X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny a co na zaparcia bierzecie?

Ja na początku ciąży kupiłam coś co się nazywało Doculax i działał super, tylko nie jest łatwo go znaleźć... :(
    On nie działa przeczyszczająco, tylko jakby zapobiega twardnieniu stolca (:)).

Teraz ogólnie nie mam problemów z zaparciami, ale jak coś mi się przytrafi, to mam pod ręką czopki glicerynowe... po "aplikacji" (:)) góra 2 minuty i już siedze na kibelku... chyba sam fakt czopka tak na mnie działą, bo nie sądzę, żeby cokolwiek innego zdążylo tam się uwolnić!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem. Dziś się dowiedziałam. Będę miała córcię :) :)

lkc, Dotty84, Maga31, Viviana, Evik, Amnezja, Reverie, xpatiiix3, blue00, izia, e_v_e, anusiaa90, Agata92, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, Dorotucha, talia22, Marzena27, Lavendula, sylvi, karmelek, Goplana, Fidelissa, santoocha, maaartinka, scindapsus, Cześka, Nata, Rybka Nemo, Paju, KocieOczy lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka - Gratuluję!!!! :)

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że już wiesz!!!! :) Ja nadal umieram z ciekawości :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Nie wiem po kim moje dziecię ma charakterek ale jak wyczuła,że ją podglądamy to pokazała nam swoje 4 litery. I oczywiście odwrócić się nie chciała. Szkoda tylko,że moja tarczyca znowu szaleje. Robi się nieciekawie :(

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na zaparcia piłam duphalac hehe i od tamtej pory zero zaparć w sumie :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dzis mowcie mi wiewiora :P :)

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Dorotucha, Lavendula, Fidelissa, scindapsus, Cześka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia..? hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam napisze że synek urodził się mi 3200 i 55 cm - i w rozmiarze 56 topił się dosłownie - najlepiej mu było w 50 baa nawet w 46 - także po miesiącu dorósł do 56 a po dwóch do 62 więc odrazu 62 odpadało totalnie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Pati,rudzia heheheh

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Aaaa, i jeszcze Warsteiner jest 0,0% i też smakuje jak piwko :) Ale tego w sklepie jeszcze nie widziałam - piłam tylko w restauracji.

a ja probowałam Warki i Lecha 0,0% i wcale nie smakują jak piwo :/
    Ja nigdy piwa nie lubiłam a teraz jak mąż pije to mi ślinka cieknie..ale chyba tak jest że zakazany owoc smakuje najbardziej :)

Goplana, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    a ja probowałam Warki i Lecha 0,0% i wcale nie smakują jak piwo :/
    Ja nigdy piwa nie lubiłam a teraz jak mąż pije to mi ślinka cieknie..ale chyba tak jest że zakazany owoc smakuje najbardziej :)
    No z tym, że właśnie Lech jest okropny i faktycznie nie przypomina piwa.. A Warki nie piłam.

Ale Bavaria jest pyszna!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pierwsza zasada nic nie dźwigać i nie podnosić rąk do góry.

Ja dziś po zakupach, zrobiłam obiad i boli mnie krzyż i podbrzusze. O oknach nawet nie myślę.

A ja tarmolę tłuste kociska, wielkiego synka, wieszam firany, zasłony i pranie i wciąż sobie powtarzam: "nie bądź mięczak, ciąża to nie choroba".

Krziża łupią:D

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    a ja wam napisze że synek urodził się mi 3200 i 55 cm - i w rozmiarze 56 topił się dosłownie - najlepiej mu było w 50 baa nawet w 46 - także po miesiącu dorósł do 56 a po dwóch do 62 więc odrazu 62 odpadało totalnie

Miałam tak samo, klocek 58 cm, 3,8kg, a ciuchy 56 miał luźnawe :)
    62 zaczęliśmy ubierać póżniej:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie dziewczyny,od kilku dni czuje laskotanie w okolicy blizny po cc,zwlaszcza jak sobie leze,mysle ze to maluch daje znac :-) :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem z grudniówek. Powiedzcie mi czy oprócz USG genetycznego jeśli wymiary wyszły w porządku to robiłyście test z krwi? Miałam dziś USG i lekarz mi mówił że jutro mogę pojechać do laboratorium i zrobić ten test. Ni jest obowiązkowy ale kobiety powinny go robić. Dodam że USG miałam na NFZ a test z krwi jest w laboratorium niezależnym od gina.

Mam czas do jutra. Robić czy nie robić? :/

Fidelissa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lasencje troszke mnie nie bylo ale mam urwanie glowy z praca i slubnymi przygotowaniami, brzuszek rosnie powoli, nie czuje jeszcze żadnych ruchów ani nic niestety a tka juz bym chciala ;)

tez dzisiaj bylam w lidlu i klapa totalna, w sumie wiedzialam ze tak bedzie bo przeciez tam 2 godziny po otwarciu juz nic nie ma z tycb najlepszych rozmiarow :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) mam problem,jak przesunac wykres dziecka w belly?mam zakres od 7-14 tygodnia i nie wiem jak to przesunac;/

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Dziewczyny, jestem z grudniówek. Powiedzcie mi czy oprócz USG genetycznego jeśli wymiary wyszły w porządku to robiłyście test z krwi? Miałam dziś USG i lekarz mi mówił że jutro mogę pojechać do laboratorium i zrobić ten test. Ni jest obowiązkowy ale kobiety powinny go robić. Dodam że USG miałam na NFZ a test z krwi jest w laboratorium niezależnym od gina.

Hej Bursztynie:)
    Ja robiłam i wyszło ok:)

Bursztynka lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• karmelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:

Bursztynka decyzja nalezy do Ciebie. ja np. nie robilam testu z krwi bo nie widzialam takiej potrzeby. na usg wymiary wyszly bardzo dobre, nie jestem w grupie zwiekszonego ryzyka wiec po prostu odpuscilam..

madziulka gratulacje! fajnie ze juz wiesz :-). ja musze ciage czekac :-)

Bursztynka lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka super:)) ze wiesz:))

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ