X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Rewoluja to teraz waflami bedziesz sie zajadac :-) nic Ci nie pozostaje jak docenic męża za starania i wafle zjesc :-)

Będę je męczyć do zakończenia ich daty ważności, czyli jeszcze dłuuuugo ;):D

karmelek lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 22 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    ja mam pytanie,dzis stuknal mi 16 tydz a ja chyba nie czulam ruchow maluszka :)
    Tzn duzo sie tam dzieje ciagle sie cos przelewa i bulgocze, czasem nawet przez skore widze jaka tam jest rewolucja
    Ale podobno gdy sie czuje ruchy to wiadomo ze to wlasnie one.??

Rewolucji tam być nie może! ;)

Co do ruchów to w pierwszej ciąży stają się mega odczuwalne koło 20 tygodnia, dużo zależy od "tężyzny" przyszłej mamy. Jako szczupluteńka mamusia poczułam właśnie motyle w bitym 20 tygodniu, wcześniej zwalałam na perystaltykę ;)
    Za to teraz jest już inaczej, raz, że o "szczupluteńkiej" mówić tu nie mogę :D, a dwa, że druga ciąża.

Ale całkiem możliwe, to toto przerzucanie w brzuchu to właśnie Twoje bobasiątko :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 .... w siedemnasty tydzień czas wkraczać <3

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Lidla wybieram się tylko na zakupy spożywcze, to co się dzieje przed sklepem i w trakcie otwierania (jak są jakieś ubrania, garnki czy coś) przypomina szał zakupów w 1981!
    Masakra, ludzie się zachowują jak opętani, ładują do tych koszyków garściami, przepychają się łokciami, są niegrzeczni :D
    Dla bluzki za 20 zł musiałabym przeżyć "ściężkę zdrowia" i podbite oko :D:D:D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć, że nie zdawałam sobie sprawy z tego, jak mężczyźni przeżywają ciąże. A to już moja trzecia, z tym samym M. No bo co oni mają przeżywać - to my mamy wszystkie problemy, my rodzimy itd. ALe odkryłam przy ostatniej kłótni, kiedy próbowałam wytłumaczyć, że będziemy rodzić na innej porodówce, niż pierwsze dwa razy. Mam swoje powody i nie rozumiałam, dlaczego M tak się wścieka i robi mi z tego powodu potworną awanturę. Potem z niego wypadło, że tamtą już dobrze zna, wie, co go czeka a tej nowej nie zna i jest z tego powodu w stresie. No w życiu bym nie pomyślała, że to może być problem (przecież ma mie tam zawieźć i w sumie tylko dopingować, rodzić będę ja)!
    Tak więc kupiłam mu książkę dla mężów kobiet w ciąży. Wieczorem znalazłam ją w kiblu - znaczy się czyta. I mam nadzieję, że przestanie się tak denerwować.

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Lavendula, karmelek, Reverie, Dorotucha, santoocha, Marzena27, Goplana lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka jak to miło,ze się tak przejmuje:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Fidelissa jak mi kazali zrobic elektrolity to na skierowaniu byl wypisany sod i potas
    czyli tylko sod i potas a magnez juz nie?
    bo wszystkie piszecie o tym magnezie a mi nikt nie badal nigdy???

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, miłe to to jest, ale co mnie to kosztowało nerwów, zanim zrozumiałam, o co mu chodzi.No bo jak to facet - wprost się nie przyzna

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam na ruchy dzidzi:)
    bo wiecie ja wiem ze jestem w ciązy ale jakos to do mnie nie dociera:))
    po usg dwa dni chodze z usmiechem na twarzy...
    a potem jakos sie odrealniam, dom praca dom..

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy jeden lidl i co sie tam dzieje rano to kosmos - raz byliśmy polować synkowi na buty zimowe i mino przyjazdu 20 min po otwarciu już nic nie było.. ja ostatnio olałam poszukiwania ciążowych ubrań - brzuszek już się tak podniósł że zaczełam wszystkie legginsy nosić pod brzuchem - nad brzuch było mi mega gorąco ostatnio, do tego tunika, bokserka itd byle coś dłuższego i jest super - no i spokojnie po ciąży też sie przydadzą te ciuszki

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę zrobić elektrolity jutro i mam nadzieję, że w lab będą wiedzieli o co chodzi :) Biorę niby ten aspargin na drętwienie rąk, ale raczej na mnie nie działa albo jeszcze nie zaczął działać bo ciągle w nocy te ręce drętwieją co boli i mnie budzi.

Z biedronki wróciłam z cyckonoszem 90D - michy większe więc mam nadzieję, że będzie gites :) I jeszcze jedne legginsy dokupiłam - szare - bo w lidlu nie było. Te sukienki na zdjęciach ładnie wyglądały ale odpakowałam tą różową i nie zrobiła na mnie wrażenia w dotyku ok ale chyba to bawełna + elastan nie pamiętam proporcji :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja sobie nie upolowałam żadnego biustonosza i żałuję, ale w Lidlu strasznie się kobietki pchały, a w Biedro już nie miałam siły, bardzo szybko się męczę.

No i mdli mnie ewidentnie po luteinie, rano jak wezmę i wieczorem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    ja tez czekam na ruchy dzidzi:)
    bo wiecie ja wiem ze jestem w ciązy ale jakos to do mnie nie dociera:))
    po usg dwa dni chodze z usmiechem na twarzy...
    a potem jakos sie odrealniam, dom praca dom..

Mam to samo. Jeszcze trochę musimy wytrzymać:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lidlu była masakra, małż został wysłany po biusthaltery (długie nogi i ręce tutaj jak najbardziej na plus :D) a w biedronce spokój, nikt nie obstawiał koszy z ciążowymi ciuchami, ale towaru umiarkowanie i tak po 2szt z rozmiaru max, eMek chyba były po 3szt :)

Ja się zaraz zbieram pod prysznic a później do Wrocławia na te całe warsztaty.. choć pogoda taka, że najchętniej nie wyszłabym spod prysznica. O 8 rano już był taki skwar i duchota, że ojeju :/

goOlp2.png NJmJp2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś... stwierdziłam, że umyje w pracy dwa okna takie ładne słonko świeci okno się otwiera i żeby jakoś to wyglądało.. A tu po jednym tak mnie brzuch rozbolał że normalnie musiałam siąść.. A ja tu jeszcze w planach miałam umyć w domu.. Coś kiepsko to widzę..

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również byłam rano w Lidlu, tak około godz. 9.00 i powiem wam, ze rzeczy ciążowe przebrane. Była tylko jedna granatowa sukienka w jakimś dużo za dużym jak na metkę rozmiarze, więc jak dla mnie za duża...
    ja noszę M a koszulkę bokserkę wzięłam S :) Może te rozmiary robią specjalnie za duże y kobiety się ucieszyły, ze wchodzą w mniejszy rozmiar? ;)
    No i zaopatrzyłam się w legginsy M - pasują, tylko jakieś takie przykrótkie ;)
    Jeszcze kupiłam storczyki (z przeznaczeniem na dzień matki) bo tylko 25 zł za dwupędowe :)

A do biedronki to wybiorę się chyba jutro bo teraz upał niemiłosierny jak dla mnie panuje

Aaa w lidlu są teraz w promocji lody sorbetowe w pudełku 500 ml - wzięłam wszystkie smaki :) Dołączam do grona lodożerców, ale u mnie królują sorbety :)

A ja jeszcze ruchów dzidzi nie czuję, poczekam cierpliwie do 20 tygodnia :)

oar89n73xsvk879c.png

KUNIAK lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka, lepiej olej te okna szczególnie, ze z pracy. Podobno w ciąży nie należy się aż tak naciągać, istnieje ryzyko naciągnięcia więzadeł macicy gdy za długo trzyma się ręce do góry.
    Ja stwierdziłam, że w ciąży jestem usprawiedliwiona i okien nie tykam, od tego jest mąż :)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram z tymi rękami - nie powinno sie zbyt długo trzymac rąk w górze - raz że więzadła, dwa że łatwo o omdlenie a to niebezpieczne zwłaszcza jak się stoi na czymś.. ja olewam okna, firanki - zostawiam to mężowi

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza zasada nic nie dźwigać i nie podnosić rąk do góry.

Ja dziś po zakupach, zrobiłam obiad i boli mnie krzyż i podbrzusze. O oknach nawet nie myślę.

Maga31 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! w lidlu zawsze jest inna rozmiarówka, ja kupiłam sukienkę granatową S, dwa topy i legginsy ale te wzięłam L :-) aaa i spódnice normalną z lnu, akurat pod brzuch a jest mega zajebista bo mam ją na dupce :-)))) do biedry się przejdę jak będę wracała do domku, aaaa no i dzisiaj byłam podejrzec maluszka, wsio ok :-)

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ