X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Rewoluja to teraz waflami bedziesz sie zajadac :-) nic Ci nie pozostaje jak docenic męża za starania i wafle zjesc :-)

Będę je męczyć do zakończenia ich daty ważności, czyli jeszcze dłuuuugo ;):D

karmelek lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 22 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    ja mam pytanie,dzis stuknal mi 16 tydz a ja chyba nie czulam ruchow maluszka :)
    Tzn duzo sie tam dzieje ciagle sie cos przelewa i bulgocze, czasem nawet przez skore widze jaka tam jest rewolucja
    Ale podobno gdy sie czuje ruchy to wiadomo ze to wlasnie one.??

Rewolucji tam być nie może! ;)

Co do ruchów to w pierwszej ciąży stają się mega odczuwalne koło 20 tygodnia, dużo zależy od "tężyzny" przyszłej mamy. Jako szczupluteńka mamusia poczułam właśnie motyle w bitym 20 tygodniu, wcześniej zwalałam na perystaltykę ;)
    Za to teraz jest już inaczej, raz, że o "szczupluteńkiej" mówić tu nie mogę :D, a dwa, że druga ciąża.

Ale całkiem możliwe, to toto przerzucanie w brzuchu to właśnie Twoje bobasiątko :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 .... w siedemnasty tydzień czas wkraczać <3

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Lidla wybieram się tylko na zakupy spożywcze, to co się dzieje przed sklepem i w trakcie otwierania (jak są jakieś ubrania, garnki czy coś) przypomina szał zakupów w 1981!
    Masakra, ludzie się zachowują jak opętani, ładują do tych koszyków garściami, przepychają się łokciami, są niegrzeczni :D
    Dla bluzki za 20 zł musiałabym przeżyć "ściężkę zdrowia" i podbite oko :D:D:D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć, że nie zdawałam sobie sprawy z tego, jak mężczyźni przeżywają ciąże. A to już moja trzecia, z tym samym M. No bo co oni mają przeżywać - to my mamy wszystkie problemy, my rodzimy itd. ALe odkryłam przy ostatniej kłótni, kiedy próbowałam wytłumaczyć, że będziemy rodzić na innej porodówce, niż pierwsze dwa razy. Mam swoje powody i nie rozumiałam, dlaczego M tak się wścieka i robi mi z tego powodu potworną awanturę. Potem z niego wypadło, że tamtą już dobrze zna, wie, co go czeka a tej nowej nie zna i jest z tego powodu w stresie. No w życiu bym nie pomyślała, że to może być problem (przecież ma mie tam zawieźć i w sumie tylko dopingować, rodzić będę ja)!
    Tak więc kupiłam mu książkę dla mężów kobiet w ciąży. Wieczorem znalazłam ją w kiblu - znaczy się czyta. I mam nadzieję, że przestanie się tak denerwować.

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Lavendula, karmelek, Reverie, Dorotucha, santoocha, Marzena27, Goplana lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka jak to miło,ze się tak przejmuje:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Fidelissa jak mi kazali zrobic elektrolity to na skierowaniu byl wypisany sod i potas
    czyli tylko sod i potas a magnez juz nie?
    bo wszystkie piszecie o tym magnezie a mi nikt nie badal nigdy???

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, miłe to to jest, ale co mnie to kosztowało nerwów, zanim zrozumiałam, o co mu chodzi.No bo jak to facet - wprost się nie przyzna

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam na ruchy dzidzi:)
    bo wiecie ja wiem ze jestem w ciązy ale jakos to do mnie nie dociera:))
    po usg dwa dni chodze z usmiechem na twarzy...
    a potem jakos sie odrealniam, dom praca dom..

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy jeden lidl i co sie tam dzieje rano to kosmos - raz byliśmy polować synkowi na buty zimowe i mino przyjazdu 20 min po otwarciu już nic nie było.. ja ostatnio olałam poszukiwania ciążowych ubrań - brzuszek już się tak podniósł że zaczełam wszystkie legginsy nosić pod brzuchem - nad brzuch było mi mega gorąco ostatnio, do tego tunika, bokserka itd byle coś dłuższego i jest super - no i spokojnie po ciąży też sie przydadzą te ciuszki

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę zrobić elektrolity jutro i mam nadzieję, że w lab będą wiedzieli o co chodzi :) Biorę niby ten aspargin na drętwienie rąk, ale raczej na mnie nie działa albo jeszcze nie zaczął działać bo ciągle w nocy te ręce drętwieją co boli i mnie budzi.

Z biedronki wróciłam z cyckonoszem 90D - michy większe więc mam nadzieję, że będzie gites :) I jeszcze jedne legginsy dokupiłam - szare - bo w lidlu nie było. Te sukienki na zdjęciach ładnie wyglądały ale odpakowałam tą różową i nie zrobiła na mnie wrażenia w dotyku ok ale chyba to bawełna + elastan nie pamiętam proporcji :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja sobie nie upolowałam żadnego biustonosza i żałuję, ale w Lidlu strasznie się kobietki pchały, a w Biedro już nie miałam siły, bardzo szybko się męczę.

No i mdli mnie ewidentnie po luteinie, rano jak wezmę i wieczorem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    ja tez czekam na ruchy dzidzi:)
    bo wiecie ja wiem ze jestem w ciązy ale jakos to do mnie nie dociera:))
    po usg dwa dni chodze z usmiechem na twarzy...
    a potem jakos sie odrealniam, dom praca dom..

Mam to samo. Jeszcze trochę musimy wytrzymać:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lidlu była masakra, małż został wysłany po biusthaltery (długie nogi i ręce tutaj jak najbardziej na plus :D) a w biedronce spokój, nikt nie obstawiał koszy z ciążowymi ciuchami, ale towaru umiarkowanie i tak po 2szt z rozmiaru max, eMek chyba były po 3szt :)

Ja się zaraz zbieram pod prysznic a później do Wrocławia na te całe warsztaty.. choć pogoda taka, że najchętniej nie wyszłabym spod prysznica. O 8 rano już był taki skwar i duchota, że ojeju :/

goOlp2.png NJmJp2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś... stwierdziłam, że umyje w pracy dwa okna takie ładne słonko świeci okno się otwiera i żeby jakoś to wyglądało.. A tu po jednym tak mnie brzuch rozbolał że normalnie musiałam siąść.. A ja tu jeszcze w planach miałam umyć w domu.. Coś kiepsko to widzę..

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również byłam rano w Lidlu, tak około godz. 9.00 i powiem wam, ze rzeczy ciążowe przebrane. Była tylko jedna granatowa sukienka w jakimś dużo za dużym jak na metkę rozmiarze, więc jak dla mnie za duża...
    ja noszę M a koszulkę bokserkę wzięłam S :) Może te rozmiary robią specjalnie za duże y kobiety się ucieszyły, ze wchodzą w mniejszy rozmiar? ;)
    No i zaopatrzyłam się w legginsy M - pasują, tylko jakieś takie przykrótkie ;)
    Jeszcze kupiłam storczyki (z przeznaczeniem na dzień matki) bo tylko 25 zł za dwupędowe :)

A do biedronki to wybiorę się chyba jutro bo teraz upał niemiłosierny jak dla mnie panuje

Aaa w lidlu są teraz w promocji lody sorbetowe w pudełku 500 ml - wzięłam wszystkie smaki :) Dołączam do grona lodożerców, ale u mnie królują sorbety :)

A ja jeszcze ruchów dzidzi nie czuję, poczekam cierpliwie do 20 tygodnia :)

oar89n73xsvk879c.png

KUNIAK lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka, lepiej olej te okna szczególnie, ze z pracy. Podobno w ciąży nie należy się aż tak naciągać, istnieje ryzyko naciągnięcia więzadeł macicy gdy za długo trzyma się ręce do góry.
    Ja stwierdziłam, że w ciąży jestem usprawiedliwiona i okien nie tykam, od tego jest mąż :)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram z tymi rękami - nie powinno sie zbyt długo trzymac rąk w górze - raz że więzadła, dwa że łatwo o omdlenie a to niebezpieczne zwłaszcza jak się stoi na czymś.. ja olewam okna, firanki - zostawiam to mężowi

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza zasada nic nie dźwigać i nie podnosić rąk do góry.

Ja dziś po zakupach, zrobiłam obiad i boli mnie krzyż i podbrzusze. O oknach nawet nie myślę.

Maga31 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! w lidlu zawsze jest inna rozmiarówka, ja kupiłam sukienkę granatową S, dwa topy i legginsy ale te wzięłam L :-) aaa i spódnice normalną z lnu, akurat pod brzuch a jest mega zajebista bo mam ją na dupce :-)))) do biedry się przejdę jak będę wracała do domku, aaaa no i dzisiaj byłam podejrzec maluszka, wsio ok :-)

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ