę na owoce, ostatnia faza - melony w każdej ilości, parę razy dziennie :)

Najlepsze jest to, że będąc z Jasiem w ciąży zżerałam codziennie Prince Polo, pączka i coś jeszcze w ramach zachcianki, a teraz jest to nie do pomyślenia i przełknięcia.

Ps. Na mnie mówili "słodka dupka" i nie wiem czemu;):P

Evik lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 15 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Evik znam to:)
    Ukrywasz brzuch, ukrywasz...
    I nagle masz sie nim chwalić?
    Stare przyzwyczajenie trzeba zmienić, ale jest trudno...

Ja się obawiam o moje biodra, w pierwszej ciąży poszły na boki ot tak, deczko zeszły, żeby teraz znowu rozpiąć się w całej okazałości. I pewnie tak zostanie, moja figura zdecydowanie jest na 130 lat wstecz ;):D

Fidelissa, Goplana, Evik lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciasto z owocami:D pyyyyycha
    A ja wlasnie ostatnio mam ochote na słodkości.

Evik lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Idia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Idia są grupy antybiotyków( Tetracyklina i Doxycyclina), przy których wręcz nie można pić mleka czy spożywać nabiałów . W większości przypadków spożywanie nabiału ma korzystny wpływ przy antybiotykoterapii. Jak wiadomo , nie należy przyjmować zarówno probiotyków w kapsułkach jak i w postaci nabiału razem z antybiotykiem , ale godzinę po nim .

To widocznie mi je zawsze dawali. Probiotyki z kolei ma mnie zupełnie nie działają.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmusiłam się, zjadłam więcej. Ledwie dobiegłam do WC. Wymiotowałam jak nigdy w życiu dotąd. Mąż musiał mnie podnieść i do łóżka zanieść. Teraz mam dreszcze. 10 minut wcześniej wmuszałam w siebie obiad a wraz z nim moje leki. Teraz nie wiem- relanium brać, nie brać...
    Co to w ogóle było.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skutek wmuszania.
    Spróbuj jesc co dwie godz. Malutkie porcje.
    Grzanke. Kawałek Chalki z masłem. Pomidora z białym serkiem. Filiżankę zupki.
    Nalesniczki. Placuszki z jabłkami lub racuszki.

Powodzenia:)

Idia, Goplana lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja się obawiam o moje biodra, w pierwszej ciąży poszły na boki ot tak, deczko zeszły, żeby teraz znowu rozpiąć się w całej okazałości. I pewnie tak zostanie, moja figura zdecydowanie jest na 130 lat wstecz ;):D
    Znaczy kobieca jestes:) Włosi, Turcy, Arabowie szaleliby na Twój widok:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się dojść do siebie. Jeszcze mam zawroty głowy w skutek chyba utraty elektrolitów. Albo ch... Wie czego. Znów gna.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Staram się dojść do siebie. Jeszcze mam zawroty głowy w skutek chyba utraty elektrolitów. Albo ch... Wie czego. Znów gna.
    A nie powinnaś ich uzupełniać?

qq87j44jhto0od0f.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak, czym co mogę?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wraca ochota na słodkie, na początku mnie przecież odrzucało na samą myśl. Zajadałam się musztardą prosto ze słoika. A dziś odrzuciło mnie od musztardy:( Ale chętnie zjadłam keczup. No i buraki to bym jadła na okrągło, a dziś ugotowałam pyszną zupkę ze świeżutkiej botwinki:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Idia ja to doskonale znam! Fidelissa ma racje zadnegi wmuszania obiadow,ja od 2 msc nie
    zjadlam pelnego :/ Jedyne co pomaga to grzanka -2 godz przerwy,banan 2 godz przerwy,odrobina kaszki kuskus przerwa i tak przez caly dzien
    Elektrolity musisz uzupelniac troche dosalajac to co jjesz plus banany.Sa tez gotowe saszetki w aptece -ale w naszym stanie nie do wypicia OHYDNE!

Trzymaj sie dzielnie, i walcz jak mozesz
    bo ja po 5 tyg wymiotow mam problemy z watroba teraz :( podobno jest podrazniona kwasami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:09

Idia lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to prawda ze w ciazy rosna stopy czy to jakas bujda??

Wlasnie rozmawialam z kolezanka ktora twierdzi ze w skutek dzialania hormonow rozluzniaja sie jakies wiezadla i u stopa rosnie!
    Ze niby wszystkie moje sliczne buciki pojda w kosz. ..?!:-(

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy pierwszej ciąży nie urosły, ale ponoć się zdarza :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Jakoś się trzymam.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia no mam nadzieję, że będzie dużo lepiej, kurde jak nei urok to straczka.. ajj biedulko, oby szybko zdrówko powróciło :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ