Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Mi też się wydaje, że termofor nie jest dobrym pomysłem.. Ale nie mam pewności. Jeśli bardzo cię boli to najlepiej pojechać do lekarza albo chociaż zadzwoń i spytaj może powie ci co robić.
Ja mam pewność. Lekarz zabronił mi mycia się w ciepłej wodzie raczej letniej. Brzucha wystawiać na słońce. Termofor można przyłożyć wyjątkowo od strony pleców nigdy brzucha. Nie straszę tylko dzielę się wiedzą. Mocny ból- trzeba się skontaktować z lekarzem.Fidelissa, Reverie lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:Ja mam pewność. Lekarz zabronił mi mycia się w ciepłej wodzie raczej letniej. Brzucha wystawiać na słońce. Termofor można przyłożyć wyjątkowo od strony pleców nigdy brzucha. Nie straszę tylko dzielę się wiedzą. Mocny ból- trzeba się skontaktować z lekarzem.
o wodzie to mi też mówił gin, żeby brać prysznic w letniej a nie gorącej bo można dostać skurczy a w sumie termofor to przecież też gorąc i to jeszcze przykładany w jedno miejsce..
Cóż najlepszy to i tak on jest pod stópki -
Nata wrote:Fidelissa a może to początek rwy kulszowej? słyszałam że sporo mamusiek ma z nią problem. Dziewczyny nie pamiętam która, ale powiedźcie mi z jakich firm jest ser mozarella pasteryzowany i feta?? mnie dzisiaj bolał żołądek ale to chyba po fasolowej, no i podbrzusze mnie dzisiaj kłuje, ale jakoś staram się nie myśleć bo lekarz mi mówił że to normalne.
W Biedronce mozarella i feta są z pasteryzowanego mleka.
Dotty nic się nie martw, 2,2 nie jest źle, szkoda nerwów. Na pewno wyniki będą dobre.
Sisii witaj w naszym gronie:)
Desou, to teraz dużo odpoczywaj. Najważniejsze, że już w domku:) -
termoforu nie wolno - tak samo jak gorący prysznic - z kąpieli praktycznie ja zrezygnowałam bo właśnie w gorącej wodzie nie wolno a co za przyjemność w letniej.. ja stawiam na właśnie rwę kulszową - jedż dużo magnezu i jedź do lekarza..
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
wyniki za ok 5 dni, więc pewnie dopiero w przyszłym tygodniu..
Dobra - spróbuję się nastawić pozytywniew sumie mimo iż nie jest to mało, nigdzie też nie znalazłam żeby 2,2 było wartością nieprawidłową.
OGARNIJ SIĘ!!!! (TO DO MNIE)
maaartinka, Goplana lubią tę wiadomość
-
Witam dziś II trymestr.
U mnie zaczęło się częste sikanie i wyskakuje brzuszek coraz większy.
Dotty Kochana trzymam kciuki za wynik na pewno jest ok, szkoda, że masz dodatkowe nerwy.
Fidelissa, to może być rwa kulszowa, ja miałam tak w 8/9 tc, bardzo bolało i pulsowało.
Ja biorę prysznic, to też zwracam uwagę na wodę, i odwrócona jestem plecami, żeby woda nie leciała bezpośrednio na brzuszek i w ogóle robię szybkie prysznice.
Ja wcinam feta ten z biedronki, on jest typowo polski z pasteryzowanego mleka.Idia, Fidelissa, sisiiii, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:może się wam przyda, np. żeby uspokoić
kalkulator prawdopodobieństwa ZD na podstawie NT, CRL, wieku, etc.
http://www.artisansonics.com/calc_nt.html
Według tego kalkulatora mam ryzyko 1:284 i to głownie na podstawie mojego wieku, bo drugie ryzyko mi się nie wyświetla, nie będę się przejmować, bo zejdę na zawał... papa i afp da lepsze wyniki, a to i tak będzie tylko RYZYKO, a nie od razu choroba. Dotty, będzie dobrze!
moje wyniki AFP I PAPP-A jutro...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:07
-
Dotty84 wrote:ehhh... niestety całą noc miałam koszmary
Śniło mi się, że PAPPA wyszedł b. źle... strasznie się spłakałam przez sen....
I jak tu wstać i myśleć pozytywnie po takiej nocy? I jak tu się nie martwić?
Ja inaczej już bym dawno osiwiała w tej ciąży.
Ostatnio mi w USG przepływy nie wyszły zbyt dobrze, a na dodatek dostałam mrożący krew w żyłach telefon od położnej, że moje wyniki są złe i mam natychmiast zgłosić się na wizytę do prowadzącej...
Sprawa okazała się być rzeczywiście bardzo poważna
Czasami dobrze jest się w takich momentach wypłakać, bo więcej i tak nie możemy zrobić - wypłakać, zaufać lekarzowi, i czekać spokojnie na dalsze wyniki. Teraz już ochłonęłam i przestałam się zamartwiać - jaki ja mam do cholery wpływ na to co jeszcze źle może pójść w tej ciąży.
Ufam, że moi lekarze poprowadzą mnie najlepiej jak się da i wierzę w pozytywne zakończenie sprawy i w to, że nie osierocę przedwcześnie swojego dziecka.
Następne wyniki (w których powinno się coś wyjaśnić) niestety dopiero za 3 mce, a do tej pory muszę myśleć pozytywnie, inaczej idzie zwariować
Trzymaj się Dotty i koniecznie myśl pozytywnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:35
Fidelissa, ewelina_d, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Wam za rady. Termofor odstawiam. Leżę pod kołdra jak do 14 nie przejdzie dzwonię do ginki. To moze faktycznie ta rwa. Ale zawsze miałam ja z tylu nie przodu....
Dzisiaj Tata urządza imieniny wiec od 15 sie zbieram...podwożą mnie samochodem, jakoś będzie... -
Dziewczyny 3 mam kciuki żeby było wszystko dobrze z Wami i maluszkami :**
Ja mam jutro wizytę i już świruje, bo ciągnie mnie podbrzusze praktycznie co chwilę. Wiem, że to niby normalne, ale jednak stres jest żeby wszystko było dobrzeFidelissa lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Dziękuje Wam za rady. Termofor odstawiam. Leżę pod kołdra jak do 14 nie przejdzie dzwonię do ginki. To moze faktycznie ta rwa. Ale zawsze miałam ja z tylu nie przodu....
Dzisiaj Tata urządza imieniny wiec od 15 sie zbieram...podwożą mnie samochodem, jakoś będzie...
Powodzenia. Trzymam kciuki, żeby to była tylko rwa.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Hej Mamuśki
Dotty Pappa tylko potwierdzi ze bedzie wszytsko dobrzePamiętaj 2.2 to dobrze najwazniejsze ze nie przekracza 3!
Ja nie robiłam Pappa bo dobrze wyszła przeziernosc karkowa i nosek
Trzymam Kciuki za wizyty!odzywajcie sie po