X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mi też się wydaje, że termofor nie jest dobrym pomysłem.. Ale nie mam pewności. Jeśli bardzo cię boli to najlepiej pojechać do lekarza albo chociaż zadzwoń i spytaj może powie ci co robić.

Ja mam pewność. Lekarz zabronił mi mycia się w ciepłej wodzie raczej letniej. Brzucha wystawiać na słońce. Termofor można przyłożyć wyjątkowo od strony pleców nigdy brzucha. Nie straszę tylko dzielę się wiedzą. Mocny ból- trzeba się skontaktować z lekarzem.

Fidelissa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ja mam pewność. Lekarz zabronił mi mycia się w ciepłej wodzie raczej letniej. Brzucha wystawiać na słońce. Termofor można przyłożyć wyjątkowo od strony pleców nigdy brzucha. Nie straszę tylko dzielę się wiedzą. Mocny ból- trzeba się skontaktować z lekarzem.
    Dobrze wiedzieć :) o wodzie to mi też mówił gin, żeby brać prysznic w letniej a nie gorącej bo można dostać skurczy a w sumie termofor to przecież też gorąc i to jeszcze przykładany w jedno miejsce..
    Cóż najlepszy to i tak on jest pod stópki :)

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh... niestety całą noc miałam koszmary :(
    Śniło mi się, że PAPPA wyszedł b. źle... strasznie się spłakałam przez sen....

I jak tu wstać i myśleć pozytywnie po takiej nocy? I jak tu się nie martwić? :( :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Fidelissa a może to początek rwy kulszowej? słyszałam że sporo mamusiek ma z nią problem. Dziewczyny nie pamiętam która, ale powiedźcie mi z jakich firm jest ser mozarella pasteryzowany i feta?? mnie dzisiaj bolał żołądek ale to chyba po fasolowej, no i podbrzusze mnie dzisiaj kłuje, ale jakoś staram się nie myśleć bo lekarz mi mówił że to normalne.

W Biedronce mozarella i feta są z pasteryzowanego mleka.:)

Dotty nic się nie martw, 2,2 nie jest źle, szkoda nerwów. Na pewno wyniki będą dobre.:)

Sisii witaj w naszym gronie:)

Desou, to teraz dużo odpoczywaj. Najważniejsze, że już w domku:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • izia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termoforu nie wolno - tak samo jak gorący prysznic - z kąpieli praktycznie ja zrezygnowałam bo właśnie w gorącej wodzie nie wolno a co za przyjemność w letniej.. ja stawiam na właśnie rwę kulszową - jedż dużo magnezu i jedź do lekarza..

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty chociaż wiem, że to trudne musisz myśleć pozytywnie, to też na pewno dobrze wpłynie na rozwój maleństwa.. A kiedy masz odebrać wyniki testu Pappa?

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki za ok 5 dni, więc pewnie dopiero w przyszłym tygodniu..

Dobra - spróbuję się nastawić pozytywnie :) w sumie mimo iż nie jest to mało, nigdzie też nie znalazłam żeby 2,2 było wartością nieprawidłową.

OGARNIJ SIĘ!!!! (TO DO MNIE :))

maaartinka, Goplana lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś II trymestr. :D

U mnie zaczęło się częste sikanie i wyskakuje brzuszek coraz większy.

Dotty Kochana trzymam kciuki za wynik na pewno jest ok, szkoda, że masz dodatkowe nerwy.

Fidelissa, to może być rwa kulszowa, ja miałam tak w 8/9 tc, bardzo bolało i pulsowało.

Ja biorę prysznic, to też zwracam uwagę na wodę, i odwrócona jestem plecami, żeby woda nie leciała bezpośrednio na brzuszek i w ogóle robię szybkie prysznice.

Ja wcinam feta ten z biedronki, on jest typowo polski z pasteryzowanego mleka.

Idia, Fidelissa, sisiiii, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    może się wam przyda, np. żeby uspokoić:) kalkulator prawdopodobieństwa ZD na podstawie NT, CRL, wieku, etc.
    http://www.artisansonics.com/calc_nt.html

Według tego kalkulatora mam ryzyko 1:284 i to głownie na podstawie mojego wieku, bo drugie ryzyko mi się nie wyświetla, nie będę się przejmować, bo zejdę na zawał... papa i afp da lepsze wyniki, a to i tak będzie tylko RYZYKO, a nie od razu choroba. Dotty, będzie dobrze!

moje wyniki AFP I PAPP-A jutro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:07

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też początek 2 trymestru od dziś :)

Ciekawe czy Fidelissa przeczytała nasze wiadomości. Martwi mnie ten jej termofor :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:13

Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ehhh... niestety całą noc miałam koszmary :(
    Śniło mi się, że PAPPA wyszedł b. źle... strasznie się spłakałam przez sen....

I jak tu wstać i myśleć pozytywnie po takiej nocy? I jak tu się nie martwić? :( :(
    Nie ma co zamartwiać się na zapas rzeczami, na które nie mamy wpływu.
    Ja inaczej już bym dawno osiwiała w tej ciąży.
    Ostatnio mi w USG przepływy nie wyszły zbyt dobrze, a na dodatek dostałam mrożący krew w żyłach telefon od położnej, że moje wyniki są złe i mam natychmiast zgłosić się na wizytę do prowadzącej...
    Sprawa okazała się być rzeczywiście bardzo poważna :(

Czasami dobrze jest się w takich momentach wypłakać, bo więcej i tak nie możemy zrobić - wypłakać, zaufać lekarzowi, i czekać spokojnie na dalsze wyniki. Teraz już ochłonęłam i przestałam się zamartwiać - jaki ja mam do cholery wpływ na to co jeszcze źle może pójść w tej ciąży.
    Ufam, że moi lekarze poprowadzą mnie najlepiej jak się da i wierzę w pozytywne zakończenie sprawy i w to, że nie osierocę przedwcześnie swojego dziecka.
    Następne wyniki (w których powinno się coś wyjaśnić) niestety dopiero za 3 mce, a do tej pory muszę myśleć pozytywnie, inaczej idzie zwariować :)

Trzymaj się Dotty i koniecznie myśl pozytywnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:35

Fidelissa, ewelina_d, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam prenatalne o 18 i zaczynam się strasznie denerwować.. Tak bym chciała żeby wszystko wyszło dobrze..

Fidelissa, sisiiii lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za rady. Termofor odstawiam. Leżę pod kołdra jak do 14 nie przejdzie dzwonię do ginki. To moze faktycznie ta rwa. Ale zawsze miałam ja z tylu nie przodu....
    Dzisiaj Tata urządza imieniny wiec od 15 sie zbieram...podwożą mnie samochodem, jakoś będzie...

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 mam kciuki żeby było wszystko dobrze z Wami i maluszkami :**

Ja mam jutro wizytę i już świruje, bo ciągnie mnie podbrzusze praktycznie co chwilę. Wiem, że to niby normalne, ale jednak stres jest żeby wszystko było dobrze

rwi37s6.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka ja też mam dzisiaj badania prenatalne o 17 .... Będzie dobrze ...Musimy iść z pozytywnym nastawieniem to na pewno będzie dobrze :))

r5bup6u.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Dziękuje Wam za rady. Termofor odstawiam. Leżę pod kołdra jak do 14 nie przejdzie dzwonię do ginki. To moze faktycznie ta rwa. Ale zawsze miałam ja z tylu nie przodu....
    Dzisiaj Tata urządza imieniny wiec od 15 sie zbieram...podwożą mnie samochodem, jakoś będzie...

Powodzenia. Trzymam kciuki, żeby to była tylko rwa.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    maaartinka ja też mam dzisiaj badania prenatalne o 17 .... Będzie dobrze ...Musimy iść z pozytywnym nastawieniem to na pewno będzie dobrze :))
    A robisz też test Pappa?

201411191762.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , ja zdecydowałam się na 3D tylko ... zobaczymy co lekarz dzisiaj powie

r5bup6u.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)
    Dotty Pappa tylko potwierdzi ze bedzie wszytsko dobrze :) Pamiętaj 2.2 to dobrze najwazniejsze ze nie przekracza 3! :)
    Ja nie robiłam Pappa bo dobrze wyszła przeziernosc karkowa i nosek :)

Trzymam Kciuki za wizyty! :) odzywajcie sie po :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to tak jak ja :) w takim razie trzymam kciuki za nasze dzisiejsze wizyty :)

sisiiii lubi tę wiadomość

201411191762.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ