X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Najlepiej obskoczyć neta i znaleźć jakieś porównania składów i dobierzesz sobie akurat takie które najbardzej Ci odpowiadają :) bo zależy też czy w jakimś konkretnym kierunku poszukujesz witamin, czegoś Ci brakuje poczytaj i znajdziesz wtedy te które najbardziej składem są odpowiednie dla Ciebie :)

Chyba niczego nie brakuje,wypuscili mnie dzis ze szpitala,ale to na nerki sie lecze,jutro poszperam,dzieki i zdrowka

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś pomysł na rozkojarzenie ciążowe? Tu już nawet nie chodzi o to, że co chwilę wracam do domu po coś ważnego, albo zapominam, po co idę. Najgorzej jest w pracy. Chcę po podwładnych materiały, które już dawno mi dali, zapominam o ważnych rzeczach, przez co moim podwładni mają więcej pracy. Jak tak dalej pójdzie, to zrobię jakiś poważny błąd i będzie katastrofa.

• Paju Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 16 tydzień!

marynka, Viviana, Lavendula, Idia, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Dziś znowu pochmurnie.

Wkurzają mnie te sny w ciąży, są takie długie, realistyczne i nieraz głupie.

Fidelissa, dobrze, że to nic naczyniowego, może faktycznie mięsień, dobrze, że nie bagatelizujesz tego i Cię przebadają.
    Cieszę się z kolejnych udanych wizyt na usg :)

Mnie rośnie coś intensywnie brzuszek, skóra się napina, kulka już jest jak nic. I piersi nie poznaję, takie duże :D i bolą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Macie jakiś pomysł na rozkojarzenie ciążowe? Tu już nawet nie chodzi o to, że co chwilę wracam do domu po coś ważnego, albo zapominam, po co idę. Najgorzej jest w pracy. Chcę po podwładnych materiały, które już dawno mi dali, zapominam o ważnych rzeczach, przez co moim podwładni mają więcej pracy. Jak tak dalej pójdzie, to zrobię jakiś poważny błąd i będzie katastrofa.

Oj mam. Nie wiem czy to ciąża czy relanium. Wczoraj zapomniałam czy poprawiłam prace studentów czy nie i do koleżanki z pracy dzwoniłam pytać. Zapominam czy wzięłam leki. Jaki mamy dzień. Normalnie mam bardzo dobrą pamięć. Ten stan mnie mocno niepokoi.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Oj mam. Nie wiem czy to ciąża czy relanium. Wczoraj zapomniałam czy poprawiłam prace studentów czy nie i do koleżanki z pracy dzwoniłam pytać. Zapominam czy wzięłam leki. Jaki mamy dzień. Normalnie mam bardzo dobrą pamięć. Ten stan mnie mocno niepokoi.
    Relanium mocno działa na głowę, więc na pewno przynajmniej nasila.
    Nadal Ci lekarz to zaleca? A jaką dawkę na dobę bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:21

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    po poniedziałkowej wizycie: c5zafta98q0u_t.jpg
    wow to Twój brzuszek?? śliczny :-) a bobasek cudowny:-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Jesteś w 16 tygodniu ciąży <3

Goplana, KasiaKa, anusiaa90, xpatiiix3, Paju lubią tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wróciłam z prenatalnych :)
    Kość nosowa jest, przezierność 1,2mm poza tym wszystko jest w porządku :) pooglądaliśmy dzidziusia z każdej strony :) pokazał nam pięknie siusiaka, liczyłam jeszcze że to może zniknie ale jak gin powiedziała że to na pewno ogromny siusiak co utrwaliła dodatkowo zdjęciem to już wiedziałam że będzie chłopak :) do tego dostaliśmy dużo zdjęć, filmik i dodatkowo zdjęcie 3d na płytce :) Jak dobrze mieć to już za sobą...

Cieszę się kochana ,że u Ciebie wszystko dobrze . U mnie też prenatalne pozytywnie ( przezierność 1.9mm), ale dla świętego spokoju zrobiłam jeszcze test PAPA :))
    Ogólnie jestem zadowolona i szczęśliwa , bo zobaczyłam dzidziusia z każdej strony. Niestety płci mi lekarz jeszcze nie powiedział. Powiedział ,że nie jest pewny i woli nie mówić jeszcze . Przy następnym USG pewnie powie , bo może coś więcej będzie widać :))

Fidelissa, Goplana, maaartinka, RewolucjaSięDzieje, KasiaKa, Maga31, Strupka, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-)
    wiem ze dawno nie zagladalam do was, ale czasem zagladam i trzymam caly czas kciuki za wszystkie dzidziusie:-)
    chcialam sie zapytac czy ktoras z was brala antybiotyk w ciazy? bo ja sie tak okropnie pochorowalam ze juz trzeci dzien na nim jestem i oczywiscie sie zamartwiam czy dobrze zrobilam ze go wzielam... :/

• karmelek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja dzis tez zaczynam 16 tydzien :-). <3

KasiaKa, anusiaa90, xpatiiix3, Paju lubią tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    czesc dziewczyny :-)
    wiem ze dawno nie zagladalam do was, ale czasem zagladam i trzymam caly czas kciuki za wszystkie dzidziusie:-)
    chcialam sie zapytac czy ktoras z was brala antybiotyk w ciazy? bo ja sie tak okropnie pochorowalam ze juz trzeci dzien na nim jestem i oczywiscie sie zamartwiam czy dobrze zrobilam ze go wzielam... :/

Hej karmelek . Ja nie brałam antybiotyków w ciąży , ale z tego co wiem to jest pewna grupa antybiotyków , które można brać w ciąży i nie zagrażają one dzidzi.
    A jaki antybiotyk Ci lekarz przepisał?

r5bup6u.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Będzie coś mięśniowego czuję ;)
    dobrze, że wszystko ok i nic z naczyniówki,

a co to za opera?
    Straszny dwór i kuzynka męża śpiewa:)

Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, ze mamy same udane wizyty:) nie, antybiotyków nie brałam. Właściwie nic oprócz witamin i hormonów...na szczęście :)

Ja tez zapominam i myła mi sie słowa, albo wydaje mi sie, ze coś powiedziałam, a powiedziałam coś innego....
    Ale to w ciąży normalne i nie ma na to rady.
    Pewne rzeczy trzeba robić wolniej i bardziej sie skupiać to wtedy ok:)
    Poza tym mozna sobie robić listy i odkręcać co sie zrobiło:)

Wczoraj po 24 musiałam wstać i coś zjeść, tak mnie ssało...pierwszy raz w nocy:)
    A przeciez o 19 skończył sie obiad imieninowy Taty-pełno jedzenia:)

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• karmelek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Hej karmelek . Ja nie brałam antybiotyków w ciąży , ale z tego co wiem to jest pewna grupa antybiotyków , które można brać w ciąży i nie zagrażają one dzidzi.
    A jaki antybiotyk Ci lekarz przepisał?
    biore Duomox. no wlasnie niby jest bezpieczny w ciazy ale i tak sie martwie :/
    zawsze cos sie musi przyplatac :/
    poza tym powiedzcie mi kiedy zaczyna sie drugi trymest?? bo tu na kalendarzu pokazywalo mi od 14 tyg. a np. na mamazone jest ze od 16 tygodnia?!

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    poza tym powiedzcie mi kiedy zaczyna sie drugi trymest?? bo tu na kalendarzu pokazywalo mi od 14 tyg. a np. na mamazone jest ze od 16 tygodnia?!

W poprzedniej ciąży raczyłam się Duomoxem dwa razy, w tym raz jeszcze tydzień przed porodem, z tym, że to była 250. I wszystko gra, czasami niestety trzeba, a Duomox to amoksycylina, więc bezpieczna w ciąży:)

karmelek, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Straszny dwór i kuzynka męża śpiewa:)

Bardzo lubię, a małż podśpiewuje "teeen zeeegar" jak się spóźniamy ;)

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:

Nie martw się , na pewno nic złego się nie stanie dziecku . Bierz dodatkowo probiotyk jakiś , żebyś nie miała biegunki czy problemów z żołądkiem , albo pij dużo jogurtów ( w sumie podobne działanie , a zawsze to mnie tabletek do łykania) :)
    Jak dla mnie to drugi trymestr od 14 tygodnia się zaczyna , ale rzeczywiście różnie piszą na stronach.

karmelek lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Nic się nie martw, amoksycylina jest bezpieczna w ciąży. Zawsze warto pamiętać, że jeśli chorujesz (ogólnoustrojowo), choruje też Twoje dziecko (wykładniki stau zaplnego też do niego wędrują), więc dobrze dobranym leczeniem leczysz Was oboje :)

karmelek lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisii cieszę się że u ciebie też jest w porządku :) chociaż takie badania to i tak nic pewnego..

Wiecie nie spodziewałam się, że w takim wczesnym tygodniu można już zobaczyć płeć.. Siusiak był tak widoczny, że do tej pory jestem w szoku! Tym bardziej, że kiedyś gdzieś czytałam, że aż tak nie widać i oni mierzą jakiś kąt czy coś..

201411191762.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: