X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mi też się wydaje, że termofor nie jest dobrym pomysłem.. Ale nie mam pewności. Jeśli bardzo cię boli to najlepiej pojechać do lekarza albo chociaż zadzwoń i spytaj może powie ci co robić.

Ja mam pewność. Lekarz zabronił mi mycia się w ciepłej wodzie raczej letniej. Brzucha wystawiać na słońce. Termofor można przyłożyć wyjątkowo od strony pleców nigdy brzucha. Nie straszę tylko dzielę się wiedzą. Mocny ból- trzeba się skontaktować z lekarzem.

Fidelissa, Reverie lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ja mam pewność. Lekarz zabronił mi mycia się w ciepłej wodzie raczej letniej. Brzucha wystawiać na słońce. Termofor można przyłożyć wyjątkowo od strony pleców nigdy brzucha. Nie straszę tylko dzielę się wiedzą. Mocny ból- trzeba się skontaktować z lekarzem.
    Dobrze wiedzieć :) o wodzie to mi też mówił gin, żeby brać prysznic w letniej a nie gorącej bo można dostać skurczy a w sumie termofor to przecież też gorąc i to jeszcze przykładany w jedno miejsce..
    Cóż najlepszy to i tak on jest pod stópki :)

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh... niestety całą noc miałam koszmary :(
    Śniło mi się, że PAPPA wyszedł b. źle... strasznie się spłakałam przez sen....

I jak tu wstać i myśleć pozytywnie po takiej nocy? I jak tu się nie martwić? :( :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Fidelissa a może to początek rwy kulszowej? słyszałam że sporo mamusiek ma z nią problem. Dziewczyny nie pamiętam która, ale powiedźcie mi z jakich firm jest ser mozarella pasteryzowany i feta?? mnie dzisiaj bolał żołądek ale to chyba po fasolowej, no i podbrzusze mnie dzisiaj kłuje, ale jakoś staram się nie myśleć bo lekarz mi mówił że to normalne.

W Biedronce mozarella i feta są z pasteryzowanego mleka.:)

Dotty nic się nie martw, 2,2 nie jest źle, szkoda nerwów. Na pewno wyniki będą dobre.:)

Sisii witaj w naszym gronie:)

Desou, to teraz dużo odpoczywaj. Najważniejsze, że już w domku:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • izia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termoforu nie wolno - tak samo jak gorący prysznic - z kąpieli praktycznie ja zrezygnowałam bo właśnie w gorącej wodzie nie wolno a co za przyjemność w letniej.. ja stawiam na właśnie rwę kulszową - jedż dużo magnezu i jedź do lekarza..

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty chociaż wiem, że to trudne musisz myśleć pozytywnie, to też na pewno dobrze wpłynie na rozwój maleństwa.. A kiedy masz odebrać wyniki testu Pappa?

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki za ok 5 dni, więc pewnie dopiero w przyszłym tygodniu..

Dobra - spróbuję się nastawić pozytywnie :) w sumie mimo iż nie jest to mało, nigdzie też nie znalazłam żeby 2,2 było wartością nieprawidłową.

OGARNIJ SIĘ!!!! (TO DO MNIE :))

maaartinka, Goplana lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś II trymestr. :D

U mnie zaczęło się częste sikanie i wyskakuje brzuszek coraz większy.

Dotty Kochana trzymam kciuki za wynik na pewno jest ok, szkoda, że masz dodatkowe nerwy.

Fidelissa, to może być rwa kulszowa, ja miałam tak w 8/9 tc, bardzo bolało i pulsowało.

Ja biorę prysznic, to też zwracam uwagę na wodę, i odwrócona jestem plecami, żeby woda nie leciała bezpośrednio na brzuszek i w ogóle robię szybkie prysznice.

Ja wcinam feta ten z biedronki, on jest typowo polski z pasteryzowanego mleka.

Idia, Fidelissa, sisiiii, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    może się wam przyda, np. żeby uspokoić:) kalkulator prawdopodobieństwa ZD na podstawie NT, CRL, wieku, etc.
    http://www.artisansonics.com/calc_nt.html

Według tego kalkulatora mam ryzyko 1:284 i to głownie na podstawie mojego wieku, bo drugie ryzyko mi się nie wyświetla, nie będę się przejmować, bo zejdę na zawał... papa i afp da lepsze wyniki, a to i tak będzie tylko RYZYKO, a nie od razu choroba. Dotty, będzie dobrze!

moje wyniki AFP I PAPP-A jutro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:07

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też początek 2 trymestru od dziś :)

Ciekawe czy Fidelissa przeczytała nasze wiadomości. Martwi mnie ten jej termofor :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:13

Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ehhh... niestety całą noc miałam koszmary :(
    Śniło mi się, że PAPPA wyszedł b. źle... strasznie się spłakałam przez sen....

I jak tu wstać i myśleć pozytywnie po takiej nocy? I jak tu się nie martwić? :( :(
    Nie ma co zamartwiać się na zapas rzeczami, na które nie mamy wpływu.
    Ja inaczej już bym dawno osiwiała w tej ciąży.
    Ostatnio mi w USG przepływy nie wyszły zbyt dobrze, a na dodatek dostałam mrożący krew w żyłach telefon od położnej, że moje wyniki są złe i mam natychmiast zgłosić się na wizytę do prowadzącej...
    Sprawa okazała się być rzeczywiście bardzo poważna :(

Czasami dobrze jest się w takich momentach wypłakać, bo więcej i tak nie możemy zrobić - wypłakać, zaufać lekarzowi, i czekać spokojnie na dalsze wyniki. Teraz już ochłonęłam i przestałam się zamartwiać - jaki ja mam do cholery wpływ na to co jeszcze źle może pójść w tej ciąży.
    Ufam, że moi lekarze poprowadzą mnie najlepiej jak się da i wierzę w pozytywne zakończenie sprawy i w to, że nie osierocę przedwcześnie swojego dziecka.
    Następne wyniki (w których powinno się coś wyjaśnić) niestety dopiero za 3 mce, a do tej pory muszę myśleć pozytywnie, inaczej idzie zwariować :)

Trzymaj się Dotty i koniecznie myśl pozytywnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:35

Fidelissa, ewelina_d, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam prenatalne o 18 i zaczynam się strasznie denerwować.. Tak bym chciała żeby wszystko wyszło dobrze..

Fidelissa, sisiiii lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za rady. Termofor odstawiam. Leżę pod kołdra jak do 14 nie przejdzie dzwonię do ginki. To moze faktycznie ta rwa. Ale zawsze miałam ja z tylu nie przodu....
    Dzisiaj Tata urządza imieniny wiec od 15 sie zbieram...podwożą mnie samochodem, jakoś będzie...

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 mam kciuki żeby było wszystko dobrze z Wami i maluszkami :**

Ja mam jutro wizytę i już świruje, bo ciągnie mnie podbrzusze praktycznie co chwilę. Wiem, że to niby normalne, ale jednak stres jest żeby wszystko było dobrze

rwi37s6.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka ja też mam dzisiaj badania prenatalne o 17 .... Będzie dobrze ...Musimy iść z pozytywnym nastawieniem to na pewno będzie dobrze :))

r5bup6u.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Dziękuje Wam za rady. Termofor odstawiam. Leżę pod kołdra jak do 14 nie przejdzie dzwonię do ginki. To moze faktycznie ta rwa. Ale zawsze miałam ja z tylu nie przodu....
    Dzisiaj Tata urządza imieniny wiec od 15 sie zbieram...podwożą mnie samochodem, jakoś będzie...

Powodzenia. Trzymam kciuki, żeby to była tylko rwa.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    maaartinka ja też mam dzisiaj badania prenatalne o 17 .... Będzie dobrze ...Musimy iść z pozytywnym nastawieniem to na pewno będzie dobrze :))
    A robisz też test Pappa?

201411191762.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , ja zdecydowałam się na 3D tylko ... zobaczymy co lekarz dzisiaj powie

r5bup6u.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)
    Dotty Pappa tylko potwierdzi ze bedzie wszytsko dobrze :) Pamiętaj 2.2 to dobrze najwazniejsze ze nie przekracza 3! :)
    Ja nie robiłam Pappa bo dobrze wyszła przeziernosc karkowa i nosek :)

Trzymam Kciuki za wizyty! :) odzywajcie sie po :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to tak jak ja :) w takim razie trzymam kciuki za nasze dzisiejsze wizyty :)

sisiiii lubi tę wiadomość

201411191762.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ